Украйна - Русия какво ви е мнението

Сега трета версия, съвсем се омота работата.

Имам съмнение, че са някакви ботове с предефинирани replies на определено време - пускат някакъв въпрос, някакво изречение правят - ако отделиш време да отговориш на въпроса или пробваш да стане дискусия - все тая - просто пускат друг нон сенс след 1 ден, да не говорим, че нищо свързано. Визирам славчев и торбалантролски. Транса май мастурбира като прочете статия за убити украинци - там е съвсем друга диагноза.
От цялата им клика май само Лошияяяяя се мъчеше да си защитава пропагандата и да отговаря както му е реда във форум, като си спомня каква трагедия беше и там...


@EGraphix То туй не е версия, виж че просто си спамят и тролят на определен интервал.
 
Последно редактирано:
Имам съмнение, че са някакви ботове с предефинирани replies на определено време
Абе, нормални хора са си с различно мнение, просто някои обичат само да тролят без да водят дискусия, други повтарят разни опорки без да мислят, трети спират да пишат, като не им се получи тезата... и така. Нека има различно мнение, няма лошо, в спора се ражда истината.
 
Да имаш мнение е едно, а съвсем друго да си идиот. Не визирам всички русофили, а тези които са до толкова облъчени, че да се смеят на активирането на чл. 5. НАТО не ги е страх от Русия, драги ми смехурковци, а не искат ядрена война. Хубавото е, че от подобни малоумници нищо не зависи освен ракията и салатата, която консумират преди да покажат колко са прости във Фейсбук. Дори от Русия да е изтреляна ракетата, ако целта не е била полското село това не е повод за започване на световна война. Обаче същите идиоти са на мнение, че Русия може да завземе целия свят за 72 часа, та не се учудвам. Самия Путин знае, че в конвекционална война с алианса шансовете им за победа са нула. При най-малките съмнения, че се обстрелват цели в Полша било то от руска или беларуска територия може и да нямате време да се посмеете с отговора.

 
Нещата стават сериозни с тази техника



Хауковете ги дава / даде Испания. САЩ само организира пренасянето и доставката / логистичните проблеми и част от снарядите.

5 секундно търсене в гугъл показва операторите активни на Хоук, включително и Турция 2020 година в Иблиб батарея включваща hawk и пак 2020 Турция в Либия.




С тази техника и като цяло с ПВО системи няма какво да стане сериозно. Колкото и добра ПВО да имаш - самата концепция за ПВО не работи в модерната война. Има SEAD, има electronic warfare, има разузнаване, което ако толкова е добра ПВО защитата - просто самолета ще избегне 20-30км където е станционирана и ще ги подмине - или пък ще приложат SEAD и ще брутфорснат радарите, които се засичат много лесно, щом радара засече самолета - пилота знае в същия момент къде се намира радара, който го осветява.



Като сме на ПВО - наскоро четох за милиардите хвърлени за ПВО концепции и готов вариант срещу ICBM над САЩ - преди 20-30 години се осъзнават, че такива системи не са рентабилни, нито работещи реално. За пример - ICBM-а е изстрелян, и отива в полу космическа орбита - и носителя се разкачва и 'товара' е изхвърлен в орбита - да кажем мисля, че по договори имат право всички на 10 ядрени глави на ICBM - хубаво, ама с 10 ядрени глави, които спускаш - пускаш и същите подобни 'фалшиви' снаряди, които няма как да се знае кое е за заблуда, и кое е наистина ядрена глава. Същите такива започват да се спускат от ниска полукосмическа орбита към Земята със скорост 26 000км/ч - да кажем скорости много близки до първа космическа скорост. Та ако имаш 100 фалшиви и 10 ядрени глави - това значи, че ще са нужни към 150 налични ракети само за един ICBM да кажем, и пак не можеш да гарантираш поразяване, особено в крайните фази.
примерна снимка - дори 6-ти номер от снимката са показани фалшиви снаряди пуснати заедно с ядрените такива.
1200px-Minuteman_III_MIRV_path.svg.png


Така, че ПВО системите никой не могат да уплашат в модерно време. При Рашките С300/400 - същата история. Израел всяка седмица влиза в Сирия, и Руснаците не пускат С400 от 2 години там, защото вмомента в който засекат самолет - самолета праща координатите за обстрел, или изстрелва HARM, която си следва радара и го унищожава.

Преди около 4-5 месеца имаше случай на Ф-16 стария блок 60 на Израел - Руснаците от базата в Сирия - лакатия мисля, че се казваше - бяха изстреляли 40 ракети С300 по 3 мишени, и в точност Ф-16 - нито една не достигна самолетите и не нанесе удар. Ако оставим настрана пилотите на Израел, че са най-добрите в света когато става дума за SEAD мисии и планиране - ПВО-то е нещо, което ако толкова не може да си сигурен - просто го заобикаляш и не минаваш оттам, и си решаваш проблема - то и като цяло затова се ползва - просто да пазиш определени военни обекти и стратегически такива - казарма, военен обект, и т.н... Дори Iron Dome на Израел, който има над 90% поразяване на целите - пази само частта от която могат да идват ракети.



Тук е много интересно - обяснено е историята на SEAD ( suppression of enemy air defense ) и различните тактики, които се използват при подобни мисии. Путинофилите могат и нещо положително да видят за мамашата тук ( таймстамп )- макар и на теория само - хитрия начин, на който Русия разчита с ПВО системите им и разполагането на множество малки ПРО / ПДО около С400, които радари работят независими от С400 радарите, за да не ги засекат с eletronic countermeasurements / HARM снаряди, и по този начин създават един много сериозен защитен балон, който на теория нищо не може да прелети в него, с цел по-малки ПРО/ ПДО системи да пазят С400.

Русия разчита на ПВО на теория, защото това им е единствения вариант да покажат нещо, което може да спре доктрината на САЩ, чрез AWACS самолетите, и цялата им доктрина на ПВО системите и начина им на работа, в дъното е някакъв план да противодействат на AWACS доктрината, на която САЩ разчита.








Пък това видео - е доста техническо, но може би най-доброто в цялата туба относно SEAD тактики и как работи всичко и от едната страна като атакуващ, и като защитаващ нещо, с ПВО.

 
Последно редактирано:
Абе, @nandibandi нали все залива с разни англоговорящи анализатори, че да е по-достоверно. Ето един такъв ама от другата страна, това е бивш заместник министър-председател на Русия.


Ето и превод:

"Ясно е едно: Русия в момента преживява остра криза. След бягството на руската армия на левия бряг на Днепър, в обществото тече процес на осъзнаване на новата реалност. Може и да е започнал по-рано, но, съдейки по публикациите, той се обсъжда и формулира едва сега.

До този момент руснаците се намираха в някаква измислена реалност, украсена с фантазии, коя от коя по-красиви.
В тази реалност Русия е една от водещите световни икономики. Русия има втората по сила армия в света. Тя притежава огромен промишлен потенциал, съвременна високоразвита наука и забележителна култура. В недрата й са скрити несметни съкровища и всички хора на земята завиждат на руснаците, че имат такава богата страна. Отделно от това на руснаците им завиждат, че си имат блестящ президент, който плаши всички с многоходовите си комбинации, и в крайна сметка – печели. И изобщо – руснаците са могъщ народ, който не е изгубил нито една война и може да се противопостави на целия свят.

И ето този прекрасен свят сега започва да изчезва, а на негово място се настанява жестоката реалност, която ни съобщава, че Русия е старееща страна, чието население стремително намалява. По продължителност на живота тя заема 101-о място, а тази война ще изхвърли Русия още на двайсетина места назад.

Промишленостра на Русия е изостанала, невъзприемчива към иновации и неконкурентноспособна, а БВП на страната е спряло да расте през последните 10 години.

В Русия има лоша екология и хората много боледуват. Но медицината в страната е провалена и хората умират от болести, които в другите страни отдавна се научиха да лекуват. Образованието тъне в разруха и нито един руски ВУЗ не влиза в класацията на стоте най-добри университети в света.
Всеки седми гражданин на Русия се намира под границата на бедността.
И то при положение, че тази граница се определя от самите руски власти и не представлява обективен показател.

Може още много неща да изброяваме за Русия. И за нивото на корупция, и за социалното неравенство, и за отсъствието на социални асансьори и отрицателния подбор, и за всесилието на силовите структури и отсъствието на независим съд, и за разрушаването на демократичните институции и въпиющите нарушения на елементарни човешки права.

Можем да си припомним, че най-богатата на газ страна в света не може да газифицира собствените си села. Че в значителна част от руските училища няма топла тоалетна. За алкохолизма и наркоманията, за епидемията от СПИН (отдавна победен навсякъде, освен в Африка), за отсъствието на най-необходими лекарства, за най-високия процент аборти в света...
Но и изброеното дотук е достатъчно за да се превърне препускащата в главата на местните хора пропагандна карета в тиква – и те най-накрая да стъпят на земята. Бягството от Херсон би могло да се превърне в онзи студен душ, който най-накрая да отрезви опиянения от примамливи разкази руснак.

Той най-сетне трябва да разбере, че авантюри от подобен мащаб не са му по джоба. Че заплахата за неговата безопасност, с която го плашат кремълските обитатели, е изсмукана от пръстите. И че пред страната стоят много по-важни и първостепенни задачи от войната с Украйна.

Русия е длъжна просто да прекрати тази война. Незабавно. Ако не иска да се провали вдън земя и да изчезне.
Очевидно е, че леката победоносна разходка, която планираше Путин, се оказа пълномащабна война, за която никой в Москва не се е готвил. И ако от самото начало им беше ясно къде ще ги изведе – никой нямаше дори да я започне.
Още веднъж: Русия е малка, бедна, слаборазвита страна – материален придатък. По рано – на Запада, а сега – на Китай и Индия. Нейното работоспособно население е немногобройно и до голяма степен се състои от гастарбайтери. Огромните пространства и суровият климат сериозно оскъпяват дори и нейната конкурентоспособна продукция заради грамадните транспортни разходи и дългия отоплителен сезон.

Русия не е готова да продължи тази война.
Строго казано, тя никога не е била готова за нея. Но да я продължава просто не може. Няма физическата възможност. Може, разбира се, да бъдат разболени всички от рак, на всички да се тури курт капан, да ги хвърлят в казармите на хляб и вода и да ги принудят да работят денонощно напролет. А мъжете от 16 до 60 безразборно да бъдат пратени на фронта.
Но защо?! И без това ще загубите.

Икономиката, срещу която се изправяте, е в пъти по-голяма от вашата. Няма да я надскочите. Цялото начинание щеше да има някакви шансове за успех единствено ако Западът беше изоставил Украйна да се справя сама в тази беда. Но той не я изостави. Това вече е ясно като бял ден. Русия няма никакви шансове.

Може още известно време да се напъвате, да убиете още хиляди хора, да продължите да разрушавате украинските градове и прочее. Но изходът от всичко това ще бъде един и същ: Русия ще загуби тази война. А Украйна ще я спечели.
Защото Русия е сама, а с Украйна е целият свободен свят, който поддържа Украйна, защото нашето дело е справедливо. Което означава, че врагът ще бъде разбит и победата ще бъде наша."
 
И тези медии се позовават на официални източници, не е някой от погледа.инфо да е измислил АНАЛиз. НАТО доста бързо излезе със становище - ако НАТО го твърди или поправя изявления на политически лица - ами сигурно ще и повярвам.

1668676322980.png

Толкова за пресата и официалните източници. И ако авиационният гуру сега се изцепи, че още преди да пльосне ракетата в полко не се е знаело от къде е изстреляна язък за цялата реклама.

1668676746022.png

1668676796390.png

1668676831868.png
 
@Torbalan Trolski - като отворя всичките тези сайтове, и виждам последни новини и официалната информация? Ходи да ревеш на въпросните медии - всъщност на всички ни е все тая - защото има официална позиция която е представена -

Да не си бавно развиващ се, че не може да разбереш каква е разликата между пропаганда и новина на основата, както дори в снимката ти се вижда - анонимен източник??? Тва русогъзците са няма такива бате - заливат те откакто се помниш с пропаганда - няма проблеми - онея го лъжеха до 23-ти обясняваха, че само ЛУДИ ХОРА мислят, че Русия ще нападне, и че ЦРУ настройва хората срещу Русия - това не е никакъв проблем - , че почнаха война тайно тайно - ей така от 4 сутринта - под предтекст, че се учат и че превземат биолаборатории и трепят нацисти - това не е проблем изобщо - проблем е, че обвинили мамашата му неофициално, и се поправили след няколко часа.



Абе я направо ни дай нещо от TASS / ПЕРВИЙ канал 1 - да ни покажеш как се прави журналистика - може и pik / blitz / pogleda.info - дай да видим как се отразява новина, как се прави журналистика истинска - ама по рускиму.



Какво да кажем за парцалите на погледа.инфо, или за руските брътвежи където разправяха за биолаборатории, славяно причи грип, Украйна нападнала Русия на 23-ти през нощта с 2 джипки / - Украйна правела ядрени оръжия в Чернобил / Буча труповете пушат / местят се / Украинците сами се бомбят / - не ми се продължава, че ми се повръща.


пс: Впрочем това ли ти е тезата? Щото аз ройтерс съм дал в темата - ти ми даваш някакви сайтове, дето ти четеш явно - или просто ги търси в гугъл, за да покажеш "тоя лош запад как лъже"? - Ама като лъже - защо тоя запад не продължи с 'лъжата' - нали това е идеята на конспирацийките ви - как САЩ иска агресия, иска война, конфликти, иска кръв, САЩ убиват украинци с цената на това да мачкат рашистките педерузи? - Нещо не стана така май?
пс: понеже си тъп, и не знаеш английски - "russian missiles" и "russian made missiles" - намери превод какво означава, после намери и чие производство е C300 - тва руските педеруZи - някой удобно каза вчера - как убедени още в първите минути, че това не е Русия , Украйна нарочно ударила Полша, за да почне ВОЙНАТА.
Ще направя спекулация, че първите репорти навярно са свързани с отпломките и останките и серийните номера / разни отличителни белези за С300 и достигнали до източници - като всичко това преди НАТО да излезе няколко часа по-късно. Всъщност не знам каква ти е тезата - всички лъжат взети заедно - ама нещо за тая 'постановка' не се разбраха ли? Я да чуем пилешкия ти мозък какви разсъждения и конспирации ще даде, много ми е интересно да разбера какво се обърка, че конспирацията пропадна...





Токшоутата на Владимир Соловьов по канала и Олга Скабеева по канала Русия-1 излетяха от топ 10 на програмите по отношение на обхвата на аудиторията, показват данни на Mediascope за 7-13 ноември.

В края на април „Вечер с Владимир Соловьов“, където участниците предричаха бърз крах на „нацистите“, зае 4-то място в рейтинга, на второ място след новинарските програми. „60 минути“ на Скабеева, където на публиката беше разказано за времето на полета на ракетите до европейските столици, остана на 10-ия ред.

Руснаците „избягват военни новини, за да не подкопаят психическото и физическото си здраве“, казва директорът на Левада център Денис Волков. Умората от пропагандата се появи сред хората още през лятото: според Ромир от февруари до август зрителското покритие на Канал 1, Русия-1 и НТВ е намаляло с една четвърт. Ако преди началото на войната "Първият" е гледан от 33,7% от населението, то през август 25,5%. Покритието на "Россия-1" намалява от 30,9% на 23%, а на НТВ - с 21,1% на 16,6%.
 
Последно редактирано:
Толкова за пресата и официалните източници.


713lkw.jpg



Толкова за източниците - а нещо друго имаше ли в мнението ти, освен 3 снимки, че нещо ми се губи каква ти е позицията и тезата?
 
Последно редактирано:
Малко да се посмеем с тъпаците от медиите, които русоробите слушат и четат

https://www.youtube.com/watch?v=tAZq6-Prlhk
https://www.youtube.com/watch?v=Cwh3QPyHnko
https://www.youtube.com/watch?v=FbgvpSWF4S4


Не ми се отделя повече от 1 минута - то по-добре да цитираме траверса - разлика в мненията няма.
 
Украйна според Русия:
Зеленский взял в заложники население Украины
Русия според цивилизованият свят:
ISW: Русия е отвлякла 150 000 украински деца от Донбас, иска да ги превърне в руснаци
"Жалко" само че агонията на орките няма да я бъде достатъчно дълго за да пратят отвлечените деца за пушечно месо в Украйна, както правят със собственото си население.

как кво стана? къде е 50 километровата колона къде беше тръгнала за киев? къде е кораба масква? що бегате със свалени гащи от херсон?

запасявайте се с ирански айфони и севернокорейски дънки!
 
Последно редактирано:
50 държави всеки ден ги зареждат с оръжие, затова имат някакви успехи"
Това са ваши опорки - коментирайте си ги вие.
в конвекционална война

Каква па ще е тая война???



Хубавото е, че от подобни малоумници нищо не зависи освен ракията и салатата, която консумират преди да покажат колко са прости във Фейсбук.

Визираш бабикянци, аговци, ивомирчевци и другата про-укро сган, надявам се?
 
Това са ваши опорки - коментирайте си ги вие.


Каква па ще е тая война???





Визираш бабикянци, аговци, ивомирчевци и другата про-укро сган, надявам се?

Телефона ми е редактирал думата. Не съм и видял. Конвенционална война... Визирам проруските тролове. А споменатите от теб не ги следя какво са писали.
 
Визирам проруските тролове
Разбира се, че тях ще визираш... Няма как да визираш тия ''дето не ги следиш'', щото си от тях. Жив и здрав. :)
 
Ми радвам се, то след толкова много финансова и военна помощ, срещу крепостни селяни... щеше да е голям срам, я все пак кажи как точно си я върнаха?

Дали щеше да се опълчи, ако дедо му с деменцията не го буташе натам?

В първите дни на руската операция в украйна, зеленски беше съгласен на преговори, но от сащ чрез ес ес, веднага му дръпнаха юздите, като му обещаха военна помощ и той пак почна да се репчи.

Това са ваши опорки - коментирайте си ги вие.

Не знам, не знам...
 
ти ми даваш някакви сайтове, дето ти четеш явно
Associated Press викаш и той кенеф.
понеже си тъп, и не знаеш английски - "russian missiles" и "russian made missiles" - намери превод какво означава, после намери и чие производство е C300
Ти като си толкова умен и знаещ я прочети пак какво точно пише на скриншота. Коригират си(ти) опорката, защото е менте.
BTW ракетите са USSR made :D

Я да чуем пилешкия ти мозък какви разсъждения и конспирации ще даде, много ми е интересно да разбера какво се обърка, че конспирацията пропадна
Отдавна знаем, че разсъжденията не са по твоята част, ти си по папагалстването. Тезата ми е, че янките много добре са знаели какви са ракетите още преди да се довлекат на последни изпарения до полско. Следват изблици - Путин започна да избива поляци и после ... а бе не беше баш така. Стандартно както всеки фейк, важното е първото впечатление, а после ще го удавим в нова вълна "#ДостоверниНовини".

Останалите парцали са BBC и Guradian.

Хайде стига ти толкова, че докато се напъваш с несвойствени дейности ще вземеш някой удар да получиш.
 

Горе