Хостинг за малък онлайн магазин?

webstil

Well-Known Member
Колебая се между NS1.bg , не съм иг ползвал и нз как са, ICN.bg имам 2-3 сайта при тях, но не съм много доволен и hostbulgaria, преди доста години имах там сайт бяха добре нещата, но сайта им ми изглежда много старинен и не вдъхва доверие. Домейна ще се купи от друг сайт и ще му сменя днс-ите. Кое ще ми препоръчате?
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

Сигурно има доста такива теми но определено hostbulgaria.com е най-добрият избор според мен :) Бързи и коректни са.
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

bgfree.eu щом магазина ще е малък предполагам, че искаш и хостинга да е евтин, не съм ги пробвал но за тез пари не вярвам да изгубиш повече от 1 лев.
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

И аз мислих първо за hostbulgaria.com , но не предлагат опция за плащане през интернет, а искам да купя днес, а банките вече затвориха. Jump.bg също не са лоша опция, но избрах Ns1 пакет с 400gb трафик на месец, ще пробвам да видим как са там нещата и дали ще стига това ограничение :)
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

directhost.bg ако искаш да върви бързо, сравнително нови са но познавам човека който основно се грижи за конфовете и прави чудеса.
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

NS1 имат ужасен съпорт
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

Вземи си superhosting.bg за 4.75 лв на месеца, ще имаш и място и трафик и невероятен съпорт.
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

Като знам, че ги знаете всичките хостинги, до най-малката запетая, се питам що си губите времето за такива неща.
 
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

Внимавайте с по-големите фирми, не обичам да говоря лошо за тях и хич не е колегиално, но след близо 50 преместени сайта все на клиенти на големите компании не видях нито един сървър с по-нормално натоварване.. всичките им нодове са претъпкани и претоварени (откъм CPU и IO), някои повече, някои по-малко (вероятно свежи нодове, които скоро ще бъдат по-натоварени).

Това разбира се не се забелязва с просто око и особено при леки сайтове, които се отварят нормално. Но погледнете ли реалното натоварване на системата ще ви стане неприятно, ако сте клиент.

Сега вероятно те събират доста омраза към мен, заради думите ми и вероятно моментално ще последва заключването на всякакъв достъп до 'гледането' на системните ресурси и текущото натоварване..

Опитайте с някоя по-малка фирма, може и нова, но ги проверете първо - има ли добри мнения и отзиви, фирмата задължена ли е била някога (проверете в регистъра) и къде се колокират с какъв хардуер и свързаност.
Навъртете два телефона ако трябва и ги поразпитайте, дори да не разбирате от тези неща.
Просто големите компании имат страшно много потребители и съответно огромни приходи, щом не отделят малко повече за сървъри, а са винаги на границата на разумното натоварване (а често и над нея), не виждам как в бъдеще ще се подобрява качеството и макар вашия магазин да е малък, както го описвате, е много важно да е бърз, пък и живот и здраве да стане голям - тогава почва едно местене към друга фирма или слагането на сайта направо на VPS (виртуален сървър) и тн., занимавки и време, което можете да отделяте за подобряване на бизнеса си, а не да го пилеете излишно.

Има вероятност и да попаднете на малка/средна фирма, която не претоварва машините си, но ако се развият биха го правили с цел по-голяма печалба - няма как да предвидите това и пак започва едно чудене..

А освен това и внимавайте да не попаднете на неопитен персонал или на такъв, на който не му пука, а в големите фирми няма такива (е това колко им пука е друга тема и зависи от самата фирма).
Но пък има и такива, които са амбициозни, с дълбоки познания и тн, при които няма претоварване или пренебрегване на клиента :) но понеже нямат първоначалната инвестиция от няколко хиляди лева за реклами, а инвестират всичко в сървъри и инфраструктура - нямат толкова клиенти като големите, които дори в момента може да видите имат навсякъде банери и реклами в гугъл, вместо да инвестират в повече сървъри и хардуер, така че да няма претоварване.

Също добре правите, че купувате домейна от другаде, в БГ почти няма реални лицензирани регистранти, всичко живо купува от друга регистрант и препродава после тук - далеч е по-добре да купувате директно от външните, трябва ви само креидтна карта или paypal/moneybookers. Цени над 16лв за домейн е пълен абсурд, на повечето места се намират за около 9 долара или 7 евро.

P.S. Не всяка компания от по-големите претоварват сървърите си. Попаднах и на такива, при които е приемливо, поне в/у два от нодовете имам наблюдение, но не смятам да им правя реклама, пък и са конкуренция :)

С мнението си не ангажирам никого, то е просто изразяване на позицията ми като гражданин и като човек, който се занимава с това, както и с програмиране и също има няколко сайтове.

Нямам предвид никоя конкретна фирма и ако се считате за голяма фирма и сте се обидили - моля за извинение.
 
Последно редактирано:
От: Хостинг за малък онлайн магазин?

Много са си добре дори hostbulgaria и винаги помагат доста бързо при проблем,
изгодни са като цена / параметри и...вече са с нов дизайн.:)
 

Горе