Търся инвеститор за българско изобретение

1. ОК, не всяко...но за твоето спомена, че е лесно - даже не е нужно да си инженер.
2. Сори, продължава да звучи още по-несериозно. Продай колата. Или нещо друго...
 
Казах,че правя собствен електромобил,а се оказа скъпо начинание.И преди да кажеш,че има за по 5000лв Тази цена е с амортизирани батерии в най-добрия случаи.Та за електромобила отиват повече пари.Като го направя системата ще я направя много бързо.
 
Не, няма да го кажа. Но има детски модели 10 пъти по-евтини. Като база за прототипиране...щом толкова те е страх да внедриш системата в стандартен електромобил, макар и не твой...щото пък ти ще кажеш, че ако го беше направил, собственикът ще офейка барабар с изобретението :D
 
Защо изобщо търсиш инвеститор, след като не си получил патента?
След като получиш патент за изобретението си, ще бъдеш защитен от кражба на идея.
Следователно ще можеш да разкриеш всички подробности около изобретението си, и определено ще е по-лесно да намериш добър инвеститор
 
Мислех да го направя на готов електромобил,но те са твърде претъпкани и щях да наруша баланса на колата.За всичко на този свят си има причина.Сега може да ме попиташ каква е тая система за електромобили която не може да се интегрира в заводски електромобил,ами трябва да се изработи специален такъв?Много просто.Ако системата работи така както казвам електромобилните производители ще променят малко дизайна и разпределението на теглото в колата. Единственото което ви притеснява е,че изказванията ми са доста дръзки.Времето ще покаже дали съм изобретател или заблуден човечец.Отново ще спомена как в историята на много изобретатели са се подигравали и са им казвали,че са луди,занимаващи се с глупости кретени.Може би много съм си повярвал гледайки документалки за изобретатели и изобретенията им.А може и да не съм.
 
Надявам се някой ден да завършиш нещата и да ми драснеш за ефективността. Ако е възможно - и за принципа.
Успех!
 
До 2 месеца купувам батериите и електромобила се сглобява.След това известно време тестване и измерване на пробега без системата.Накрая монтиране и измерване на пробега с нея.Плановете са най-късно другото лято да имам работещия прототип.
 
Идеята ти ми допада, нищо че имам минимални познания в тази област, ако получиш патент бих те подкрепил.
Бих те посъветвал ако си сигурен в знанията и уменията си да си листнеш проекта в сайтове като: indiegogo.com и kickstarter.com, you never know ;)
И най-много от всичко ми харесва името което си измислил "Торпила", не съм се интересувал но се надявам да е авторско, и ако е така побързай да си запазиш някое угодно разширение защото .com вече е заето.
Поздрави и успех :)
 
До 2 месеца купувам батериите и електромобила се сглобява.След това известно време тестване и измерване на пробега без системата.Накрая монтиране и измерване на пробега с нея.Плановете са най-късно другото лято да имам работещия прототип.

@Адриян Георгиев - обади ми се на ЛС, ако вече не си го направил - ще ти помогна да подобриш прототипа си.
 
И най-много от всичко ми харесва името което си измислил "Торпила"
Благодаря.И аз не знам дали е авторско.Просто така ми дойде.Мисля,че е синоним на торпедо.В регистъра на фирмите е заето от някаква адвокатска кантора.А за сайт не съм проверявал. Благодаря и за сайтовете,не знаех за съществуването им.
 
Последно редактирано:
А за продажбата на тесла предпочитам първо да говоря с Хонда,защото съм им фен :D
Я, още един Хондаджия (аз карам 3-та подред). Имаш ли регистрация във форума? Там пробва ли да питаш за същото?
Дай на лично повече подробности - какво ти трябва, до къде си стигнал и т.н.
 
Забравих да спомена,че имам работещ макет на системата сложен на количка с дистанционно.От средните модели е размера на количката.И работеше както и очаквах.Даже ме изненада като въртеше колелата дори без батерии.
 
Звучи интересно, дано като излезе този прототип да видим тук видео как работи и какво точно представлява.
 
пусни заявка за финансиране в п2п платформите по света (кикстартер, гофъндме, етс етс)
помоли някой от маркетолозите да ти направи офертата за кандидатстване пари
търси холандския модел - да ти дадат парите срещу продукти като почне производството :))
а и още нещо търси в гоогле - ангел инвестинг + хъбове за финансиране (сайтове където се събират хора с пари )
поздрав :))
 
пусни заявка за финансиране в п2п платформите по света (кикстартер, гофъндме, етс етс)
помоли някой от маркетолозите да ти направи офертата за кандидатстване пари
търси холандския модел - да ти дадат парите срещу продукти като почне производството :))
а и още нещо търси в гоогле - ангел инвестинг + хъбове за финансиране (сайтове където се събират хора с пари )
поздрав :))
Ако няма приятели дето да ваучват за него, нема да го огрее бате. Не само никой няма да му види кампанията щото там има милиони други такива, ами и нема му повярват. Трябва да има кредибилити и някой успешен проект преди. И му трябва добър прототайп.
 
Не може да дам повече информаця с оглед на това,че системата е доста проста и лесно някои може да я изкопира.Не е нужно да е инженер.Достатъчно е да знаете,че без системата електромобила например изминава 100км.С нея 150км.Ще видим как ще бъде и като констроирам прототипа.Вероятността изобретението да работи е 100% .Само ефективността му е под въпрос.Няма да е перпето мобиле.За първи прототип с минимален бюджет и подръчни материали и 20км увеличение на пробега според мен са си успех.
Хаха, класически скам-отговор в стил африканче от Танзания. Никой няма да ти изкопира "идея". Това е мега смешно. Идеята не е завършен, реализиран проект бе. Всеки иска готов проект. Да види дали работи. И чак тогава да копира евентуално.
 
торпила във фб : https://www.facebook.com/torpila91/

и ют :
Доколкото се разбира, за сега е направил само електрически автомобил от Трабант, а системата за която говори, че ще донесе 50% увеличаване на пробега на всеки елмобил май още не е готова. Но има патент:
Патент: BG111627A - REGENERATIVE SYSTEM OF MOTOR DRIVE VEHICLE GEORGIEV ADRIAN.
 
Последно редактирано:
Малко ъпдейт на темата, отдавна не съм влизал в сайта. Последното мнение е точно. Направих електромобил на който ще се монтира споменатата система. Почти е готова и монтирана, остава последна част, която взех вчера да се монтира, да се направят някои леки промени по външната част на електромобила и да се тества. Първия прототип едва ли ще достигне 50% увеличение на пробега, защото това е минимума на използваните материали. Възможно най- евтиния вариант който да работи, съответно КПД-то е ниско. За щастие се оказа, че не е толкова просто изпълнението и се наложи да имам инженер в за сега малкия си екип. Спонсор съм си аз и за това нещата стават бавно, но сме на финалната права. Трабанта също е претърпял някои промени от както е сниман този клип. Например сложих гъвкав соларен панел на покрива, който да зарежда фаровете, мигачите и шалтера на електромобила.
 

Горе