Тире в домейна ?

От: Тире в домейна ?

С това съм съгласен, шансът за объркване е голям ... ако някой тръгне да пише. Но в повечето случаи разчиташ на трафик от търсачките, а не на някого, който ти изписва url ръчно. Постоянните посетители и без това обикновено те слагат във favorites.
 
От: Тире в домейна ?

Това че тирето пречи за по-доброто индексиране е възможно най-голямата глупост, която съм чувал!! давам три примера с мои сайт и блогове :

football-tipster.com (първа страница)
football-tipster.blogspot.com (първа страница)
vasil-levski.blogspot.com (второ място)

като типстъра.ком излиза за двете най-важни фрази на първа страница, а този с Левски (макар и с дословно копиран текст) излиза на първа страница за почти всякакво търсене свързано с Васил Левски.

всичко е до SEO и късмет така че... Лично аз ще продължавам да си ползвам домейни с тирета, само и само да имам името, което искам ;) Макар и с малка разминавка, както каза Блинки в началото.
 
От: Тире в домейна ?

от професионална гледна точка според мен е несериозно, но в повечето случаи ако се работи за клиент, той си държи на някой елементи в името, които които си е решил че са задължителни да присъстват и няма начин. То и за това се срещат какви ли не имена на страници.
 
От: Тире в домейна ?

+ това, както пак Блинки каза (мисля, че той го каза) тирето разделя думите (!!) и можеш да прочетеш за какво става дума! Докато при съединените думи, ако се натрупат много съгласни или въобще 2 еднакви букви една до друга и става ебаси бъркоча! На мен ми се е случвало да чета едно при резултата в гугъл и чак като вляза в сайта да видя, че името е друго (неправилно съм прочел, поради струпване) , обаче на банер и цялото име - РАЗДЕЛЕНО .
За мен тирето не е въобще фатално :) Ама все пак това си е лично мнение ;)
 
От: Тире в домейна ?

то домейна е важен но не чак толкова колкото самия сайт и съдържанието в него напрмер ония пич от форума с домейн qxbid.com е на 1ва страница за думат online auctons - таз дума я няма в домейна. Струва ми се обаче че домейнтъ когато е по кратък има по голям + но едвали...

П.П. взимайте каквото ви хареса с тире или без няма голямо значение
 
От: От: Тире в домейна ?

Това че тирето пречи за по-доброто индексиране е възможно най-голямата глупост, която съм чувал!!
A, кoй е казал такова нещо?
 
От: Тире в домейна ?

1...

Ако един сайт с тирета е малко по-добре оптимизиран от такъв без, дали ще може да го събори в резултатите ?

2...

Рядко виждам домейни с тирета на топ позиции.

не е точно това, но пък ако ги перефразираш леко... Такъв е смисъла!
 
От: Тире в домейна ?

а ако са 2 последоватени тирета има ли значение за индексирането в гоогле
 
Re: От: Тире в домейна ?

а ако са 2 последоватени тирета има ли значение за индексирането в гоогле
Щом може да се регистрира такъв домейн, значи Google ще го индексира. Но според мен ще се отрази зле на SERP и конверсия.
 
От: Тире в домейна ?

според мен няма никакво значение дали има или няма тирета...важното е как е направен сайта
 
От: Тире в домейна ?

Имаше един мит отпреди две години, че Гугъл не ги обича тези домейни с тирета и имаше нещо такова. Но в година две и десета, въпросът съвсем не е така с новия им алгоритъм на префериране на сайтовете. Иначе, според мен, от естетическа гледна точка, всичко под 5 букви, което не може да се купи с .БГ домейн, ако фирмата е с бизнес в българия разбира се, е препоръчително да е ....-bg.com и в този случай тирето натежава като стимул за ефективна възприемаемост на бранда/марката от страна на клиента.
 
От: Тире в домейна ?

...ако фирмата е с бизнес в българия разбира се, е препоръчително да е ....-bg.com и в този случай тирето натежава като стимул за ефективна възприемаемост на бранда/марката от страна на клиента.
И това го казваш на база какво? Лични наблюдения или...?
 
От: Тире в домейна ?

тирета в домейна - No Like
гугъл може да няма нищо против, но хората имат....все пак домейните са за хората.....гугъл може да разчете и домейн sdkjsadkjhakjfhdskjfdshkjfds.com :)
 
От: Re: От: Re: Тире в домейна ?

Понякога се налага да има тере в домейна, особено когото е от две думи, за да стои като интервал. И визуално е по-красиво и за посетителя е по-лесно за го запомни!
 
От: Тире в домейна ?

На мен не ми пука дали на гугъл му харесва повече с тире или без тире. На мен ми харесва повече с тире, а и става по четимо за потребителя. И като цяло мисля, че толкова едно тире няма да ти рефлектира ако всичко друго ти е наред.
 

Горе