Това го иска EU

mantaman

Well-Known Member
С тази мантра вече повече от 15 години ни правят на маймуни и то не толкова самият ЕС който от време на време си направи по някой експеримент на наш гръб колкото калпавите ни политици дето умират от кеф да въвеждат все повече и повече тежести за дребният бизнес - създавайки нови и нови репресиращи служби чиято единствена цел е да намерят за какво да глобяват

От доста време се каня да пусна едно видео снимано в Лондон 2013г - Предварително се извинявам че качеството не е много добро но в движение толкова.
За тези които може да не разберат какво има на видеото ще поясня - Това е съботен пазар тип битак на който между новите и употребяваните китайски боклуци се продава ПРЯСНО месо пльоснато на найлон върху сергия. Такава гледка вече не помня от кога не съм виждал в БГ може би поне от 15г.

И почвам да си мисля Те ли криво ни ги казаха ние ли ги криво разбрахме, но едно е сигурно в БГ бюрокрацията и пречките пред дребният бизнес трябва да се режат до кокал иначе нищо добро не ни чака.

[video]http://expert-painters.com/115853.mp4[/video]
 
От: Това го иска EU

Притискат ни да отидем там, където да видят, струва ли си те да ходят. Ерго - експериментират. И профитират.
 
От: Това го иска EU

Еми използват ни за всякакви експерименти
Това със "Фискалните Устройства за Вендинг Автомати на Самообслужване",
съкратено ФУВАС, също е експеримент, защото няма подобни устройства поне доколкото знам.

Поредния експеримент на Дянков
 
От: Това го иска EU

Но дали те ни натискат или нашите се дупят доброволно?:)
 
От: Това го иска EU

Аз пък не знам защо все още има хора, които си мислят, че видите ли ЕС са някакъв вид майка Тереза, която гледа да събере огруханите държави в пазвицата си и да им даде да и цокат от цицките. ЕС си е като всяка друга империя - разширява се, като има интерес или по-скоро като ядрото и има интерес. Приели са ни, защото имат нужда от нашите специалисти, нашия пазар и парите, които им плащаме. Елементарно е, не е до разбиране или не разбиране.
 
От: Това го иска EU

Ми няма се опрайм
Парите май са по-силни от националните интереси
Имало е дебат в Италия и Англия за фискализация на вендинг /автоматите на самообслужвате/ ,
ама там не се е приело и като се прие в България веднага надкачаха от Европейската Вендинг Асоциация, защото сметнаха,
че този прецедент е за изпробване на пазара и за утвърждаване като европейска мярка

А между другото в Хамерика има даже наръчник за започване на бизнес с минимални средства,
в който е описан вендинг бизнеса, като лишен от данъчно облагане.

Която държава мисли за дребния бизнес се развива, а не като наще комунисткапиталистчета,
дето само гледат да цедят дребния бизнес и за туй накрая последния ще загаси лампите на летището...
 
От: Това го иска EU

Редрум - За друго става въпрос - То е ясно че ЕУ си гледа интереса - Да приемем например че Затварянето на Атомната е било точно за това

Не мога да разбера другите дребнички неща с които ние сами си съсипваме дребният бизнес

Няма сила която да ме накара да повярвам че ЕУ е виновно за всичките глупости дето измислят едно след друго нашите тупани
- фискални касови апарати
- Трудови медицини
- ХЕЙ ДВСК
- Хилядите задължения да ходиш някъде да се регистрираш и отрегистрираш

Не че и преди ги нямаше част от тези неща ама ГРОБ обаче се уляха и бяха наказани - чудно ми е с кой акъл дребен бизнесмен който не е на яслата за държавни или общински поръчки може и да си помисли да барне герберастката бюлетина

Незнам само кой ще потърси сметка на Дянков за щетите които нанесе на българската икономика с малоумните си нововъведения - Да приемем че не е откраднал една стотинка ама Като се замислите дали не беше по добре да е гепил няколко хотела ама да не беше съсипал държавата.
 
От: Това го иска EU

Ами откъде идва Дянков, за кой е работил, за кой е женен, баща и какъв е? Или ще ми кажеш, че тоя дето направи големите поразии е случаен човек :)
 
От: Това го иска EU

В Италия същата работа. На пазара меса, колкото щеш и си ги предлагат по какъв ли не начин. Чак аз не бих си купил такова, но италианците си купуваха и не се притесняваха.
.... ааа и касови апарати аз там не видях.
 
От: Това го иска EU

Редрум Дянков ми е ясен че е спуснат с парашут но каква полза биха имали кукловодите му от съсипването на дребният бизнес на и без това най бедната държава в ЕУ на тях им трябват хора които да могат да плащат данъци за да краднат на едро в големите проекти като АЕЦ и тн.

Просто не ми се вярва до там да са паднали - Ясно е че определят кой да строи АЕЦ кой да купува и продава ток - от къде да минават газови тръби и тн.

Ама не ми се верва некой на сила да го кара да слага касови апарати на вендинг автомати та да съсипва бизнеса - прекалено кокошкарска история това са си чисто негови измислици щото педалчето малко няма нито един ден трудов стаж в частният бизнес и хабер си няма за какво става въпрос.
 
От: Това го иска EU

В Хонг Конг обаче си нямат БГ политици да им видят сметката на бизнеса - Това ако се направи в БГ някой човечец има да го разнасят по Боклуктивито един месец
 
От: Това го иска EU

Е то това ще е малко неловко да завреш обектива демонстративно в сергията на търговеца, Мантаман малко каше е снимал
Трябва да се остави подобна търговия да върви в БГ, малко от малко да се раздвижи някакъв капитал от ръка на ръка. Едно тротоарно право 2лв на ден и да бяга да търгува.
Само ще ви кажа, че що се отнася до хигиена на подобни продукти,пльоснати на найлон или хигиената на същия продукт, който купуваме от търговските вериги, то мога да поспоря за това. Един приятел работеше към една транспортна фирма, която зареждаше част от месото, което се пече на място в магазините Фантастико (разни кебапчета, риба и други боклуци). Еми буса, който караше, нямаше хладилна камера, правеше се с него и курсове за строителни материали и задните врати се затваряха с отверка и въже от простор.
 
От: Това го иска EU

Някъде в Луизиана...

553466_433246880028658_1430337235_n.jpg

389914_308722575814423_1358587484_n.jpg

582754_413382648681748_1121261053_n.jpg
 
От: Това го иска EU

Дам, преди доста години работех в БИЛЛА в Младост. Там замразените мръвки ги хлъзгахме по пода, че бяха бая тежки пущините. В повечето магазини е тралала това с хигиената.
 
От: Това го иска EU

Този пич с моркова, ако се появи в този вид и по този начин на български пазар, ще му спукат гьона и няма да се сети повече да припари до пазар...
 
От: Това го иска EU

Точно, за хигиената и обработката на храна, нямам комптенцията може и да е по-добре при определени стандарти, но като се замисля от както свят светува всичко се гледа и се представя на тезгяха в суров вид, рибоците са облагодетелствани, че са в лед.

За всичко друго, нашите политици са виновни, този ЕС го дават за хапче за пред хората, да се говори ние не сме виновни те ни казаха, само дето не е така.

А и как няма да е така те близо 800к гладни бюрократи гледат, разликата м/у бюрократа и паразита, е че второто поне сменя приемика си.
 
От: Това го иска EU

Никак не е мястоот на тозо комент, но да сикажа:)

Преди малко се прибирам от запой и на владимир вазов булеварда си чакм такси и гледам един клошар му се е преебала клоличката и разпиляна стока от плсастмаса. Питам го кво става, защо така, той отговаря, че цял ден е събирал боклуци от кофите. После го питам защо ходи по кофите? отговора няма какво да яде. После го подкупих с цигари и пропя. Значи го питам да върне лентата 30 години назад (каза ми че е 58 набор) и дали е бачкал през живота си на заплата и той вика да бачкал съм в чистотата през социализма и некъв дипсинд в производството в промишлената зона около гара север стъкларски завод. И му викам едобре ти защо не остана да бачкаш там, а ровиш укофите (питах го каква му е средногодишната надница като клошар на ден 5-8 лева). Той вика завода блъснал кепенците а той друго не могъл да прави. Имал 2 момчета и 2 момичета необраЗовани, той самия имал само основно, та децата момчетата и двете работели като бакшиши, момичетата чистачка и миячка в столова.И го питам тебе са те изгонили, защото не си ходил навреме на работа, а мтой ми вика не е верно всеки ден без уикендите са ги взимали с автобус от място и са ги карали на работа. Значи човека е имал работа и е бил чист и платежоспособен гражданин на това общество, докато не е паднал комуйнизма и е станал непотребен за никой. А и друго питах го дали е гласувал някога, каза ми че е гласувал малко след ккомунизма вероятно за Ф. Димитров.
Та извода е че има бол работна сила, просто трябва едно велико накорно събрание да разкара посоциалистичеките паразити в затворите да копат и да се изберат властници по местни избори, май unwise го беше коментирал това и да има всяка община сайт, в който всекидневно да се побликуват какво е направено за съответната община с разходите за това, като местните властници са независими от премиер миниситъра, неща като отдлените щати на янките.
Гледам сега се спрягат като нови властници онази продажна овца и кукуто Сидеров. Сидеров ще е по-лошия еквивалент на боко. Общо взето следващите 4 години ще е поредния хаос или дори бих заложил, че ще стане по зле. Така че ще гледаме озверели бугари още поне едно 4 години минимум.
Сори занеадекватните на моменти думи, но моментното състояни изисква това:)
 
От: Това го иска EU

Как точно държавата ще създаде работни места?

В същност точно ти си отговорен за това, че има безработица - защото ти не си създал работни места. От теб се иска да създаваш работни места, не от политиците.

Ти си виновен и за това, че не си накарал политиците да създадат по-малко лоши условия за правене на бизнес ("правене на бизнес" е просто друг начин да кажеш "доброволно сътрудничество между хората", независимо от това, че много хора намират думата "бизнес" за мръсна - това не е така, "бизнес" значи да се работи и да се постига синергия).

Аз също не създавам работни места, главно защото това е моя начин да протестирам (и защото не ми се занимава - по-лесно ми е да си трая). Не ми харесва държавата и докато не се промени - никакви сериозни инвестиции в България. Ако вдигнат данъците - демонстративно си спирам осигуровките и доходите, ограничавам и потреблението - да видим как ще ме обложат при липса на доход и при малко разходи (=малко ДДС).

Митът за правителствените разходи и създаването на работни места

Сериозно се замислям и за възможността да гласувам за БСП или друга популистка партия - така Европейската империя на злото ще падне по-бързо.
 

Горе