Украйна - Русия какво ви е мнението

A, не знам... аз не го познавам лично. Така пише отдолу и то на френски.
По-скоро румънски.
У френския ги нема тия завъртулки.
 
Е, как да те убедя, че си ги задавам, ма нещо не мога да вържа общата картинка. Ясно - войната е продължение на онова. Ясно, тя ще ни направи наистина бедни и лесно подчиними. Как обаче ще се разиграят нещата на политическата сцена? Всички дружно или на лагери - сащ и ес срещу оста Русия, Китай, Близък Изток?

А и не може ли докато си върви театрото да си имаме любими песронажи?:D
:D

Тамън се надъхаме и земе един от вас с Ети да ни спихва ентусиазма. Аман от сухари. :p

Замислих се, зимата като останем на тъмно и студено, дали ще бъдем по-склонни да се боцнем, ако предложат финансови/продоволствени стимули?
Ти си задаваш въпроси, ама и доста си инвестирала в проучване на причините що Русия била нападнала Украйна. И не само ти, защото темата явно е доста популярна. Даже ми се струва, че тук се пише повече отколкото в предишната популярна тема, при положение че конфликта дори не ни засяга лично (за разлика от преди, когато ни занимаваха с маски, затваряния, сертификати, съсипваха ни бизнесите...) Въобще не знам как един такъв смотан конфликт продължава да е не по-малко популярен от онова страшното нещо с пипалцата.

Аз не мисля, че има лагери. Да, по медиите така го показват, но вече трябваше да сме научили, че медиите много обичат да изкривяват реалността. Ние не можем да ги обвиним в лъжа, защото те внимават да показват реални случки, но една и съща реална случка може да се разкаже по противоположни начини и да се възприеме съвсем различно. Не е важно какво показват, а как го показват. Даже сега се сетих за един филм с DiCaprio - Shutter Island - който филм дава едно впечатление когато се гледа за пръв път, и съвсем друго впечатление когато се гледа отново.

Лагери... Нека се върнем малко назад в историята, когато вероятно първо сме започнали с отделни племена и народи - всеки е бил сам за себе си и се е борил срещу съседите си за земя и ресурси. После трябва да са започнали лагерите - една група от народи срещу друга група от народи. Така е било например при двете световни войни. Логическото продължение на нещата е лагерите да стават по-големи, т.е. някаква форма на обединение. Или по-скоро опити за обединения, защото човечеството никога не прави нещата правилно от първия път. Например ЕС и НАТО са някакви форми на обединения.

Лагерите предполагат разногласия. Обаче странно, по време на Ковид операцията ни беше демонстрирано точно обратното на разногласия, беше си единогласие, и то в световен мащаб. Както бяхме свикнали с идеята (от часовете по история), че всяка държава си гледа личните интереси и държавите трудно се разбират една друга, така изведнъж осъмнахме с реалността, че с много малки изключения, държавите на планетата действат в унисон срещу проблем, който повечето от нас дори не виждахме. Аз бих обобщил, че правителствата по света координирано и открито се обърнаха срещу собствените си народи.

Сега нещата с какво са по-различни от преди година или две? Медиите все така бълват психоза, държавите са все така синхронизирани в пропагандата си, обикновените хора по света са все така най-прецакани. Разликата е само във всеобщия враг. Е, винаги е по-удобно да имаш за враг нещо невидимо, което уж е навсякъде около нас. Тогава имаш неограничени възможности да приписваш на горкото вирусче всякакви реалистични и нереалистични провинения. Но проблема е, че всеки сценарии се изтърква, дори и най-удобния. По-малко удобно е да представиш за враг съществуващ президент със съществуваща огромна държава... освен ако той сам доброволно не участва в сценария.

Не мисля, че има лагери. Според мен и това нещо е представление, както Ковид. Даже представление с реални актьори. За Зеленски знаем, но Путин е нещо повече от актьор - той дори без филм години наред е съзнанието на хората като силен герой. За съжаление, също както при Ковид, и при тази глупост сега има реални жертви. Но на кой му пука за тях, когато сценария е добър.
 
Дали са сериозни може да питаш Нанди, нейния специалист се позоваваше на същата организация.
Ама той се позоваваше на тях преди масовата истерия ''Путин е лош''. В момента виждаме (поне ние) пълно извращение в уж компетентни международни институции, така че не мога да се доверя напълно на въпросния доклад. Наистина няма логика руските ВС да извършват такива действия срещу цивилни, при положение, че се грижат за тях повече от собственото им правителство.

А и да не забравяме, че военните действия се водят главно в области с руско население. Не виждам смисъла в това да издевателстват над своите сънародници, които са изпратени да освобождават.
 
Ако не друг, то поне Нокето ш'се изкефи на тва видео. Стига да може да го гледа, че е фейсбукско


това е фейк този мисля се опита да проникне на територията на крим дивесант - поне на това видео мисля ми прилича.

Спокойно, минавам само да оставя това тук.

Руските сили са атакували цивилни и медицински обекти, и са извършвали изнасилвания, екзекуции и грабежи в Украйна. ОССЕ публикува доклад, обвиняващ Русия в нарушаване на международното хуманитарно право.


Тези до 25 февруари бяха в Донбас и 8 години само климатици се взривяваха, никакво нарушаване на Минските споразумения нямаше. Толкова трябва да им се вярва.
 
Тези до 25 февруари бяха в Донбас и 8 години само климатици се взривяваха, никакво нарушаване на Минските споразумения нямаше. Толкова трябва да им се вярва.
Сори @nandibandi , явно не може да им се вярва.
 
това е фейк този мисля се опита да проникне на територията на крим дивесант - поне на това видео мисля ми прилича.
На второ място по пускане на фейкове ли съм след ремайнда или вече го изпреварих? :D

Сори @nandibandi , явно не може да им се вярва.
Ама в доклада, който беше цитиран в статията се казваше друго.

Лошото момче по-скоро ги бърка с ООН, които бяха дали некви смешни доклади.

Виж, аз изхождам от логиката, защото вече е ясно, че не можем да сме сигурни в информацията, която циркулира в пространството. Напълно съм склонна да приема, че е използвано химическо оръжие срещу азовците (помним как се реши заложническата криза Норд Ост), но не и че ей така за кеф са стреляли по хора в Буча и са изнасилвали жени, след като първо са им раздали дажбите с провизии.
 
@nandibandi

Ето тези напуснаха Донбас в началото на февруари - даже гледах по ТВ как колите им си тръгнаха.


За бежанците дето си записват децата в руско училище. Трябва да видим нашите как са, защото мисля че имаме доста от руските украинци. :) Ние сме демократична страна, който иска в руско училище, който в украинско ако има такова, който в българско.

photo_2022-04-13_15-12-19.jpg
 
Ами не знам кой какво се обърква, ама и двамата давате доста фейк информация.

Например на тая организация си има доклад за жертвите (климатиците) през въпросните 8 години. Вътре има карти и таблици по години, пол, възраст, цивилни, военни. Много подробно описано всичко. Интересното е, че уж през периода на геноцида с всяка следваща година жертвите намалят. Също на картите се вижда, че масово жертвите са концентрирани по границата на конфликта, тоест са резултат от военни действия, а не умишлен геноцид.

https://www.osce.org/files/f/documents/f/b/469734.pdf

Лошото момче по-скоро ги бърка с ООН, които бяха дали некви смешни доклади.

ООН лично ти ги даваше като меродавни за "геноцида". Като няма доклади и разследвания (например за Буча) питате защо няма, като има доклади и разследвания били фейк, обаче когато ви служат за обосновка на ваши тези, не са фейк. Положението е що си с шапка, що си без шапка.

От началото на конфликта през 2014 година броят на цивилните жертви възлиза на 3400 души. 2084 от тях са загинали преди обявяването на примирието, подписано в Минск през февруари 2015 г. Това изчисление включва и 298-те жертви от сваления през юли 2014 г. самолет MH17 на Malaysia Airlines. От данните ясно се вижда, че в периода между 2016 г. и 2021 г. цивилните жертви в региона намаляват драстично.

Screenshot-2022-03-16-at-13.53.26.png


 
Последно редактирано:
тоест са резултат от военни действия, а не умишлен геноцид.
Можем ли да кажем същото за жертвите сред цивилните при военните действия на руснаците? Ама със същия пренебрежителен тон?

Виж, казах го по-рано, ще го кажа пак: Донбас си е руска територия, придадена на украйна, за да си има индустрия при присъединяването ѝ към СССР. Тоя район не е украински, а издевателствата над хората там в продължение на 8 години са недопустими. За порошенко тия хора са били подчовеци - без право да гласуват и без право на пенсия за старците, които са работили цял живот на територията на Украйна.

Редно е не само Донбас, но и всички региони, които не са били част от изконната територия на украйна да си отидат при оригиналните собственици - Русия, Полша, Германия, Румъния и т.н. Очевидно тоя етнос не може да управлява правилно една толкова голяма територия. Тва е решението и да се приключва.
 
Можем ли да кажем същото за жертвите сред цивилните при военните действия на руснаците? Ама със същия пренебрежителен тон?
Можем, като изленат докладите с данните, картите и тн. Обаче излизат и доклади за престъпления и издевателства.

Донбас си е руска територия,
Какво значи това? Има си официално признати граници и държавен суверенитет, който не може да се нарушава. Ако всеки тръгне да си връща старите територии до къде ще стигнем? Турция ще изяви претенции за Източна Румелия, ние за Македония, Беломорието, Северна Добруджа, Сърбия може да си иска пак Югославските територии. И така до къде ще стигнем, нон стоп войни ? Като са били руски, да не са ги оставяли на Украйна след разпада на СССР.
 
Като са били руски, да не са ги оставяли на Украйна след разпада на СССР.
Тук си 100% прав, но горбачов и пияницата са ги харизали. Очевидно нито за Русия, нито за руснаците в тия райони това е било проблем, допреди преврата преди 8 години. Та да си дойдем на думата кой е виновен за сегашната ситуация?
 
Тук си 100% прав, но горбачов и пияницата са ги харизали. Очевидно нито за Русия, нито за руснаците в тия райони това е било проблем, допреди преврата преди 8 години. Та да си дойдем на думата кой е виновен за сегашната ситуация?
Еми да не са ги харизвали, първо сами се осират после украинците им виновни. Очевидно виновни са "горбачов и пияницата" щото са им оставили Донбас.
 
За конспираторите:

Интересно защо в настоящия момент САЩ и ЕУ се ръководят от откровени идиоти, които нито могат да вземат далновидни решения, нито дори да преценят какво излиза от устите им.

Пълни карикатури:

Джо Байдън
Джъстин Трудо
Олаф Шолц
Борис Джонсън
Емануел Макрон
Кирил Петков
....

Всичките тия са клоуни, очевидно избирани по същата формула и според същите критерии, използвани и при избора на Зеленски.

Слочаеност?
 
Зеленски не го слагай до тея покемони, има повече топки от всички взети заедно. Също за Джонсън си промених мнението последните месеци. Останалите са бом бок, начело с Байдън.

А бе, американците признали ли са и за геноцида над индианците?

Турция призна ли за арменците? Русия призна ли за глодомора и милионите избити? Китай призна ли за най-голямата чистка в историята? Англия, Франция, Португалия и тн. признаха ли за зверствата в Африка, Индия и къде ли не? Всички велики сили имат черни ризи, така че да се правят паралели е излишно.
 
Ми именно, в такъв случай на къв се бара байдъна да отправя подобни думи?
На къвто и Путин за "геноцида" в Украйна. Лицемери са и двамата. Той Путин и в Грузия твърдеше че има геноцид (в Южна Осетия), преди да започне войната там.
 
1. Не гледа новини, защото всички лъжат. Всеки ден го пише в коментар под 10-20 медии...
2. Обявява се за пълен неутралитет. Ходи да обижда всеки, който не подкрепя Путин.
3. Пита те къде си бил 2014 г., когато са убивали в Донбас. Пише ДоМбас, чул го онзи ден.
4. Казва на конфликта братоубийствена война. Изключва Русия да ни нападне, защото ни била братска държава.
5. Кара ти се, че не те е грижа за страдащите от войните в Близкия изток и Африка. Обвинява ЕС, че приема бежанци оттам, нарича ги терористи.
6. Нарича те национален предател. Иска чужди ракети да падат върху българския парламент, "че да се освободим най-накрая".
7. Пише, че България е американска колония. "Да си мълчим, че Русия ще ни спре газа и петрола".
8. Осъдиш клането в Буча. Пита те за индианците в Америка.
9. Пита къде е другата гледна точка. Заканва се да те прати в концлагер в Белене, щото не е съгласен.
10. Говори от името на народа. Постоянно повтаря "прост народ, слаба държава".
11. Обижда те, че не си познаваш историята. Каже, че "Русия винаги ни е помагала".
12. Сподели видео от преди 7-8 години. "Бързо го вижте преди да са го изтрили"
13. Призовава да напуснем ЕС. Отбелязал, че живее в Германия.
14. "Мозъкът ти е промит". Обясни ти, че Зеленски е наркоман-илюминатите.
 

Горе