Уникалност на общи условия

ROIdoctor

Active Member
Здравейте.

За новият ми е-магазин се заех да създам Общи условия. Отидох при адвокат, обяви ми една цена и за жалост се оказа, че той просто ще копира общите условия от голям конкурент и ще ги преправи, за да са съобразени с моя магазин. Тоест няма да е над 20% уникалност на текста. Същото важи и за страници като "бисквитки", "защита на лични данни", "рекламации" и т.н.

Не съм юрист и няма как сам да създам 100% уникален и юридически правилен текст. И ми остават два варианта:

- да направя тези страници noindex и Г бота да не ги вижда
- или да ги публикувам като нормални текстове с ниска уникалност на съдържанието.

Как се процедира в такава ситуация?
 
Аз имам горе-долу уникални информативни страници, но с новите изисквания по GDPR и разни други глупости, където трябва да се пишат все еднакви неща просто няма как, всички сме с напълно еднакви страници за да отговаряме на изискванията.

Но нека и другите да се изкажат, може да има и по-мъдро решение.

П.П. Часовници ли ще продаваш?
 
Не е хубаво всичко да се индексира от Търсачките.
 
Е Гугъл не са толкова прости, че от едни общи условия да кажат, ясно, това е спамерски сайт ;). Иначе може да сложиш noindex и готово.
 
Като за начало - за какво ти е да са индексирани тези общи условия, та се стремиш към уникалност? Удри един noidex и това е...
 
Не виждам какъв ти е проблема. Копирай общите условия от някой голям и авторитетен онлайн магазин, който със сигурност си е вързал гащите. Бутни някои други думи и редове с такива, които те устройват. Напиши си, че не носиш отговорност по определени конфликтни ситуации. Така или иначе никой не ги чете тези общи условия, та затова си ги направи както са ти удобни на теб. Не ти е нужен адвокат :)
 

Горе