Украйна - Русия какво ви е мнението

1. Международен Ред, Основан На Правила (IRBO)

През 2016 г. Стюарт Патрик [www cfr.org/expert/stewart-m-patrick] от Съвета по външни отношения (CFR) публикува Световен ред: какви точно са правилата? В него той описва ерата след Втората световна война като „международен ред, базиран на правила“ (IRBO).

Вкоренен здраво в американската изключителност, Патрик описа как така наречената IRBO действа като механизъм за хегемоничен контрол върху глобалната политика, световната икономика и международната валутна и финансова система (IMFS):

Това, което отличава западния ред след 1945 г., е, че той е оформен предимно от една-единствена сила, Съединените щати. Действайки в по-широкия контекст на стратегическата биполярност, тя изгражда, управлява и защитава режимите на капиталистическата световна икономика […] В търговската сфера хегемонът настоява за либерализация и поддържа отворен пазар; в паричната сфера предоставя свободно конвертируема международна валута, управлява обменните курсове, осигурява ликвидност и служи като кредитор от последна инстанция; и във финансовата сфера служи като източник на международни инвестиции и развитие.”

Докато международното право е компонент на IRBO, то само по себе си не е право. Професор Малкълм Чалмърс, пишещ за UK Royal United Services Institute (RUSI), описа IRBO като комбинация от универсални системи за сигурност и икономически, съчетани с международни споразумения и процеси за разрешаване на конфликти.

Сегашната IRBO уж е западна система от международни норми и институции. Въз основа както на селищата след Първата, така и на Втората световна война, това, което се предполага като ред, е малко повече от осъзнаване на „силата е права“ на международната сцена.

2. Действия, а не думи

На Запад сме образовани да вярваме в IRBO. Той ни се продава като споразумение, което установява нормативно поведение за националните държави. Предполага се, че е договорена основа за международни отношения и е наредено приемливо поведение.

Далеч от набор от правила за улесняване на мирното съвместно съществуване между националните държави, IRBO винаги е бил инструмент за манипулация. Въпросът е кой го притежава?

Неотдавнашното съвместно изявление между Руската федерация и Китайската народна република изглежда изрично предефинира сегашния IRBO.

Споразумението между президентите Владимир Путин и Си Дзинпин гласеше отчасти:

Днес светът преминава през важни промени и човечеството навлиза в нова ера на бързо развитие и дълбока трансформация. Той вижда развитието на такива процеси и явления като многополярност, икономическа глобализация, появата на информационното общество, културно многообразие, трансформация на глобалната архитектура на управление и световния ред. [. . .] се появи тенденция към преразпределение на властта в света. [. . .] основан на международното право световен ред, се стремят към истинска многополярност, като Организацията на обединените нации и нейният Съвет за сигурност играят централна и координираща роля."

1199px-Vladimir_Putin_and_Xi_Jinping%2C_26_july_2018_%281%29.jpg

За разлика от това, речта, изнесена от външния министър на Обединеното кралство Лиз Трус пред Института Лоуи, подкрепян от Ротшилд австралийски политически мозъчен тръст с фокус върху Азиатско-Тихоокеанския регион https://archive.ph/mPZtj , илюстрира позицията на Запада. Тя каза:

Русия и Китай работят заедно все повече и повече, тъй като се стремят да определят стандартите в технологии като изкуствен интелект, да утвърждават своето господство над Западния Тихи океан. [. . .] Те дестабилизират международния ред, основан на правилата, и отрязват ценностите, които го крепят. [. . .] Вярваме в свободата и демокрацията. [. . .] Както каза премиерът Скот Морисън, „ние знаем от доказателствата на човешката история, че демокрациите са машинното отделение на промяната“. [. . .] Технологията даде възможност на хората, като даде възможност за невероятна свобода, но знаем, че може да бъде използвана от други, за да насърчи страха. [. . .] Като обединяваме усилията си със САЩ, ние показваме нашата решимост да защитим сигурността и стабилността в целия регион.”

Взети по номинална стойност, ние неизбежно бихме заключили, че докато оста е в движение, противопоставянето на противника продължава. До голяма степен това е измислица.

При обсъждането на IRBO веднага се сблъскваме с проблем с номенклатурата. Понякога наричан „базиран на правила международен ред“; в други случаи „международният ред“ или „системата, базирана на правила“; или понякога „базирана на правила международна система“, сега изглежда трябва да добавим „международен световен ред, основан на закона“.

Въпреки че няма установена дефиниция за тази предполагаема система на глобално управление, всичко това е едно и също нещо. Точката на опора може да се е преместила, но хитростта остава непокътната.

Този проблем с дефиницията илюстрира основния недостатък на всяка представа за глобален ред, базиран на правила. Той е зле дефиниран и преходен. Той разчита повече на реалната политика на деня, отколкото на каквито и да било истински морални, правни или политически предписания.

Докато Трус точно очертава как тази така наречена заповед може да бъде иззета и експлоатирана, тя подведе публиката си по отношение на това кои са насилниците. Нито пък съществуващият IRBO се основава на демокрация и свобода. Нейните твърдения бяха измама.

Наскоро Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS) заяви*, че подкопаването на доверието в правителството е постигнато от лица, разпространяващи „фалшиви“ разкази и че това е равносилно на тероризъм. С други думи, нито един американски гражданин няма право да поставя под съмнение правителствената политика. Ако го направят, те разпространяват дезинформация. Следователно DHS предполага, че липсата на доверие в правителството трябва да бъде преследвана като престъпление.
*https://www.
dhs.gov/ntas/advisory/national-terrorism-advisory-system-bulletin-february-07-2022

Това е твърдяното оправдание за фокуса на новото звено за вътрешен тероризъм, работещо заедно с отдела за национална сигурност на Министерството на правосъдието на САЩ. Помощник-главният прокурор Матю Олсън каза пред съдебната комисия на Сената*, че звеното е създадено за борба с нарастващата заплаха от „екстремизъм“, който очевидно включва „антиправителствени и антивластни идеологии“.
* https://www.newsweek.com/justice-de...m-unit-amid-elevated-extremist-threat-1668138

Според Министерството на правосъдието на САЩ и DHS да се поставя под въпрос или „авторитет“ или „правителство“ е екстремистка позиция. В екстремистката идеология на правителството няма място за свобода на словото. Без свобода на словото американската демокрация е свършена.

По подобен начин в Нова Зеландия премиерът Джасинда Ардърн (млад глобален лидер на Световния икономически форум) призна намерението на правителството си да игнорира неотменимото право на хората да пътуват, освен ако не се подложат на ваксинация.
Така и с Европейската комисия, чийто цифров сертификат за ЕС за COVID ограничава свободата на движение само до граждани, които имат инжектирани правилните фармацевтични продукти.

Тези „сертификати“ за ваксини са вратата към пълната цифрова идентификация за всички граждани, които отговарят на изискванията. Говорейки през юни 2021 г., председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза:

Искаме да предложим на европейците нова цифрова идентичност. Идентичност, която гарантира доверие и защитава потребителите онлайн. [. . .] Това ще позволи на всеки да контролира своята самоличност онлайн и да взаимодейства с правителства и предприятия в целия ЕС."

С други думи, ваксиналният статус на гражданите на ЕС, които ще формират ключова част от цифровата идентичност според плановете на ЕС, също ще се изискват за достъп до стоки и услуги. Без съответното разрешение те ще бъдат изключени от обществото.

Напоследък изглежда, че някои правителства се отказват от своите планове за паспорт (сертификат) за ваксина. Това е просто кратко спиране пред лицето на нарастващия обществен протест.

Ангажиментът към дигиталната идентичност, контролираща всеки аспект от нашия живот, е присъщ на целта за устойчиво развитие на ООН 16.9 . Политическата траектория към цифровата идентичност е глобална, без значение кой уж води IRBO.

Нито една от тези политики не показва, както твърди Трус, някаква основна вяра в „свобода и демокрация“. Сред нациите с петте очи и в целия ЕС всичко, което виждаме, е ангажимент към авторитарна диктатура.

В Обединеното кралство, където Трус е водеща правителствена фигура, плановете за диктатура са в напреднал етап.
Обединеното кралство е използвало псевдопандемията, за да прогресира и да приеме множество диктаторски закони.
 
Последно редактирано:
Законът за тайните източници на човешки разузнавателни данни (престъпно поведение) (The Covert Human Intelligence Sources (Criminal Conduct) от 2020 г. дава право на държавата да извършва всяко престъпление, което пожелае, и премахва всякаква правна отговорност от своите служители; Законопроектът за полицията, престъпленията, присъдите и съдилищата на практика забранява всички обществени протести и макар че в момента е в застой, след като Камарата на лордовете отхвърли законопроекта , някои незначителни изменения почти сигурно ще го приведат в закон; Законопроектът за онлайн безопасността, когато бъде приет, ще сложи край на свободата на словото онлайн и предложените промени в официалните тайни, контрашпионаж; и законодателството за борба с тероризма ще премахне защитата на журналиста да действа в обществен интерес , като на практика сложи край на подаването на сигнали за нередности и разследващата журналистика в Обединеното кралство.

Всички тези тиранични промени са илюстрирани от предложените от правителството на Обединеното кралство реформи в Закона за правата на човека.
Тяхното прессъобщение демонстрира как твърдението им за зачитане на индивидуалните права, свободи и демокрация не е нищо повече от пропаганда, предназначена да измами нищо неподозираща публика.

Докато те говорят за разнообразие и исторически ангажимент към свободата, допълвайки прессъобщението си с пухкави звукови хапки, действията им противоречат на намерението им. Те заявяват:

Правителството иска да въведе законопроект за правата по начин, който защитава основните права на хората, като същевременно защитава по-широкия обществен интерес [. . .] [Т]разрастването на „култура на правата“ [. . .] измести надлежния фокус върху личната отговорност и обществения интерес. [. . .] Въпреки че правата на човека са универсални, Бил за правата може да изисква от съдилищата да обръщат по-голямо внимание на поведението на ищците и по-широкия обществен интерес при тълкуване и балансиране на квалифицирани права. [. . .] Преместването на законотворческата власт от Парламента към съдилищата, при дефинирането на правата и съпоставянето им спрямо по-широкия обществен интерес, доведе до демократичен дефицит. [. . .] [F]свободата на изразяване не може да бъде абсолютно право, когато е балансирана с необходимостта от защита на националната сигурност"

Въпреки че Държавата на Обединеното кралство твърди, че „правата на човека са универсални“, те очевидно не са, ако са „квалифицирани права“ въз основа на това, което правителството реши да е по-важно. Лицата, които настояват за правата си в съда, възпрепятстват програмите на правителството. Това се счита за „демократичен дефицит“. Следователно, новият Бил за правата ще защити властта и властта на правителството над свободите на хората.

Правителството на Обединеното кралство ще дефинира „национална сигурност“. Защитата му, както сметне за добре, ще отмени всички индивидуални права. Свободата на скитане, на словото и изразяването няма да се толерира от щата Обединеното кралство. Вместо това ангажиментът към „обществения интерес“, „безопасността“ и защитата на населението от някаква мъглявина представа за „вреда“ ще замени свободата и демокрацията.

От двете страни на Атлантика и в глобалния юг на Петте очи се появява нова система, която улеснява това, което Мусолини описва като фашистка държава:

Фашистката концепция за живота подчертава важността на държавата и приема индивида само доколкото неговите интереси съвпадат с тези на държавата. [. . .] Либерализмът отрича държавата в името на индивида; Фашизмът отново отстоява правата на държавата като изразяващи истинската същност на индивида. [. . .] Фашистката концепция за държавата е всеобхватна; извън него не могат да съществуват човешки или духовни ценности, още по-малко да имат стойност. Така разбиран, фашизмът е тоталитарен, а фашистката държава – синтез и единица, включваща всички ценности – интерпретира, развива и управлява целия живот на един народ."

Воденият от САЩ алианс на нациите Five Eyes и Европейският съюз твърдят, че са защитници на международния ред, основан на правила. С техния ангажимент към нова форма на глобален фашизъм, идеята, че IRBO ни пази в безопасност, е под въпрос. Всъщност сегашният IRBO никога не е насърчавал нито свободата, нито демокрацията.

Обичайно е предполагаемите лидери на IRBO да практикуват двойни стандарти. Незаконните войни, продължителните терористични кампании срещу собственото им население
,подкрепата за чуждестранни терористични бунтове
жестоките икономически санкции и участието в международни операции за контрабанда на наркотици
са типични за дейностите на националните държави, които претендират за собственост на IRBO.

Докато западната хегемония настоява всички да следват своите правила, те не се придържат към същото. Няколко скорошни примера, сред много, станаха свидетели на едностранното оттегляне на САЩ от Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA), често наричан иранската ядрена сделка;
НАТО се отказва от уверенията, дадени на последния съветски президент Михаил Горбачов, че няма да се разшири „един инч на изток“; и лишаването от свобода на журналисти.

Това не означава, че предполагаемите противници на сегашния IRBO, а именно Русия, Китай и Иран, са безспорни. Въпреки това е несъстоятелно за „водещите нации“ на съществуващия IRBO да завладеят каквото и да е морално надмощие.

Политици като Трус популяризират IRBO като крайъгълен камък на международния мир и сигурност, но това са безсмислени банални думи. В това няма нищо мирно или сигурно.
 
3. Истинското IRBO

Настоящият IRBO е представен като проект на западни, бивши либерални, демократични държави, които се възползват от икономическото и военно господство на САЩ. Въпреки това, въпреки че основните медии (MSM), академичните среди и мозъчните тръстове го представят така, днес международният ред, основан на правила, не е такъв.

IRBO може по-точно да се опише като средство за световна капиталистическа мрежа от заинтересовани страни, за да манипулира националните държави в преследване на собствена предимно частна, корпоративна програма. Всъщност можем да твърдим, че това е всичко, което някога е било.

Една наистина глобална мрежа от корпорации, мозъчни тръстове, частни фондации, междуправителствени организации, неправителствени организации и правителства работят в партньорство, за да преобразуват глобалните политически програми в политика и законодателство на национално и местно правителствено ниво. Това е Глобалното публично-частно партньорство (G3P) и неговият обхват се простира до всяка нация.

Можем да разглеждаме глобалната политическа карта като петна от суверенни нации, съществуващи в състояние на анархия (никой не ги управлява), но G3P не го прави. Това, което глобалната капиталистическа мрежа на заинтересованите страни (G3P) вижда, е авторитарна, разделена на отделни структура, която трябва да бъде манипулирана, за да се постигне целта им, като тази цел е да се създаде сплотена система за глобално управление под тяхно управление.

По време на псевдопандемията Световният икономически форум (WEF) си партнира с правителствени и междуправителствени организации, за да популяризира своята политическа програма за Голямо възстановяване. G3P е въплъщение на това, което WEF нарича модел на много заинтересовани страни на глобално управление.

През октомври 2019 г., малко преди началото на псевдопандемията, WEF публикува Global Technology Governance: A Multistakeholder Approach.
Поемайки властта да изисква светът да приеме намесата на планираната 4-та индустриална революция , G3P, представлявана от WEF, се оплаква от това, което смятат за липсата на напредък към глобалното управление.

В тази система с множество заинтересовани страни избраните правителства са само едно от многото заинтересовани страни. Повечето от водещите партньори в G3P са частни корпорации, като Банката за международни разплащания
www.bis.org
или представляват частни корпоративни интереси, Световния бизнес съвет за устойчиво развитие например.

Нашият демократичен надзор достига само дотолкова, доколкото позволява влиянието на нашето национално правителство, както позволява заинтересована страна от G3P. Можем да оценим степента на тази демократична отчетност, ако вземем предвид коментарите на Доминик Къмингс, бивш главен съветник на министър-председателя на Обединеното кралство. В показания, дадени пред парламентарна комисия през май 2021 г.
(отидете до 14:02:35 ч.), Къмингс каза:

През март започнах да получавам обаждания от различни хора, които казваха, че тези нови иРНК ваксини могат да разбият общоприетото мнение. Хора като Бил Гейтс и този вид мрежа казваха. По същество това, което се случи, е, че има мрежа от хора, хора от типа на Бил Гейтс, които казваха да преосмислите напълно парадигмата за това как правите това […] Какво ми казваха Бил Гейтс и подобни хора и други под номер 10, трябваше ли да мислите за това много повече като класическите програми от миналото... Проектът Манхатън през Втората световна война, програмата Аполо […] Но това, което Бил Гейтс и хората казваха […] беше, че действителната очаквана възвръщаемост на това е толкова високо, че дори и да се окаже, че са пропилени милиарди, това пак е добър хазарт и по същество това е, което направихме."

Къмингс говореше за отговора на политиката за обществено здраве на правителството на Обединеното кралство на предполагаема глобална пандемия. Това бяха решения, които биха повлияли на здравето на всеки мъж, жена и дете в страната.

Коментарите му разкриват, че правителството на Обединеното кралство просто е следвало заповедите, издадени от мрежата от „хора от типа на Бил Гейтс“. Щатът на Обединеното кралство разработи важна национална политика по поръчка на Фондация Бил и Мелинда Гейтс (BMGF). Те действаха под ръководството на частна, освободена от данъци фондация.

BMGF са сред водещите заинтересовани страни в G3P. Подобно на WEF, техните партньорства с правителствени и междуправителствени организации са обширни.

Както сега знаем, предполагаемите твърдения за безопасност и ефикасност на ваксините , направени от BMGF и политиците, които прилагат политиката на общественото здраве за тях, далеч не са точни.
Ние също така знаем, че този провал е без значение за BMGF, защото „възвръщаемостта на това е толкова висока“, че няма значение.

Политическите мозъчни тръстове са в основата на G3P. Те си сътрудничат с други партньори на заинтересованите страни от G3P, за да изработят политически програми, които правителствата след това налагат на своето население.

Мозъчни центрове, като Кралския институт за международни въпроси (RIIA – Chatham House), неизменно се формират от представители на мултинационални корпорации (включително централни банки), финансови институции, неправителствени организации, филантропски фондации, частни дарители, междуправителствени организации, академични институции и правителства и др.

Например членовете на Chatham House включват ООН, Фондация Бил и Мелинда Гейтс, Фондация Отворено общество, The Bank of England, Astrazeneca, GlaxoSmithKline, Bloomberg, The Guardian, The City of London, Европейската комисия и съюз, BAE системи , Goldman Sachs, De Beers, BlackRock, China International Capital Corporation, Huawei, Kings College London, Лондонското училище по икономика (LSE), Oxfam, британската армия и правителства от цял свят. Списъкът продължава.

Да си представим, че тези глобалистки организации са на практика безсилни и съществуват само за да помагат на правителствата да изготвят политика е изключително наивно. По-точно обобщение е предложено от няколко учени. Проф. Hartwig Pautz написа:

Те се стремят да влияят на политиците и широката общественост и че се опитват да направят това чрез неформални и официални канали и като използват добре свързаната си позиция в често транснационални политически мрежи, включващи политически партии, групи по интереси, корпорации, международни организации, организации на гражданското общество и бюрокрация на държавната служба. [. . .] [П]работчиците на политики все повече се нуждаят от куратори, арбитри или филтри, които да им помогнат да решат коя информация, данни и опит в политиката да използват в процесите си на вземане на решения.
 
3. продължава

Трябва обаче само да погледнем коментарите на хора като Доминик Къмингс или Хилари Клинтън, за да разберем, че дори наблюденията на Пауц са неуспешни. Като тогавашен държавен секретар на САЩ , Клинтън каза, че ролята на Съвета по външни отношения (CFR) – като мозъчен тръст на САЩ за външната политика – е да каже на Държавния департамент на САЩ „какво трябва да правим и как трябва да мислим за бъдещето ”

Правителствата, включително тези на САЩ, Русия и Китай, са заинтересовани страни от G3P. През 2017 г., изказвайки се на семинар в Харвард , основателят и изпълнителен председател на WEF Клаус Шваб каза:

Г-жа Меркел, дори Владимир Путин и така нататък, всички те са били млади глобални лидери на Световния икономически форум. Но това, с което наистина се гордеем сега с младото поколение като премиер Трюдо, президент на Аржентина и така нататък, е, че проникваме в кабинетите. Така че вчера бях на прием за премиера Трюдо и знам, че половината от този кабинет или дори повече от половината от този кабинет са за нашите… всъщност млади глобални лидери на Световния икономически форум."


Това не беше празна хвалба. Политически лидери като Тони Блеър, Джасинда Ардърн, Еманюел Макрон, Александър Де Кроо (белгийски премиер), Санна Марин (финландски премиер) и много други политически тежка категория са преминали през програмата на YGL. Ето защо в обръщение към канадската нация през ноември 2020 г., пряко позовавайки се на така нареченото Голямо възстановяване на WEF, канадският премиер Джъстин Трюдо каза :

По-добро възстановяване означава получаване на подкрепа за най-уязвимите, като същевременно се поддържа инерция в дневния ред до 2030 г. за устойчиво развитие и ЦУР. [. . .] Тази пандемия предостави възможност за нулиране. Това е нашият шанс да ускорим усилията си преди пандемията за преосмисляне на икономически системи, които действително се справят с глобалните предизвикателства като крайна бедност, неравенство и изменение на климата."

Трюдо е един от многото млади глобални лидери на WEF (YGL) и членове на предшестващата й програма, наречена Глобалните лидери на утрешния ден, които оформят глобалния политически отговор на псевдопандемията.
Като завършил YGL, неговата задача беше да убеди канадската общественост да прегърне политическия дневен ред на G3P Great Reset.

Въпреки твърденията на Шваб, руският президент Владимир Путин изглежда не е бил сред протежетата на YGL на WEF. И все пак, говорейки през 2019 г. пред президента Кесада на Коста Рика, Клаус Шваб повтори изявлението си за Путин :

Г-жа Меркел, Тони Блеър, всички те бяха, дори президентът Путин, всички те бяха млади глобални лидери."


През 1993 г., когато стартира програмата Global Leaders of Tomorrow, Путин е на 41 години, а горната възрастова граница за влизане в програмата е предполагаема 38. Изглежда малко вероятно Путин да е бил „официално“ стажант на WEF YGL.

След 16 години служба в съветското КГБ, Путин изгражда репутацията си на политик през 1993 г., като е заместник на кмета на Санкт Петербург Анатолий Собчак.
Впоследствие Собчак е съавтор на Конституцията на Руската федерация.

Путин играе важна роля в насърчаването на чуждестранните инвестиции в града и именно по време на престоя си в Санкт Петербург Путин изглежда развива близки отношения с Клаус Шваб. В обръщението си към виртуалната среща на WEF в Давос през 2021 г. Путин каза:

"Г-н. Шваб, скъпи Клаус, [. . .] Бил съм в Давос много пъти, посещавайки събитията, организирани от г-н Шваб, дори през 90-те години на миналия век. Клаус току-що си припомни, че се срещнахме през 1992 г. Наистина, по време на престоя си в Санкт Петербург, посещавах този важен форум много пъти. [. . .] [Трудно е да се пренебрегна фундаменталните промени в глобалната икономика, политиката, социалния живот и технологиите. Пандемията на коронавирус [. . .] стимулира и ускорява структурните промени.”

По отношение на партньорствата на G3P, Русия е може би едно от най-близките до WEF. Годишното глобално обучение по киберсигурност на WEF Cyber-Polygon се организира от Bi.Zone, дъщерно дружество на Сбербанк.


Bi.Zone отговаря за проектирането и изпълнението на сценариите и упражненията на Cyber Polygon. Сбербанк е руска банка с мажоритарна държавна собственост
и е сред учредителите на Центъра за киберсигурност на WEF (CCS).

Други партньори на CCS включват водещ мозъчен тръст за външната политика на САЩ Фондацията на Карнеги за международен мир (CEIP)
Европол (представляващ правителствата на ЕС), Интерпол, Организацията на американските държави (представляваща правителствата на северния и южноамериканския субконтинент)
и националните центрове за киберсигурност от Израел, Обединеното кралство, Корея, Саудитска Арабия и Швейцария (дом на BIS).

От многото корпорации, участващи в Cyber Polygon 2021, руските компании формираха най-големия контингент от всяка една нация.
В допълнение, WEF си партнира с Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

Международната фондация SPIEF е създадена в Санкт Петербург през 1998 г. под ръководството на Херман Греф. По това време той е бил вицегубернатор на града.

През 1993 г. Греф беше и близък сътрудник на Анотолий Собчак в Санкт Петербург, където Путин беше старши съветник на Собчак. В момента Греф е главен изпълнителен директор и председател на Сбербанк.

През 2017 г. Schwab призна, че SPIEF и Русия са световни лидери в международното регулиране и заяви:

В новата икономическа среда и с надлежното зачитане на най-новите технологични постижения, ние сме изправени пред необходимостта от нови формати за сътрудничество. [. . .] Абсолютно съм убеден, че Русия, като един от лидерите в отговорното глобално регулиране, трябва да играе централна роля в определянето на нови форми на съвместно съществуване в ерата на четвъртата индустриална революция."

Русия и SPIEF са част от мрежата G3P и са активно ангажирани в глобалната киберсигурност и по-специално в регулирането на технологиите. Ясно е, че чрез партньори като CFR, BMGF и WEF, Глобалното публично-частно партньорство прокарва глобална политическа програма, подкрепяна от двете страни на разделението Изток-Запад.

Активите на WEF, като Трюдо и други компрометирани служители, са позиционирани така, че да гарантират, че разпределението на политиките е възможно най-безпроблемно. Руското и, както ще видим, китайското правителства са еднакво активни заинтересовани страни в усилията на G3P за глобално управление.

Ако вярвахме на западните MSM, това би представлявало привидно неразгадаема главоблъсканица. Въпреки че тези национални държави са партньори на G3P, ни се казва, че те също подкопават IRBO. Нещо не се съчетава.
 
Ей верно ли, как става тва, обясни малко? Милениалите пускат клипчета с две думи обяснения. Кажи, кажи малко?
Просто са се събрали на закрити врати след миналогодишния Икономически Форум и Клаус е почнал...

Клаус: "Путине, решихме да те включим в заверата... :oops: накратко, решили сме да вакснем, чипираме и като цяло да понамалим населението, че станаха много, аман вече."
Путин: "Сериозно ли? Ми няма лошо. Той и на мене ми е минавало през акъла на няколко пъти."
Клаус: " Ок си значи. Ами чудехме се дали ше можеш да допринесеш некак за каузата...?"
Путин: "Миии... ше помисла и ше видим".


Март 2022.

Клаус: "Ама, Путине... o_O ние нещо по-деликатно и заобиколно мислехме да е... ваксинки, глад, сеш'се..."
 
Последно редактирано:
(И за "кибератаката" на пощата да кажем)

Според Ройтерс европейските банки трябва да се подготвят за руските кибератаки.
CBS твърди, че DHS е в пълна готовност за задаващата се кибер война
докато британските медии предават същите страшни истории.
Forbes съобщи, че Русия води кибер война срещу Запада в продължение на 20 години
и Гардиън твърди, че това е типично за Руската федерация

Всичко това изглежда изключително странно, като се има предвид, че западни глобални корпорации като IBM, Deutsche Bank и Santander са участвали в учения за подготовка на кибер полигони, които до голяма степен се ръководят от руска държавна банка. Ако някое от твърденията на МСМ е дори отдалечено правдоподобно, самият риск от индустриален шпионаж изглежда е извън графиките.

Правителства от цял западен свят участват в Центъра за киберсигурност на WEF, който е основан отчасти от Сбербанк. В същото време те продължават да предупреждават населението си за опасността от руски кибератаки.

Честно казано, тези руски истории за киберзаплахи са детски. Западните правителства и корпорации, които изглежда изпълняват докрай заповедите на G3P, изглежда са доволни да се ръководят от оценката и препоръките за киберсигурност на руската държавна банка.


Далеч по-надеждна обосновка за тези истории за МСМ и правителствените страхове е, че те са предназначени да ни подготвят и да предоставят оправдание за цифровата трансформация на финансовия сектор . В своя доклад за киберзаплахите за 2020 г. Фондът на Карнеги за международен мир (CEIP) заяви, че псевдопандемията е наложила тази промяна.

В едва скрито позоваване на Русия и Китай, CEIP твърди, че кибератаките от национални държави са неизбежни. Тогава те прогнозираха, че отговорът на тази уж неизбежна атака ще бъде да се слеят дейностите на банките, финансовите власти и националния апарат за сигурност на националните държави.

Централизирането на властта, особено над финансовите системи, винаги е решението, що се отнася до G3P. Предимно защото те поемат правото да упражняват тази власт.

По основните въпроси правителствата не формират политика и вместо това политиката се курира от мозъчните тръстове на G3P като CEIP. Не трябва да си правим илюзията, че мозъчните тръстове просто предлагат предложения. Те имат финансовата, икономическата и политическата сила да вземат решения на глобалната сцена и го правят от поколения.

Никой не гласува за мозъчни тръстове. В тази степен така наречената представителна демокрация е шарада. Ние, хората, никога не сме имали дума по „големите въпроси“. За тези от нас, които живеят в западни демокрации, правителственото представяне просто ни служи да ни убеди, че по някакъв начин сме представени в обсъжданията. По същество това е трик за увереност.

Това е контекстът, в който можем да разберем Реда, основан на международните правила. Макар че в момента разчита на това, което изглежда, че е западната хегемония и преминава към многополярна система, водена от Евразия, и двете са просто удобни механизми, чрез които G3P притежава власт и власт.

Както отбелязват много коментатори, включително WEF , IRBO се променя.

Както се случва, ние всички се приближаваме все по-близо до IRBO, базиран на китайския модел на технокрация.
 
27 февруари 2022 г

Същността на нашата организация е нейната вяра в уважението, диалога и усилията за сътрудничество и сътрудничество.
Затова дълбоко осъждаме агресията на Русия срещу Украйна, атаките и зверствата.
Нашата пълна солидарност е с народа на Украйна и всички, които страдат невинно от тази напълно неприемлива война.
Ще направим всичко възможно, за да помогнем и активно да подкрепим хуманитарните и дипломатическите усилия.
Надяваме се само, че в дългосрочен план разумът ще надделее и че отново ще се появи пространството за изграждане на мостове и помирение.
Клаус Шваб и Бьорге Бренде

Обаче пък тва още седи, бахмааму:

13 октомври 2021 г

Русия се присъединява към мрежата на Центъра за четвъртата индустриална революция​


  • Руската федерация и Световният икономически форум обявиха Центъра за Четвъртата индустриална революция Русия
  • Центърът е автономна организация с нестопанска цел, домакин на ANO Digital Economy и ще бъде платформа за публично-частно сътрудничество
  • Изкуственият интелект и IoT са ключови области на фокус за новия Център
  • Политики и рамки ще бъдат споделяни и мащабирани чрез глобалната мрежа на Центъра за четвъртата индустриална революция.
Москва, Русия, 13 октомври 2021 г.

Русия ще поеме водеща роля в оформянето на траекторията на Четвъртата индустриална революция. Днес лидери на Руската федерация и Световния икономически форум обявиха Центъра за Четвъртата индустриална революция Русия.

Част от глобалната мрежа на Форума, новият център ще обедини водещи фирми, политици и членове на гражданското общество за съвместно проектиране и пилотиране на иновативни подходи към технологичното управление.

През последните пет години мрежата на Центъра за четвъртата индустриална революция на Световния икономически форум се разшири до 15 държави. Екипите по проекта работиха в публичния и частния сектор, за да изградят нови политики за дронове и търговски самолети, които да летят в едно и също въздушно пространство, правителствени поръчки за изкуствен интелект и ускорено отговорно внедряване на блокчейн в глобалната верига за доставки.

Центърът за Четвъртата индустриална революция Русия ще бъде домакин на ANO Digital Economy в Москва. Той ще работи в глобалната мрежа, за да увеличи максимално ползите от технологии като изкуствен интелект и Интернет на нещата, като същевременно сведе до минимум рисковете.

Президентът на Световния икономически форум Бьорге Бренде и вицепремиерът на Русия Дмитрий Чернишенко от името на руското правителство подписаха споразумението днес в Москва.

„Бързото технологично откритие разрушава нашите икономически и социални системи. Необходими са координирани действия, ориентирани към въздействието, за да се управлява тази промяна“, казва Бьорге Бренде, президент на Световния икономически форум. „Новият Център за Четвъртата индустриална революция в Москва ще бъде важна част от глобалната мрежа на Форума. Важно е да работим отвъд границите, за да оформим бъдеще, което не оставя никого зад себе си.”

„Днес Русия активно изгражда цифровата икономика в индустриалната и социалната сфера, както и в публичната администрация“, каза Дмитрий Чернишенко , вицепремиер на Руската федерация. „Сега сме свидетели на безпрецедентен пробив. Основната цел на Центъра за Четвъртата индустриална революция Москва е да повиши осведомеността за ролята на Русия като част от световната експертна общност. Това е възможност за споделяне на опит и експертиза, натрупани от Световния икономически форум и неговите партньори по целия свят.“

Чернишенко продължи: „Има планове за стартиране на пилотни проекти за правни протоколи, AI и IoT заедно с Форума в Центъра. Първите проекти ще бъдат стартирани преди края на тази година и ще включват самоуправляващи се автомобили, дронове, лекарства и обработка на данни. Русия активно внедрява AI технологии през последните няколко години. Днес има повече от 800 такива решения и някои от тях вече са видими на международните пазари. Като цяло сътрудничеството с Форума ще се осъществява в различни области като политика за данни, интелигентни градове, подкрепа за износ и популяризиране на руските ИТ технологии на външните пазари.

„Радвам се да се присъединим към глобалната мрежа от Центрове за Четвъртата индустриална революция“, каза генералният директор на ANO „Цифрова икономика“ Евгений Ковнир. „Нашата организация обединява водещи руски технологични компании. Ще работим заедно с лидери от тези компании и в цялата мрежа, за да проучим и приложим най-добрите международни решения за AI, IoT и политиката за данни. Ние ще донесем напредъка на Русия в тези области в глобалната мрежа и ще помогнем за оформянето на глобалния напредък в Четвъртата индустриална революция.

 
Да припомним и това, макар че е маловажно де:

МИНИСТЕРСТВО ПРОМЫШЛЕННОСТИ И ЭНЕРГЕТИКИ
РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ


ПРИКАЗ
от 7 августа 2007 г. N 311


ОБ УТВЕРЖДЕНИИ СТРАТЕГИИ
РАЗВИТИЯ ЭЛЕКТРОННОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ РОССИИ

НА ПЕРИОД ДО 2025 ГОДА

„Въвеждането на нанотехнологиите трябва допълнително да разшири дълбочината на нейното навлизане в ежедневния живот на населението. Трябва да се осигури постоянна комуникация на всеки индивид с глобални мрежи за управление на информация като Интернет.

Наноелектрониката ще се интегрира с биообектите и ще осигури непрекъснат мониторинг на поддържането на жизнените им функции, подобрявайки качеството на живот и по този начин ще намали социалните разходи на държавата.


Ще станат широко разпространени безжичните наноелектронни устройства, които осигуряват постоянен контакт на човек със заобикалящата го интелектуална среда и ще се разпространят средствата за директен безжичен контакт на човешкия мозък с околните обекти, превозни средства и други хора. Тиражите на такива продукти ще надхвърлят милиарди бройки годишно поради тяхното повсеместно разпространение.

Националната индустрия трябва да бъде подготвена за това предизвикателство, тъй като способността да произвежда всички компоненти на мрежовите системи ще означава установяване на реален контрол над всички техни потребители , което е неприемливо за много страни от гледна точка на запазването на техния суверенитет. На подобна гледна точка се придържат и експертите от страните от ЕС във връзка с глобалната експанзия на производителите на електроника от страните от Югоизточна Азия и намерението на САЩ да си осигурят постоянно технологично лидерство в тази област. Следователно, в периода 2016-2025 gg. Трябва да очакваме поредното засилване на ролята на електрониката в живота на обществото и да бъдем икономически готови за нов кръг от глобалната конкуренция на страните, базирани на наноелектронни технологии.“

 
Последно редактирано:
Прост човечеч съм, лОва са много на ильоменатете, на рептилете, та затуй... Кво да напрая - искам да съм умен и аз, ама то с искане не става:(
 
Още малко досада с небивалици (уморих са вече):)

Тва още от 9 март, сега сигурно се е променило положението. Пък и по подразбиране няма как да е нещо кой знае кво, щом аз съм го подбрал, още по-малко - да доказва нещо. Опитват са да мислят и тея шматки, тъпаци в сайтчето си да привличат, бутона за дарение да им помпат.:)
---
ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ, ФАЗА 2: ВОЙНА
9 март 2022 г

Добре дошли във втората фаза на Великото нулиране: война.


Докато пандемията аклиматизира света към блокирането, нормализира приемането на експериментални лекарства, ускорява най-голямото прехвърляне на богатство към корпорациите
чрез унищожаване на МСП и коригира мускулната памет на операциите на работната сила в подготовка за кибернетично бъдеще, беше необходим допълнителен вектор за ускоряване на икономически колапс преди нациите да успеят да ' градят по-добре '.
https://www.weforum.org/agenda/2020/07/to-build-back-better-we-must-reinvent-capitalism-heres-how/

Представям по-долу няколко начина, по които настоящият конфликт между Русия и Украйна е следващият катализатор за програмата за Велико пренастройване на Световния икономически форум , улеснена от взаимосвързана мрежа от глобални заинтересовани страни и дифузна мрежа от публично-частни партньорства.

1. Войната между Русия и Украйна вече причинява безпрецедентни смущения в глобалните вериги за доставки, изостря недостига на гориво и предизвиква хронични нива на инфлация.

Тъй като геополитическото напрежение се превръща в продължителен конфликт между НАТО и оста Китай-Русия, второ свиване може да потопи икономиката в стагфлация .

През следващите години комбинацията от по-нисък ръст и бърза инфлация ще принуди глобалната икономическа подкласа да сключи договори за микроработа и работни места с ниска заплата в една зараждаща се икономика на концерти.

Друга рецесия ще засили глобалната жажда за ресурси, ще стесни обхвата на самодостатъчност и значително ще увеличи зависимостта от държавни субсидии.

С унижението на значителна част от световната работна сила, която се очертава на хоризонта, това може да бъде прелюдия към въвеждането на универсален основен доход, водещ до силно стратифициран неофеодален ред.

Следователно зловещата прогноза на Световния икономически форум, че няма да „притежаваме нищо и ще бъдем щастливи“ до 2030 г. изглежда се разгръща с ужасяваща бързина.


2. Икономическите последици от войната ще доведат до драматично намаляване на глобалната работна сила.

Архитектите на Great Reset са очаквали тази тенденция в продължение на няколко години и ще използват тази икономическа турбуленция, като задвижват ролята на разрушителните технологии, за да отговорят на глобалните предизвикателства и фундаментално да променят традиционните бизнес модели, за да бъдат в крак с бързите промени в технологиите.

Подобно на пандемията, готовността за бедствия в епохата на конфликти ще се основава в голяма степен на желанието за приемане на специфични технологични иновации в публичната и частната сфера, така че бъдещите поколения да могат да задоволят нуждите от работна ръка на Великото възстановяване.

Повтаряща се тема в „ Оформянето на бъдещето на Четвъртата индустриална революция “ на Клаус Шваб е, че революционните технологични и научни иновации вече няма да бъдат преместени във физическия свят около нас, а ще се превърнат в разширение на самите нас.

Той подчертава примата на нововъзникващите технологии в работната сила от следващо поколение и подчертава неотложността да се продължи напред с плановете за дигитализиране на няколко аспекта на глобалната работна сила чрез мащабируеми базирани на технологии решения.

Тези, които оглавяват Голямото възстановяване, се стремят да управляват геополитическия риск чрез създаване на нови пазари, които се въртят около дигиталните иновации, електронните стратегии, труда за телеприсъствие, изкуствен интелект, роботика, нанотехнологии, Интернет на нещата и Интернет на телата.

Невероятната скорост, с която се внедряват технологиите за изкуствен интелект, предполага, че оптимизацията на такива технологии първоначално ще се отрази на традиционните индустрии и професии, които предлагат защитна мрежа за стотици милиони работници, като земеделие, търговия на дребно, кетъринг, производство и куриерска индустрия .

Много от работните места, които ще бъдат загубени през следващите години, вече се движат към съкращаване и е малко вероятно да бъдат възстановени, след като прахът бъде уреден

Въпреки това, автоматизацията под формата на роботи, интелигентен софтуер и машинно обучение няма да се ограничава до работни места, които са рутинни, повтарящи се и предсказуеми.

Системите за изкуствен интелект са на ръба на автоматизирането на едро на различни работни места, особено в области, които включват обработка на информация и разпознаване на модели, като счетоводство, HR и средни управленски позиции.

Въпреки че предвиждането на бъдещи тенденции в заетостта не е лесна задача, спокойно може да се каже, че комбинираната заплаха от пандемии и войни означава, че работната сила е на ръба на безпрецедентно разместване с логистиката, променяща технологиите, което потенциално заплашва стотици милиони работни места в сини и бели якички , което води до най-голямото и най-бързото изместване на работни места в историята и предвещава промяна на пазара на труда, която преди беше немислима.

Въпреки че отдавна се очакваше, че увеличеното използване на технологиите в частния сектор ще доведе до масова загуба на работни места, блокирането на пандемия и предстоящото прекъсване, причинено от война, ще ускорят този процес и много компании няма да останат без друг избор, освен да съкращават персонала и да го заменят с креативни технологични решения само за оцеляването на техния бизнес.

С други думи, много от работните места, които ще бъдат загубени през следващите години, вече се движеха към съкращаване и е малко вероятно да бъдат възстановени, след като прахът бъде уреден.

3. Войната значително намали зависимостта на Европа от руския енергиен сектор и засили централната роля на Целите на ООН за устойчиво развитие и „ чистите нулеви “ емисии, което е в основата на Голямото възстановяване.

unsdgs-large.png


Политиците, които вървят в крачка с Голямото възстановяване, се възползваха от строгите санкции срещу Русия, като ускориха преминаването към „зелена“ енергия и потвърдиха важността на декарбонизацията като част от „борбата срещу изменението на климата“.

Въпреки това би било много недалновидно да се предположи, че Голямото нулиране в крайна сметка е насочено към справедливо разпределение на „зелени“ водородни и въглеродно-неутрални синтетични горива, заменящи бензина и дизела.

Въпреки че ЦУР на ООН са от решаващо значение за възстановяването след пандемия, по-важното е, че те са фундаментални за промяната на акционерния капитализъм, който сега се възхвалява от елитите в Давос като „ капитализъм на заинтересованите страни “.

Това ще централизира властта в ръцете на заинтересованите капиталисти под благосклонната маска на преоткриване на капитализма чрез по-справедливи и по-екологични средства

В икономически план това се отнася до система, при която правителствата вече не са крайните арбитри на държавните политики, тъй като неизбраните частни корпорации се превръщат в де факто попечители на обществото, поемайки пряката отговорност за справяне със социалните, икономически и екологични предизвикателства в света чрез макроикономическо сътрудничество и модел на глобално управление с множество заинтересовани страни.

При такава икономическа конструкция конгломератите, държащи активи, могат да пренасочат потока на глобален капитал, като привеждат инвестициите в съответствие с ЦУР на ООН и ги конфигурират като съвместими с екологичното, социалното и корпоративното управление ( ESG )
Политиците, които вървят в крачка с Голямото възстановяване, се възползваха от строгите санкции срещу Русия, като ускориха преминаването към „зелена“ енергия и потвърдиха важността на декарбонизацията като част от „борбата срещу изменението на климата“.

Въпреки това би било много недалновидно да се предположи, че Голямото нулиране в крайна сметка е насочено към справедливо разпределение на „зелени“ водородни и въглеродно-неутрални синтетични горива, заменящи бензина и дизела.

Въпреки че ЦУР на ООН са от решаващо значение за възстановяването след пандемия, по-важното е, че те са фундаментални за промяната на акционерния капитализъм, който сега се възхвалява от елитите в Давос като „ капитализъм на заинтересованите страни “.

Това ще централизира властта в ръцете на заинтересованите капиталисти под благосклонната маска на преоткриване на капитализма чрез по-справедливи и по-екологични средства

В икономически план това се отнася до система, при която правителствата вече не са крайните арбитри на държавните политики, тъй като неизбраните частни корпорации се превръщат в де факто попечители на обществото, поемайки пряката отговорност за справяне със социалните, икономически и екологични предизвикателства в света чрез макроикономическо сътрудничество и модел на глобално управление с множество заинтересовани страни.

При такава икономическа конструкция конгломератите, държащи активи, могат да пренасочат потока на глобален капитал, като привеждат инвестициите в съответствие с ЦУР на ООН и ги конфигурират като съвместими с екологичното, социалното и корпоративното управление ( ESG ),
така че да могат да бъдат изградени нови международни пазари при бедствието и мизерия на потенциално стотици милиони хора, които се люлеят от икономическия колапс, причинен от войната.

Следователно войната предлага огромен тласък за правителствата, които настояват за нулиране, за да преследват активно енергийна независимост, да оформят пазарите към „зелен и приобщаващ растеж“ и в крайна сметка да придвижат населението към система за ограничаване и търговия, известна още като икономика на въглеродните кредити.

Това ще централизира властта в ръцете на капиталисти от заинтересованите страни под благосклонната маска на преоткриване на капитализма чрез по-справедливи и по-екологични средства, като се използват измамни лозунги като „Изградете отново по-добре“, без да се жертва вечният императив за растеж на капитализма.

4. Недостигът на храна, създаден от войната, ще предложи голяма полза за индустрията на синтетичната биология, тъй като сближаването на цифровите технологии с материалознанието и биологията радикално ще трансформира селскостопанския сектор и ще насърчи приемането на растителни и лабораторно отгледани алтернативи на глобална скала.

Русия и Украйна са и двете кошници за хляб в света и критичният недостиг на зърнени храни, торове, растителни масла и основни хранителни продукти ще катапултира значението на биотехнологиите за продоволствената сигурност и устойчивост и ще породи няколко стартиращи предприятия за имитиране на месо, подобни на „Невъзможни храни“ който е съфинансиран от Бил Гейтс.

Следователно може да се очаква повече правителствено регулиране, което да доведе до драматичен ремонт на промишленото производство и отглеждане на храни, което в крайна сметка е от полза за инвеститорите в агробизнеса и биотехнологиите, тъй като хранителните системи ще бъдат преработени чрез нововъзникващи технологии за отглеждане на „устойчиви“ протеини и патентовани култури, редактирани от CRISPR.

5. Изключването на Русия от SWIFT (Обществото за световна междубанкова финансова телекомуникация) предвещава икономическо нулиране, което ще генерира точно този вид обратен удар, необходим за включване на големи части от глобалното население в технократска контролна мрежа.

Както смятат няколко икономисти, използването на SWIFT, CHIPS (системата за междубанкови плащания в клиринговата къща) и щатския долар срещу Русия само ще подтикне геополитически съперници като Китай да ускорят процеса на дедоларизация.

Основният благодетел на икономическите санкции срещу Русия изглежда е Китай, който може да прекрои евразийския пазар, като насърчи държавите-членки на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и БРИКС да заобиколят екосистемата на SWIFT и да извършват трансгранични международни плащания в цифров юан.

Въпреки че търсенето на криптовалути ще има огромен скок, това вероятно ще насърчи много правителства да регулират все повече сектора чрез публични блокчейни и да наложат многостранна забрана за децентрализирани криптовалути.

Преминаването към крипто може да бъде генералната репетиция за евентуално ускоряване на плановете за програмируеми пари, наблюдавани от федерален регулатор, което ще доведе до по-голямо натрупване на власт в ръцете на мощна глобална технокрация и по този начин запечата нашето робство на финансовите институции.

Вярвам, че тази война ще доведе валутите до паритет, като по този начин предвещава нов момент в Бретън Уудс, който обещава да трансформира работата на международното банкиране и макроикономическото сътрудничество чрез бъдещото приемане на цифрови валути на централните банки.

6. Тази война бележи основен прелом в глобалисткия стремеж към нов международен ред, основан на правилата, закотвен в Евразия.

Както „бащата на геополитиката” Халфорд Макиндер изрази мнение преди повече от век, възходът на всеки глобален хегемон през последните 500 години е бил възможен поради господството над Евразия
По същия начин, техният упадък е свързан със загуба на контрол над тази основна земна маса.

Тази причинно-следствена връзка между географията и властта не е останала незабелязана от глобалната мрежа от заинтересовани страни, представляващи WEF, много от които са очаквали прехода към многополярна ера и връщане към конкуренцията на великите сили на фона на отслабващото политическо и икономическо влияние на Америка и належащата нужда от това, което технократите наричат интелигентна глобализация.

Докато Америка отчаяно се опитва да се вкопчи в статута си на суперсила, икономическият възход на Китай и регионалните амбиции на Русия заплашват да преобърнат стратегическите осови точки на Евразия (Западна Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион).

Регионът, в който Америка преди това се радваше на безспорна хегемония, вече не е непроницаем за пукнатини и може да сме свидетели на смяна на гарда, която драстично променя изчисленията на глобалната проекция на сила.

Въпреки че амбициозната китайска инициатива „Един пояс, един път“ (BRI) има потенциала да обедини световния остров (Азия, Африка и Европа) и да предизвика тектонска промяна в мястото на глобалната сила, неотдавнашната инвазия в Украйна ще има дълготрайни последици за Железопътен товарен превоз Китай-Европа.

Украинският президент Зеленски заяви, че Украйна може да функционира като врата на BRI към Европа. Следователно не можем да пренебрегнем огромния дял на Китай в неотдавнашното напрежение около Украйна, нито можем да пренебрегнем основната амбиция на НАТО да спре възхода на Китай в региона, като ограничи продажбата на украински активи на Китай и направи всичко по силите си, за да осуети Модерния път на коприната .

Тъй като санкциите тласкат Русия към консолидиране на двустранните връзки с Китай и пълно интегриране с BRI, паневразийски търговски блок може да бъде преструктурирането, което налага споделено управление на глобалните общини и връщане към ерата на изключителността на САЩ.

7. С нарастващите спекулации относно дългосрочното въздействие на войната върху двустранните търговски потоци между Китай и Европа, конфликтът между Русия и Украйна ще катапултира Израел – водещ защитник на Великото възстановяване – до още по-голяма международна известност.

Израел е изключително атрактивен пазар на BRI за Китай и ККП е наясно с важността на Израел като стратегически аванпост, свързващ Индийския океан и Средиземно море през Суецкия залив.

Освен това китайското правителство в продължение на много години признава примата на Израел като глобален технологичен център и се възползва от иновационните способности на Израел, за да помогне за посрещането на собствените си стратегически предизвикателства.

Следователно посредничеството на Нафтали Бенет между Москва и Киев вероятно ще отрази инструменталната роля на инициативата „Един пояс, един път“ (BRI) за разширяване на регионалния и глобален стратегически отпечатък на Китай и Израел.

Статутът на Израел като сред водещите технологични центрове на бъдещето и портал, свързващ Европа и Близкия изток, е неразривно свързан с мрежата от физически инфраструктури, като пътища, железопътни линии, пристанища и енергийни тръбопроводи, които Китай изгражда през последното десетилетие.

Дали Израел е в етап на формиране на изнасяне на своите интереси в областта на сигурността далеч от САЩ и хеджиране на своите залози за оста Китай-Русия?

Вече е мощен център в автомобилните технологии, роботиката и киберсигурността, Израел се стреми да бъде централната нация в хилядолетното кралство и се прогнозира, че технологичните стартъпи в страната ще играят ключова роля в четвъртата индустриална революция.

Укрепването на развиващите се отношения с Китай на фона на кризата между Русия и Украйна би могло да помогне на Израел да се превърне в регионален хегемон par excellence с голям дял от централизирана икономическа и технологична власт , обединяваща се в Йерусалим

Докато Израел предприема усилия да диверсифицира своите експортни пазари и инвестиции далеч от Съединените щати, възниква важен въпрос.

Дали Израел е в етап на формиране на изнасяне на своите интереси в областта на сигурността далеч от САЩ и хеджиране на своите залози за оста Китай-Русия?

8. Вече е общоизвестно, че цифровите идентификационни номера са централна точка в дневния ред на Световния икономически форум за Голямото възстановяване и трябва да бъдат рационализирани в индустрии, вериги за доставки и пазари като начин за напредък на ЦУР на ООН за 2030 г. и предоставяне на индивидуализирани и интегрирани услуги в бъдещи умни градове.

Мнозина се замислиха как една такава платформа може да се използва за въвеждане на глобална система за технократичен контрол на населението и спазване на изискванията чрез включване на човечеството в нова корпоративна стойностна верига, където гражданите се копаят като стоки за данни за инвеститори на ESG и пазари на облигации на човешки капитал и се възлагат социален и климатичен резултат въз основа на това колко добре се съпоставят с ЦУР на ООН.

Тази безпроблемна проверка на хора и свързани устройства в интелигентна среда може да се осъществи само след като нашите биометрични данни, здравни досиета, финанси, образователни преписи, потребителски навици, въглероден отпечатък и цялата сума от човешки опит се съхраняват в оперативно съвместима база данни, за да се определи нашето съответствие с ЦУР на ООН, като по този начин налага монументална промяна в нашия обществен договор.

Първоначално паспортите за ваксини бяха рекламирани от публично-частните партньорства като входна точка за цифрови ID. Сега, когато подобна логика е изтекла, как настоящото геополитическо напрежение може да допринесе за мащабирането на това, което е ключовият възел в една нова цифрова екосистема?

Записите за дажбите могат да бъдат регистрирани в блокчейн регистри на цифровия идентификатор, за да проследим нашия въглероден отпечатък и навици за потребление по време на национална извънредна ситуация

Украйна традиционно е наричана кошницата за хляб на Европа и наред с Русия и двете нации са основни световни доставчици на основни зърнени храни. Следователно войната има всички характеристики на черен лебед за стоки и инфлация.

С една икономика, която е на ръба на колапс поради глобалната криза на предлагането, вярвам, че произтичащите от това икономически трусове ще предизвикат извънредни ситуации по време на войната в целия свят и на обществеността ще бъде казано да се подготви за рациониране.

След като това се случи, многостранното приемане на цифрови идентификатори, които взаимодействат с цифровите валути на централната банка, може да се рекламира като решение за ефективно управление и разпространение на дажби за домакинствата при безпрецедентно извънредно положение и изключение.

Банката на Англия вече разкри перспективата за програмируеми пари в брой, които могат да се изразходват само за основни неща или стоки, които работодателят или правителството смятат за разумни.

След като на емитента бъде предоставен контрол върху това как се изразходва от получателя, ще стане почти невъзможно да функционира адекватно без цифров идентификационен номер, който ще е необходим за получаване на хранителни колети и получаване на основни средства за издръжка. Помислете за UBI (универсален основен доход).

Ако инфлацията на храните продължи по възходяща траектория без признаци на затихване, правителствата могат да въведат контрол на цените под формата на нормиране и записите за дажбите могат да бъдат регистрирани в блокчейн регистри на Digital ID, за да проследим нашия въглероден отпечатък и навици на потребление по време на национална извънредна ситуация.

9. Европа е директно на линията на огъня, след като започне хибридна война между НАТО и оста Китай-Русия.

Би било небрежно да се игнорира ясната и настояща опасност, породена от кибератака срещу банки и критична инфраструктура или дори предварителен и тактически ядрен обмен с междуконтинентални балистични ракети (ICBM).

Не виждам как някоя враждуваща страна няма да бъде ограничена от доктрината за взаимно гарантирано унищожение, така че термоядрен ефект е малко вероятен.

Въпреки това, използването на технологии за отдалечен достъп за изтриване на системната памет от банковия апарат SWIFT или системата за трансгранични междубанкови плащания може потенциално да направи голяма част от международната икономика неработоспособна и да изпрати долара в задръстване.

Ако се случи събитие с такива катастрофални размери, това несъмнено ще доведе до нарастващи изисквания за преразглеждане на киберсигурността.

Последствията от подобно събитие биха могли да създадат нов глобален протокол за сигурност, според който гражданите трябва да притежават цифров ID като необходима мярка за национална сигурност.

Човек може да си представи как достъпът до интернет или обществените услуги след национална кибератака може да изисква от гражданите да използват цифров идентификатор, за да удостоверят, че техните онлайн дейности и транзакции са от легитимен и не злонамерен източник.

В политиката има малко съвпадения.

10. Икономическите последици от тази война ще бъдат толкова катастрофални, че правителствата и публичният сектор ще изискват значителна инжекция на частен капитал за справяне с недостига на финансиране.

Това ефективно ще направи традиционното разделение на правомощията между централните банкови институции и правителства остаряло, тъй като първите ще бъдат в позиция да влияят непропорционално на фискалната траектория на националните държави, чийто суверенитет ще бъде издълбан от масовото залавяне на правителствата от централните банки и хедж фондовете.

Следователно моделът на националната държава постепенно се променя от глобална технокрация , състояща се от неизбран консорциум от лидери на индустрията, олигарси от централно банкиране и частни финансови институции, повечето от които са предимно недържавни корпоративни участници, които се опитват да преструктурират глобалното управление и да се присъединят към себе си в глобалния процес на вземане на решения.

Следователно бъдещето на международните отношения и социалната, икономическата и политическата трансформация, която светът претърпява в момента в светлината на пандемията и конфликта между Русия и Украйна, няма да се решава чрез многостранност и избрани представители на суверенни държави.

По-скоро ще бъде решено чрез мрежа от партньорства с множество заинтересовани страни, които са мотивирани от политиката на целесъобразност и не са отговорни пред нито един електорат или задължени на която и да е държава и за които понятия като суверенитет и международно право са безсмислени.
 
Дали Израел...
Мисла че бях достатъчно изчерпателен, ама щом имаш какво да допълниш по темата, давай.
 
100стр. и спирам:)
Продължаваш да ми вменяваш образа на антисемнит? Как така уе майна!? Блинки кво говори тоа с неговите роднини чиути бе?!:)

Шалом раздела съм го остайл за по-късно, той е и по-дълъг, сега съм тъжен заради трагичната новина от последните дни. Пригответе се, знам, че ще посърнете, но се дръжте...:(

май. 01, 2022
Украйна признава, че „Призракът на Киев“ е измислена измама

Украинските военни в събота признаха, че "Призракът на Киев" е измислица - точно когато десетки контролирани медии пускат статии, идентифициращи "легендарния пилот" като майор Степан Тарабалка и съобщават, че той е загинал героично след свалянето на около 40 руски бойни самолета.
ghost-of-kyiv-hoax-made-up.jpg


„Призракът на Киев е жив и въплъщава колективен образ“, каза говорител на украинската армия.

Вирусната приказка за така наречения „Призрак на Киев“ – самотен украински пилот-изтребител, на когото се приписват най-малко шест убийства в небето, като според някои твърдения броят им достига 40 – беше официално заклеймен от украинските военни, след като пилот, който загина през март, беше идентифициран като Призрака от множество медии, включително The Times of London.

„Призракът на Киев е жив и олицетворява колективен образ на висококвалифицираните пилоти от бригадата на тактическата авиация, която успешно защитава Киев и околностите“, каза пред The London Times Юрий Игнат, след като вестникът, позовавайки се на "украински източници", идентифицира пилота като майор Степан Тарабалка и съобщи, че е бил свален на 13 март, докато се бие с "поразяващи" вражески сили.

Украинските военни отхвърлиха тези твърдения.


Градската легенда за "Призрака" се разпространи бързо в социалните медии в началото на войната, като украинското министерство на отбраната дори публикува в Туитър видео, което твърди, че показва как пилотът бие руски самолет. По-късно се разбра, че кадрите са от самолетен симулатор.

По-специално, докато отричането на Украйна за съществуването на „Призрака“ е ново, новините за смъртта на Тарабалка не са. NPR съобщи за смъртта на пилота през март и дори интервюира родителите му.
Погребан е в гр. Короливка. Служители и членове на семейството обаче, които разговаряха с Ерик Уестървелт от NPR, не споменаха Призрака на Киев или твърдяха, че той е Тарабалка. Уестървелт отбеляза, че Тарабалка е извършил полети през 2014 г. по време на първоначалните боеве в украинския регион Донбас. Броят на убийствата му в небето не е разкрит..

Тази измама беше най-голямата история за цялата война и контролираните медии разпространиха тази дезинформация до всяко кътче на земното кълбо.

Те все още разпространяват тази измама, докато говорим.



ghost-of-kyiv-hoax-times-of-london.jpg


Представителят Адам Кинзингер беше толкова глупав, че не само повярва на фалшивата история, но и се влюби в фотошопиран мем, идентифициращ Призрака на Киев като „Самуил Хайд“, известен още като комик Сам Хайд.
adam-kinzinger-ghost-of-kyiv-sam-hyde-1.jpg


Тази лъжа беше разпространена от журналисти с почти всяка голяма медия - през цялото време, докато те настояваха техните конкуренти в алтернативните медии да бъдат забранени за "дезинформация" (да не говорим за RT и Sputnik).

Царят за дезинформация на DHS Нина Янкович не е казала нищо, за да коригира тази дезинформация, нито нейният шеф Алехандро Майоркас.

Почти всички „експерти“ по „дезинформацията“ бяха повече от щастливи да пуснат тази лъжа, защото тя отстоява интересите на режима.

Нито една новинарска агенция, която работи с тази измама, няма да бъде забранена от социалните медии или алгоритмично цензурирана от Google за разпространението й. Никой няма да бъде понижен от NewsGuard. Никой няма да бъде демонетизиран и никой няма да загуби акаунта си в PayPal или процесора на кредитни карти. Такова отношение е запазено само за тези, които казват истината.
-

До вчера е съществувал човека. В медиите.
Торбалана ся ше изпадне в траур, знам..:(
 
Последно редактирано:
100страници А4 ли беше това?

А Ноке не е същия. Верно ли се е боцнал?
 
Искам 3-дневен бан специално и изключително от тази тема.
 
https://offnews.bg/sviat/lenin-se-z...ia-kahovka-nov-ilich-vdignaha-i-v-775798.html ahahahahahahahahahaha
phpbjcbyj_559x345.jpg


Паметник на Ленин е бил възстановен в окупирания от руските войски град Нова Каховка близо до Херсон, съобщи вицепремиерът на Украйна Михаил Фьодоров в своя телеграм канал. Това се случва в навечерието на 9 май, за когато за първи път от 8 години окупационните власти готвят мащабно честване на Деня на победата.


Из града според репортери на руския life.ru навсякъде се поставят червени знамена, копия на знамето, сложено над Райхстага през 1945, а руската пропаганда твърди, че жителите "освободения" Новая Каховка отдавна са чакали този момент.


Вождът е бил свален от поста си в центъра на града през 2014 година. Фенове на водача на световната революция успели да скрият Илич в един от местните колхози. Местните разказали, че бронзовата фигура в цял ръст била скрита под платно в колхоза, така че никой да не и обърне внимание. Така 8 години Ленин изкарал в нелегалност.


Ленин от Каховка е вторият „възкръснал“ Илич в района на заетия от руските войски Херсон. На 18 април в Геническ новата власт също подари на народа паметник на Владимир Илич Ленин и го постави на мястото, където някога е стоял друг Ленин. Няма информация дали скулптурата е нова, или е втора употреба. Паметникът е пред сградата на областната администрация, а на покрива и вместо украинското, вече се веят две знамена – на Руската Федерация и на Съветския съюз.
 

Горе