ФБ бизнес постове

Здравейте, имам следното питане - платформа (мобилно приложение, уебсайт и соц. мрежи), която популяризира туристически обекти в България, както и бизнеси (предимно туристически) и съответно техните промоции. От нулата се почна и в момента има към 30 000 лайка на ФБ страницата за 7 месеца. Проблемът е, че шефовете искат абсолютно всичко да се публикува във ФБ - туристическите забележителности е ОК, от там ни идват и лайковете, ама например когато се привлече нов бизнес, отделно когато въпросният бизнес има оферта/промоция/томбола - също да има публикация. И в някои дни се получават 9-10 публикации, които без реклама достигат до 1000-1500 човека максимум, и от това страдат и туристическите публиации и на тях им пада reach-a. Аз съм на мнение, че офертите и бизнес частта трябва да са на друго място - пак ще има публикации за бизнесите, но няма да са конкретните оферти, а просто ще ги насочвам към офертите и който иска -да си ги гледа.
Какво мислите по въпроса?
 
Искат, защото искат да се възползват от трафика. Нормално. Според мен много страници така го правят. Развиват ги, пускат интересни и забавни неща и между тях малко линкове или рекламки към съответните страници, за да монетеризират. Но не много и определено не повече от това, което на практика прави страницата интересна за потребителите. Аз спрях да следя сумата си и страници, защото в един момент, вместо полезни интересни неща, започнаха да бълват в пъти повече реклами и линкове към сайтове, което си е тъпо. Офертите и бизнес частта определено няма да се радват на трафика, който генерираш сега, но е опция да се изместят. Има една не лоша стратегия. В страницата, където трупаш тези интересни обекти и други интересни за потребителя материали от време на време да промотираш новата страница, която е за бизнеса и офертите. Така, първо ще направиш едно сито и ще отделиш най-таргетираната си аудитория, и втори ще имаш два генератора на трафик. Да, в голяма част ще се застъпят потребителите, но в малката (която не е лоша полза) ще има и раминаване, което на практика ти е добро дошло.

Предложи го този вариант. Смятам, ще е подходящ. Така, хем запазваш рича на едната, хем пак оперираш със същия трафик, хем създаваш още по таргетиран трафик. Нещо като моделът на ситото. :)
 

Горе