Таргетиране на трафик от Google UK

Blinky

Owner
googleuk.jpg

Понякога може да бъде доста разочароващо, когато проучвате пазарна ниша и в същото време установявате, че там има твърде много конкуренция, когато става въпрос за SERP резултати. Когато правя проверка на ключова дума или фраза, може да не се намери нещо или поне това, което рално търся и искам да видя (в редки случаи). Това моментално ме навежда на мисълта, че мога да стигна до топ позиции в Google бързо, че е печеливша нишата. Сигурен съм, че знаете чувството!

В този пост, ще бъде спомената техниката, която се използва все по-вече, за да се избягват масите (многото конкуренция), но в същото време да се възползваме от голяма ниша.

Начинът, по който можем да се справим с това е, чрез насочване към Google Великобритания вместо към Google САЩ. Великобритания е около 1 / 4 от трафика на САЩ, но това все още е доста голям трафик генератор и да му се присмиваме е меко казано глупаво.

UK Класиране

За да се класират вашите афилиейт сайтове в Google Великобритания има някои неща, които трябва да направите. Първото и най-важно нещо е да се закупи Co.uk домейн или домейн - Org.uk също така, и двете се класират добре в Обединеното кралство.

Можете да тествате това за себе си, и ще видите, че когато се търсят в Google Великобритания (Google UK) обявите, ще забележите, че там са повече с Co.uk и org.uk сайтове от com.net.orgs, защото Google иска да даде най-подходящите резултатите за потребителите на Великобритания, в което има смисъл. Следващото нещо, което трябва да направите, е да си вземете хостинг компания във Великобритания, така, че сайтът да се хоства в Обединеното кралство, което е предимство за SEO, най-вероятно, защото сайта ще зареждат по-бързо на локално ниво, както и ще се локализира това от Google и ще му даде един вид повече сила за тамошните резултати.

Може да се ползват хостинг компании във Великобритания като: http://www.dataflame.co.uk, което не означава, че те са най-добрите, но те изглеждат прилични. За това тук е редно да си направите сами проучването, което ще ви гарантира и достигане до правилния хостинг -компания и план.

Ключови думи

Преди да направите всичко това, ще трябва да проверите и обема на търсенето в Обединеното кралство за дадени ключовите думи, които можете да подберете. Това е лесно да се направи, просто отворете Google инструмент за ключови думи при търсене, уверете се, че сте настроили място - страната - Великобритания.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да погледнете колко е голяма конкуренцията за дадена дума / фраза в Google UK, защото това е един вид критерии за пазара. Просто проверете сайтове, които се нареждат там. Интересуват ви най-вече тези на топ позициите. Знам, че има много начини да се провери SEO конкуренцията за дадена ключова дума, но основните неща, които трябва да погледнете са: линкове, класиране (в 3-те челни позиции) в Google, техния PR, Alexa, заглавия, кл. думи подбрани, описание.


Успехи на всички, същото важи и за другите пазари, както вече хората опериращи тук знаят за BG сайтовете.
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Много добра статия,полезно. За съжаление не мога да ти дам зелено точно сега..
Мерси много, ако някой оперира там или по някаква случайност (без да е искал) се е ранкнал там, може да метне едно постче. :)
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Интересна статия, мерси. Определено пазара е по-малък от US-a, ама и за това и конкуренцията е по-малка. Това с хостинга фатално ли е, че май имаше тема че хостингите в UK като цена/качество са доста зле, ако си спомням добре де.
 
От: От: Таргетиране на трафик от Google UK

Интересна статия, мерси. Определено пазара е по-малък от US-a, ама и за това и конкуренцията е по-малка. Това с хостинга фатално ли е, че май имаше тема че хостингите в UK като цена/качество са доста зле, ако си спомням добре де.
Тук може да се изиграе с чужд хостинг, но с купено UK IP. Не знам до каква степен ще го замести, но това реално има шанс. Отделно може да се зададе и в google webmaster tools какво искаш да таргетираш като локация. Много неща на куп може да подсажат за къде реално се бориш.
 
добре аз едно нещо не разбирам винаги за хостинга се хвърляте две неща:

1. Значи вместо в уебмастър тулс да влезете и точно и ясно да укажете че сайта е за УК очаквате че резултата ще е по добър ако оставите Г да гадае че е за УК понеже хостинга е такъв...

2. Може да ползвате хостинг в УК и да сте оставили Г да гадае че е за там ама да има голяма издънка и да не се получава щото макар и да е на хостинг в УК като му е зададено lang="en-US" Г продължава да гадае от хостинга че е ук но пък директно му се оказва в езика че е за САЩ ... затова ползвайте en-GB

Това което споменах са основни грешки и много хпора ги правят оставете хостинга и гадаеното по негоп наблегнете на задаване на коректен локейшън и коректен език...
 
и ако има повече линкове към сайта от домейни co.uk, съответно подобре ще се класира за google uk , отколкото google com
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Аз да питам кво правим като е .com и решава да се преструктоира част от ресурса за набиране на трафик от УК - идеята че mysite.com е основния, има ли начин да не му правя филиали Mysite.co.uk и пак да има успех в УК?!
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Наистина англичаните обичат най-много и най-голямо доверие имат към домейните .co.uk. Срещат се обаче и домейни .com на големите фирми, които обикновено са купили всички разширения... Може да се види и по-скъпият вариант .uk.com.
Хостингът наистина е добре да бъде UK
Пазарът е голям, пазаруването онлайн е изключително добре развито и тук по-трудно се пласират сайтовете с хербал истории...
Може би трябва да засиля някой от сайтовете и да видя дали ще има продажби...
Относно AdSense - кликовете наистина са добре платени, ако имате добре класиран сайт. Конкуренцията в някои ниши е огромна, което повишава и цената на клик.
Голяма част от бизнеса тук разчита на платени реклами в Google, защото по този начин най-бързо се достига до клиента. Почти всички българи с бизнес в UK използват AdWords, за да си рекламират бизнеса.
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Проучих отгоре, отгоре за две ниши дето съм пробил по германско и първото ми впечатление е че тука е касапница сравнено към дойчландия. Отдавам го на това, че много повече хора знаят енглиш. Без сериозна подготовка трудно ще се пробива тука, но не е невъзможно. При всички положения е по леко от щатите...
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Имаше още теми, като една от тях е - УК трафик. Не е лошо да се знае, че това би било приложимо за:

Канада (.ca), САЩ (.us, .com), Австралия (.com.au), Австрия (.au), Германия (.de), Франция (.fr), Испания (.es), Русия (.ru), Италия (.it), Индия (.co.in) и т.н. Много се радвам, че темата се развива в такава насока, защото каквото и да си говорим, в по-малки пазари (за разлика от общия - световен), тук реално шансовете са големи.

Колкото по-богата и развита в онлайн търговия е страната, толкова по-добре ще се отрази на всяка добра идея, реализирана там.
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Ето и един пример, след като направих лека проверка:
При проверка по търсене в google.co.uk на примерно spermomax (слабо е, но не е като да няма), spermomax.co.uk е на второ място, а преди него е конкурентния сайт от Нова Зеландия. И двата сайта имат еднакви цени и използват темплейти.
Spermomax.co.uk няма продажби, може би защото:
- няма търсене
- има друг продукт в нишата
- не им харесва американския дизайн
- цените в темплейта са в долари
- спонсорирана връзка има към продукта в ebay.co.uk, където англичаните обичат да пазаруват и имат доверие
- друга тъпа причина
Ще оптимизирам друг продукт на първа страница и ако няма продажби, ще наблегна на адсенс-сайтовете :)

Може би трябва да се наблегне и на дропшипинг бизнеса през ebay, но и там има врътки, а и не ми остава време....
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

В момента правя един сайт за US пазара, монетизирането ще е адсенс, нишата не е толкова трудно около 25к търсения на месец, не би трябвало да е огромен проблем да се ранкна на първа страница, дори и с моите познания по seo. Проблема е, че смятах да го бутна на бг хостинга, че не ми се дават още пари, пък от webmaster tools-a да дам държава US, ама явно няма да мога да мина тънко, щом освен за скоростта на зареждане оказва и влияние на seo-то. Пък ще разчитам само на трафик от гугъл, че срс-то е 5лв, няма да стане като бг сайтa, adwords-a 10ст и айде 1-2-ро място в рекламното каре.

П.п Гледам хостбългария имат сървър в САЩ, това дали е добър вариант ?
 
Последно редактирано:
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Blinky, евалата баце, тъкмо се чудех на кой домейн тлд вярват повече британците и тука се отговори много!
п.п. - ако съм пообъркал постовете, на които съм искал да дам репи - сори, но хората съм ги уцелил, тва е важното.

Сега ще почвам един мега проект със стриктно таргетиран УК трафик, това ще ми е много от полза, няма да чакам за дропването на един домейн с .ком, ще си взема един с .ко.ук!

и още един въпрос - имам един случай при който .ко.ук е зает, но .орг.ук е свободен (домейна е от 2 ключови думи, отделени с тире, а .ком-ът му се дропва след няколко дни). Да си взема ли .орг-а или да си цъкна един друг .ко.ук, който е свободен и без тире? Да се абстрахираме от това с или без тире е по-добре, питам кое тлд е по-добре разпознаваемо и за кое им идва наум най-напред на англичаните?
 
От: От: Таргетиране на трафик от Google UK

и още един въпрос - имам един случай при който .ко.ук е зает, но .орг.ук е свободен (домейна е от 2 ключови думи, отделени с тире, а .ком-ът му се дропва след няколко дни). Да си взема ли .орг-а или да си цъкна един друг .ко.ук, който е свободен и без тире? Да се абстрахираме от това с или без тире е по-добре, питам кое тлд е по-добре разпознаваемо и за кое им идва наум най-напред на англичаните?
Дано хората, които имат повече опит на този мазар да дадат повече инфо. Аз ще споделя моето мнение:

Като цяло, аз бих взел без тире. Просто повече ми харесва така, а и е по-компактен. Ако е твой този .com не го дропвай - редиректни го, но ако не е - майната му, все пак си ти трябва нещо по практично. Като гледам масове се класират .co.uk, а за .co.org - не се съмнявам, че и той би се класирал, само, че няма популярността на първия споменат. От там и си водя изводите, че той е по запаметен в съзнанията на англичаните.

Пример: pet toys

Избери хубаво има и виж с кое разширение е свободно. От там тръгни. Очакваме и други мнения де. :)
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Ами то и аз го отчитам този фактор но
- от една страна потребителя като изписва адреса в адресбара той излиза сайта като го е отварял преди, пък с какво тлд е може би не му пука толкова, сигурно после го забелязва..
- от друга страна смешното е, че има един готин домейн с .ко.ук и мушморока, който го е регистрирал преди няма и 3 месеца го е пуснал някъде като премиум за 1500 паунда ахахха :lol: а същия домейн с тире между двете кл. думи и .ко.ук разширение, или без тире с .орг.ук са си свободни.

Та такава ми е дилемата на мен. Сега си търся алтернативни домейни, ама общо взето около тази ситуация се въртят нещата..
 
От: От: Таргетиране на трафик от Google UK

и още един въпрос - имам един случай при който .ко.ук е зает, но .орг.ук е свободен (домейна е от 2 ключови думи, отделени с тире, а .ком-ът му се дропва след няколко дни). Да си взема ли .орг-а или да си цъкна един друг .ко.ук, който е свободен и без тире? Да се абстрахираме от това с или без тире е по-добре, питам кое тлд е по-добре разпознаваемо и за кое им идва наум най-напред на англичаните?

Взимай задължително .co.uk и без тирета. Ако може да е късо и да е лесно за изписване!
Едни от най-евтините английски домейни можеш да вземеш от internetbs.net, но доста хора предпочитат 123-reg.co.uk. Реално няма значение, важното е какво ще направиш после... Ако ти трябва помощ при оптимизирането или поне линкове, можеш да се свържеш с мен...
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

- от една страна потребителя като изписва адреса в адресбара той излиза сайта като го е отварял преди, пък с какво тлд е може би не му пука толкова, сигурно после го забелязва.
Точно това съм забелязал пък аз. Suggestion-а започва първо са най-комерсиялното .com, .net, .org. И после на локално ниво, може би. Това при Chrome, при положение, че не сме попадали на домейна, който търсим.

- от друга страна смешното е, че има един готин домейн с .ко.ук и мушморока, който го е регистрирал преди няма и 3 месеца го е пуснал някъде като премиум за 1500 паунда ахахха

Бате, това си е цял бизнес. Търговия на ексакт-матч домейни. Но цената му ще падне драстично, след като негова алтернатива (сходен) се изтреля непоклатимо на първите места. Ако говорим за бизнес модел. То реално май за това говорим, защото 1,5К пауна са си бизнес цената като актив.

Споко, винаги може да се играе. Въпрос на интелект и хитрост е тук. За това помисли го добре и направи правилното решение. А той, че го предлага е добре, но след време ще ти звънне или пише, за да ти вкара оферта, защото вече си в нишата и силно конкурираш домейна му, което го обезценява бопълнително. Това вече съм го гледал като сценарии. Жалка гледка беше, за този търговеца с домейна - от 300 пауна, смъкна на 50. Така е като му кажеш, че нямаш нужда и другия, който има желание да си чупи главата с него.
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Brad - благодаря за съветите, ако имам нужда от помощ, ще се свържа с теб!

Blinky - абе да си гледа работата оня тарикат, аз пък си намерих готин домейн .ко.ук без тирета и пак с двете ми ключови думи, втората със съвсем малко по-различно значение, но пак в нишата, регнах си го нощес, всичко точно!:clap:

Мерси много на всички, хайде че днес е 8-ми декември, имам празник, след 1 час някъде тръгвам за Боровец а там какви неща ще се случваааат:eek::eek::|
 
От: Таргетиране на трафик от Google UK

Spermomax.co.uk няма продажби

Да си отговоря сам на себе си, защото обещах! След като съм написал поста, явно съм дръпнал някого някъде и той е купил от spermomax.co.uk, което е чудесно! Купувачът е от Канада и е използвал за намирането на сайта bing, където съм на първо място.....

Иначе англичаните нямат доверие към продукти, които са в долари, на които може би трябва да платят мито, а и по никакъв начин не са защитени... Борбата продължава!
 

Горе