Търся малко насока

От: Търся малко насока

Добре ясно. Лошото е че това не е споменато никъде, когато се дъвчят темите за афилиейт маркетинга. Иначе информация има много как се започва всичко без инвестиции,но някои подробности явно липсват. Моля да заключите или изтриете темата няма смисъл да пълни форума.
 
От: Търся малко насока

Последно питане имам. Каква фирма да си открия за да започна с афилиейт маркетинга? Дано получа поне един ясен и конкретен отговор. Мерси.
 
От: Търся малко насока

купи си готов сайт, ще спестиш пари и време, само конкретизирай нишата
 
От: Търся малко насока

Сайта е ясно или готов или ще си направя. Питам за фирмата, защото на един от въпросите ми получих запитване , дали имам фирма, ако нямам да отделя 400лв за такава,както и нотариус.
 
От: Търся малко насока

Не знам защо моите отговори на въпросите ти не са били достатъчно ясни и точни за теб, но добре.

Колегата ти е дал достатъчно ясен отговор в горния пост.

Има хора, които регистрират фирми за 40-50лв. търсиш, намираш и отиваш там, за 1 час става целия филм, нотариус 6лв заверка на подпис, 10лв откриване на набирателна сметка, с човека, който ти регистрира фирмата отиваше в Ангецията по вписвания, на другия ден отиваш и си взимаш удостоврението. Закриваш набирателната сметка после - 10лв., откриваш разплащателна сметка, аз например преди 2 дни мойта я направих в сбанк - 6лв онлайн банкиране + 1лв за картата = месечни такси. Правиш и фирмен печат, че без него няма да можеш да си направиш разплащателна сметка, нито да започнете дейност.

В срок от 7 дни фирмата трябва да започне дейност, тук вече взимаш счетоводителя, който ще ти води счетоводството с тебе. Ако ще се регистрираш по ДДС, там пак счетоводителя ще ти съдейства.

Един съвет, говори със счетоводителя си преди всичките тия работи, съмнявам се да нямаш приятели, които да са с някой счетоводител Х брой години и той да знае за какво става въпрос, отиваш и питаш.

На тях това им е работата, няма смисъл да си блъскаш главата и да питаш по форуми, а просто отиди и за 20 мин ще ти се изяснят нещата.
 
От: Търся малко насока

Абе не занимавайте човека с фирми, счетоводители и ненужни харчове, току вземе верно да се набута с всичко това преди още да има сайт. Нека се пробва да направи сайтче, да реализира някоя печалба, да види ще има ли смисъл и файда, пък чак тогава ако реши нека влиза в реала.
 
От: Търся малко насока

Абе не занимавайте човека с фирми, счетоводители и ненужни харчове, току вземе верно да се набута с всичко това преди още да има сайт. Нека се пробва да направи сайтче, да реализира някоя печалба, да види ще има ли смисъл и файда, пък чак тогава ако реши нека влиза в реала.

Много точно, никакви фирми, счетоводители, адвокати, нотариуси преди да сглобите сайт, имате първи продажби, и т.н
 
От: Търся малко насока

Човека пита конкретни въпроси и като му отговарям, аз го "занимавам с глупости", ама да бе вярно, кво си губя времето, нали сме си тарикати.

Съвет как да нямаш "излишни харчове": фирма не прави - много разход, сайт - направи в готовите платформи или търси оферта не по-скъпа от 50лв, ако може и без пари, за лого... дебни безплатни лога, все някой ще пусне в следващите 6-7 месеца. Реклама = waste of money, ти ще си с продукти, които сами се продават. 8)
 
От: Търся малко насока

Човека пита конкретни въпроси и като му отговарям, аз го "занимавам с глупости", ама да бе вярно, кво си губя времето, нали сме си тарикати.

Уважавам, тия глупости може в даден етап да станат важни или наложителни, но не ми се струва че точно сега е този етап. Върху какво ще работи счетоводителя ако няма и стотинка печалба? Ако дори няма сайт, за какво му е фирма, да се хвали на приятелите с нея? :) Първо се прави продукта, после продукта се тества дали би имало интерес към него и чак тогава се започва бизнеса и инвестициите.

Аз го карам без реклама и не мога да се оплача :)
 
От: Търся малко насока

Най после малко смислени отговори и разисквания. Последните коментари са ми от голяма полза и ще ги следвам по този ред на подреждане. Ще реша конкретно и точно с каква тема ще се захвана. Ще се опитам сам да си направя сайт, и ако се наложи ще платя на някой, за да оформи и подреди нещата както си му е реда. Ще започна да вкарвам статии на дадената тема, с които ще целя привличане на повече хора търсещи информация. Вероятно ще е добре да има и форум. Афилиейти няма да пускам, докато не видя че има посещаемост и интерес. Предполагам, че социалните мрежи и малко seo ще свършат работа като за начало. Фирмата ще я направя, когато започнат някакви приходи. Искам всичко да е законно. Ако нещо пропускам като основа, ще се радвам да го споделите. Всичко ще е на английски. Само искам да попитам от къде да сваля или купя последната версия на WordPress. Благодаря.
 
От: Търся малко насока

Само искам да попитам от къде да сваля или купя последната версия на WordPress.

Просто напиши "wordpress" в Google. Самата система е напълно безплатна, инсталира се на стандартен сървър (PHP+MySQL) за секунди и веднага разполагаш с чисто нов блог -> част за посетители + административна част където само ти можеш да влизаш и да правиш настройки. Първоначално всичко е празно и пусто, няма визия, няма и съдържание. Щом питаш от къде се сваля Wordpress, вероятно не знаеш и какво представлява по принцип, така че проучи тия неща - теми, плъгини, джаджи и т.н.

Към Wordpress се добавя функционалност като се инсталират плъгини и теми. Винаги можеш да ровиш из Google за всичко, дори в админ панела ще намериш от къде се свалят и инсталират такива неща безплатно, но ето ти и един маркет за (платени) плъгини - http://codecanyon.net/category/wordpress
Също към Envato, зоната с темите - http://themeforest.net/category/wordpress

В последните два линка ще откриеш море от приставки за Wordpress и ако ти прави впечатление "Wordpress" е даже самостоятелна категория. Тук се появява и един парадокс - възможностите привидно са неограничени, но в повечето случаи намираш всичко друго, само не и това дето ти трябва :lol: На теория би трябвало много лесно да се сглоби какъвто и да е сайт вурху Wordpress, а на практика най-много да те заболи главата. В крайна сметка си трябва познание за Wordpress и всичко около него, а ти все още не знаеш от къде се сваля :)
 
От: Търся малко насока

Всичко това ми е ясно. Даже гледах туториали за основните неща. Уж свалих програмата, но като следвах инструкцията за инсталация и ми излезе грешка в браузъра че нямам php. Сложих php и пак ми излиза грешката. Явно проблема е в моя телевизор. Явно бъркам с инсталацията.
 
От: Търся малко насока

Само PHP не е достатъчен, той е нещо което работи върху сървър, най-често Apache. Реално Apache контактува с клиента, приема и връща заявките и е напълно достатъчен да се справя с чисти .html файлове. PHP се явява като допълнение на Apache. Заявката се приема от Apache, изпраща се на PHP, който сглобява html код и го връща обратно на Apache, след което лети се праща на клиента. MySQL пък е допълнение към PHP за база данни.

Apache е програма и в Windows се стартира като сервиз, работи background. PHP се стартира и управлява от Apache. MySQL е независима програма, също работеща като сервиз и PHP контактува с нея през определен порт.

Споделените хостинги обикновено имат всичко това инсталирано. Да се инсталира Apache, PHP и MySQL на компа естествено че става и може да не е много трудно за опитен, но е доста пипкаво и на тебе ще ти трябват дни и даже седмици докато разбереш какво се случва. Но има програми дето инсталират тия неща накуп и са по-лесни за начинаещи, примерно http://www.wampserver.com/en/
 
От: Търся малко насока

Просто иска много четене и търсене. Ако имах хостинг и домейн, което разбрах преди малко, че ми е необходимо за инсталация, нямаше да питам тия тъпи въпроси. Мерси за бързия отговор.
 
От: Търся малко насока

Хостинг и домейн трябват ако искаш сайта да е публичен, още на първата страница си питал за хостинг и домейн и би трябвало да си наясно. Такива неща не се изискват ако искаш да инсталираш всичко на личния комп и да си работиш по проекта локално. Личния комп се превръща в сървър като му се инсталират Apache, PHP и MySQL (или Wamp), но няма да е подходящ за публичен, а само за локални разработки. За тебе може би ще е по-добре направо да си регнеш някой домейн + евтин споделен хостинг, да качваш файловете там и всичко да е публично. Така ако ще викаш някой да помага, направо ще му даваш пароли за достъп и той ще си работи :) Локалната работа е за разработчици, да си бъркат из файловете, да правят плугини и теми и т.н.
 
От: Търся малко насока

Ясно. Значи е бил друг проблема с инсталацията. Ще се погрижа за нещата, ако има нещо неясно ще питам.
 
От: Търся малко насока

Фирма ти трябва единствено ако ти трябва да се включиш в някоя афф система. за какво да наливаш пари в нещо което може и да не използваш (фирмата).

Препоръчвам ти да се научиш как се "правят" сайтове. Не може да не знаеш кои са добрите хостинг фирми, а да искаш да се занимаваш с онлайн бизнес.

Афилейтите са много развити на запад. Затова чети чужди сайтове и блогове - целите постветени на тази тематика има! Използвай Гугъл и ще намериш много..

Какви са минималните системни изисквания за WordPress?
най-ниския план на споделения хостинг.
А в началото може да ползваш и безплатен - https://5gbfree.com/hosting-plans/

Не задавай повече такива елементарни въпроси. Пишеш в гугъл примерно: system requirements wordpress, кликаш на първия линк и вече знаеш. Освен, че е по-бързо отколкото да чакаш да ти отговрят във форума, имай прдвид, че и другите хора имат работа и е срамота да се занимават да ти отговарят на такива елементарни неща. Другото е, че по този начин ти не показваш достатъчно желание и не цениш времето на другите.
 

Горе