Талант за неприятности

vasilena7

New Member
Здравейте,
Забелязала съм, че от известно време (няколко години) с каквото и да се захвана, винаги завършва с провал. Не знам дали е на генетична основа или е същото като с "жените и шофирането", но се чудех какво обичайно правите в подобна ситуация?

Има ли такова нещо като "карък" или "човек без късмет", който независимо какво прави, нищо не му се получава и вечно е в някакъв застой? Предполагам, с бизнеса също е така (не че разбирам нещо от него) - имаш някакви очаквания, вложения, а накрая - нищо.

Съмнява ме, че в дъното на всичко стои нещо студено, отблъскващо и отровно, наречено "игнориране". Но това са само теории на конспирацията.

Какво е Вашето мнение?
Можем ли да бъдем по-единни и сплотени или това са само миражи?
Какъв е смисълът от хората, които създават само неприятности на другите? Може би... вдъхновение за някоя комедия? :D :D

Не, не можем. Даже и в идеалния комунизъм трябва да има някой дето да чисти кенефите... Ти какво точно разбираш под "единни и сплотени"?

personal-robot-housekeeping-futuristic-concept-illustration-vector-domestic-cleaning-toilet-bowl-brush-103885123.jpg

Здравейте,
Забелязала съм, че от известно време (няколко години) с каквото и да се захвана, винаги завършва с провал. Не знам дали е на генетична основа или е същото като с "жените и шофирането", но се чудех какво обичайно правите в подобна ситуация?

Има ли такова нещо като "карък" или "човек без късмет", който независимо какво прави, нищо не му се получава и вечно е в някакъв застой? Предполагам, с бизнеса също е така (не че разбирам нещо от него) - имаш някакви очаквания, вложения, а накрая - нищо.

Съмнява ме, че в дъното на всичко стои нещо студено, отблъскващо и отровно, наречено "игнориране". Но това са само теории на конспирацията.

Какво е Вашето мнение?
Можем ли да бъдем по-единни и сплотени или това са само миражи?
Какъв е смисълът от хората, които създават само неприятности на другите? Може би... вдъхновение за някоя комедия? :D :D

Не зная дали е като с „жените и шофирането“, но ми се струва, че темата е като „едно е да говориш много, друго е да казваш нещо“.

Случайно да си негативно настроен към всичко ?
Когато се захванеш с нещо или ти дадат нова задача - първото нещо за което се сещаш е "не мога", "не знам как" и прочее ?

Има доста неща които трябва да са на лице за да се получи това с което се захванеш.
Примерно умения - нормално е да не ти се получават нещата ако ти липсват знания.
Мотивация - мн хора лесно губят мотивация. Било то заради липса на подкрепа или просто черта от характера.

Ако пробваш неща от различни сфери на живота (примерно личен и професионален план) и нещата не се получават значи липсва нещо като мотивация, предприемчивост и т.н.
Като имаш тези две неща вероятността да се получат нещата са по големи.

„Не си давай много-много зор. Най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.“
Габриел Гарсия Маркес

-

Последно редактирано от модератор:
Трябва жив петел, и при врачка. Хубавото е че това е до време, после се обръщат нещаата.

Но с петел ще е по бързо.

Смело напред, успехи.
Петелът пък за какво, някаква нова технология ли е?:)

На всеки 6-7 проекта средно един ми е успешен. Всеки от тях ми е отнел от 2 месеца до 1-1.5 години.

Всеки един провал увеличава шанса за успех на следващия с определен брой проценти. В един момент успехът става почти неизбежен, ако все още мърдаш :D

Горе