Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

rujel

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Щях да предложа да отидеш в мастършеф, да земеш илядарките и да удариш всички тук у земята!! Ама до като си го представях, видях горе снимките на хляба и тая ми идея веднага се изпари, защото ако те мернат с това прегоряло лебче, ще заминеш още в нулевия кръг.
Не си ли чувал, че загорели тестени изделия трябва да се изхвърлят моментално на боклука? Загорелите теста са токсични брат..
Ето ти първия съвет, към готвач - от неготвач (въпреки че ако ти сготвя едни пълнени чушки, ще ти се разтреперят краката, като на първата ти чи..я), ИЗХВЪРЛЯЙ загорелият хляб, не трови семейството си.
Ти направо удари в земята бизнеса с тостери...
 

tessto

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Колеги, това е форум за бизнес, а вие го обърнахте на комеди портал. Темата няма ли кой от админите да я прати в коша???
Виждате че човека не е върху себеси ... оставете го :)
 

madgooglebot

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Е, ако се появи инвеститор, той ще се води с пропуснати ползи
 

deffnews

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Още ли не си сколасал на 51% за мен?
Човек, нямам никакъв проблем да се заяждаш, да ме обиждаш, тези неща ми минават от едното ухо и излизат през другото. И дали пак се опитваш да се ебаваш или не ми е все тая - но ето ти отговора, който ти го дадох може би около пет пъти. Повече от 49% не предлагам.
__________________________________________________________________________

Напоследък, може би два месеца не ми се правят много-много пици, концентрирал съм се върху хлябове и хлебчета. Но преди два-три дни, естествено пак посред нощ едва ли не ми щукна да направя някаква рандом пица, както ми дойде. Обаче отварям хладилника и няма доматено. Пресни домати има, ама си викам - ти нормален ли си да се занимаваш по това време да правиш доматено.

И каква стана тя. Тъй като, или понеже знам една техника за приготвяне на бързо тесто - от пресяването до омесването и втасването - общо около 30 минути. И тъй като знам и специфична техника за подредба на плънката (това си е абсолютно мое изобретение базирано на аранжирането на сандвичи. И няма си казвам рецептата и изпълнението, понеже си подготвям сайта все още.

Но това, което мога да кажа е, че пицата я направих от-до или from zero to hero за около 1 час, с брашно към 200 гр. тип 500 за 1 лв./кг. + 1 слайс шунков салам + 1 малка печурка + 1/2 тсп маргариново масло + 3 гр суха мая + 2/3 тбсп хималайска сол + еди колко си вода + 1 тсп олио + 4 резена домат + 5 листа босилек + евтино синьо сирене с размерите на кибрит + има/няма 20 гр. евтин кашкавал + 1 резен от малък червен лук.

Директно в раховеца от 1900 и незнам си коя година, с начупени градешки керемиди на 300 градуса и стана ей това, и стана много вкусно и още повече ме накефи, че на следващия ден като опитаха от пицата вече студена и стояла около 10 часа ми казаха, че е много вкусна.

Няма какво да се крием, ето вижте част от (в случая посудата) на която пека: (без фотошопи-мотошопи, без ъгли-мъгли, без скрито-покрито), а тази мушама - честно казано ми върши по-добра работа от силиконова стелка за месене.

DSCF5242.jpg
 
Последно редактирано:

tessto

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Това на снимката и предишните публикувани нямат нищо общо с пица.
80% в пицата е тестото и 20% фурната.
Тестото се меси в специален тестомес, който го обогатява с кислород.
Силата на брашното трябва да е поне 300. Най важната част е ферментацията която поизлиза вътре в него, тя прави вътрешните пори в него. Винаги се разточва само на ръка. Ферменацията протича минимум ден и това зависи от силата на брашното. Използва се бирена мая натурална. Пече се на температура по голяма от 300, на по малка става суха, високата температура запечатва тестото отвън като му предава коричка, а вътре остава меко и пухкаво.
Когато искаш да пуснеш продукт на пазара го тествай пред поне 10 човека по скала на оценка до 10. По добре непознати и ще разбереш струва ли си това, което искаш да продаваш на хората.
 

John Galt

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
5   0   0
Човек, нямам никакъв проблем да се заяждаш, да ме обиждаш, тези неща ми минават от едното ухо и излизат през другото. И дали пак се опитваш да се ебаваш или не ми е все тая - но ето ти отговора, който ти го дадох може би около пет пъти. Повече от 49% не предлагам.
__________________________________________________________________________

Напоследък, може би два месеца не ми се правят много-много пици, концентрирал съм се върху хлябове и хлебчета. Но преди два-три дни, естествено пак посред нощ едва ли не ми щукна да направя някаква рандом пица, както ми дойде. Обаче отварям хладилника и няма доматено. Пресни домати има, ама си викам - ти нормален ли си да се занимаваш по това време да правиш доматено.

И каква стана тя. Тъй като, или понеже знам една техника за приготвяне на бързо тесто - от пресяването до омесването и втасването - общо около 30 минути. И тъй като знам и специфична техника за подредба на плънката (това си е абсолютно мое изобретение базирано на аранжирането на сандвичи. И няма си казвам рецептата и изпълнението, понеже си подготвям сайта все още.

Но това, което мога да кажа е, че пицата я направих от-до или from zero to hero за около 1 час, с брашно към 200 гр. тип 500 за 1 лв./кг. + 1 слайс шунков салам + 1 малка печурка + 1/2 тсп маргариново масло + 3 гр суха мая + 2/3 тбсп хималайска сол + еди колко си вода + 1 тсп олио + 4 резена домат + 5 листа босилек + евтино синьо сирене с размерите на кибрит + има/няма 20 гр. евтин кашкавал + 1 резен от малък червен лук.

Директно в раховеца от 1900 и незнам си коя година, с начупени градешки керемиди на 300 градуса и стана ей това, и стана много вкусно и още повече ме накефи, че на следващия ден като опитаха от пицата вече студена и стояла около 10 часа ми казаха, че е много вкусна.

Няма какво да се крием, ето вижте част от (в случая посудата) на която пека: (без фотошопи-мотошопи, без ъгли-мъгли, без скрито-покрито), а тази мушама - честно казано ми върши по-добра работа от силиконова стелка за месене.

DSCF5242.jpg
Ново предложение - 99% за мен и 1% символично за теб. Че си ударил ново дъно в правеното на пици и вече съм на 99% сигурен, че каквото и да се вложи в теб, ще е все едно го хвърлям на вятъра.
 

rujel

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
tessto - а има ли разработки на домашни тестомеси, които също да го обогатяват на кислород? Проблемът е, че вкъщи като си правя пица нещата са мноооого различни в зависимост от тестото, което купувам готово. В зависимост от последното понякога става отвратително, а друг път обратно - много добре се получава.
 

deffnews

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Това на снимката и предишните публикувани нямат нищо общо с пица.
80% в пицата е тестото и 20% фурната.
Тестото се меси в специален тестомес, който го обогатява с кислород.
Силата на брашното трябва да е поне 300. Най важната част е ферментацията която поизлиза вътре в него, тя прави вътрешните пори в него. Винаги се разточва само на ръка. Ферменацията протича минимум ден и това зависи от силата на брашното. Използва се бирена мая натурална. Пече се на температура по голяма от 300, на по малка става суха, високата температура запечатва тестото отвън като му предава коричка, а вътре остава меко и пухкаво.
Когато искаш да пуснеш продукт на пазара го тествай пред поне 10 човека по скала на оценка до 10. По добре непознати и ще разбереш струва ли си това, което искаш да продаваш на хората.
Едно време все едно не са правили яки пици. Иначе съм съгласен, че брашното и мястото за печене са най-важните. Не бих казал 80 на 20. Даже наопаки. И с некачествено брашно може да се направи страхотна пица, стига да знаеш как. Печката е най-важна. Едно и също нещо 1 към 1 опитай го на различни печки и ще видиш разликата. Колкото до хрупкави ръбчета - е елементарно, на всякаква печка може да се направи. Ферментацията - и тук съм съгласен е много важна, то всъщност това е ключа. Но и ферментация и стягане и еластичност или пухкавост и за каквото се сетиш може да се наподоби и да се съкрати времето многократно, може да се съкрати буквално до час. И то с най-обикновено брашно. Това горе е пица размер L, на която себестойността и (включително тока не е повече от 1 лв.

Но след като имаш интерес, и без да питаш аз ще ти кажа 1 мъничка част от рецептата, Ако ще слагаш пресен домат го слагай не по-рано от 1-2 минути преди да извадиш пицата + една малка техника от сандвичите - може един вид да запечаташ домата с кашкавал или нещо от сорта и отдолу и отгоре за да се запази свежестта на пресния домат.

Но все пак, най-добрата ми авторска пица си остава тази на която не съм и измислил още окончателно заглавие, но засега си я наричам пица Манджаре.
____________________________

Джон, да ти кажа - говори си, не ми пречиш.
 
Последно редактирано:

tessto

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Спирална тестомесачка, има и домашни но за една пица в къщи не си струва. Замеси тесто направи го на топки и в хладилника за минимум 24ч в тава отгоре със стреч фолио. Брашното гледай да е с по високо съдържание на белтъчини - поне 12
 

tessto

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Едно време все едно не са правили яки пици. Иначе съм съгласен, че брашното и мястото за печене са най-важните. Не бих казал 80 на 20. Даже наопаки. И с некачествено брашно може да се направи страхотна пица, стига да знаеш как. Печката е най-важна. Едно и също нещо 1 към 1 опитай го на различни печки и ще видиш разликата. Колкото до хрупкави ръбчета - е елементарно, на всякаква печка може да се направи. Ферментацията - и тук съм съгласен е много важна, то всъщност това е ключа. Но и ферментация и стягане и еластичност или пухкавост и за каквото се сетиш може да се наподоби и да се съкрати времето многократно, може да се съкрати буквално до час. И то с най-обикновено брашно. Това горе е пица размер L, на която себестойността и (включително тока не е повече от 1 лв.
____________________________

Джон, да ти кажа - говори си, не ми пречиш.
Няма да споря с теб - очаквам да видя кога ще реализираш фантазиите си.
Първите телефони с шайба също вършат работа спрямо съвременните и караруците също спрямо автомобилите.
Успех!!!
 

deffnews

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Няма да споря с теб - очаквам да видя кога ще реализираш фантазиите си.
Първите телефони с шайба също вършат работа спрямо съвременните и караруците също спрямо автомобилите.
Успех!!!
Не споря, само ти казвам малки неща, които в даден момент ще ти влязат в полза, това с хладилника може да се наподоби за 10 минути във фризер. Аз продължавам да се уча, не съм роден научен.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
29   0   0
Но това, което мога да кажа е, че пицата я направих от-до или from zero to hero за около 1 час, с брашно към 200 гр. тип 500
Пич само не казвай на произведенията си пица. Кажи си честно и почтено гарнирани пити и толкоз.

PS. Не че съм супер пицар, но използвам брашно 00
 

deffnews

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Пич само не казвай на произведенията си пица. Кажи си честно и почтено гарнирани пити и толкоз.

PS. Не че съм супер пицар, но използвам брашно 00
Супер си. HaND
 

Mat

Active Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Време е за един общо-селски краудфундинг ми се струва на мен. Ако са ти толкова добри нещата досега 100 роднини и приятели да беше омаял с тези магични пици да инвестират в бизнес заедно с теб. Това, че не си го направил е доста притеснително. Или че не можеш да измислиш някакви 5-10к между другото сам.

Аз имам клиент, който прави социална мрежа. Събра към 200 000 долара от близки и приятели за една седмица с краудфундинг кампания за купуване на процент в проекта му. Не знам неговата идея ли много се харесва на хората или твоите пици са малко съмнителни.... но да, доста несериозно ми звучат нещата.

Аз като потенциален инвеститор не бих инвестирал в теб по няколко причини:
1. Прехвалена възможност - супер място, супер фурна, накрая трънци.
2. Прехвалени умения - в моят град само 3 от 10 пицарии не са отвратиелни. Не поставям летвата високо,но просто българите не занят как се правят пици, това което ядем е в най-добрия случай причлично теста с някакви глупости отгоре. Както някой беше написал по-горе - това е пита с нарязан кренвирш отгоре, не пица. Аз мога да направя абсолютно същото вкъщи за 10 минути. Специална техника на пълнене на пица...
3. Не ме кефи манталитета ти. Сори че така малко директно го казвам, но ако имаше солидна идея какво првиш, нямаше да се обясняваш тук на щели и нещели с твоите врели-некипели. Сериозен бизнесмен няма да си промени мнението за идеята ти към по-добро от форумни постове. НИКОГА. Точно обратното.

Аз когато и да съм търсил венчър капитал ,винаги е били на принципа ако искаш. Обясняваш добре идеята и чакаш някой, който вярва в нея колкото теб, на база добре особнован бизнес план, да се свърже с теб. Ако трябва да им пускаш снимки на пици, че да се навият - и ти и те са несериозни до болка.

На никой не го интересува какво мислиш ти или жена ти за вашия хляб, нито какво мисли брат ти/сестра ти по въпроса. Има причина хората да не инвестират пари в това дали дъщеря ти ще стане следващият Пикасо набаза на това, че ти си й харесал рисунката от часът по рисуване. Не знам как си ги мислите тези работи понякога.

Поста ми е продиктуван от две неща - у беждението, че тук никой няма да инвестира, вече си затри акциите в този форум с тази тема. Случва се понякога. Имаш два избора - да продължиш да копаеш дупки в дъното, или да научиш как да се държиш като човек със мислена и издържана идея и да си публикуваш проекта другаде, но този път не като хлебар, а като бизнесмен който няма пари да се разлизира, но има потенциала.

И един ПРО тип от мен - никой не инвестира в идеи, в дългосрочен план това е губеща стратегияв. Всеки инвестира в хората зад идеите, защото дори първата идея да е неуспешна, обикновено идват втора и трета и някоя от тях успява. На теб като не ти се получи това с пиците не ме топли особено, че си се научил да правиш хляб, това не е достатъчна диверсификация, че да си горещ на пазара. Ако единственото, за което си успял да се сетиш цяла година, е че хората ядат хляб...
 

John Galt

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
5   0   0
100% за мен, пък ти ще си на 4 часа на минимална работна заплата?
 

Victor R

Active Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Много ми се иска тази тема да се превърне в кулинарна и всички да почнат да си показват пиците. Знам, че не сме бегемама, ама...
ПП. Ако @John Galt върне предложението си за 51% аз ще даря рецептата на една пица създадена в домашни условия, която наистина успях да продам, нищо че не исках.

Tийзър:
q5DcJ0e.jpg


ПП2: Намерих си снимка и на варианта без филаделфия в коричката:
UhH4OQK.jpg
 
Последно редактирано:

deffnews

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Много ми се иска тази тема да се превърне в кулинарна и всички да почнат да си показват пиците. Знам, че не сме бегемама, ама...
ПП. Ако @John Galt върне предложението си за 51% аз ще даря рецептата на една пица създадена в домашни условия, която наистина успях да продам, нищо че не исках.
Никога не е късно да станем :) може да сме бгпапа, примерно. Такива хора харесвам. Може да има намеци но с добро. Бгмама-та още им се смеят няко хора, обаче там си стоят някои полезни неща след примерно 10-на години.


Джони се опитва да си купи круши на пазара за ябълки. Джони, аз съм някой около който има завихряния.
 

madgooglebot

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Това е пица, вижте ръба само.. КЛАСИКА!
Ти май ще вземеш от Джон-а и на 51% :)
 

Горе