Управляем SSD Cloud Server на достъпна цена. 60 дни безплатен тест.

А защо решихте да правите свой контролен панел?
Не е ли по-лесно да се ползва Virtualmin, каква е разликата?
 
С наличните безплатни контролни панели има много проблеми. Липсва им финансиране и това прави тяхната разработка трудна и бавна. Затова по-голямата част от сайтовете са на сървъри с платен контролен панел. Ако беше толкова лесно да се използва безплатен, никой нямаше да плаща на cPanel по 25-30 USD на месец за лиценз.

Безплатният контролен панел, който е наличен публично за download от всеки има следните проблеми:

- Труден за поддръжка, когато възникнат проблеми - не е лесно да се запознаваш с кода на някой друг и да търсиш как да решиш определен проблем.

- Липса на официална поддръжка - няма надеждна поддръжка за контролния панел, с която да се свържеш за рипортване на бъгове и те да реагират в нормален срок.

- Липса на финансиране за разработка, поради което добавянето на нова функционалност се бави.

- Несигурен - безплатният панел няма осигурено финансиране и може да изчезне във всеки един момент. Ако зад него стоят сайтове, които са важни и изкарват пари, това не е сериозно решение.

Решението да започнем с такова сериозно начинание бе продиктувано от няколко неща.

- Имаме 16 години know-how в хостинг сферата, което е време да бъде използвано по най-ефективният начин.

- Сигурността на сайтовете в интернет е най-наболялата тема, за която се говори от години без да се случва нещо наистина сериозно.

- От години плащаме 5-цифрена сума за cPanel лицензи.

- Установихме, че cPanel започнаха да гледат повече парите, отколкото да доставят стойност на потребителя, който използва панела им. Не е случайно, че продължават да си затварят очите и да НЕ интегрират Nginx уеб сървъра, който е безплатен, а вместо това продават LiteSpeed, който струва 60 лв. на месец.

- Все още е скъпо за всеки собственик на уеб сайт да увеличи сигурността на данните и сайтовете си, като ги отдели на собствен сървър. Нашата цел е да позволим на всеки да може да има собствен SSD облачен сървър с включено управление, контролен панел и ежедневни бекъпи на цена близка до тази за споделен хостинг, а в същото време да получи стотици пъти по-висока сигурност, гарантирани системни ресурси, висока надеждност и имейлите му винаги да достигат своя получател.


За да може това да се случи, ние трябваше да премахнем таксите за лицензи към cPanel и други софтуерни доставчици. За целта създадохме собствен контролен панел, който е напълно съвместим със cPanel и който предоставихме на клиентите безплатно. Сървърът се управлява изцяло от нас и потребителят няма никакви грижи за него. Той се занимава с работата по сайтовете си. На сървъра няма ограничения под никаква форма - нито процесорни ресурси, нито иноди, нито брой сайтове - никакви лимити. Безплатно преместваме неограничен брой сайтове независимо къде се хостват и на каква платформа. След преместването се уверяваме, че сайтовете работят без грешки на новия сървър.

По този начин увеличихме стойността, която получава потребителят и достигнахме най-ниската цена за управляем сървър с контролен панел и ежедневни бекъпи в света.

Всеки, който желае, може да се свърже с мен на лично съобщение за безплатен 30-дневен тест, с който да се увери в качеството на услугата. До момента сме преместили доста сайтове от споделени хостинг планове, които струват по 20+ лв. на месец на най-малкия сървърен план за 20 лв. и масата от тях не достигат и 50% от процесора, а причината да се преместят при нас беше, че предишния хостинг доставчик ги беше информирал, че сайтовете им използват твърде много ресурси. В следствие на това твърдение им се предлага управляем сървър за 100 лв. на месец. При нас го получават за 20 лв. и им остават ресурси за още сайтове и развитие.

В нашият панел имаме интеграция с Nginx, който спомага значително за оптималното използване на ресурсите и по-бързото зареждане на сайтовете.
 
Безплатният контролен панел, който е наличен публично за download от всеки има следните проблеми:
Решението да започнем с такова сериозно начинание бе продиктувано от няколко неща.
Евала. Разбирате си от работата!
 
Евала. Разбирате си от работата!

Благодаря за коментара. Днес има нов ъпдейт на панела и добавихме възможност за следене на натоварването на сървъра в реално време. Sorry, че screenshot-а е на английски. Има и българска версия.

41527307_1791732200923396_1347779059815284736_o.png
 
Аз мога да кажа, че съпорта на фирмата е на ниво. Отговориха на всеки мои въпрос,колкото и тъп да беше той. Относно качеството на услуга, ще споделя мнение, в близкото бъдеще, когато имам повече опит - за сега всичко е перфектно.
 
В последните 10 дена ползвам Cloud сървър план Елит, мога да споделя, че с wordpress платформа, хостът държи по над 50k page views на ден без проблем.
Максимум онлайн, който съм стигал е 360 и сайтът работеше без проблем.
Имах проблем с това, че линкът от контролния панел, за phpmyadmin-a, не работеше, но нещата се оправиха бързо и от тогава не съм имал проблем.
Надявам се мнението ми да е полезно за бъдещите клиенти.
 
От 4-5 дена съм на СТАРТ пакета на cloud сървър с поддръжка. От начало бях много скептично настроен. Основната причина да нямам желание да се занимавам с бг хостинг провайдър беше поддръжката. Със сигурност това е първата фирма от която останах наистина доволен от начина на комуникация и помощ във всяко едно отношение. Реално погледнато, нямах идея какво точно представлява услугата която се предлага, но ми беше обяснено подробно. Сайта ми беше прехвърлен за 1 час и готов за работа (wordpress със woocommerce). Сайта зарежда за 0.6 секунди. С AdBlocker-а за около 1.5. За същите пари бях при godaddy, сайта зареждаше за около 4 секунди, а с AdBlocker около 6.
 

Горе