Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Като цяло не исках да продължавам да пиша и да се празнослови, но други хора са писали и те принуждават да се защитиш.

Ето от днес, това е за клиент. Пицата е правена изцяло от жена ми. И го снимах с фотоапарата и направо ви казвам, че от по-горните снимки и от тази, на живо няма много голяма разлика, но с по-хубавата камера изглежда на картинка съвсем различно.  1. шунка
  2. горски гъби
  3. кашкавал
  4. кис. краставица
  5. лук
-----------------------

John Galt
Аз това което си започнал да разбираш го написах поне няколко пъти.
Но никъде не съм казал, че пиците ни са величествени. Пиците са добри и вкусни. И на на мен в Брюксел ми направиха дюнер, който много ме съмнява, че дори могат да наподобят в България, и какво? София изобщо не я намесвам. Това е държава в държавата. Нито се сравяняваме с пицария, още повече елитна. Нито пък говорим за отваряне на пицария, говорим максимум за павилион. Кой въобще може да му хрумне да сравнява специализирана пицария с павилион. Кой въобще може да му хрумне да прави сравнения между пица направена в пицария и на пещ със пица направена в домашни условия на печка.

Еми хубаво - пак да го кажа, таргета ни е по-масовия вкус и по-ниските цени, но ще предлагаме в допълнение със среден клас с по-нетрадиционни продукти и малко по-високи цени.

Не знам дали е смешно или печално да се намеква че Търново е селски град... пет години съм бил там, не съм останал с впечатлението, че е селски. "Темпо" са една от най-добрите пицарии среден клас у нас. "Каприз" могат да се нарекат селяния, но на фона на цялата им селяния пиците им са добри. Това е фирма почти на 30 години. Тези коментирам, защото ги споменах по-нагоре.

Бая добре съм запознат какво се предлага в региона. Може да се каже, че съм относително всеяден, и като цяло кухнята която се предлага на мен като цяло не ми харесва.

П.с. Поръчахме си и малко по-представителни кутии.

Ако елитните пицарии са Ферари, ние сме Субару.

П.п.с. Когато можем, мислим да направим рекламна брошура, с целия асортимент и реалните снимки на реалните пици.
 
Последно редактирано:

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Принципно с един човек говорихме сериозно (тук в сайта) не бил в България, щял да се върне към края на месеца но все пак да вдигна темата. Една дама се учуди че съм се занимавал са много неща едновременно. Да, така е но искаме да се концентрираме само върху едно нещо и най-вече заради това търсим инвеститор.
Имам интереси в най-различни сфери, но така се разтроява вниманието един вид.
Но понеже си припомних един стар канал, може би това видео ще ви помогне да усетите какъв човек съм. Според мен имам подход към детайла. Не съм измамник. И съм вероятно по "меко-сърце" и с позиция отколкото трябва в наши дни. Не знам дали не го написах по-горе или на някой на ЛС го писах нещо средно между прагматик и опортюнист.

 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Отварят училищата и помещението някой 100% ще го наеме съвсем скоро. А друго подходящо и свободно изобщо няма. Засега няма да настоявам повече, но ако все пак някой реши да направи една инвестиция поне да го капарираме за няколко месеца.
Този август е фул от гости на града, абсолютно повече от други години, заради ковид19 и жегите предполагам, защото града е по-спокоен с доста зеленина, приятна природа и умерен климат.

Хора, от това нещо не може да се загуби. Това е малък град където няма вериги, които да унищожат дребния бизнес. Бих си продал колата, но засега не мога защото ми трябва постоянно.
 

cross

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
40   0   0
Хора, от това нещо не може да се загуби. Това е малък град където няма вериги, които да унищожат дребния бизнес. Бих си продал колата, но засега не мога защото ми трябва постоянно.
От това, което виждам е явно, че не разбирате от бизнеса изобщо. Първо - не видях дори нахвърлян бизнес план. Това ще го иска всеки инвеститор, дори сумата да е малка. Като казвам бизнес план имам предвид нещо съвсем елементарно - колко ви струва наемът, какво точно оборудване ще се купува и на каква цена, колко време предвиждате да се работи на загуба, такива неща. После следва анализ на потенциалното потребление, горе-долу колко човека ще поръчват средно дневно, с каква надценка ще работите - 400, 500% ?

Второто което е - ако се интересуваш от хранителния бизнес със сигурност си чувал за не един и два популярни български шеф готвачи, които са фалирали. Хора с опит, които си разбират от работата и са били в професионална кухня. Как така решавате, че точно вие сте по-добри? За какви вериги говорите - вашите клиенти са съвсем различни от тези на Dominos, Pizza Lab и подобни. Аз като техен клиент не бих поръчал от вас, например :) Не се засягайте, въпрос на личен вкус, може би съм твърде претенциозен.

Трето - това, че има училища не може да изкара бизнеса на печалба в този момент. На 15 септември ще ги отворят, на 25 вече може да са затворени. Има лятна ваканция, която е близо 3 месеца. Не видяхме никаква информация за гостите на града - какви са техните доходи, вкусове, по какви причини са в града. И в София има много туристи, но те са чуждестранни и такъв тип пица няма да си вземат. И защо им е, като за 50 евро могат да седнат в най-добрите софийски ресторанти, а на Запад това не са много пари за хората, които пътуват.

И да завърша с това, че във форума има немалко хора, които биха могли да се включат с тази сума. След като все още не сте намерили кандидат явно, че подходът не е правилен. Ако трябва да говоря от първо лице ме отблъсква фактът, че не спирате да хвалите продукта си, а това е крайно недостатъчно за търсене на инвеститор. Така като гледам дори вие не сте наясно дали тази инвестиция ще стигне и какво се случва, ако се окаже недостатъчна - инвеститорът продължава да налива пари без ясна стратегия или какво? Приемете критиката като градивна, за да намерите подходящ човек.
Пак ще повторя - колко кашкавал и гъби има в пицата не е най-важната информация, това се споделя последно.
Успех.
 

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
29   0   0
Ако трябва да говоря от първо лице ме отблъсква фактът, че не спирате да хвалите продукта си,
Стига де. Помогни на човека, какво са за теб тези пари. Най-много две зимни гуми да си купиш за баровската кола :D
 
  • Like
Реакции: Sky

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Опитвам се да се договоря за 200 лв. на месец наем. Няма да трябва никакво оборудване, то си е оборудвано.
 

Victor R

Active Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Павилиони за пица имам два на 5 минути от където живея. Единия е от над 10 години вече, другия е на 50 метра от него и вече трета година не фалира.

Поне тук тея пици струват малко (~3.50 в момента), много са вкусни, но с евтини продукти и няма никакви игри с рецептите. Няколко вида предлагат, които всеки ги знае, и без никакви свободни съчинения. Чакаш 5 мин, взимаш готовата малка пица, ядеш на крак и изчезваш. Може някакво безкохолно да си купиш към нея и това е. Нищо друго не се продава там.
Аз имам интерес да мръдна част от доходите си офлайн, обаче не мисля че стратегията на автора е правилна. Т.е., не съм сигурен каква точно му е стратегията, де, ако трябва да съм честен. Аз от пица на павилион бих очаквал просто нещо, което да ми е вкусно. Нищо повече. И да е евтино. В такова бих налял някой лев, след като видя че човека знае точно какмо да очаква като разходи поне.
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Това е снимка от последната ми пица, от последната рецепта засега, която му хрумна, на абсолютен фрийстайл ми дойде. Правих си я за мен, не мога да ви предожа качествена снимка, но като я видях как стана реших да я снимам преди да я изям. Поне за сега смятам, че това е най-вкусната пица която съм правил. В приготвянето на продуктите вложих малко техники, които са по-скоро за правене на манджа. Сравнително трудоемко е приготвянето. Слагам и работно заглавие "кЪлцоне". И качествена снимка не мога да ви предложа, но това е.

 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Искам само да ви отбележа, че в много отношения в по-малките градове цените са по-високи от тези в по-големите градове. И да допълня, че в по-малките градове няма клонове на вериги. Изключввам такива, които са обичайните сезонни туристически дестинации.

Отделно в един що-годе средностатистически по-малък град, тук включвам и областните по-малки градове масовия вкус е много по-различен от този в големите градове - Бургас, Варна, Пловдив, София.

Особено последната година съм обиколил почти цяла България. Само за този месец, за девет дни имам навъртяни около хиляда километра. Току що се прибрах от Созопол (не съм ходил на почивка, това беше просто еднодневно обиколка, минах и през Бургас. Еми не виждам нещо да се е променило в това отношение: голям-малък град. Малък дюнер в Бургас си беше пак по-голям от голям дюнер тук. На една и съща цена. И не си го взех от къде да е, а от може би най-добрата дюнерджийница в Бургас.
 

ReminD

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
34   0   0
Изкарай някой курс как се говори пред потенциални инвеститори, че с тая тема каквито ги бръщолевиш, си правиш с всеки пост антиреклама.
 

cross

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
40   0   0
Искам само да ви отбележа, че в много отношения в по-малките градове цените са по-високи от тези в по-големите градове. И да допълня, че в по-малките градове няма клонове на вериги. Изключввам такива, които са обичайните сезонни туристически дестинации.

Отделно в един що-годе средностатистически по-малък град, тук включвам и областните по-малки градове масовия вкус е много по-различен от този в големите градове - Бургас, Варна, Пловдив, София.

Особено последната година съм обиколил почти цяла България. Само за този месец, за девет дни имам навъртяни около хиляда километра. Току що се прибрах от Созопол (не съм ходил на почивка, това беше просто еднодневно обиколка, минах и през Бургас. Еми не виждам нещо да се е променило в това отношение: голям-малък град. Малък дюнер в Бургас си беше пак по-голям от голям дюнер тук. На една и съща цена. И не си го взех от къде да е, а от може би най-добрата дюнерджийница в Бургас.
Бизнес логиката ти е невероятно объркана. Даже не разбирам какво се опитваш да кажеш с тези писаници, а и изложените факти са тотално погрешни. Самият факт, че още не е намерен инвеститора с главно И е достатъчно показателен.
 

bentos

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Братле, наемай павильончето, пускай един коматекс, или принтирано фолио с менюто снимките на пиците, закачвай го горе, вземи едно спонсорство от кока кола малко брандинг срещу хладилник и едно безплатно зареждане, и направи малко флаери с менюто и телефон за доставка, всичко ще ти легне максимум 1500 лв. оборудване не ти включвам понеже каза че не е скъпо или го има, само виж дали няма да е по на оферта вместо тези малките скарички, да вземеш една голяма печка за 5-600 лв да можеш едновремено да печеш 4-6 малки пици. и си засечете за колко време ги правите да не се окаже че стават бавно. не ти трябва нито инвеститор нито нищо, за такава малка инвестиция по добре да сте сами без партньори които да играят ролята на банкер и да не могат да помогнат с нищо друго. мисълта ми е че можеш да стартираш спокойно с малко пари и ако направиш менюто със снимките и флаерите раздадеш на хората наоколо и по пощенските кутии, ако не поръчки по телефона поне ще имаш опашка на бутката винаги. това с флаерите го предвиди всеки ден да пращаш хора с тях, ама не да им ги буташ все едно ще искаш нещо ами подаваш и казваш да опитат новите пици че има примерно 6-10 вида и така. успех ! тези пари ги съберете с жената за 2-3 месеца и сте вие, това малък срок за бизнес който може да просъществува 10 или повече години ако хване секиш :)
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
@bentos
Наема е висок като за тук. И по-скоро като за начало идва в повече. Принципно никой няма да ти даде под наем месец за месец. Хората искат договор поне за няколко месеца и парите предварително. И ако "тук" е по-негативния сценарий а "тук" по-позитивния, по-добре да съм подготвен за по-негативния (за всеки случай) въпреки че като личност съм по-скоро опортюнист. Обаче с мярка. Веднъж един възрастен човек ми каза, че трябва да не ти пука много-много, обаче с мярка. Трябва да има мярка. Или иначе казано аз съм "по средата на кантара", не обичам да залитам в крайности. (Сега някой да не си помисли, че понеже пиша в шест сутринта в неделя съм пиян или нещо такова, просто както обикновено се събудих рано).

За малък и голям град го написах, понеже и друг път съм го виждал това...може би неразбиране. Различен е манталитета, много различен. Мисля, че споменах че съм обиколил може би цяла България и си имам някаква "дисекция" на манталитета за много от нашите населени места. Примерно за софиянци (доколкото има потомствени такива, щото до преди 100 години София си е била почти село) бургазлиите са селяндури. Има нещо вярно, но не сме селяндури (поставям се в и аз към бургазлии, щото и там съм живял и половината ни рода живее там) а сме селяни в добрия смисъл на думата. Ако направим някаква аналогия със САЩ то ние сме югоизтока. Говорим на "миеко" и сме от далеко. Живял съм във Варна, в Търново, в Бургас, в София, в Русе, в Нова Загора, в Стара Загора. Общо взето хората от всеки регион си имат своите особенности, което е напълно нормално. И без да си живял еди къде си е като презумция да знаеш, че е така. Ходих до Созопол, както казах - empty, грам турист не видях по улиците, празно.

@bentos
Времето за флайъри, маркетинг и реклама отмина, вече влизаме в сезон в който тук туристи почти няма да има. Това е малък град бе човек, както е приказката - да пръднеш целия град ще знае че си пръднал. Но ако успея да стартирам, ще "обезглавя" "конкуренцията". Това са повечето неинециативни хора, без никакви познания как "да хвърлиш куката".

На пича, който написа че не знам как да зарибявам инвеститор с главно И, ще му напиша че идеята ми не е да зарибявам инвеститор а да опиша нещата точно както са. Не желая да се лъжем един друг, защото това пич е вид измама (зарибяването) ако някой се навие (имам разговор/и) ще е всичко точно, всеки ще е знаел какви са предпоставките. И като написах "да хвърлиш куката" не означава да мамиш а да предразположиш клиента, защото има много неща които принципно от морална гледна точка може би не изглеждат много...морални но са за доброто на клиента. В случая да му предложиш вкусна храна и да се връща пак и пак. И когато имаш набор (с ударение) от постоянни клиенти ти/аз би трябвало да си анализирал какво този човек харесва, какви миризми, цветове му влияят позитивно, а не да го гламосваш.

Ако прочетете внимателно последния абзац, би трябвало да видите че съм човек на детайла.

Относно пиците - това което в някои големи градове се смята за престижна пица, тук ще я погледнат като "коричка". Благодаря за критиките, в повечето случаи ако не си "просто парче", могат да помогнат да се "доизгладиш".
 
Рейтинг - 100%
2   0   0
аз не разбрах... инвеститора ще даде пари за участие в ООД и ще получи 49% и после? Само ще прибира пачките или ще идва и да меси тестото ?
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Почти всички снимки, които съм ви пускал са от пици за лична употреба. Прибирам се от дълго пътуване и първото нещо, което направихме е пица.
Парченце вкусотия:
 

Sky

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
21   0   0
Дебел блат, няма коричка, претрупана, кашкавала е суров, гъбите са нарязани на дебели парчета съответно не са се изпекли...
 

Noke

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
24   0   0
Дебел блат, няма коричка, претрупана, кашкавала е суров, гъбите са нарязани на дебели парчета съответно не са се изпекли...
Тва е моцарела ве.
 

Горе