Търся партньори

От: Търся партньори

Аз все си мисля, че си трябва повече от един човек за да се постигне нещо повече от добър CMS. Моите гурута работят чрез големи екипи. Наистина повечето са просто изпълнители и малко са хората които движат света напред и ако ти си от нас те каня да се присъединиш.
И в Microsoft, и в Google и навсякъде има женени хора които работят в екип.
 
От: Търся партньори

Александър, много ми хареса първия ти пост - подредено слово, граматически издържано, добра последователност на плановете, но това да хвърлиш кърпата върху лицето на водпреса и джумлата анд сие - това дали не са доста оптипистични амбиции, предвид липсата на бюджет и екип (който ще иска пари).
Тези CMS-и имат не само голям екип, бюджет, бранд, но имат и огромно комюнити, което да не кажа за часове намира бъгове и пробиви в системата им (тоест работят за тях пасивно).
И техните базови версии са фрии.. Може да имат недостатъци, но са се наложили на пазара като лидери.

Докажи своите амбиции, първо като успееш да се конкурираш с местните CMS-си от рода на alle и ovo, съответно да присламчиш към своя CMS процент от потребителите им, пък тогава можеш евентуално и да погледнеш към А група:)

Но пък от друга страна, няма невъзможни неща. Аз ще съм първия, който ще ти ''свали шапка''. ако успееш в начинанието си:)
 
От: Търся партньори

Адмирации за амбицията, която си си поставил! Вярно е, че няма невъзможни неща. И ФБ се е появил просто, като закачка със състуденти, а вижте сега къде е. В никой случай обаче, не очаквай да стане лесно, бързо и безплатно. Съветът на waldes е добър според мен. Опитай да победиш първо на малката родна арена и после атакувай световните гиганти. Тъкмо ще припечелиш някой лев за инвестиции в голямата битка.
Ако съумееш да постигнеш целта си, дори частично, аз ще се присъединя към waldes и ще ти "сваля шапка".
Относно груповата работа, за да ти вървят нещата трябва да измислиш план на разпределяне на работата и печалбите, който да предоставиш на желаещите. Так, всеки ще прецени дали иска да участва и няма да имате спорове после.
 
От: Търся партньори

@waldes
И техните базови версии са фрии.. Може да имат недостатъци, но са се наложили на пазара като лидери.
А преди тях кои са били лидерите? WordPress е известен със своята уязвимост поради слабия контрол от страна на компанията която уж това й е работата. Един от сайтовете ми навремето го бяха заличили от Гугъл заради някакъв вирус който се е озовал на сайта. За Joomla само добро съм чувал като цяло но някои важни гъдели липсват. Това е недопустимо за система от световнен ранг. Малка фирма малък разход. Голяма фирма голям разход. Аз все пак стигнах до тук. Сега вече нещата ще се развият с невероятни темпове. Сега е 2014г. Добрите продукти се разпространяват. WP се е родил когато са му трябвали години. Самсунг хвърли ръкавицата в лицето на Нокиа и им показа къде им е мястото. Нека не продължавам. Ясно е на къд бия. Комюнитито вече се набира лека полека. Само дето аз съм достатъчно малък, че да ми дреме за мнението на всеки един.

@tinintro
И ФБ се е появил просто, като закачка със състуденти, а вижте сега къде е. В никой случай обаче, не очаквай да стане лесно, бързо и безплатно.
Прочети малко за този сайт в Интернет и ще ти стане ясно, че това отдавна не е сайта който е било. Какво мислиш за това, че държавнижи, политици, голям бизнес и т.н. и т.н. споменават ФБ безплатно навсякъде? Във форума има теми как да си купя лайкове :cry: Както и да е.

Аз се уча от Google и Apple. Най-вече от Google. Според мен това са компаниите които заслужават повече защото са професионалисти. В момента в който големите забележат устрема на "Самоделка" и намеря упора сред тях ще ви покажа и докажа, че нещата когато се пипат професионално рано или късно си намират мястото. След месец когато направя видеото с напредъка ще ми е интересно какво ще кажете.

@tinintro
Относно груповата работа, за да ти вървят нещата трябва да измислиш план на разпределяне на работата и печалбите, който да предоставиш на желаещите. Так, всеки ще прецени дали иска да участва и няма да имате спорове после.
Коментари от този сорт не харесвам. Мислиш ли , че не го знам? Мислиш ли, че не го осъзнаваме всички? Кажи ми как да а не че трябва. Не прочитам мнения с насоки а само критики, упреци или пожелания за успех.
Благодаря за вниманието като цяло. Явно започвам да го заслужавам. Радвам се, че ще бъдете свидетели на израстването на нещо подобно от самото му начало. Добре де :) Вече е на една годинка горе долу.
Поздрави на всички и успех ви желая.
ПП
[video=youtube;ktx8kH_VTR8]http://www.youtube.com/watch?v=ktx8kH_VTR8&list=UU8JaUQwxvuFk1FWmAi3fgwQ&feature=share[/video]
 
От: Търся партньори

Най-мразя, когато някой говори за съвременните методи за създаване на уеб сайтове и цък и цък.
Не е професионално да казваш неща от вида "ей това тук прави нещо, но не прави както трябва и не ми пука, че не прави както трябва, по-късно", "ето функция X, нещо като ала-бала, но не работи и не знам какво е. ня'ам представа".
А онова с магазинчето с корсетите и изборите на спецификации - много платформи го поддържат. Това зависи както от желанията на клиента, така и от псевдо-дизайнерите, псевдо-програмистите и другите псевдо-хора, които се заемат с инсталацията на тези платформи.
Малко говориш като политик, дано и съдържанието да се окаже хубава, поне колкото половината на опаковката (не ста'а въпрос към дизайна).
Успех :)
 
От: Търся партньори

Благодаря за този пост. Когато го отворих грешките в кода бяха 101 + 2 предупреждения.
За не повече от 5 мин станаха 57 + 0 предупреждения. Няма да си губя повече времето с поправката им. Просто исках да ти покажа, че наистина когато им дойде времето ще ги ликвидирам колкото това е възможно защото как ще ми обясниш факта че facebook.com имат 44 грешки + 9 предупреждения а самият predpriemach.com имат 57 грешки?
Нека пак напиша следното:
Сега в близкия месец ще се съсредоточа само и единствено върху магазините и търговските опции като цяло. Когато стигна до поправката на HTML-а + Javascript-a ще се постарая за което не знам да прочета или да попитам на съответните места. Тук е мястото да спомена, че тази процедура ще ми отнеме повече от 15 мин защото ще интегрирам колкото се може поече SEO елементи към сайтовете така, че сайтовете на "Самоделка" да се харесват на Гугъл.

Относно методите на разработка които следвам ще допълня следното:
Както споменах във видеото албумите в системата работят на 100% както и всяка от опциите при снимките. Искаше се от мен да е така и е така. Няма да си губя времето да работи създаването на нови скинове което няма да се ползва скоро а ще наблегна на нещата които сега са ми в приоритетите защото за тях чакат няколко магазина. Ако нещо ти трябва да работи просто ми го кажи и то ще работи за теб и всеки който ползва системата за най-кратък срок. Пари няма да ти искам а даже напротив. Ще получиш статуса "HELPER" който ще ти осигури неограничени права в системата за всички комерсиални опции - ЗАВИНАГИ.

ПП
Много ти благодаря за това мнение но те моля да се съсредочиш върху това какво искаш да може системата и/или кое как да бъде поправено с конкретни предложения. Както споменах във видеото не съм нито толкова тъп нито толкова сляп, че да не ги знам и забязязвам бъговете и грешките като цяло. Просто всяко нещо си иска времето а сега работя чисто сам. Плюс това си имам и КАНБАН диска и няколко други помощни средства с който си преоретизирам задачките по системата. Ще се убедиш с времето, че всичко малко по малко ще бъде на нивото на най в света.
Фейсбук 44 грешки + 9 предупреждения
Гугъл 25 грешки + 3 предупреждения
Самоделка 57 грешки ( от 101 за 5 минутки ) + 0 предупреждения
Някакси на мен ми изглежда малко :wink:
Мислиш ли, че не съм в състояние да направя това което пиша?
Знам, знам :rolleyes: и разбирам добре.
Пак ще те попитам след месец.

Поздрави и успех на всички. Който желае да бъде част от екипа ми и е достатъчно луд и способен нека заповяда.


ТОВА Е НЕЩО КОЕТО ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ:
Лидерът в света в момента - Microsoft и сайтът им –> 548 Errors, 405 warning(s)
В света които се изгражда сега компании като тази нямат място и хората като мен ще им покажем къде им е мястото.
Как да нарека тези хора? Отива ли им званието "Специалист", "Експерт"? Хора с години опит и заплати колкото бюджета на детска градина в БГ.
Еми ще ги смачкам без да ми мигне окото защото не заслужават дори и този труд но аз ще го направя за удоволствие.

А ето и едни от моите гурута - Apple.com
3 Errors, 1 warning(s)
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Човек, досега само подозирах, че си луд, ама след последните ти два поста вече съм сигурен:) Не се обиждай, ама това което говориш и пишеш си е чиста психопатщина. Уважавам това, че си мотивиран и целенасочен, ама твойто е малко прекалено. Ако следеше накъде отиват нещата, щеше да знаеш, че големите компании развиват успешните проекти като отделни брандове, а ти си тръгнал да правиш точно обратното. Най-малкото тая схема All in One никой не я харесва вече... може и да вървеше преди 10 години, ама сега пазара е друг. Всъщност ти имаш ли реализирани успешни проекти?
 
От: Търся партньори

Четейки първия пост много ми хареса ентусиазма ти. Да, тези неща са изключително трудни и шансовете са много малки, но по-добре да се мъчиш от колкото само да си викаш, че нямаш шанс. Това уважавам.
Ноо... четейки нататък темата показваш голяма арогантност и напереност за човек, който не е направил много. Пак казвам, хубаво е, че си амбициозен, но си все още на дъното а всеки пост ти е от типа "завладяване на света". Сравняваш се с най-големите, а си на светлинни години от тях. Всеки започва от някъде - да, но в крайна сметка трябва да бъдеш и реалист. По твойте сметки след 5 години ще се къпеш в милиони и WP и Joomla ще ти се кланят. Шансовете да си не до тях, ами с 100 позиций под тях са отново твърде малки.

Уважавам това, че си започнал и че вървиш напред, но ако искаш да бъдеш взет на сериозно трябва да се държиш малко като професионалист. След като прочетох цялата тема мога да кажа, че дори и да имах нужните умения не бих работил с теб (въпреки, че първия пост много ми хареса).

Не примей това като нападки, а като конструктивна критика. Вместо да ми отговориш с това как "ще видя" аз и всички се поучи от всичко написано в тази тема и продължавай напред. Планувай, мечтай, действай и бъди реалист. От всичко по-малко.
 
От: Търся партньори

Не става така. Хем ще конкурираш гепи ме, хем продавалника, хем уордпресс, хем е-комерс системите. Стига бре... Я вземи направи и един фейсбУк2 и туитър, че и там да се конкурираш наведнъж.

В такъв проект бих хвърлил пари и бих помогнал като маркетинг / сео / сем ако човека дойде и ми каже : ей това и това, искам да направим система където хората да си правят онлайн магазин. Давай ти еди колко процента - аз се съгласявам - мисля, давам идеи, критики, мисля марктингова стратегия, мисля план, въобще знам какво ще конкурирам и накъде мога да насоча някакви потоци пари - към реклама еди къде си и еди в кой си сайт и еди как с еди каква си реклама. А тука ходи мисли дали блоговете да оправяш, дали да рекламираш е-комерс, дали форуми, дали продавалника ти, дали системата ти за запознанства.
Такива неща се правят едно по едно, не стават така нещата.
 
От: Търся партньори

@biaaro
Това е първото което правя така сериозно и съсредоточено. Едва от скоро си повярвах. А що се отнася до психопатщината ми може би е така. Аз от страни чувам различни мнения. Едни се кефят и вече са убедени, че мога да направя всичко за тях като потребители, други се мръщат и наблягат на това, че съм много напорист, арогантен и т.н. За мен най-важното е да си свърша работата добре и да не ми пада нивото и мотивацията.

@wsna
Отъносно WP, Joomla и подобните им не знам дали ще ги стигна за 5 години сам. Но ако действам с екип от способни хора мисля, че поне ще се чуе за проекта "Самоделка" ( както се казва към днешна дата ) а парите които сме способни да изкараме са поне осем цифрени. Приемам "критиката" ти като мнение което е искренно и именно това много ценя в хората. Не напразно търся екип. Аз знам, че съм труден характер и има неща на които не съм способен и ги търся сред вас. Също така знам, че в работата си винаги съм бил един най-добрите и съм толкова зъл както към колегите си така и към себе си. Просто за мен не е нормално екипа на Microsoft да направят сайта на фирмата си с -> 548 Errors, 405 warning(s). Ако тея са под мой контрол ... ще се види с времето. Аз просто съм си такъв. За това си бачкам сам или допускам само хора които са на моя акъл до себе си. За останалите дейности в проекта търся същите вълци. За хората като мен няма не може няма не става.
Може би съм вече психопат?!? - няма представа. Не ми и дреме. Имам си работа и ще си я свърша по възможно най-добрия начин. Никой не му дреме що за дебил е правил програмата ако тя е достатъчно добра. А и за PR ще се намери някое готино мимиче което ще комуникира със света по по-професионален начин, защото аз за това не ставам и се вижда добре :(

@ReminD
Повечето сайтове в мрежата са базирани на някоя готова CMS ( като "Самоделка" ). След като подобните продукти могат всичко защо и "Самоделка" да не го може? Нима не разбирате??? Базата е една. Всичките сайтове като същност са едно и също. Ако се създаде ядро което е достатъчно добро то ще е в състояние да поеме възложените му функционалности. Както и да е. Може би трябва да сте поне малко софтуеристи за да ме разберете правилно.

Нека сега изясня нещо. Жалко е, че не се изразявам правилно или го правя по арогантен начин. Ще се опитам да пресъздам смисъла на посланието си:

Аз търся екип с които да изградим нещо повече от поредния сайт за БГ пазара. Работя върху CMS който да е в състояние да прави всичко което се иска от него. Това е моята работа. За да я свърша не трябва да ме харесвате или да участвате в процеса. Това си е моята CMS и аз си я обичам и си я градя с кеф и желание. Искам да привлека хора които да поемат различни дейности от цялото така, че като цяло проекта да излезе пред света. Когато се намери някой за PR аз повече няма да се блещя чрез някое видео а същото ще бъде направено от хората които това им е работата и публикувано в съответните места от други хора на които това ще им е работата. Аз си искам да си пипам софтуера и толкоз. Търся хората които да ме допълнят като липсващи умения и да градим заедно. Ич не ми дреме ако PR-а на "Самоделка" е темерут. Ако си върши работата това е от значение за мен. Това се отнася и за другите от екипа. Обаче ако някоя фирма направя удар а моя човек ми каже, че това не става или не е възможно докато го гледам как извънземните от другата страна на света вече го правят, много ще се ядосам и най-вероятно същия този с невъзможностите ще си иде още този момент.

Вижте! Аз съм луд и циник но не съм животно. Има хора които ме познават и знаят за какво говоря. Обичам любознателните и вярващите в себе си хора които се стремят да се развиват. Безкрайно съм търпелив към тези които искат да се научат и търсят помощта ми, много съм досаден ако някой знае нещо което искам да науча и съм безкомпромисно зъл към тези които не се борят докрай или ми твърдят глупостите си докато ме гледат в очите.

Това е! За никой няма да се женя от вас така, че не е нужно да съм вашия добър приятел. С времето ще си проличи професионализмът ми и желанието за развитие и тогава може би ще се намерят хората с нужните качества и умения които да се присъединят. Всъщност не очаквах толкова бързи реакции и мненията ви са напълно оправдани като се има предвид, че сега се запознаваме.

Хубавото е, че вече си имаме и няколко препоръки от коментарите а именно:
@biaaro
Ако следеше накъде отиват нещата, щеше да знаеш, че големите компании развиват успешните проекти като отделни брандове, а ти си тръгнал да правиш точно обратното.

@wsna
но ако искаш да бъдеш взет на сериозно трябва да се държиш малко като професионалист.

@ReminD
мисля, давам идеи, критики, мисля марктингова стратегия, мисля план, въобще знам какво ще конкурирам и накъде мога да насоча някакви потоци пари - към реклама еди къде си и еди в кой си сайт и еди как с еди каква си реклама. А тука ходи мисли дали блоговете да оправяш, дали да рекламираш е-комерс, дали форуми, дали продавалника ти, дали системата ти за запознанства.

Именно за това говоря. Ето какво ще направя. Ще взема предвид написаното до момента и ще направя нужното за да коригирам стила на видеата и изказванията си като цяло. Въпреки, че така ще избягам от себе си но ще го направя с цел да видим толкова ли е трудно да правиш нещата както трябва. Ха сега да видим :p

Отново ви благодаря за всичко написано. Радвам се че намирате време да ми давате насоки по какъвто намерите за уместно начин. Засрамихте ме малко но явно си го заслужавам. PR определено не е моята стихия. Сега отивам да спя а утре продължавам да правя своята "Самоделка". В следващото видео ще се постарая да поддържам едно ниво по :shock:
Успех желая на всички и до скоро.
ПП
Магазините стават много добре. За сега само това ще кажа и когато съм готов с демото ще го споделя с вас като се надявам да сте още по безкомпромисни в изказванията си.
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

ДОПЪЛНЕНИЕ

biaaro
Най-малкото тая схема All in One никой не я харесва вече...

Ще ти отговоря така:
Погледни http://rezonmedia.eu/ и http://www.investor.bg/ . Имат сайтове за каквото се сетиш. Нужно ли е да влизам през всеки от тях по различен начин? Защо да не са обединени? В http://picasa.google.com/ , https://mail.google.com/mail както и всички други сайтове на моите любимци от Google се влиза с едно и също име и парола. Може би и Google са като мен? Или аз като тях? Сега да видим аз коя концепция да следвам? Защо да пренаписвам по половин система за всеки сайт по отделно? Както и да е. Може и да имаш право. Това ако е така ще се вземат нужните мерки. Така съм преценил така съм направил.


ReminD
Не с тава така. Хем ще конкурираш гепи ме, хем продавалника, хем уордпресс, хем е-комерс системите. Стига бре... Я вземи направи и един фейсбУк2 и туитър, че и там да се конкурираш наведнъж.

В такъв проект бих хвърлил пари и бих помогнал като маркетинг / сео / сем ако човека дойде и ми каже : ей това и това, искам да направим система където хората да си правят онлайн магазин. Давай ти еди колко процента - аз се съгласявам - мисля, давам идеи, критики, мисля марктингова стратегия, мисля план, въобще знам какво ще конкурирам и накъде мога да насоча някакви потоци пари - към реклама еди къде си и еди в кой си сайт и еди как с еди каква си реклама. А тука ходи мисли дали блоговете да оправяш, дали да рекламираш е-комерс, дали форуми, дали продавалника ти, дали системата ти за запознанства.
Такива неща се правят едно по едно, не стават така нещата.
Ще ти отговоря така:
Определено ти не си за моя екип. Човек който ми започне с нещо от сорта на - това не става; но; ама; ако и т.н. неща в този смисъл опита ми е доказал, че не е за покрай мен. Ако си от моята порода щеше да търсиш варианта това да стане а не да ми се оправдаваш. Когато намеря човека който да е способен да се справи може и да ви запозная. Може да научиш нещо :wink: Не те нападам но с тоя подход... Нека видим някоя твоя работа? Представи ни проект по който си работил. Или сега ще кажеш че нещо си.
Докажи ми, че греша и си специалист който да послушам или просто ще те игнорирам защото от хора с този начин на мислене няма какво да науча.


@wsna
Пак казвам, хубаво е, че си амбициозен, но си все още на дъното а всеки пост ти е от типа "завладяване на света". Сравняваш се с най-големите, а си на светлинни години от тях
Така е. Не знам дали е завладяване на света или не но всеки пост е в стил, че нещата ще станат по възможно най-добрия начин и това става точно по начина по който го казвам. Гледам от най-големите и не ме е срам от този факт. Сравнявам се с платформите които все още не могат неща които са елементарни. Аз не прочетох да се сравнявам с Google или Apple. Но навсякъде изтъквам че от тях се уча и гледам да заприличам поне малко с времето.
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Говориш пълни глупости, няма какво да ти обяснявам, много си невеж, каквото и да ти се обяснява, ти си знаеш твоето. Имаш нищо, и го представяш като всичко.

Търси си балъци като тук и си задръж дългите постове за тях.


Да ти кажа хич не ме е**, че не съм ти в екипа, дори не съм и поисквал. Опитах се да ти обясня защо няма да стане, но ти си знаеш твоето. Да беше кадърен, да си направил 10 пъти повече неща досега и да си развил един бранд, а това подобие на сайт ( не ме еб* колко е % е готов ), ще си остане поредния интернет fail.

На биаро продължаваш да говориш за системата си. Ти си малоумен - системата е нищо - бранда е всичко - бранда продава + това отбор начинаещи като ония в оная тема, те само такива ще ти се вържат на идиотските глупости, да беше кадърен за толкова време да си си намерил човек дизайнер.

И през цялото време бълваш глупости за функционалности, наистина не си добре с главата. Wordpress било зле - това въобще не трябва да ти се коментира, мога само да ти кажа, че ще:

Инстална WPMU
Ще напускам 10 субдомейна и ще линкна всичко
Ще сложа 10 теми за real estate/ forums / ecommerce / ads/ classifieds/blog / business
И познай колко време ще ми отнеме това и познай колко 300 000 добавки има за wordpress и мога да си редактирам с няколко клика каквото искам, пък ако не, ще си ръчкам из кода и пак ще направя каквото желая 100 пъти по-бързо от тебе. Хайде ходи да пишеш internal CSS код и не се занимавай с това да ми обясняваш за неща от които не разбираш.

Сиреч за 1 седмица време ще свърша нещо, което ти си вършил 2 години, че и само демо си направил, тоест един WYSIWYG, но не ми пускай само някакви клипове, да ми показваш и на мен пикливи демота, да си доказваш на себе си ,че не си провал и че проекта ти не струва.


Ще ти отговоря така:
Погледни http://rezonmedia.eu/ и http://www.investor.bg/ . Имат сайтове за каквото се сетиш. Нужно ли е да влизам през всеки от тях по различен начин?
Леле мале!!!!! Ти си трагичен случай! Твоето няма нищо общо с такива медийни групи и не говорим само в големината на проекта ти а в цялостната концепция, хич не сравнявай твоето нищо с такива медии + това примера ти е много грешен.
 
Последно редактирано:
От: Търся партньори

Тези неща ги пиша към хора, на които евентуално ще изгубиш времето, защото са новаци като теб. https://www.youtube.com/watch?v=4KBKl8HU8H4 .

Само не залъгвай хората с фантастичните си неща, които описваш. И не знам какво си обяснявал в телерик, но ако си кадър на телерик, ти си най-некадърният човек изучил се там. "ЧУДОТО стана" - страшно чудо пич... сериозно, за толкова време страшно много работа си свършил. Разхвърлял си си идеята на 10 подразделения и гониш печалба милиони, както казах - имаш нищо, а го представяш като всичко, че на всичкото отгоре с измислено самочувствие. Имай напредвид, че по-горе спориш с потребители като biaaro, които със сигурност разбират повече от тебе и са в онлайн бизнеса от години, там където ти никъде не си бил и с тази самоделка, тоест изцепка, няма и да отидеш. И съжелявам на другите, които очакват да подкрепям нещо, което е безвъзвратно загубено заради некадърност и некомпетентност добавено с огромна доза самочуствие и илюзии.



А сега видях нещо от 24март 2013:

Адресът на сайта е : http://howto.savagrup.com/ . В момента проектирам МЕГА система и howto е част от нея. Мисля че до месец ще подновя видеата. Моля да ме извините за прекъсването. Ще се радвам ако ви зарадвам когато е готово всичко.

Колкото това си направил, толкова и тая издънка ще я довършиш. Хубаво е да се върнеш към видеата от сорта на: как да си инсталирам игра, как да тегля филм от интернет, как да си скрия ИП адреса и т.н.. Мисля дори да те наричам оттук нататък Сенсей Учителя.

Иначе си драскай по системата, само не залъгвай новите потребители с простотиите си и с илюзиите си.
 
От: Търся партньори

@ReminD
Малко заприличваш на манталитет на едни не много приятни хора. Бях сигурен, че така ще постъпиш:
Това е от моят пост който е преди твоя.
Нека видим някоя твоя работа? Представи ни проект по който си работил. Или сега ще кажеш че нещо си.
Докажи ми, че греша и си специалист който да послушам или просто ще те игнорирам защото от хора с този начин на мислене няма какво да науча.
Хората като теб вече не са ми пречка. Още на първия пост бях написал :
За тези от вас на които това цялото им звучи невъзможно ще им предложа да се настанят удобно в столовете си и да гледат как нещата лека - полека се случват пред очите им. Не ми трябват подобни индивиди в екипа. За тях остава да си пишат глупостите и тук защото измежду тях се крият много малки детайли които ми помагат да правя нещата професионално.
Няма да споря с теб. Не искам да се превръща в спор. За да предпазя потребителите от мнения като твоето ще спра да пиша и тук за известно време. Така постъпих и в научи.ме . После когато се завърнах с вече работещ прототип хората с твоята нагласа се бяха променили като отношение. Така ще направя и сега - тук.
Може би малко избързах с цялото това но сега е момента да се закачат към проекта хора с умения в изброените области:
Каня тези от вас които имат познания по:
Маркетинг и реклама
Дизайн и UX
Сигурност на WEB приложения
Мрежи, сървъри
SEO
JavaScript
HTML 5 & CSS 3
Писане на статии ( Copywriting )


и искат да се включат в проекта да се свържат с мен.
Пак ще си пишем @ReminD бъди сигурен. Ще изглеждаш също толкова глупаво колкото и тези от нау4и.ме .
ПП
Плюс това внимавай малко с изказванията си. Вече "Самоделка" разполага с малък екип и ти обиди хора които дори и не познаваш. Говори за мен колко си щеш но за останалите нека първо видим на какво са способни. И въпреки това след време ако си достатъчно добър и повярваш в проекта ще намеря място.
Поздрави на $biaaro ако е това за което го представяш :
Имай напредвид, че по-горе спориш с потребители като biaaro, които със сигурност разбират повече от тебе и са в онлайн бизнеса от години
Много ще се гордея ако след време давам него за пример от който да се уча. Но за сега е само някакво име от форума което коментира темата ми.

Поздрави и успех на всички които прочетоха до тук темата. Аз ставам да работя и периодично ще ви пускам демота с напредъка на "Самоделка".
 
От: Търся партньори

ДОПЪЛНЕНИЕ
HowTo е канал който не се поддържа от 2012г. Същият канал има 153 абоната и е гледан 85,089 пъти. За мен е чест, че съм успял да помогна на много от хората които са го ползвали. В бъдеще ще го довърша но се сещате, че първо трябва да си направя комерсиалните опции към системата за да се издържам докато правя видеа за потребителите му.

@ReminD
Ще напускам 10 субдомейна и ще линкна всичко
Ще сложа 10 теми за real estate/ forums / ecommerce / ads/ classifieds/blog / business
И познай колко време ще ми отнеме това и познай колко 300 000 добавки има за wordpress и мога да си редактирам с няколко клика каквото искам, пък ако не, ще си ръчкам из кода и пак ще направя каквото желая 100 пъти по-бързо от тебе.
1. Ако не знаеш ще ти кажа, че десетте ти поддомейна няма да са с обща база данни. Това означава, че за всеки сайт по отделно ще трябва да се логвам.
2. Защо не си го направил?
3. Имах предложения от Гърция, Русия а скоро и от България за закупуване на "Самоделка" като сайт строител към техните сървъри.
4. За WP няма какво да кажа. Добавките са около 25,000 а не 300,000 и плюс това 95% от тях се повтарят плюс това всяка следваща ти чупи по нещо. Защо Резон или Инвестор не са ползвали WP?
Как очакваш да ти се вържа след като четеш всичко това? Знам, че отстрани изглежда смешно и за това не ти се обиждам - нормално е това което пишеш! Ако дори за ден си на първа линия до мен за да видиш нагледно всичкото това което говоря щеше да си с друга нагласа. Имай малко търпение и ще видиш резултати.
Даже от БГ за втори път ми предложиха да инвестират :| Сега се сетих. Първият път беше още на ниво идея. Ха! Как се минава времето.... ... ...
 
От: Търся партньори

Идеята ти ми харесва много. Въпреки всичко мисля, че голямата амбиция и желанието ти да осъществиш този проект не ти позволяват да гледаш трезво на нещата. Занимавам се с WordPress от 3 години и не съм ползвал нищо друго от тогава. Ето малко статистики само за блоговете хоствани на WordPress (демек тея, които не са на самостоятелен хостинг) 44.5 милиона поста и 56.7 милиона коментара всеки месец. Дялът на WP сред останалите CMS платформи е 60.3%, което е 21.9% от всички сайтове. Питаш колко пари имат? $45,000,000 приходи само за миналата година. Ти каза, че твоят ресурс за момента са желанието и амбицията. Мислиш ли, че екипа на WordPress не разполагат с желание и амбиция ? :) Освен това разполагат и с милиони долари капитал. Не казвам, че е невъзможно да бъдат съборени, но за да се случи това трябва да измислиш нещо изключително иновативно, ново и интересно. Нещо толкова яко, че да се разпространява от уста на уста. Аз също обичам смелите идеи, дори имам няколко свои такива за това напълно те подкрепям и ще се радвам ако пожънеш успех. Но гледай трезво на нещата. Първо опитай да се пребориш с БГ пазара и тогава скачай на WordPress и Joomla. Колкото и да е ограничен от към функционалности не забравяйте и Blogger. :) Батко Google стои зад него...WordPress отдавна не е просто блог платформа. Това е система за създаване на сайтове (без значение какви). В САЩ агенциите взимат за един прост WordPress сайт от 4-5 страници минимум $1000. Поздрави и успех!
 
От: Търся партньори

@N.JELQZKOV
ОК! Разбрах те :)
Ще направя първо система която да се наложи в БГ пък след това ще се бутам в света. Разбира се че ще стане точно така освен ако идеята по някаква причина не се хареса на някой достатъчно голям, че да инвестира в нея и още след година да съм на пистата с WP и Joomla. Шансът за това е нищожно малък но расте с всеки изминал ден.
Както и да е...
Според бизнес плана който имам пред себе си трябва да направя система която да изпъкне на родния пазар от където ще спечеля някой лев който пък да инвестирам в проекта като наема дизайнери, копирайтери и т.н. Понеже така или иначе ще трябва да плащам на някого след време просто си помислих следното
:? Защо пък да не си намеря екип още на този етап. Ако намеря хора които да отделят от времето си и любовта си за проекта същите тези хора ще са част от проекта и той ще е на практика от части и техен. А всеки иска неговото да е най.
Всъщност сега като написах това си мисля, че идеята е доста смела ( глупава ). Аз преди време участвах в подобни проекти но те се провалиха поради липсата на вяра в основателите си. Към днешна дата нямам представа какво се случва с Боби ( от Левски - Г ) , който имаше идеи да правим плъгини за WP но после се отказа защото не му стигна волята и вярата, че след трудното начало просто нещата ще се случат в един момент. След това попаднах на Николай ( Темелков или нещо такова сякаш беше ... :shock: ). Той беше решил да правим сайт за запознанства. Велики идеи и велики планове. Обаче малко след това Facebook дойде в БГ и Ники се отказа по средата на проекта защото сметна за прекалено смело да се конкурираме с Facebook. В същото време познавам хора които и до ден днешен пишат за WP и има хора които се занимават със сайтове за запознанства въпреки наличието на Facebook.
Вижте! Нека ви представя нещата така:

Много неща вече са открити. Малко са тези които се откриват сега и най-вероятно се преоткриват от миналото. Както и да е. В момента има много ресторанти, автопроизводители, софтуерни фирми и т.н. и т.н. Яндекс ( руската търсачка ) се появи сега наскоро въпреки наличието на Google. До колкото знам вече в рускоговорящите републики Яндекс е изпреварил Google - http://temadaily.bg/publication/10579-%D0%AF%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-Google/
Можете да намерите още статии по темата. Ако схващате мисълта ми ще разберете, че няма да се откажа само защото някой не вярва. Явно си губя времето и тук търсейки сред БГ населението хора с които да направим удар. Може би хората като мен отдавна се мигрирали и вместо да работим заедно за наше благо ние се конкурираме от двете страни на света защото до колкото знам във всички големи компании по света има от нашите специалисти. Явно и аз така ще постъпя след време когато се докажа и ми се предложи добра позиция в компания която е с моето мислене. Само, че пропускате нещо важно! Обърнете внимание, че проектите не умират.
Уф!!!
Както и да е.
Така е! Прави сте :roll: Може би съм идиот който се е взел на сериозно и имам бръмбари в главата. Съжалявам ако съм ви изгубил времето. Моля ви за прошка. Ако на някой му потрябвам ще съм на адрес : http://Multy.PRO
Успех желая на всички.
 
От: Търся партньори

Намери ли екип? Виждам, че си смел в мечтите си, но ако даваш отбой на всяка критика, значи ти липсва мотивацията. Щом си решил да правиш нещо, не трябва да се разколебаваш
 

Горе