Украйна - Русия какво ви е мнението

Изтрещяване. Тук все още има някаква самодисциплина. Все още, обаче започва да се срива.

Иначе, влизаш в който решиш новинарски, прехвърляш коментарите - виждаш една течаща и пълзеща слуз.
 
Хардуера:

- Като гледам Вагнер какво направиха с 20 000 човека, нашата армия е 30 000. Което значи, че ние към момента сме в състояние да нападнем Русия и да превземем Москва

Още менталнаи гимнастики:

- Шефа му е просто един некадърен диктатор и нищо повече. Пирожката е от друго тесто - от това на идеалистите, а тия са най- опасните и не случайно путятя си го държеше в Африка, а не в Азия, защото въпроса, който касае такива типове не е до уважението и страха на противниците, а до мнението на твоите. Така, че докато не прочетем за смъртта му, той си остава жива и реална опасност - не само за украинците. Изобщо, като цяло терористи- ветерани, като пирожката винаги и навсякъде са много рискови играчи. Днес, както се носят слухове, че вероятно е в Беларус, утре можем да прочетем, че го намерили нейде из Латинска Америка.

Разбира се това не означава, че е способен да промени хода на войната (макар, че ако по някакво чудо беше утрепал путятя), само отбелязвам, че докато не е мъртъв, не е уместно да бъде броен за елиминиран противник - само и единствено мъртъв!!! (да - дори затвора по мое виждане не решава генералния проблем с този човек)

От извора:

окупаторите хвърлиха забранени химически боеприпаси срещу украинските въоръжени сили: подробности
Окупаторите хвърлиха химически боеприпаси върху позициите на украинските войски. Вятърът обаче духаше към самите руснаци.
Това съобщи говорителят на Силите за отбрана на Таврийското направление Валерий Шершен.
Инцидентът е станал на Мариинското направление в Донецка област.
„Регистриран е фактът на изпускане върху една от позициите на забранен химически боеприпас – аерозол, със задушаващо действие, но вятърът е бил по посока на противника“, каза той.

Класика:

Тия мизерници крадат дрехи, включително бельото на хората...

Стига ви толкова, че ме домързя да им чете тъпотиите.
 
Зеления си подготвя спестявания...

След конфликтната ситуация около Киевско-Печорската лавра, от скоро там се разиграва нова трагедия - има данни за намерение да бъдат транспортирани от там в чужбина ценни светини от времето на основаването на манастира.


Службата за външно разузнаване на Русия твърди, че вече съществували договорености между киевските власти и представители на ЮНЕСКО, направен бил опис на ценни експонати от църковното имущество, и несъмнено то било подготвяно за пренасянето му в чужбина с европейски средства.

Ценните реликви щели да бъдат предадени на музеи в Италия, Франция, Германия и Ватикана. Официалният мотив бил "спасяване от руски ракетни удари".
 
Е как бре в хардуера са. Там вече делят руските земи и ресурси😂
Там са паралелната шизофрения. Да се чудиш къде е по-добре. Тук поне има спор между двата фронта, докато там се модерира всичко различно от това не си фен на наркоманчето. Да ти се обърнат червата чак.
 
1687891545910.png
 
1687897787656.png
 
  • Haha
Реакции: Sky
То и с един от Украйна ще е същото.
И какво излиза, че всичко за пари се прави. Няма добри или лоши
Ами парите въртят света, колкото и грозно да звучи какво са някакви си милиони човешки живота за големите корпорации? Те не си играят на дребно!
 
Не твърдя, че руснаците са по-добри, но напоследък ни се завира в носовете миризмата колко са добри САЩ!
Ето кой подкрепя САЩ!
Общо 1696 деца (1593 момчета, 103 момичета) са използвани като деца-войници в Сирия, според последния доклад на ООН „Децата и въоръжените конфликти“, публикуван във вторник. Повече от 1/3 от тези деца-войници са използвани в битки от бунтовниците от групировката „Сирийски демократични сили“, която САЩ подкрепят, въоръжават и финансират от години.

В „Сирийските демократични сили“ влизат Кюрдските подразделения за защита на народа и подразделенията за защита на жените (YPG/YPJ), които са използвали, по данни на ООН, 637 деца-войници.
Говорителят на Пентогона Пат Райдър отказа коментар на брифинг в Министерството на отбраната на доклада на ООН с обяснението, че не се е запознал с него. Той обаче подчерта, че от 2014 г. досега „Сирийските демократични сили са се доказали като надежден партньор на САЩ в борбата срещу Ислямска държава и нарушенията на човешките права“.

Докладът на ООН изброява кои групировки са използвали деца за войници:
деца-на-война.jpg
  • Сирийските демократични сили (SDF) (637 деца)
  • Силите за вътрешна сигурност, обявили автономия в Северна и Източна Сирия (21 деца)
  • сирийската опозиционна Национална армия (SNA) (611 деца)
  • Ахрар ал-Шам (27 деца)
  • Джабад ал-Шамия (25 деца)
  • Файлак ал-Рахман (17 деца)
  • Файлак ал-Шам (15 деца)
  • Сукур ал-Шам (14 деца)
  • дивизия Султан Мурад (10 деца)
  • Джейш ал-Шаркия (10 деца)
  • Дивизия „Хамзах“ (9 деца)
  • Джабах ал-Шаркия (6 деца)
  • Фирка ал-Сахилия (1 дете)
  • неидентифицирани фракции (477 деца)
  • Хаят Тахрир ал-Шам (383 деца)
  • сирийски правителствени сили (15 деца)
  • проправителствени милиции (10 деца)
  • Патриотичното революционно „Младежко движение“ (10 деца)
  • Нур ал-Дин ал-Занки (5 деца)
  • Ислямска държава (ИДИЛ) (4 деца)
Повечето деца (1688) са използвани в битка. Източник!

Това е американската демокрация в чист вид!
 
Започнаха промивките за удара от снощи.
 
Какъв удар от снощи?
А виждате ли в момента как Дуда и прибалтийските леваци се насират. Вагнер в Беларус ги изнервя много, макар че най-много трябва да се тревожи зеленият шмъркач, защото от границата на Беларус до Киев са само 100-тина км, които Вагнер могат да вземат бързо ако няма изградени защитни линии.
 
Голямо чудо станало, ще ще обучаваме украински медици:
„Политиците са наясно какво е решението на НС, а то казва – обучение на украински военни медици у нас и инструктори, които да работят или на наша територия, или на територията на други страни на ЕС, за да участват в подготовката на украински военнослужещи. Това се интерпретира целенасочено от лидери на политически партии в парламента”, каза Тагарев.
 
Какъв удар от снощи?
А виждате ли в момента как Дуда и прибалтийските леваци се насират. Вагнер в Беларус ги изнервя много, макар че най-много трябва да се тревожи зеленият шмъркач, защото от границата на Беларус до Киев са само 100-тина км, които Вагнер могат да вземат бързо ако няма изградени защитни линии.
Всъщност наистина им се е дръпнало лайното. Което потвърждава донякъде тезата, че това е някаква играя между Путин, Лукашенко и Пригожин.

Източноевропейски съюзници в НАТО: Войските на "Вагнер" в Беларус са проблем


Седем страни членки на алианса се събраха в Хага, като обсъдиха предизвикателствата, породени от изгнанието на Пригожин. Всички съседни страни са изправени пред още по-голяма опасност от нестабилност, според литовския президент...
 
Тоя удар в Краматорска да не е като ония удар от преди година, когато украинците избомбиха гарата и загинаха много цивилни, които искаха да напуснат града?
 
Тоя удар в Краматорска да не е като ония удар от преди година, когато украинците избомбиха гарата и загинаха много цивилни, които искаха да напуснат града?
Не, руШанците са бомбили обект къде са били настанени военни + чуждестранни такива.
 

Горе