Уникалност на общи условия

timedoc

Active Member
Здравейте.

За новият ми е-магазин се заех да създам Общи условия. Отидох при адвокат, обяви ми една цена и за жалост се оказа, че той просто ще копира общите условия от голям конкурент и ще ги преправи, за да са съобразени с моя магазин. Тоест няма да е над 20% уникалност на текста. Същото важи и за страници като "бисквитки", "защита на лични данни", "рекламации" и т.н.

Не съм юрист и няма как сам да създам 100% уникален и юридически правилен текст. И ми остават два варианта:

- да направя тези страници noindex и Г бота да не ги вижда
- или да ги публикувам като нормални текстове с ниска уникалност на съдържанието.

Как се процедира в такава ситуация?
 

webstil

Well-Known Member
Аз имам горе-долу уникални информативни страници, но с новите изисквания по GDPR и разни други глупости, където трябва да се пишат все еднакви неща просто няма как, всички сме с напълно еднакви страници за да отговаряме на изискванията.

Но нека и другите да се изкажат, може да има и по-мъдро решение.

П.П. Часовници ли ще продаваш?
 

ReminD

Well-Known Member
noindex
 

zoomaniak

Well-Known Member
Не е хубаво всичко да се индексира от Търсачките.
 

KISS

Active Member
Е Гугъл не са толкова прости, че от едни общи условия да кажат, ясно, това е спамерски сайт ;). Иначе може да сложиш noindex и готово.
 

TheEntrepreneur

Active Member
Като за начало - за какво ти е да са индексирани тези общи условия, та се стремиш към уникалност? Удри един noidex и това е...
 

slavchev

Well-Known Member
Не виждам какъв ти е проблема. Копирай общите условия от някой голям и авторитетен онлайн магазин, който със сигурност си е вързал гащите. Бутни някои други думи и редове с такива, които те устройват. Напиши си, че не носиш отговорност по определени конфликтни ситуации. Така или иначе никой не ги чете тези общи условия, та затова си ги направи както са ти удобни на теб. Не ти е нужен адвокат :)
 

Горе