Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

niks

New Member
Българските "журналисти" се усетиха макар и късно

Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Преди месец Disney Enterprises, Twentieth Century Fox Film, Universal City Studios Productions, Columbia Pictures Industries и американската киноасоциация подават съдебен иск за $26 млн. в Маями срещу Hotfile, един от най-големите сайтове за обмен на файлове в света.

Чрез услугата хората могат да обменят безплатно съдържание в размер до 400 мегабайта помежду си. Изпращането на по-големи файлове изисква платена регистрация.

Това е първият случай, в който американските филмови студиа предприемат съдебни действия срещу сайт за споделяне на съдържание с един клик. Делото може да създаде прецедент, след който да последват искове срещу конкурентните RapidShare, Megaupload и DepositFiles.

Hotfile е създаден преди две години в САЩ от Антон Титов, известен български интернет предприемач. Днес сайтът е преведен на 19 езика и е сред стоте най-големи в света. Според документите, внесени в съда, Титов е миноритарен акционер в компанията, стояща зад Hotfile, регистрирана в Панама и България.

Изпратихме въпроси до неговата електронна поща, но той заяви, че първо трябва да се консултира с адвокатите си, преди да отговори.

В световен мащаб сайтът има 21 млн. уникални потребители на месец, които реализират 410 млн. импресии, по данни на Google AdPlanner. За сравнение CNN.com има 26 млн. уникални потребители на месец.

Ищците са представили списък от 174 филма и тв предавания, качени от потребители без разрешение на hotfile.com. Студиата търсят обезщетение от $150 хил. за всяко заглавие, за което смятат, че е с неуредени авторски права. Общата компенсация възлиза на около $26 млн. Защитата има срок до 31 март, за да представи отговор на исканията на ищците.

Вторият иск в САЩ срещу Титов е подаден на 18 януари от Liberty Media - компания, защитаваща интересите на медийни правоносители. Сред ответниците по делото са 1000 потребители на Hotfile и PayPal, която осигурява финансови услуги на сайта. Liberty Media настоява да бъдат замразени средствата на Титов и Hotfile в системата на PayPal.

В резултат от съдебните действия екипът на сайта е започнал без предупреждение да изтрива масово платени профили на абонати, съобщава TorrentFreak.

28-годишният Антон Титов е руски гражданин, който в последните две десетилетия живее в България, пише в съдебните документи. Той е един от създателите на host.bg, сайт за уеб хостинг, закупен от "Нетинфо" в края на 2006 г. Сред другите интернет проекти с бивше негово участие са онлайн брояча tyxo.bg и vbox7.com.

========================

Бляд обаче на 8 годинки се е спасил от мизерията в България, ха познайте кой го е направил ЧОВЕК
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Холивуд срещу Hotfile

Досега в съда

В края на февруари студиата молят съдията да издаде заповед да не се унищожават доказателства. Правоносителите настояват за "ускорено разкриване" по думите на Титов, с което да получат достъп до базата данни на Hotfile

"Колкото и да се опитваха студиата да претендират, че всичко това е много спешно, съдията си даде 2-3 седмици да помисли по въпроса и отказа и двете искания. Т.е. първото решение е на наша страна", коментира Антон Титов за "Капитал".

Съдията насърчава преговорите между двете страни и в началото на март има поне три конферентни разговори по телефона между тях. Въпреки това до споразумение не се стига.

В края на март адвокатите на Hotfile молят съдията да прекрати делото (motion dismiss - дори ищците да са прави в твърденията си, законът не предвижда удовлетворяване на техните искания; в такъв случай делото се прекратява без двете страни да представят доказателства пред съда).

"В тази част на процеса сме в неизгодната ситуация да приемаме всички факти на обвинението за истина и да претендираме, че дори ако са верни обвинителите не са изградили достатъчна основа за делото", обяснява Антон Титов. "В процеса на "discovery", където се събират доказателства ще имаме вече възможност да изложим нещата от наша гледна точка и да оспорваме обвиненията", допълва той.

Hotfile се позовават на решение на Върховния съд на САЩ по отношение на видеокасетите Betamax, което гласи, че те могат да се ползват и за много законни цели. Освен това правоносителите не отричат, че Hotfile премахват пиратски файлове,за които са сигнализирани, обясняват адвокатите на Антон Титов. Екипът на сайта е принуден да играе на "гоненица" със своите потребители, които качват съдържание с неуредени авторски права, посочват от защитата.

В писмо от преди седмица студиата настояват съдията да отхвърли молбата на защитата за прекратяването на делото. Преди Великден Hotfile изпрати свой отговор, в който настоява съдията да изслуша двете страни по искането за прекратяване на делото. Предстои съдията да обяви своето решение.

Антон Титов отказа да обяви дали холивудските студиа и Hotfile преговарят за извънсъдебно споразумение.

"Капитал" ще следи делото срещу Hotfile
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Брей 4е от кога има пиратство по интернет......
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Като познавам хост.бг какви услуги предлагат мога да си представя как стоят нещата и при hotfile
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Hotfile Ordered To Share User Data With The MPAA

В продължаващата им битка с MPAA, базираната във Флорида файл хостинг услуга Hotfile е претърпял голяма загуба. А федерален съд нареди Hotfile да разкрие данните и самоличността на потребителите и на приходите от своите топ афилейти, както и финансова информация за самата компания. Окръжен съд съдия Adalberto Йордания твърди, че MPAA се нуждае от тази информация, за да докаже, че Hotfile насърчава и извличане на полза от нарушаване на авторските права.

Преди няколко месеца от филмовите студия поискаха значителна сума и информация от файл хостинга , включително IP адресите на ъплоудъри и Downloaders, както и самоличността и доходите на топ-афилейти. В допълнение на MPAA попита за изходния код на сайта.

Hotfile протестираха тези искания, като твърдят, че някоя от информацията, включително финансовата, е поверителна. Освен това, компанията твърди, че предаването на данните на потребители и подробна информация за топ-афилейти, би нарушило закона за неприкосновеността на личния живот.

На първо място това означава, че Hotfile трябва да оповести подробности за всички файлове, които някога са качени на Hotfile, включително заглавие, брой сваляния и IP-адресите на ъплоудъри и Downloaders.

......

( Превод от чичо Гошо )

Шах с пешката, ами сега....................:eek:
 
Последно редактирано:
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

В резюме кой катерил някога файлове из хотфайл и получавал кинти за това сега може да се запознае очи в очи с авторите на Малката Русалка... на делото срещу него за нарушени авторски права

ПП не бързайте да се радвате и да си търсите тефтерчето за автографи - на делото вероятно ще присъстват само адвокати и някакви административни сухари. Обаче ако сте любезни и не се съпротивлявате много след като ви осъдят може да помолите за бонус - разходка из студиото на Дисни
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Тук има по подробна информация, искат данните на 500-те топ афилейти

=================================
The movie studios want information on the top 500 money-making affiliates. This information, the movie studios believe, may show that Hotfile and Mr. Titov profited from direct infringement or induced direct infringement. I agree,” the Judge writes.
Hotfile has to hand over all the information above to the MPAA by September 12.
=================================

Филмови студия искат информация за топ 500 на взелите пари афилейти. С тази информация филмовите студия вярват че могат да покажат че Hotfile и г-н Титов са се възползвали от пряко нарушение или предизвикано пряко нарушение. "Съгласен съм ", пише съдията.

Hotfile трябва да предаде цялата информация по горе на MPAA до 12 септември.
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Аз не разбрах защо точно срещу тях са вдигнали пушките?

Понеже са американса фирма и най-лесно могат да се повдигнат обвиненията
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Точно така.

На Хотфайл сървъра е в САЩ, а на останалите файл шеринг програми са основно в Хонг Конг където и с пръст не могат да ги барнат
 
Последно редактирано:
айде малко инфо от слуховете и не само

1. хайде някои да осъди компания с номинални директори капитал от $10 000 и акции на приноистел - bearer shares (акции които не пише име на притежател които го държи той притежава компанията ) ако си ги държите вкъщи и някои роднина ви ги гепи може да ви гепи фирмата ама ако ги зихърлиш финито на връзката си компанията....

2. може и да плати доколко чух от слуховте компанията е стартирана с 3 милиона капитал спечелила 120 милиона било голямо парти на яхтата му ...
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

на останалите файл шеринг програми са основно в Хонг Конг където и с пръст не могат да ги барнат


Защо?

Съобщението,което сте въвели е прекалено кратко.Моля ,въведете съобщение ,което съдържа поне 10 символа.
 
Защото тези страни спазват различни закони. Така например Холандия се води (или поне би трябвало да се води), като страна спадаща в тази графа. Те нямат точен регламент за това какво съдържание е законно и какво не е. Същото се отнася и за Хонг-Конг и още една камара други страни, като Малайзия да речем.
Обикновено се ползва за да се избегне наказателно действие и/или данъчни врътки.

Offshore hosting service can also be called to a service that is located in a country that does not have laws regarding copyright and intellectual property.

Offshore hosting is usually used to host websites with questionable legal status. Such sites are TV show sites to watch popular series online, sites that host nulled scripts and cracked software, sites that provide 0day warez and more.
 
От: Холивуд съди български интернет предприемач за $26 млн.

Ха, ха Титов съди Уорнър

Най-добрата защита е нападението, друг е въпроса доколко е уместно в случая но е ясно едно заформя се яка пачанга

Колкото и да е без хич Уорнър все пак е направил някой и друг филм за разлика от Титов, който направи бая кинти на гърба на балъците като им подхвърля жълти стотинки от свалянията а той прибира 100 % от всички продажби и репродажби на премиум акаунти

Но въпреки всичко евала на този побългарен руснак
 

Горе