Това го иска EU

От: Това го иска EU

Не е въпросът в това аз да си произвеждам храната, въпросът е в това до какво води стремежът на капиталиста към бърза печалба. Аз не искам био храна, искам нормална храна. Преди можеше да се произвежда, сега не може, защо? Ами защото от нормалната храна се печели по-малко. Неконтролираната пазарна икономика прави точно това, което виждаме в България - далавери, спекула и понижено качество на продукцията.

Регулациите не значат убиване/задушаване на предприемачеството, а просто неговото направляване, така че то да е полезно на нацията.
 
От: Това го иска EU

Икономиката в България е контролирана.

И храна може да се купи (качествена и на изгодна цена) от всеки голям магазин за хранителни стоки.
 
От: Това го иска EU

НЕ е вярно! Не може да се купи качествена храна. В магазините има само боклуци, а по сергиите само нитратни зеленчуци. Изброй няколко качествени продукти, аз лично си купувам скъпи неща (сирене, кашкавал и прочее), но дори скъпите не могат да се мерят с едновремешните по качество и вкус.

А, ако икономиката беше контролирана, щеше да има стандарти най-малкото за хранителните продукти и нямаше да се позволява продажбата на продукти-убийци.
 
От: Това го иска EU

Аз пък не купувам нито сирене, нито кашкавал. Ако смяташ, че това е добра храна - няма смисъл да обяснявам.

Икономиката се контролира с квоти и субсидии, с разрешителни и лицензионни режими, с регулация цените на електроенергията (кой колко да произвежда), с купища излишни закони и бюрокрация... И върха на глупостта са европейските бюрократи.


Не можеш да забраниш човешката глупост със закон. Ще отидат в магазина, ще си купят същите продукти и ще си направят същите хамбургери. И ще ги ядат. Какво ще направиш - ще забраниш на хората сами да си приготвят храна ли?
 

Горе