Купувам: Търсим инвестиция от 2000 до 6500 лв. (съдружие)

John Galt

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
4   0   0
Ох, за да свърши този цирк, предлагам ти нужното финансиране, но срещу 70% от бизнеса. Действаме ли?
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Поддържаме кореспонденция от известно време с един човек, който ми изглежда сериозен. Няма как да му забия нож в гърба. Не съм от този тип хора. Ако нещата с него не се получат, а аз мисля че ще се получат, защото и той не е от голям град и ме разбира като пиша за условностите на неголемия град, за манталитета на хората, тогава можем да обсъдим проекта с някой друг.

"Хиляда" пъти писах, че малкия град е оазис за дребния бизнес, просто няма достатъчно популация за да отвори някоя голяма верига и да утрепе малкия бизнес, както се случи в големите градове. Дадох ви и пример с дюнер в Бургас и дюнер тук, и тук не само, че голям дюнер е дори-помалък от малък в Бургас (дюнерджийницата Искендер Кебап), но тук дюнера е много далечно подобие на дюнер и да кажем вместо месо е наблъскан с картофи. Просто примери. Да не говорим, че цените в малкия град са супер напомпани. Такива неща като промоции, намаления тук няма да срещнете.

Ето ви още няколко условности - пица се предлага само в едно заведение, но то е тип ресторант/пицария. Дюнер се предлага само в един павилион за бързо хранене, но няма нищо общо с дюнер. Студена кухня от типа бургери на SUBWAY - никъде. и т.н.

P.S. Само искам да добавя отговор за този, който ме е апострофирал за блата. Да наистина е по-дебел, но съвсем малко. няколко милиметра е по-дебел. Това се получава защото е печено в обикновенна готварска печка. И не винаги се получава идеалната дебелина, освен това тестото е добре да стои поне 12 часа в хладилник, само че аз прилагам техника - да го оставя 10-на минути във фризер.
 
Последно редактирано:

DinkStaykov

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Имам чувството,че създателя на темата я е направил просто да се ебава със съфорумците и вече няколко месеца му се получава. :D :D
Тая тема е нереална :D Кажи поне за кой град става въпрос?? То тва ми прилича на село, а не на град по твоите думи.
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
С никой не се "ебавам". Говорим си с един човек от малко повече от месец. Малко по малко би трябвало да стане. Още в началните постове ми стана ясно (а и то ми е ясно по принцип), че с някой от голям град трудно ще се получи. По форуми много не пиша. Тук и само в още един, но съм многословен като ми се пише.
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Днес реализирах една от най-трудоемките пици, но и една от най-евтините като себестойност, която му хрумна преди около седмица. Работно заглавие "Жарена пица home made"
 

bentos

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Днес реализирах една от най-трудоемките пици, но и една от най-евтините като себестойност, която му хрумна преди около седмица. Работно заглавие "Жарена пица home made"
още ли не сте започнали с John Galt или си решил да действаш сам?
 

deffnews

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
още ли не сте започнали с John Galt или си решил да действаш сам?
Точно в момента няма смисъл. Кой ги знае какво ще въртят с тоя ковид и докога. В момента има голям смисъл от разнос по домовете/по поръчка. Нямам необходимата техника, обаче.
Към момента имам 5-6 относително уникални рецепти, но нямам необходимата техника. Особено последната пица...
Принципно в пицариите ги правят на плоча и е заобградено с жар.

Аз я измислих по друг начин, но специално за тази вероятно ще ми трябва и някаква техника по-поръчка (евтина), защото не съм чувал да има такива "печки".

Изпекох я пицата по обикновен начин, обаче след това я сложих между две скари (за печене на жар) и я църнах един вид за около 2-3 минути. Вкуса беше уникален. И дори ми беше малко странно, че пицата се запази топла, ако не и гореща около 5 минути след това,
 

Горе