Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Хоум страница на форума с новини ?


  • Общо гласове
    48
От: Re: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Друг вариант, за който сега се сетих е да се закупи пълния пакет - publishing suit (предполагам, че има възможност за ъпгрейд на сегашния лиценз) и да се ползва блог функцията. По този начин, всеки който мисли, че има достатъчно полезна информация може да си публикува собствени блог постове, а потребителите да следят определен човек за публикации и т.н.

Това за блоговете ми допада. Скоро мисля да пусна няколко статии за продаване и ако не се продадат ще е добре ако мога да ги поствам във форума. Така хем форумът ще се обогатява, хем трудът ми за превеждането няма да е отишъл на вятъра.
 
От: Re: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Това за блоговете ми допада. Скоро мисля да пусна няколко статии за продаване и ако не се продадат ще е добре ако мога да ги поствам във форума. Така хем форумът ще се обогатява, хем трудът ми за превеждането няма да е отишъл на вятъра.
Красиво мнение. :)

Давайте още, че да може и администрацията да види какво мислите. Абсолютно отворени и прозрачни. :)
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Например, може да има едно каре, в което да излизат теми, одобрени от модератор, за това, че в тях се обсъждат ценни за потребителите неща. Примерно, в карето да излизат последните десет като заглавия, а отдолу да има бутонче "виж всички" и там да се отваря страница, в която да са събрани подбраните теми. Вероятно би могло самите потребители да дават рейтинг на темата или пък да има отделна тема във форума, в която потребителите да номинират определени теми за влизане в категорията "избрани теми". Потребители, които са стартирали тема, която попада в подбраните, да получават там някаква точка или нещо подобно, което да стимулира публикуването на полезни неща. Така може форума да се пълни с по-качествено съдържание.
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Ако го направим така, ще е много добре, защото с нашите мозъци ще го пригодим да е максимално интерактивно. ;) Ще има някъде в дясно или ляво, какво е катуално в раздел "пазар", кой е топ търговеца. След миграцията, ще го направим много удобно за всеки, за да може да улесним хората тук. Все пак целим да подобряваме, а не да разочароваме хората. :)

Хареса ми варианта с пълнене на съдържание от доказани авотри тук, което малко или много ще увеличи хубавите. На това се базира не само web 2.0, но и като цяло и социалните бъдещи мрежи, сайтове, портали и всичко. Ще обмислим правила и там, ако ще го правим. ;)

Давайте още мнения. :)
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

давам всичко мило и драго да видя местенцето тук да става все по-хубаво и гостоприемно. няма как да не се кефя на това, че има силен ентосиазъм да се сайта да се превърне в нещо повече от обикновен форум. целта била една винаги, да се дава не само интерактивен вид, но и да е максимално усъвременен и опростен от към донасяне на информаци. нещо което всеки сайт от този тип цели. мисля, че е време и за този. искам да пожелая успехи на всички тук и нека стане чудото по-скоро. а това, че има анкета говори само едно -> всяко мнение тук е важно и цененто, малко сайтове са толкова отворени към потребителите си. особедно тези на големите медии.
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Скоро ще се мигрира и ще се радвам в процеса да давате съвети, предложения, коментари, ревюта и всичко, което би направи това не само по-дорбо, но и по-удобно място. Като ще се стремим професионалния облик да е водещ във всяко начинание. Не е точно миграция, а просто добавяне на още една страница, което реално ще бъде отстрани и ще дава малко повече функционаланост на сайта, като цяло. Ще има много интересни неща, като ще бъде измислено и още много неща покрай това. Вашите коментари ще бъдат добре дошли. ;)
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Пичове, преди да правите, каквито и да е било промени по структурата на форума, трябва да вземете мерки срещу злъчта и злобата, която струи от почти всяка тема. Регистриран съм 2008 година, тогава форумът беше изключително полезно и приятно място. Не бях влизал може би 2 години... и искам да ви кажа, че predpriemach.com се е променил много... все така полезен, но не и приятен...
С най-добри чувства!
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

И това ще се оправи, няма проблем. ;) Определено злобните коментари и неадекватните постове ще бъдат кътвани. Тук ще призова и хората, които напоследък си изпускат нервите поради необясними за нас и тях причини, да започнат да мислят преди да го правят. Все пак искам тук да сме идея малко по-добри, толерантни и добронамерени от онкражаващия ни свят. Ако мислите, че ще се справите - благодаря, ако не - замислете се дали си струва да си губите времето с хора, които се опитват да не падат на ниските нива. Исках да стартирам нова тема, но реших, че и тук е ОК. Все пак се говори за промени.

Мерси за коментара и лично ще се заемем по въпроса с хейта. Знам, че някои имат какво да кажат на света, но поне го правете интелигентно и възпитано. Другото е за някой друг форум, макар, че и там ще ви измодерират добре, че и банче ще отнесете.

И все пак се надявам наистина това да го чатат хората и да го разбират. Не за друго, а защото акакто настроение вкарвате тук, такова и ще остане, както и форума ще носи такъв имидж. Замислете се добре. Благодаря, че отделихте време за тези редове.

А по темата, ще очаквам коментари по писаното от мен по-горе. Все пак тази промяна ще е и с ваша помощ. ;)
 
За да има коментари, първо ще трябва да се пусне CMS-а, за да могат потребителите да разгледат и да кажат - това ми харесва, това не ми харесва.
В момента голяма част могат да хвърлят идеи, без те да имат реална възможност за осъществяване.
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Тое е ясно, че всичко зависи от функсионалността на самия cms, както и всичките му плъгини и каджети. Идеята ми беше по-ското за визия, която ние ще изградим, а в допълнение ВИЕ потребителите да давате креативни предложения и коментари.

Естествено се надявам ти да си от първите включил се по въпроса. :) Ще черпип в последствие. Хаххаха. ;) Но си прав, поле ще е по-добре да се дават идей и съвети, както и малк помощ де. ;)
 
Така да бъде, ей така виждам началната страница аз - 3 колони, лява и дясна с уиджети и централна за важните неща.

Лява колона:
1) Джаджа за бърз достъп до основните раздели на форума
2) Джаджа с последните блогове (ако се пусне и тази функция)

Централна колона:
1) 2 до 3 важни теми, т.е. новините, които ще се публикуват (ограничението е, защото на никой няма да му е приятно да скролва като луд, ако се пуснат повече, а който има интерес - така или иначе ще влезе в раздела). Относно тези новини - ще е хубаво не само администраторите да могат да ги публикуват. Ще бъде добре ако всеки потребител има възможност да публикува в раздела, но за да се покаже на началната страница да има модерация.

Дясна колона:
1) Фийд с последните теми в пазара за домейни
2) Фийд с последните теми в пазара за сайтове
3) Фийд с последните теми в пазара за фрилансъри.
 
това мнение задължително ще го взема в предвид

Не избързвай с решенията. Това е моята гледна точка, за това как ще ми е по-лесно да преглеждам сайта, въпреки, че на анкетата отговорих, че ми е все тая.
Изчакайте мненията и на другите потребители.
 
Аз що годе я имах подбна концептуална идея ама запънах на подреждането и така цял уикенд :( даже исках Блинки в реално време да седи да гледа да ми казва как да ги редя :) но щом казваш и други мнения ще изчакаме или ще донагласяме в движение :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Мда, ние раелно ще имаме работещ и добре функциониращ home и определено ще го направим красив и практически използваем. Определено ще има донастройки в движение, което ще отговаря и на това как вие ги виждате нещата. Все пак го правим за всички, а не както ни е удобно и хубаво на нас. За това исках да се включите активно, не само с анкетата, но и с предложения. Само да започне, ще е нон стоп процес на подобрения и усъвършенстване. Това е повече от ясно. Благодаря и за подкрепата. Много е важна за нас. ;)
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Blog this Post и Article this Post дават доста дублирано съдържание. Изпитал съм го на гърба си. В хоума е хубаво да има новини от сферата, които да публикуват само избрани хора, както и уиджетите, разбира се. В блоговете може да се напълни с доста добро съдържание от потребителите. Особено ако имат възможност да си слагат по един-два линка от статия.
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Аз едва сега се включвам в темата, дано не е късно, но имам едно предложение. Не знам дали днес сте пуснали, но днес видях бутона "Медия" и разгледах съдържанието. Накратко - харесва ми. А предложението ми, е свързано с външния вид на блоговете. Някак си не харесвам този външен вид - по-широки лява и дясна част а средната да е тясна, като комин. Същия ефект се получава ако и едната част е по-широка за сметка на другата - средната част със съдържанието си остава тясна. Да кажем - на началната страница толкова този проблем не си личи, защото в средната част има само анонси. Но когато се отвори да се чете самата статия - тогава много ясно се вижда това. Пробвайте и отворете няколко статии. Ето два примера от мен: 7 Мита за Правенето на Пари Онлайн!, 20 души, които са започнали блограйки, които сега са много повече!. Първата, а особено втората статия си е направо с този ефект - "комин". Не знам за другите, но за мен това лично е неприятно, натоварва ме и много рядко се връщам в такъв блог/сайт. А неприятния ефект от втората статия се получава от цветовата комбинация: черно/бяло. Много е дълъг този текст, на страницата има само 2 цвята - черен за текста и бял, фонов. Тук-там има и малко син цвят, колкото да се каже, че го има, но той не влияе. И точно този бял фон на страницата натоварва очите когато се прочете цялата статия.

Като идея е добре и се надявам да се развие и да стане нещо хубаво.
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

Здравейте на всички,

както сте забелязали последно време и по специално днес - вече има хоум и на нея ще има интересни новини, статии, събития и прочие, което ще направи сайта и леко информационен освен обучителен. В този ред на мисли, ще гледаме да предоставим възможността и на потребителите тук с добро статии да бъдат публикувани и споделяни както тук така и в мрежите, чрез каджети. Като истинска общност, разчитаща на потребителите тук. Както е било и винаги.

Да знаете, че в момента се донагласят няколко неща по сайта, като ви благодарим за търпението и разбирането. ;) Има някои неща за доизпипване, като успередно с това сме отворени за коментари, предложения вметки, съвети и всичко, което би допренесло за по-доброто развитие в тази посока. Обръщам се така към Вас, защото знам, че можете да го направите. :)

Ще определим и правила, които ще могат да се следят, за да може да се постват такива статии. Но не е изключено, ако има добра статия, модераторите да я промоутнат, за да се следи и качеството, но при пложение, че го пишете вие, не се притеснявам, но все пак. :)

Отворени сме за всичко, което искате да споделите. :)
 
От: Хоум страница на форума с по дълги теми като новини ?

и аз да вметна и аз... дизайна на едно и две е плуващ в проценти на колкото по голям монитор го гледате толкова по широко изглжеда и обратното на малък монитор става малко като комин...

както каза Блинки нищо не е окончателно все още засега нещата остават така няма нужда медията да е хоум, и ще се радваме на предложения :)
 

Горе