Търся инвеститор за универсална идея за сайт и приложение, предлагащи съвкупност от услуги

alexander_angelov

New Member
Здравейте,

Казвам се Александър Ангелов и съм на 20 години. Бях записал "Управление на бизнес и предприемачество" в Нов Български Университет, но след първата година се отказах, тъй като желая да започна да развивам идеите си. Винаги съм искал да имам собствен бизнес и да развивам уникални идеи, предлагащи на евентуалните ми клиенти услуги и продукти, превръщащи ежедневни процеси от бита в по-оптимални такива.

Имам пионерска идея за сайт и приложение, предлагащи на клиентите, на територията на България, широкообхватна съвкупност от услуги с цел улесняване на ежедневните битови проблеми.

Не разполагам с нужния капитал да започна да развивам идеята си по възможно най-професионален начин, затова пиша тук с надеждата да намеря сериозен инвеститор, намиращ интерес в идеята и развитието и.

Имам кратък бизнес план, който съм готов съм да споделя само с хора, които биха доказали своя интерес и възможност за инвестиция.

Надявам се тук да открия възможност да започна развитието на идеята си.

Благодаря ви! :)
 
Сигурно това трябва да е голямо геройство - да се откажеш да учиш? Ако беше учил, щеше да знаеш какви грешки допусна като пусна темата си и защо няма да успееш.
 
Няма нищо лошо в темата на момчето... всеки трябва да следва мечтите си, от къде да знаеш, че няма точно тука да намери благодетел...
Това, което виждам като проблем е, че не може да имаш кратък бизнес план.... трябва да имаш добре развит бизнес план с информация за проекта, необходимо оборудване/програмни езици, силни и слаби страни, конкуренция и т.н да не описвам образец за бизнес план...

Но и едно добро представяне би имало ефект над инвеститора. Все пак да не забравяме, че Зъкърбърг не е представил един тон документация за проекта си пред Питър Тийл.
 
Нищо лошо няма в темата, проблема е че няма и нищо стойностно.
Зулербърг може да е нямал бизнес план, но е бил студент в харвард, което говори достатъчно за уменията му. Автора не е споделил нищо. Никакви умения, никакъв опит, никакви доказани качества - единственото е "записване в университет", която дума "записване" - говори предостатъчно за отношението и т.н.
С идея - до никъде не се стига. Преди 4 години, когато споделеното пътуване не беше още навлязло - имах чудесна идея за такава платформа. Но нито ми се занимаваше, нито имах капитала, нито ИТ уменията. Затова и не се захванах с това.

Не казвам, че автора няма никакви умения - но, ако има - смятам, че трябваше да ги сподели. Също така сумата, която търси, какво той ще даде и тн базови неща - също са нужни, за да бъде някой взет на сер..
 
Не ме разбирай погрешно, но как очакваш, някой който има възможности, да отдели от скъпото си време и да тръгне да те разпитва за идеята ти? Да, идеята ти може да е нещо уникално, но в повечето случаи е поредния булшит. Кратък бизнес план? За да разчиташ на краткия бизнес план, трябва да имаш нещо работещо(работещо е най-меко казано), да има солидни и доказани умения, ако твоя бекграунд се изчерпва с това, че си записал университет, това няма с нищо да ти помогне.

Ще си позволя да ти дам един съвет - върни се в университета, колкото и да не ти се вярва там има какво да научиш, ще имаш възможност да създадеш контакти, които може би ще ти бъдат полезни и т.н. Бизнес можеш да развиваш и докато си студент, стига да си достатъчно предприемчив.
 
Здрасти, адаш,

вече има хора, които ти казват, че няма да успееш, значи си на прав път. :)

Друг е въпросът е, че и според мен на 20 години нямаш необходимия опит за подобен проект. Но едва ли ще го придобиеш в университет, по-добре е да се свържеш с други стартъпи, които вече са направили нещо и да се учиш от тях. А най-яко е да започнеш проекта - в движение ще научиш много повече.

Ако искаш, пиши ми на лично или на [email protected]. Може да се видим и да поговорим.

Поздрави
 
https://softuni.bg/trainings/resour...ra-the-false-entrepreneurship-and-the-big-lie
Това със сигурност ще ти е полезно, една лекция на Любо, това е човека който стои зад приложението Мелисса , слушай човека какво казва, но пък той е и програмист и реално първо е писал, после е търсил инвеститори.

Тоест ако имаш идея първо гледаш да я натъкмиш, да я накодиш, да я напишеш и чак след това търсиш инвеститори. Ти колко от успешните подобни хора познаваш, които не са програмисти? Хващай се и започвай да учиш, освен java приложения за телефон могат да се пишат и на CSharp и на "HTML + CSS + Javascript" през apache cordova и въобще на каквото желаеш, стига желание да има.

На теб какъв ти е проблема? Търсиш пари за да наемеш програмисти или пряки инвеститори в бъдещия продукт? Тоест продукта готов ли е на някакво ниво? Където и да идеш ще те питат дай да видим какво имаш досега, и ти като кажеш нищо нямам, не съм програмист, не съм дизайнер, нямам нищо общо с ИТ, въобще няма да те вземат насериозно.
Има го и друг момент - ще поръчваш само музиката след като събереш пари ли? А откъде ще знаеш, че оркестъра свири качествено? 5-6 програмиста за месец само са ти 10-12 000лева, мислиш ли че за месец ще диплойнеш нещо? Офиси, подобни, столове дори и компютри за този офис, знаеш ли колко скъпо излиза да не говорим и тънкия момент, който споменах че ако не си в тая сфера няма да знаеш дали пишат нещо читаво или не и накрая ще се омотаеш с някакъв код, но ще се омотаеш чак като програмистите напуснат и трябва някой да им оправя кода. И куп подобни неща, с една дума - или навлизай в тая сфера сериозно с програмиране или не се занимавай, или пък ако имаш много пари за даване - пробвай се без да разбираш нищо :) , но едва ли, след като търсиш инвеститори.
 
Последно редактирано:
Аз впрочем вчера си играх с apache cordova и phone gap и за един час направих нещо, което рънва на windows phone, android и apple, е не че е нещо особено, 5-6 странички със слайдер, но имай напредвид, че съм пълен галош откъм JS, а с такива технологии които има сега, натискаш един бутон и имаш хибридно приложение за който девайс искаш. Изгледай видеото на този младеж, разбира ги нещата.

https://framework7.io/docs/buttons.html е туй нещо ползвах, супер елементарно е.

Впрочем преди време, ми се искаше да имам един скрипт, към Фефруари някъде мисля че се мъчих с някакви френски версии преправях, докато не си казах в един момент - мамка му, сядаш си на задника и почваш да учиш, и ей го на чак сега г/д успях да скалъпя някаква работеща версия, а още се уча и сигурно ще пренаписвам целия код още няколко пъти. Ако искаш нещо сядаш и учиш, не се молиш на папата, на батко и братко или на когото и да било.
 
Последно редактирано:
Кооперирай се с някой доверен кодер, които вярва в идеята ти. И гледай по-реално на нещата, не очаквай да се появи човек, който да ти връчи крупна сума, за да се пробваш дали ставаш за бизнесмен.
 
Здравей,
не мога да ти бъда полезен с финансиране, но ще ти нахвърлям няколко идеи:

1. Може би е било рано да се отказваш от образоваието след като нямаш финансова помощ. Стартирането на бизнес може да се комбинира с ученето.
2. Внимавай с идеята ако си решил да предлагаш много широка гама от услуги - понякога е по-добре да се специализираш в една насока.
3. Има организации които предлагат финансиране за стартъпи - българските са eleven и startitssmart
 
Проблема на младите хора е, че са твърде зелени и неоптни, и като им хрумне някаква идея си мислят, че са фанали господ за шлифера и ще направят милиони, без да подозират, че тази идея отдавна вече проиграна :)
 
Проблема на младите хора е, че са твърде зелени и неоптни, и като им хрумне някаква идея си мислят, че са фанали господ за шлифера и ще направят милиони, без да подозират, че тази идея отдавна вече проиграна :)

Благодарение на това, че на младите хора им хрумва нещо докато са зелени и неопитни сега живеем в света, който ни заобикаля ;) Мъск, Брансан, Гейтс, Зукър и т.н да не са били на 40 когато да са реализирали идеите си
 
Благодарение на това, че на младите хора им хрумва нещо докато са зелени и неопитни сега живеем в света, който ни заобикаля ;) Мъск, Брансан, Гейтс, Зукър и т.н да не са били на 40 когато да са реализирали идеите си

Не, ама идеите им не са от 2016 ако ме разбираш...
 
Не, ама идеите им не са от 2016 ако ме разбираш...

От къде знаеш, че на момчето идеята не е достатъчно добра и съвременна? А ако говориш за идеите на изброените горе - Тесла и СпейсЕкс не са идеи на 20 години също
 
Проблемът на младите хора е, че все още нямат опит, а пък проблемът на "старите" е, че са големи разбирачи ...
 
Сбъркал си държавата, дорде реализираш идеята и тук ще има само полуграмотни чалгаджии.
 
От къде знаеш, че на момчето идеята не е достатъчно добра и съвременна? А ако говориш за идеите на изброените горе - Тесла и СпейсЕкс не са идеи на 20 години също

А бе приятел тесла и спейсекс не са идеи, а проекти за милиони да не кажа милярди долари. Ти така като гледаш в тоя форум има ли милярдери :)

Не се хаби да ме репликираш...
 
А бе приятел тесла и спейсекс не са идеи, а проекти за милиони да не кажа милярди долари. Ти така като гледаш в тоя форум има ли милярдери :)

Не се хаби да ме репликираш...

Ясно ми е, че си светило във всяка тема... но все пак всеки един проект в началото си започва от идеята "Приятел". Когато е създаден Zip2 да не е бил проект за милиона или милиарди... започнат е от идея и финансиране от бащата на Мъск... след което е продадено за 10 милиона. Но все пак да не се опитвам да те репликирам "ПРИЯТЕЛ"
 

Горе