Украйна - Русия какво ви е мнението

Незнам каква ще е логиката ако ще се изхабява ядрена бомба да е за нас.. ахахах като ще хвърляш бомба трябва да е за много по голям мащаб..
 
@Leverage, понеже гледам и ти не успя да ми отговориш на въпроса, какво трябваше да направи Путин при непрестанните провокации от страна на сащ, използващи нацисткото правителство на 3-торазрядното артистче-фашистче, ето отговор на въпроса защо Русия нямаше друг ход.

Поствам статиите като цитати, щото иначе не ги отваряте. Сакън да не си отворите очите и да видите цялата картинка. По-лесно е да гледаш в една точка, когато поддържаш една абсурдна теза.

И така:

''Войната срещу Русия е започната от Запада в политическо/дипломатическо, информационно, икономическо и правно направления. На всяко от тях има рязко изостряне.


Политическа/дипломатическа война се разви в рамките на ООН. На 25 февруари се проведе заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което беше представена проекторезолюция, предвиждаща редица разпоредби, които не само са неприемливи за Русия (например искането за спиране на военната операция), но и очевидно диви искания (като искането за „оттегляне“ на признаването на независимостта на ДНР и ЛНР).


Ако искането за изтегляне на войските теоретично може да се счита за от компетентността на Съвета за сигурност, то искането за оттегляне на признаването на нови независими републики очевидно е в изключителната компетентност на всяка държава. Заседанието на Съвета за сигурност на ООН на 25 февруари беше замислено единствено като провокация.


На 28 февруари западните членове на Съвета за сигурност на ООН и техните сателити прокараха резолюция за свикване на Общото събрание на ООН. Специалната сесия продължи три дни. Тя приключи на 2 март с приемането на резолюция за „Агресията срещу Украйна“. Резолюцията беше приета със 141 гласа "за", 5 "против" и 35 "въздържали се".


Русия беше безусловно подкрепена от Беларус, Северна Корея, Сирия и Еритрея. Сред въздържалите се бяха предимно африкански и азиатски държави.


Какви са резултатите от специалната сесия на Общото събрание на ООН?


1. Беше приета антируска резолюция, но преобладаващото съотношение на гласовете трябва да се разглежда, като се вземат предвид редица важни обстоятелства.


Първо, нямаше просто натиск, а преки заплахи от западните сили срещу другите делегации. По едно време Сергей Лавров говори за „извиване на ръце“, а на 2 март Василий Небензя каза, че руската делегация знае какви методи са използвани срещу представителите на другите делегации.


Едва ли обаче гласуването на Сърбия, която подкрепи антируския проект, може да се отдаде на натиск и дори заплахи.


Второ, важно е не само колко държави са гласували против, но и колко държави не са гласували за. И тук статистиката е значително различна. Има редица държави, които изобщо не са включени в статистиката за гласуване. Това са страните, които не са взели участие в гласуването: те също не са подкрепиха проекторезолюцията.


Съотношението на страните, които подкрепиха и не подкрепиха антируския проект, изглежда така: 141:52. И не е 141:5.


В същото време трябва да се отбележи, че в списъка както на въздържалите се, така и на тези, които не гласуваха, има държави, чиято позиция не може да не предизвика изненада (Казахстан се въздържа, а Венецуела не гласува).


Вероятно не трябва да се учудваме на въздържанието на Китай и гласуването за антируския проект от Бразилия.


Численото превъзходство на тези, които подкрепиха и не подкрепиха антируския проект, също трябва да се разглежда не само в количествен контекст. Така големи държави като Индия, Етиопия, Судан, Виетнам и Южна Африка, които не подкрепиха проекта. Броят на гласувалите за антируския проект беше до голяма степен “изстискан” чрез малките островни държави, значителна част от които бяха тласнати от спонсорите на проекта.


2. Съотношението на гласовете при цялата си важност не е основният резултат от приетата резолюция. Основното е в съдържанието.


Основното съдържание на резолюцията е нейното заглавие – „Агресия срещу Украйна“. Изглежда сега Русия е юридически призната за държава-агресор. Всъщност не е така. Според Устава на ООН единствен Съветът за сигурност на ООН има право да квалифицира дадена ситуация като агресия. Общото събрание няма такова правомощие. Човек може да разбере (но не и да прости на)малките островни държави, където четат Устава на ООН невнимателно, но е трудно да се повярва, че не само подбудителите на дипломатическата конвенция (САЩ, страни от ЕС), но и държави като Израел, Япония, Турция не са го чели.


Друга разпоредба е осъждането на Русия за извършване на нарушения на международното хуманитарно право. Нямаше разследвания, не са извършени следствени действия, но заключението е готово! Припомняме, че прокурорът на Международния трибунал за бивша Югославия Карла дел Понте в продължение на пет години "събираше и анализираше" доказателствата за масовите бомбардировки по цивилни обекти от страните от НАТО във Федерална република Югославия. И стигнаха до извода, че няма сериозни нарушения на международното хуманитарно право! И тук, без никакво разследване, се твърди, че има такива нарушения и че Русия е виновна за тях. Ясно е, че членовете на НАТО, които са написали тази резолюция, ще излъжат, но каква е отговорността на другите държави, които прилежно вдигнаха ръце по тази резолюция?


Друга разпоредба на резолюцията е осъждането на Русия за привеждането на силите си за ядрено възпиране в повишена бойна готовност. Нито дума за заплахите на Байдън и Зеленски, но нека оставим лицемерието на вносителите на резолюцията. Основното е юридическата му сила „не“, защото още през 1996 г. Международният съд постанови, че международното право не урежда въпроса за законността на използването на ядрено оръжие.


Неслучайно сложните въпроси на международната сигурност са извадени от обсега на Общото събрание на ООН – там върлува некомпетентност. Много държави в изказванията си на сесията показаха пълна липса на разбиране за това, за което говорят. Човек може да разбере (но не и да прости) липсата на разбиране на същността на продължаващия конфликт в Кирибати и в разните там Микронезии. Но как такава голяма държава като Филипините успя да демонстрира такава удивителна глупост? В речта си представителят на Филипините директно спомена жертвите в Донбас, но... гласува за антируския проект, очевидно смятайки, че тези жертви са резултат от „руската агресия“. Изказванията на много други делегации също бяха на ръба: беше ясно, че им беше наредено да осъдят Русия, но те нямаха представа за фактите. Нека повторим още веднъж: такава липса на информация може да бъде разбрана, но не и простена. През последните години Русия бие всички камбани, но без резултат: жертвите, пострадали от Донбас, не представляват интерес за никого. Ето как например протече дипломатическата война в Съвета на ООН по правата на човека:


Русия подготви специална фотоизложба, посветена на жертвите на Донбас, но веднага щом министърът на външните работи на Руската федерация Лавров получи думата, „борците за правата на човека” се откъснаха от местата си и излетяха от залата. Това показва две неща: те искат да обявят Русия „извън закона“, а тази публика не се интересува от жертвите на Донбас. Тоест решенията на Русия са правилни! И колкото и трудни да са взетите решения, те са единственият начин да преодолеем надвисналите над нас заплахи.''


п.с. Приемам всеки коментар относно сайта, без опровержения с факти на изнесеното в статията, за тотална интелектуална импотентност. Да си знаете. Ако ще оспорвате казаното, нека е само с фактологически/юридически примери, моля.

Ние българите имаме някаква грешка в чиповете. Все да сравняваме кой коя държава е нападнал, кой колко мирно население е избил и.т.н. Подобно поведение трябва да се осъди, която и държава да го извърши! И САЩ са сочени с пръст за зверствата които са вършили през годините, но просто са много силни и икономически, и като военна мощ - с военен капитал колкото всички други държави взети заедно. Никой не смее да ги санкционира по какъвто и да е начин. Или аз съм виновен за разпределението на световните сили? Това е шега, разбира се. Ако тръгна да ти обяснявам какво биха направили САЩ, ако Русия прави бази на тяхната граница, ще се превърна в поредния кух анализатор изписал текст като за един роман, а не ми се иска. Мога да си кажа мнението само за сегашната ситуация. Политическа, икономическа, геополитическа война на големите. Кой е прав и кой не за нея, зависи коя страна питаш. Знам само, че за обикновения човек където и да се намира на планетата няма как да има плюсове. Искам да има мир, а това е в ръцете на Путин! Украйна няма да си даде държавата на агресора, браво за което. Ако някой не харесва политиката на Петков ще брани ли България ако ни нападнат?! Същата работа и там - нападат ги отбраняват се както могат. Отдавна беше, но имам военна подготовка като за Кербала. Стрелял съм с Калашник, РПГ, Драгунов и.т.н. Не ме е страх от войната, но в нея можем само да загубим. Дано НАТО прояви още търпение...
 
Тука средното ниво на интелигентност е под 20%. Продават менте часовници в olx и вече се мислят за "предприемачи", че и сериозни теми обсъждат. Нито можете да разсъждавате сами, нито сте способни на свое мнение. Знам, че сте умствено изостанали и затова един ден ще направя болница, за да се чувствате уютно сред вашите съмишленици! Хубава вечер ви пожелавам и дано не се задавите с всичката помия, която излиза от устите ви, утайчици.
 
Намерил утайчици и веднага болница ще прави. Тава е предприемачески дух.
 
Намерил утайчици
Тотално ме разочароваш. Наистина те мислех за малко по-умен. Грешка, сори...

Знам само, че за обикновения човек където и да се намира на планетата няма как да има плюсове. Искам да има мир, а това е в ръцете на Путин!
Един тон празни приказки, без да кажеш какъв беше верния ход на Путин в така създадената от сащ ситуация? То ако знаеше как се управлява една страна - хегемон, нямаше да дращиш по форумите. Жив и здрав.

п.с. Анонимните като са против войната защо се включват в нея? Не ми отговаряй ако не искаш...
 
п.с. Анонимните като са против войната защо се включват в нея? Не ми отговаряй ако не искаш...

Това е лесен отговор. Защото всеки прави каквото може, за да бъде спрян Путин преди да се стигне до 3-та световна война.


Тотално ме разочароваш. Наистина те мислех за малко по-умен. Грешка, сори

Тук не ми е ясно защо изобщо ме цитираш?
 
Същото като с ковида - насаждане на страх чрез внушения и дезинформация.

Резултат: видиотените маси се насират от страх (Ковид ше ни убие! Путин е луд и мята атомни бомби!) и закономерно почват да пищят на умряло и да заразяват и останалите с олигофренията си.
 
ЕС феновете да си знаете

Може ли ядрена бомба да унищожи града ви (карта)


Проверете се кой къде е :D
аз на дир.бг не вярвам, те един маркетплейс не успяха да направят да не говорим за достоверност за бомби да обясняват.

Ако ще ни удря Русия, тя ще удря полигоните, от които излитат военните самолети за украйна, а не София. Стига сте изкарвали Путин лудия с картечницата, дето стреля на месо. :)
е то ако удари София през делничен ден, 60% от България ще е заличена. Но между петък вечер и неделя до обед, ако хвърлят бомба, то има шанс голяма част от населението на България да оцелее. Шегувам се :)
 
Същото като с ковида - насаждане на страх чрез внушения и дезинформация.

Резултат: видиотените маси се насират от страх (Ковид ше ни убие! Путин е луд и мята атомни бомби!) и закономерно почват да пищят на умряло и да заразяват и останалите с олигофренията си.

Сериозно ли ще сравняваш войната с Ковид? Още в началото на темата казах, че нито Байдън, нито Путин са терористи, колкото и лоши да са и много, ама много трудно ще използват ядрени оръжия. Световна война е, когато има военни действия на държави от три континента, а не стреляне с ядрени ракети. Какво те учудва това да стане, ако се намеси НАТО? Вие не вярвахте, че и Украйна ще нападнат. Учения и си лягат...
 
Гледам страниците станаха 136 , успяха ли поне двата неврона на половината тук да направят връзката, че това не е военна операция, а война? Докъде стигнахте с развитието си? :D

Не съм икономист !
Просто споделям инфо от нета

„Има лъжи, проклети лъжи и статистика“ (Дизраели)

Вчера министър-председателят Петков, направи публично изявление, че „Руската икономика на световната карта е съвсем мъничка“. За човек, който е учил само „бизнес“ и гледа официалната статистика на БВП, нещата изглеждат точно така.
САЩ – БВП 21 трилиона $, Русия – БВП – 1.7 трилиона. Разлика 12 пъти.
Училият единствено бизнес казва –САЩ са богатите, Русия са бедняците.

Училите икономика и мислещите мъничко по-дълбоко, поглеждат структурата на БВП.
Това на САЩ се състои главно от финансови, правителствени и други услуги. Производството е само 10.8% или 2.3 трилиона долара. В структурата на БВП на Русия, такива сектори липсват. Той е съставен преди всичко от реална икономика. Като вземем предвид и разликата в покупателната способност, т.нар. PPP, е много вероятно, икономиката на Русия (реалната) да е по-голяма от тази на САЩ.

Ако вземем предвид и дълга на САЩ, който е над 105% от БВП, а този на Русия е само 17%, картината за икономическата мощ на двете страни, започва да изглежда по съвсем различен начин.
Ако някой се съмнява, да разгледа картинките.
За жалост, изпълняващият все още ролята на министър-председател, дори от икономика не разбира, защото с непремерените си изказвания, доказа, че е съвсем бос в дипломацията и междудържавните отношения.
Тежки времена ни чакат. :(

Кой разбрал, разбрал.

Нека и аз да ти споделя нещо като човек учил икономика - когато голям процент от БВП-то е съставено от финансови услуги с висока добавена стойност, става дума за развита икономика. Обратното - когато голям процент от икономиката е съставена от продажбата на ресурси, ти си прави сметката каква е иконономиката на такава държава.

Намерил си кой да цитираш - Пламен Пасков ахахахахахахахахахахахахах. Професия - ветеринар.

Толкова сте лесни за манипулиране, че не е истина. Не гледате новини, защото само промиват мозъци, ама слушате ветеринари да ви говорят за икономика хахахахахаха

Само да кажа и още нещо - на едно от клипчетата с пленен руски войник, който се обажда на майка му, казва: "Тук имат асвалт" :)
 
това не е военна операция, а война?
Това е чистка на боклуци,.

Обратното - когато голям процент от икономиката е съставена от продажбата на ресурси, ти си прави сметката каква е иконономиката на такава държава.

Я да видим какъв процент на икономиката на определени държави се крепи на внос от този износ, господин учил икономика ?
 
Това е чистка на боклуци,.



Я да видим какъв процент на икономиката на определени държави се крепи на внос от този износ, господин учил икономика ?


Боклуците на групировката Азов са нищожна част в страната, само оправдание за пред заблудените руснаци, разбира се и за пред хората на наша територия :) Дори в България има фашисти, да идват да прочистят у нас? Даваш ли им това право да нахлуят тук?

Нека се крепи на износ, Европа при налагането на санкциите каза, че е готова да плаща по-големи такси, и аз ще плащам, но ще знам, че Капутин ще плати много повече :) Скоро Русия ще се озеве в 20 век лекичко, тя си е там по принцип де извън големите градове.

А сегашната "военна операция" сигурно ще продължи не повече от месец преди някой да го думне от неговите или да има масови размирици.
 
Тук не ми е ясно защо изобщо ме цитираш?
Цитирам нарицателното "утайки", което използваш срещу нас. До вчера бяхме на едно мнение и утре, дай боже отново ще бъдем единодушни по някой проблем. Тогава пак ли ще бъдем утайки?

Тъпо е това, което правите и е признак на пълна интелектуална немощ. Един смислен аргумент не чухме от вас, но на обиди сте щедри.
 
Цитирам нарицателното "утайки", което използваш срещу нас. До вчера бяхме на едно мнение и утре, дай боже отново ще бъдем единодушни по някой проблем. Тогава пак ли ще бъдем утайки?

Тъпо е това, което правите и е признак на пълна интелектуална немощ. Един смислен аргумент не чухме от вас, но на обиди сте щедри.

Не съм си позволявал подобни епитети към никой от форума. Отговорих шеговито на предния коментар над мен!

IMG_20220307_203846.jpg
 
Боклуците на групировката Азов са нищожна част в страната
Не е проблем числеността на групировката, а това, че тя е илюстрация на политиката на правителството на зеленски.

Защо преди тоя шут нямаше проблеми в украйна. Укри и руси си живееха мирно, а страната им цъфтеше и нямаха никакви проблеми с Путин. Всичко започна от инсталирането на зеленчуков на поста от сащ.

На щатците им стана пределно ясно кой я създаде тая гняс, само вие тука разсъждавате като малки деца.
 

Горе