Търсене на партньори онлайн

nortrant

Well-Known Member
Някой търсил ли е бизнес партньори и най-важното - намирал ли е?
Ако да - през коя платформа?
 
Вие на живо срещате ли се с хора - пред адвокати. Пред подписване на договори.

Най-яката платформа е тая:

0896606962 - обади ми се и да седнем да говорим на живо.
 
Ако под бизнес партньори имаш предвид съдружници, най-известната платформа е https://cofounderslab.com/
По въпроса дали съм намирал партньор в тази платформа, отговора е не. Най-добрият начин е чрез препоръки от познати, но все пак не трябва да се отписват и други възможности.
 
Ако под бизнес партньори имаш предвид съдружници, най-известната платформа е https://cofounderslab.com/
По въпроса дали съм намирал партньор в тази платформа, отговора е не. Най-добрият начин е чрез препоръки от познати, но все пак не трябва да се отписват и други възможности.

Идеята ми е за създаване на подобна българска платформа.
 
Да, ползвам съм подобна платформа и съм намирал успешно партнъори - 3-4 пъти всичко на всичко, за около 10 години, но и последните 6-7 години не съм се счупвал да търся венчър капитал, така че и това го има. Т.е. успеваемоста е хубава, когато проекта ти е добре обяснен, имаш разбивка на финансите изходящи/входящи, имаш поне някакъв опит в близка до бизнес проекта свера и т.н. Т.е. никой не дава пари за "имам идея, плащайте", но ако се обосновеш добре, има кой да помага, обикновено.

Сайта е kpd.bg - идеите, които съм пускал през него и е имало интерес към тях са били най-вече в границите на 5 000 - 20 000лв. но е имало една-две с шест-цифрени суми и интереса към тях също беше добър и сугрно още е.

Обикновено с 3-4 бизнес идеи качени там получавах по 1-2 запитвания на месец, горе-долу по една бизнес среща на всеки 2 месеца, докато нещо не се задвижи.

Обикновено офертата ми е 50/50 собственост и дивиденти между мен и вложителя, като първите печалби отиват към това вложителя да си възвърне на 100% вложените пари, след което започваме да делим - аз управлявам, те печелят.

Сигурен съм, че още ме търсят хора по стария ми номер, но просто интересите ми се изместиха с годините, а и си смених номера преди 4-5 години, така че не мога да кажа сега сайта как е, но преди беше супер в това отношение. С доста от хората там сме работили заедно дори извън венчър проектите, просто като се срещаш редовно с бизнес хора, и имаш идеи, те пари, че и обратното, се комбинират по-много добър начин твоето и тяхното ноу-хау и нещата макар понякога да отиват в съвсем друга посока от идеята зад началната ви среща, се изграждат много стабили бизнес отношения между хора, готови да рискуват време и пари с цел създаване на нещо ново и готино.

Като единственото нещо е да можеш да познаеш кой е сериозен още от телефонния разговор, за да не си губиш времето с недоверчиви хора, които само ще ти изгубят времето. За да ти хвърли някой 5-10-20 бона с документи или без( защото да бъдем реалисти, в тази малка държава къде ще избягаш, ако някой тръгне да си отмъщава, прекалено е малка България, за да се покриеш ако издялкаш някой по тази лайсна) трябва и ти и той да сте супер добри в това да отгатвате характера на човека, който стои срещу вас, защото без 200% доверие един в друг, не само като морал, но и като способности, венчър проектите са обречени на провал.

Но най-важно е доколко добре можете да си обясните и предадете тона и потенциала на идеята. Човекът отсреща трябва да може да се инспирира от начина, по който обяснявате нещата, но след като се инспирира, трябва да убедите не само сърцето му, но и мозъкът му и тук идва описването на всеки малък детайл свързан с идеята, за който се сетите. Включително и месечните разходи за семките, които ще люпи секретарката в обедната си почивка - иначе никой няма да вземе идеята ви насериозно.

Съотвено идва и най-важната част - освен да искате пари, трябва да имате и някакви стандарти към това с кого сте готови да работите. Двама от всеки трима човека, които ще ви се обадят, ще искат прекалено много в замяна на прекалено малко - тъй като това са бизнес хора, това е очаквано. Но ако сте готови да кажете "ДА" на всяка оферта - никой няма да ви вземе насриозно, защото човек, който е готов да лази на земята за 50 стотинки приход, никога няма да е годен до отстоява интересите на компанията си, ако не може да защити, отстоява и завоюва своите лични интереси в дадена ситуация.

С две думи - не е въпроса само да имаш идея, но и да имаш правилния подход, с който да презентираш и продадеш тази идея.

Препоръчвам да прочетете книгите "177 Mental Toughness Secrets of the World Class: The Thought Processes, Habits and Philosophies of the Great Ones" от Steve Siebold, "The 48 Laws of Power" на Robert Greene, "Pulling Your Own Strings: Dynamic Techniques for Dealing with Other People and Living Your Life As You Choose" на Wayde Dyer, както и "Thick Face, Black Heart: The Warrior Philosophy for Conquering the Challenges of Business and Life" на Chin-Ning Chu.

Това според мен са 4-те книги, които са ми били най-полезни що се отнася до майнд-сета ми спрямо венчър инвестициите и намирането на правилните партнъори за моите идеи.

Като пак казвам - най-важното е човек да има стандарти - спрямо себе си и спрямо хората, с които работи, какво и стандарти към типа взаимоотношения, които ще се изграждат дългосрочно - никой никога няма да инвестира в идеята на глупак или на мекотело, така че просто трявбва човек да знае как да не е нито едно от двете, доколкото е възможно, за да мога потенциалните ви партнъори да имат някаква увереност не само в бъдещето на проекта като идея, но и във вашата възможност да докарате нещата от А до Я и отвъд. :)

Поздрави!
 
А какво търсиш и за какво? Бизнес партньор може да ти стане всеки, ако реши да се запознае с идеята или вече бета продукт/услуга. Има и FI.co, което също е супер добро за напътствия. ;) Сподели ни повечко, за да помогнем. :)
 

Горе