Търси се рекламен агент

Re: От: Re: Търси се рекламен агент

Важен момент относно големите медии - не малка част от рекламиращите при тях биват опарени. Моя колежка беше страшно възмутена от поредната манипулация с трафика: "Добре, кажи ми честно, възможно ли е Старт.бг да имат 300 000 посещения дневно и от този банер да има само по 2 - 3 препратки дневно? Те били 6 страници..."

"Отидох на място и без да вдигам скандали зададох някой въпроси, като например: как да приемам резултата от кампанията при прогноза от тяхна страна 10 000 посещения от банерите в Стар.бг, защо са преувеличили посещенията в предложението, защо не мога да се свържа с никой 1 седмица и т.нт... накрая казах че прекратявам рекламата, но не мина номера. Директорът на УЕБ МОУШЪНС отдели 30 минути да ми обеснява че те били посредници, че вече са купили мястото за реклама от старт.бг и бла-бла , тъй като нищо не можели да направят щяли да ме компенсират, като оставят рекламата в отслабване.старт.бг за още един месец ха-ха страшна компенсация, сега предложиха втора оферта.. ама аз свърших парите.., пък и как да им имам доверие?"
Това е нещо нормално. При тях термина "ефективна реклама" е само слоган или част от изречение, което се казва със селс цел. Продажбите там са многократни поради факта, че са се хванали с договори. Да не мислите, че много голям ефект имат.

Като бях на среща с един клиент и му казах, че искам да работим в бъдеще заедно и за да застана зад думите си аз ще му изготвя кампанията (ставаше дума за в определена медия), той не успя да ми върне нищо. Зашо ли? Не съм го питам, но според мен е защото минава през рекламна агенция или медия шоп, който си взима комисионите и му разчертава нещо тривиално, като кампания. Такава кампания, която по нищо не се различава от другата - предишната,. Стиснахме си ръцете и каза, че ще се чуем пак. За това големите медии имат силно предимство, защото са големи. Ако не са те, няма къде. Или може да се избере нещо като алтернатива, но реално ще трябва да се изрови нета, което пак би могло да е опция. Но да ми въртиш телеком и интернет услуги, и да не включват големите технологични сайтове си е направо невежество, не връзкарщина. Но да му мислят скъпите рекламодатели.


Та много глупави хора работят в такива медии, агенции и подобни. :) Не се притеснявайте. За това си гонете клиентите и това е. Поиска ли ви клиента агенцията няма како да направи, освен да дойде при вас и да ви помоли да работите заедно. Ако не го направи, рекламодателя идва директно при теб или агенцията, която ви обслужва. За това вие сте на ход. Не разчитайте на случайни неща. :)
 

Горе