Търся партньори

Здравейте предприемачи!
Аз съм Александър Видов и се занимавам с
 • Програмиране - 3 години
 • Софтуерно инженерство - 1 година
 • Софтуерен дизайн - 6 месеца

В момента съм се заел с изпълнението на амбициозен бизнес план, целта на който е да развия и наложа нова платформа ( " Самоделка - безплатен сайт " ) която да конкурира най-известните CMS платформи като:
Световно известни
 • WordPress
 • Joomla
 • Drupal
 • Prestashop
 • ZenCard
Българските им алтернативи
 • website.bg
 • ovo.bg
 • url.bg
 • 4stupki.com
 • alle.bg
 • Summer Cart
и т.н.

Дори и в момента, на този етап, някои от възможностите на "Самоделка" надхвърлят тези на всички изброени по-горе. Работата лека полека потръгва и се гордея с това но ме притесняват някои факти. Според аналитикс имам между 30 и 50 % степен на отпадане в главния сайт ( Multy.PRO ) което е доста смущаващо. Ето тук вече става ясно, че един човек не може да направи всичко по толкова голям проект.

Каня тези от вас които имат познания по:
 • Маркетинг и реклама
 • Дизайн и UX
 • Сигурност на WEB приложения
 • Мрежи, сървъри
 • SEO
 • JavaScript
 • HTML 5 & CSS 3
 • Писане на статии ( Copywriting )

и искат да се включат в проекта да се свържат с мен.

Знам, че ще прозвучи малко налудничаво и смешно но в момента ще предложа на тези от вас ( ако има такива ) много работа и никакви пари на този етап.
ДА. Звучи доста ... Но!
Ако някой изобщо се навие да ми съдейства ще му предложа % от реализираната печална на съответното перо от системата когато това се случи. С тази схема към момента съм привлякъм трима души които поеха различна част от работата също така и две фирми през които ще минава паричния поток.

Според последния анализ ( Март 2014г. ) очаквам до края на годината "Самоделка" да започне да генерира първите си проходи които на този етап ( в момента разчитам основно на себе си ) ще са около 3,000 - 10,000 лв./ год. само от платените сайтове, блогове и онлайн магазини. В следващите години ще разработя и перата за обяви, запознанства и забавления които ще докарат още повече приходи. Очакваните постъпления са над 400,000 лв. / год. само от българския пазар. Сами се сещате, че още преди този етап "Самоделка" ще започне да се превежда на повечето наложени езици по света и ще й купя сървъри в Европа, Америките, Африка и Азия.

За тези от вас на които това цялото им звучи невъзможно ще им предложа да се настанят удобно в столовете си и да гледат как нещата лека - полека се случват пред очите им. Не ми трябват подобни индивиди в екипа. За тях остава да си пишат глупостите и тук защото измежду тях се крият много малки детайли които ми помагат да правя нещата професионално.

Така... Нека продължа за тези от вас които са повярвали, че са способни да завладеят света - тези от вас които ще чакам да се присъединят към екипа ми.

Това което писах преди години в "Научи.ме", това което писах в "Телерик" и други сайтове и форуми, това което пиша сега тук и ще пиша и на други места, малко по малко се случва и критиците ми лека полека замълчаха. Хората които смятаха, че това са глупости сега мълчат което ме накара да повярвам в проекта още по-силно. Разбира се, способните от вас ще се навият трудно на нещо подобно което си е ОК! Но е време да ги запозная с проекта така, че да имат време да се убедят, че нещата лека полека се случват. Преди две седмици обявих, че "Самоделка" ще поддържа безплатни онлайн магазини и те вече са факт. Онзи ден обявих, че "Самоделка" ще предложи на своите потребители най-добрите опции в тази сфера и вече работя по това.
Сега, тук, обявявам близките си цели за да ви убедя в сериозността си. Ето накратно нещата които ще са факт с времето ( може би до Август 2014г. )
В момента, започвайки от началото на месеца онлайн магазините могат:
 • Създаване на продукт
 • Създаване на категории
 • Свързване чрез тагове
 • Добавяне в кошница
 • Поръчка онлайн

това е до момента.

Магазините ще могат:
 • Създаване на продукт с няколко цени, опции и наличности
 • Създаване на клиентски групи
 • Отстъпки според групата
 • Отстъпка за клиент
 • Продуктите от един магазин ще се продават и от другите
 • Цени на дребно и едро
 • Колкото снимки искате за продукт
 • Статистики
и т.н. и т.н.

Не мога да дам линк защото съм нов потребител но на адрес : Multy.PRO ( " Самоделка - безплатен сайт " ) можете да следите кое как върви. С радост ще приема всеки който не страда от комплекс за малоценност и е от моята порода в екипа които ще прослави БГ за пореден път.

Също така каня всеки които иска да си направи сайт, блог, магазин да се включи в програмата за HELPER - и ( тестери ). В момента е много изгодно да се включите тъй като ще реализирам всяка ваша идея и ще разполагате с цялата мощ на "Самоделка" сега и завинаги ( БЕЗПЛАТНО ) за всичко което се създаде с това търговско име ( дори и да го сменя след години ). Всеки който ми индикира бъгове в системата или изиска нещо тя да може ще получи статус на HELPER. Това сега звучи доста смешно, както нещата които говорех преди години 8) , но първите ще намажат най-много което ще си проличи отново след години ( или дори и сега за потребителите които развиват сайтове си на платформата ).

Това е за сега от мен. Ще се връщам да донаписвам какво съм свършил с времето за да ви убедя в сериозността на проекта "Самоделка".
Успех желая на всички!
ПП
Данни за контакт
 • Телефон : 08 82 95 45 83
 • Skype : savagrup
 • Facebook : AlexandarVidov
 
Последно редактирано:

sixking

Well-Known Member
От: Търся партньори

Интересно е цялото начинание. Да се опиташ да победиш някой наложил се с толкова години ще си е голяма работа. Не че е невъзможно, напротив, но ще ти трябва сериозна "огнева" мощ. Тук може да намериш някой с желание за реализация и прочие, но трябва да се стараеш да контролираш всичко и всеки ( всеки да си знае задачата за да работи всичко по мед и масло).
Като цяло не е лошо, но определено ти трябва някой с умения по дизайн.
 

bedrijfsbeheer

New Member
От: Търся партньори

Сикскинг е прав, разгледах сайта ти и дизайна е ужасен. Ако бях обикновен потребител, просто бих повърнал и излезнал от сайта веднага. Извинявам се разбира се за малко грубия тон, но си е така, нека бъдем реалисти.

Но все пак си писал, че търсиш партньори, които ще ти помогнат с това, така че се надявам да намериш добър дизайнер, който да елеминира тази твоя слабост. Едва ли ще победиш WP, но виж другите са лесна плячка. Освен че трябва да имаш по-добър продукт обаче, трябва и да си/сте (с партньора) доста креативен/ни откъм маркетинга.

Също така друга важна точка, която си пропуснал. Хубаво е, че споменаваш потенциалната печалба, макар и 400 000 лв/ год малко преувеличено звучи само от българския пазар, но все пак имаш идея къде искаш да стигнеш. Не си споменал обаче, кой ще покрива разходите. Поне аз не прочетох никъде, търсиш хора с познания по маркетинг и реклама например, добре те ще ти помогнат безплатно да речем с проекта, но все пак самия маркетинг има разходи, кой ще ги покрива?

Също така мисля, че за английския пазар ще трябва да смениш името, но това е само лично мнение.

Както и да е, успехс проекта, има недостатъци в момента, но съм сигурен, че ако си упорит нещата ще се подредят както трябва!
 

avalchev

New Member
От: Търся партньори

Направи "View Page Source" на apple.com и на твоя сайт. Виж осезаемата разлика в генерирания HTML код. Изнеси css и js в отделни файлове - това е прекалено голям пропуск. Това за търсачките няма кой знае какво значение, но все пак на мен ми говори прекалено много за качеството.

Колегите от Telerik със сигурност изобщо не им се занимава с теб. Ако наистина от 4 години се занимаваш с програмиране (даже си стигнал и до софтуерен дизайн), ще ти дам един съвет - PHP е скриптов език, тези знания няма начин да те направят програмист.

Иначе успех.
 

nortrant

Well-Known Member
От: Търся партньори

"перата" за обяви, запознанства и забавления няма да се използват - никой не би направил такъв сайт...камо ли да плати за него
за да се развие някакъв такъв проект са нужни много пари - следователно който ги има, няма да ползва твоя система

за блогове - има предостатъчно платформи...колко човека мислиш, че ще дойдат при теб?
за сайтове се отнася същото

единствено онлайн магазините имат някакъв шанс
в България знам, че има само три такива платформи - от който само 1-2 са набрали скорост

gombashop направиха силна рекламна кампания и дръпнаха - това е най-големия ти конкурент
но трябват сериозни познания за направата на подобна система

тук има един потребител с bulcart.com
има някъде да се развива, но трябва реклама
 

blaster

Well-Known Member
От: Търся партньори

Мене пък идеята ми се струва добра, може и да има трески за дялане, но харесвам амбицията и самата идея и ако мога да помогна с нещо бих го направил
 
От: Търся партньори

GombaShop българска платформа ли е?
CSS и JS ще ги изнеса от индекса когато пренапиша ядрото на системата.
Обявите, запознанствата и забавление са си за системата и по-скоро за потребителите й.

За блоговете има много платформи. Това е така. Обаче! Аз лично не мога да си обясня факта, че на 90% от тях нямате линкове към собствените си страници в редактора на съдържанието. Дори и прославения WordPress не са си направили труда да имате тази опция. Това е меко казано мързелива работа. Ето малък пример за това че една , за момента малка, система е в състояние да бие своите СВЕТОВНО известни конкуренти с нещо толкова елементарно. Ако разгледате по-обстойно "Самоделка" отвътре ще намерите малки разлики с "големите" в бранша но те са съществени за това да си свършите работа.

За сайтовете е същото. Никоя друга безплатна платформа ( дори и WP ) не предлага толкова лесна смяна на темплейта и скина. Никоя друга платформа не предлагат опциите за редакция които ще включа в "Самоделка". Има малки неща които се чудя как е възможно цели екипи, години наред да пропускат. Имате ли представа ако аз разполагам с екип къде ще е "Самоделка" след година?!? Ще придобиете с времето :|

За интернет магазините да спомена. Най-добри се оказаха SummerCart и най-хубавото е , че са наш - роден продукт. ОБАЧЕ! Не е за вярване, че отново екип от професионалисти работи години наред и дори във версия 6 на магазина им нямат възможност за създаване на един продукт с различни опции. Имам предвид следното... То пък нямам правото на линкове! Цццц
Онзи ден говорих с една мацка която е собственик на Корсет.бг. Купила си е магазин на SummerCart и е много доволна ( Поздрави на SummerCart ) Обаче! Ако тя има два напълно еднакви продукта с малка разлика ще трябва да направи два продукта вместо да ги обедини в един. Ето и пример:

Маратонки "Адидас" модел "Торшън" ( нещо такова имаше навремето )
гледайте сега какъв мазаляк става тук и все пак си има решение на този проблем
Цвят:
* Червен
* Син
* Черно / Син
* Червен / Бял
и т.н.

Размер:
* 36"
* 37"
* 38"
* 41"

хайде да не продължавам.

Вижте сега в която система искате, че ако искате да продавате само този продукт ще трябва да го пресъздадете поне 4 пъти ( според цвета ). И нямате начин да следите наличностите си за всеки цвят по отделно.
Това е нелепо! За мен е ненормално това нещо да не е реализирано толкова време от големи имена в бранша. Нямам обяснение и се смаях като разгледах по обстойно величаените продукти на световно и местно ниво. Имат толкова нелепи пропуски, че ако тези екипи са ми в ръчичките ще им се стъмни небето над главите които или са празни или самите хора са мързеливи. Най-вероятно е точно второто.

Знам, че идеята ми звучи доста въздухарската в момента но със сигурност звучи доста по-реално в сравнение от преди година. А времето е пред мен дами и господа - предприемачи :) Когато след месец завърша функционалностите които сега проектирам, ще ви ги представя във видео както често правя. Тогава пак ще обсъдим къде се губи нещо, че толкова народ години наред не си е свършил работата. И пак ще ви попитам дали има желаещи да се включат в проекта в който нещата рано или късно се случват. До скоро драги съфорумници.
Успех желая на всички!
 
Последно редактирано:

blaster

Well-Known Member
От: Търся партньори

Да речем, че искам да стана партньор с какво бих бил полезен след като поназнайвам от всичко по малко какъв екип ти трябва, да знам дали да ти пиша
 

ediz

New Member
От: Търся партньори

Идеята е хубава, успех с начинанието, но тази тема страшно прилича на тези на Цецо, като беше поспамил навсякъде с tsonikOS. А пък трудно се намират "силни играчи", които ще се включат в разработката на нещо тип "сега ще бачкаме като луди и ако МОЯ проект преуспее, ще делим уж по братски".
 
От: Търся партньори

Допълнение
Маркетинга ще разчита на препоръки. Това е най-мощния наличен инструмент ( без пари ) и изисква сравнително малко работа. Аз лично ще развия маркетинка си като предложа опции които да впечатлят потребителите и също така ще направя видеа които да описват работата със системата. Сами се сещате, че така ще вдигна и новото на конкуренцията защото който е гледал клипа ми после ще пита конкурента ми от къде да направи същото. А според моето скромно проучване има много неща за които да се захвана. Това са ми възгледите за момента. Аз от Маркетинг нищо не разбирам и ще оставя да решава човекът които се намери за това.

За дизайна положението е трагично. А какво ще кажете след като разберете че с този дизайн "Степен на отпадане" намаля с 10-12%. Сигурно ви е трудно да си представите на какво приличаше "Самоделка" преди седмица :cry: Пиша това за да ви илюстрирам нещо което явно убягва на повечето. Само защото прочетох малко от Интернет, сам самичък постигнах този напредък за седмица. Имате ли представа, че ако намеря дизайнер, същия показател ще е близо до нулата само за месец. Ето ви малък пример, че с добри кадри нещата се случват бързо и това е нещо нормално. А и вече един от вас се свърза с мен относно дизайна и писането на статии. Ако той реши да се напише. Аз няма да казвам. Но дори и в сянка ще видите колко бързо може да се вдигне един продукт до №1 само ако хората в екипа са достатъчно луди и амбициозни.

Относно 400,000хил./лв. годишно.
Преди месеци направих проучване и установих някои неща. "Продавалник" имат десетки обяви със вип статус всеки ден. Да речем че са 100 обяви всеки ден. ( 100* 1.2 ) * 365 = 43,800лв./год. В "Гепиме" услугата е по-скъпа и все пак те твърдят, че имат по около 50,000 души всеки месец със ВИП статус. Айде сега да не им вярвам че са 50 хил. но дипускам, че са поне 5,000. Ето какво сочат цифрите : ( 5,000 * 2.4) * 12 = 144,000лв. / год. Само с два сайта печалбата е 144,000 + 43,800 = 187,000 лв. / год.

Според кой от вас тези два сайта са с политика за пример?
Еми само те ли са?

400,000лв. / год. написах до втората година след успешния старт на първа версия на системата. А след 5 години ще са 8 цифрено число особенно с разширенията на системата.

Абе айде пак ще си говорим за възможността да стане №1 след месец когато подобрим дизайна, довършим съдържанието в страниците и донаправя търговските опции. Отучете се от навика да не вярвате в големите планове! Кой ще ни спре бе хора? Ние ли не можеш да сме №1? Я се вземете в ръце и започнете да вършите всичко с желание и сърце и още днес ще видите, че можете да сте №1 вкъщи, на работа, в леглото и навсякъде. И единственото което ще ви попречи за това е - МЪРЗЕЛЪТ. А той се лекува с ЕГОТО.
- Аз ли не мога да съм №1 бе?!!? Ей сега ще ви покажа ... ;)
Надявам се да ме разберете правилно скъпи ми съфорумници. Много ми се иска да се излекуваме от комплексите си.
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Относно екипа смятам да постъпя по следния начин. Има вече утвърдени решения на подобен тип проекти. Един дизайнер без мен не може както и аз без него. Това е само за пример на къде бия.
Системата ще е самостоятелно животно което ще може както без мен така и без другите. Когато стартираме ще се направят договори с всички участници така, че всеки от нас да си взима заплатката според заслугите и в размер присъщ за бранша му.Останалите пари ще се реинвестират за да се завземе повече от пазарния дял и т.н. Няма да допусна "Самоделка" да се превърне в хранилка за търтеи. Ако някой си мисли, че сега ще работим и цял живот живот значи се е объркал. Или може би аз съм го подвел. В "Самоделка" място ще имат само най-нахъсаните за развитие люде и заплащането им ще е на база кой какво направи за всеобщото благо.
За момента се вижда че си трябва дизайнер и някой който може да пише статии. Тестерите сами ще дойдат когато си свършим работата добре и това ще е показателят.
Парите които ще се генерират се очакват до нова година да започнат да капят. Ако сме бързи и професионалисти ще е по-скоро.
Ама какво говоря и аз???
Още сега ако системата има по-добър вид ще видите, че вече изпреварвам в някои неща конкурентите си. Ама външния вид си е от особено значение.
Който с каквото мисли, че може да съдейства нека се свърже с мен. За всеки има място в екипа. Света не е толкова малък все пак.
ПП
Наистина ми трябват ненормалници които да "разкъсват" конкурентите си особенно ако са надувки или мързеливи. Искам до себе си машини които да докажат, че хората сме способни на всичко защото всичко което конкурираме е създадено от ЧОВЕЦИ.
 
Последно редактирано:

penman

New Member
От: Търся партньори

Мога да ти помогна с идеи в областта на маркетинга и рекламата и не само. Бива ме и в бълването на привличащо вниманието съдържание. :)
Сигурен ли си за името - "Самоделка"? Нищо лично, но на мен изобщо не ми звучи добре. Мога да измисля нещо универсално, стига да си съгласен.
Ако си сантиментално свързан с това име ще те разбера? :lol:
 
От: Търся партньори

win win е името на което се спрях за международния пазар. Но това е работа на хората като теб които разбират от маркетинг. Моята работа е да направя капризите на потребителите реалност и си я върша. Още не съм преразгледал бизнес плана защото сега си събирам мнения и т.н. но можем да започнем лека полека да се ориентираме.
 
От: Търся партньори

Поради правилата на форума нямам правото да ви отговарям на лични. Всеки е добре дошъл в проекта стига да е сериозен и да му се работи. В началния пост съм посочил начините за контакт за тези които искат да се включат.
До скоро.
ПП
Сигурно няма да вляза скоро защото не очаквах подобен интерес за толкова кратко време. Това ме радва много но в същото време ме натовари със краткия срок който си поставих и многото изисквания които се събраха. От Неделя започвам ударна работа по вътрешността на системата и седмица или две ще съм напълно вглабен. Единствено ще отговарям на Skype : savagrup, тъй като там можем да говорим.
 

the.rampage.rado

Well-Known Member
От: Търся партньори

За интернет магазините да спомена. Най-добри се оказаха SummerCart и най-хубавото е , че са наш - роден продукт. ОБАЧЕ! Не е за вярване, че отново екип от професионалисти работи години наред и дори във версия 6 на магазина им нямат възможност за създаване на един продукт с различни опции. Имам предвид следното... То пък нямам правото на линкове! Цццц
Онзи ден говорих с една мацка която е собственик на Корсет.бг. Купила си е магазин на SummerCart и е много доволна ( Поздрави на SummerCart ) Обаче! Ако тя има два напълно еднакви продукта с малка разлика ще трябва да направи два продукта вместо да ги обедини в един. Ето и пример:

Маратонки "Адидас" модел "Торшън" ( нещо такова имаше навремето )
гледайте сега какъв мазаляк става тук и все пак си има решение на този проблем
Цвят:
* Червен
* Син
* Черно / Син
* Червен / Бял
и т.н.

Размер:
* 36"
* 37"
* 38"
* 41"

хайде да не продължавам.

Вижте сега в която система искате, че ако искате да продавате само този продукт ще трябва да го пресъздадете поне 4 пъти ( според цвета ). И нямате начин да следите наличностите си за всеки цвят по отделно.
Това е нелепо! За мен е ненормално това нещо да не е реализирано толкова време от големи имена в бранша. Нямам обяснение и се смаях като разгледах по обстойно величаените продукти на световно и местно ниво. Имат толкова нелепи пропуски, че ако тези екипи са ми в ръчичките ще им се стъмни небето над главите които или са празни или самите хора са мързеливи. Най-вероятно е точно второто.

Тука така съм се смял... Само твоята самоделка ще го има това така ли? Магенто, преста и опенкарт... кви беха тея... Само като каза, че съмъра са най-добри и се разкри... Нито са "най", нито са "добри"...

Бас ловя, че още не ти е минал бала нали? :)
 

biaaro

Well-Known Member
От: Търся партньори

Винаги съм се чудил на хора, които се хвърлят в невъзможни проекти и после почват да търсят оправдания навсякъде но не и в грешната си преценка. Значи като се огледам и като видя кои са и какви са играчите на пазара и ми става пределно ясно, че нямаш и 0.0000001% шанс за успех. Как ти, без никакви ресурси, нито човешки, нито финансови, ще прескочиш играчите с дългогодишен опит, огромни екипи и неограничени финансови ресурси? Как!? Въпроса, че искаш да конкурираш безплатни продукти с платен такъв как го виждаш?:)

Според мен трябва да прочетеш малко и основи на маркетинга, защото цялата ти схема е антипазарна, да не кажа безумна. Тея истории за милиардерите, дето са тръгнали от гаража, без пари, просто ги забрави, на теб това няма да се случи, гаранция. Ще си изгубиш времето, а може да изгубиш и времето на някой друг, хвърчащ в облаците като тебе.
 
Последно редактирано:

N1ck

Active Member
От: Търся партньори

Поздравление за проекта. Дано се получи.

Аз няма да участвам по 1 причина - ме харесвам колективна работа с непознати при неясни условия. Какво значи, че трябва да работя яко за да си заслужа дела от печалбата? Как се определя приноса на всеки? Ти си програмист, бачкаш 19 часа на ден, ОК! Аз съм интернет маркетер с години опит (не бе не съм просто пример давам) и мога за 5 минути да ти кажа неща които съм учил 10 години... и тези неща са ключови, безценни... и могат да превърнат губещият проект в печеливш... е да ама това са 5 минути само и то прказки :) Не става пич така. Поне според мен. Не се захващай с много хора които не познаваш. Сега си сам и имаш контрол, като сте 2-3 ма ще почнете да спорите, като станете 5 да се карате и когато тези 5 имат жена до себе си гледай какво става.... Нищо лично, просто съвет с пожелание за успех!
 
От: Търся партньори

@biaaro
До кога ще си чудиш си зависи от теб. Имаш правото да вярваш или не в каквото си решиш. Успех ти желая.

@N1ck
Последното решение до което стигнах е да се разпредели бюджет по отдели и мениджърите им да се оправят по натам. За всички е важно да се свърши работата така или иначе.

ПП

@biaaro
Може би отново не съм се изразил правилно.
Да! Ще има безплатен вариант на системата но не всичко. При всички положения обаче безплатното ще е повече от същото на конкурентите ми и много по-добро. Както вече писах ( някъде по-горе ), аз разбирам само да направя софтуер който да може всичко това което някой си помисли. Именно поради тези причина си търся екип с които да успеем ЗАЕДНО като всеки ще си има работа и ще трябва да си я върши.
Нека ти представя цитат който взех от твоето мнение по-горе:
Значи като се огледам и като видя кои са и какви са играчите на пазара и ми става пределно ясно, че нямаш и 0.0000001% шанс за успех. Как ти, без никакви ресурси, нито човешки, нито финансови, ще прескочиш играчите с дългогодишен опит, огромни екипи и неограничени финансови ресурси? Как!? Въпроса, че искаш да конкурираш безплатни продукти с платен такъв как го виждаш?
1. Кои са играчите? WordPress? Joomla?
Ако тези и подобните им имаш предвид значи нещата клонят към процент по близък до нулата от посочения от теб и това с времето ще си проличи.
2. Кои са екипите? С колко пари разполагат?
Ще ти отговоря така на тази част от твоето изказване. В момента аз сятам времето, желанието и амбицията като ресурс. Нека погледнем така на тази ситуация:
Да вземем двете най - големи платформи които ще конкурирам. ( ти си избери кои ще са ). Тези големи платформи се предполага, че разполагат с нужните пособия за гарантиран успех според теб. До тук добре. Ама ти даваш ли си сметката, че разликата между успешния и не толкова успешен проект НЕ СА ПАРИТЕ И ЕКИПИТЕ. Разликата е един или няколко ЧОВЕКА. Като мен и теб. Еми аз точно тези хора си търся.
Тук е момента да поканя и @N1ck . Има контактите кодето да ме намерите по-горе.
Поздрави и успех на всички.
 

Горе