Четете / играете ли книги-игри ?

Efix

New Member
Здравейте,
колко от вас ги помнят и са ги играли ? А колко искат отново да ги разлистят ?

:)
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Ролеви книги-игри?
Само една имам.
Не се зарибих.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Навремето бях много зарибен. :)
Дори бягах от училище за да отида до Славейков да си купя новите книги игри.
Сещам се за книгите на Майкъл Майндкрайм, любими ми бяха "Гневът на викингите" и тяхното продължение.
А иначе моите фаворити са книгите от поредицата “Кървав меч”, чел съм ги сигурно поне 10 пъти и няма сценарии който да не съм разиграл.
Между другото точно от тях е взета концепцията за много от компютърните игри, примерно Диабло 2 и други.
Все още пазя в няколко кашона към 70-80 книги. :)
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

А харесва ли ти "Пробив в NBA" ? Според мен това е най-добрата книга-игра на спортна тематика в света. Също така "Черната маска" я считам за един от върховете при Майкъл. Ако имаш наистина толкова много книги-игри можеш да ги дариш / продадеш ако желаеш, защото има много хора, които биха им се зарадвали. :)))

А сега една кратка новина:

Е, читателю, ако ти харесва да бъдеш главният герой, очакват те още не едно, а цели три приключения в първи брой на сборника с книги-игри „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ”!!!

Ще се измъкнеш ли от свирепите създания в мола при настъпилия „Зомбокалипсис“? Ще изпълниш ли важната и опасна мисията в перлата на Андалусия, на която те е пратил цар Иван Асен II в „Зарево над Кордоба”? Ще предотвратиш ли коварна измяна, целяща да предаде града ви в ръцете на бунтовника Непокор в "Падението на Мрак"?

Отговорите на тези въпроси зависят само от теб! Очаквай през декември „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ” и събери цялата си смелост и съобразителност, защото героят отново си ТИ!

http://i50.tinypic.com/29z8u4z.jpg
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

На 30 Ноември между 7 и 10 часа в приятната обстановка на Хамбара се състоя представяне на жанра в бар *Хамбара* в София.Присъстваха едни от най-големите автори на книги-игри - Любомир Николов (Колин), Симеон Николов, Елена Павлова (Върджил), Ейдриън Уейн. Там беше и един от създателите на сайта knigi-igri.net (Велиан Панделиев), хора от екипа му и, разбира се, прилично количество фенове.

Събитието (по идея на Уейн) до голяма степен бе организирано и от Ники Николов, който също е един от авторите, на чиито нови разкази се радваме и сега, а има издадена и книжка в разцвета на жанра. Та той откри и закри събитието с кратки речи, а на своеобразната сцена бяха поканени Колин, Уейн и Торо да кажат по няколко думи за жанра, какво се случва с него и какво да се очаква. Бяха представени новата книга на Хамелеона - *Карибски вълни*, която излезе от печат в седмицата преди събитието, както и бъдещият сборник *Призвание герой*, който очакваме да излезе седмица преди Коледа и да зарадва феновете из цялата страна.

Вечерта продължи в разговори, като всички постоянно обикаляха насам натам в непосилни опити да се видят и да си побъбрят с всички готини и интересни хора наоколо и така след някой друг час, лека полека хората започнаха да се оттеглят към останалите си занимания в петъчната вечер.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Благодарение на задружните усилия на общността вече има възможност за коледен подарък сборника с разкази-игри "Призвание Герой":

Търси се герой! Да бъде умел с меча, с остър ум и рефлекси на тигър!
Читателю, очакват те ТРИ приключения, в които няма да си страничен наблюдател, а ще трябва със своята съобразителност самият ТИ да преминеш през всички опасности, които съдбата е приготвила за теб. Само от твоите решения зависи дали ще се справиш успешно със задачите или ще намериш гибелта си!
Непознат вирус само за ден превръща София в град, пълен с безмозъчни и свирепи ЗОМБИТА! Единствено с хладнокръвна и безпогрешна преценка ще можеш да преживееш „Зомбокалипсис в мола“!
"Зарево над Кордоба" ще те пренесе в XIII век, за да влезеш в ролята на младия българин Ахрин. Ще трябва да проявиш храброст и героизъм, за да изпълниш важната и опасна мисия, на която си изпратен от цар Иван Асен II и да се измъкнеш благополучно от обсадената перла на Андалусия.
Влез в кожата на лоялния Мандрейк, ефрейтор от Градската стража на Мрак! Заговорници подготвят коварна измяна, целяща да предаде огромния град в ръцете на бунтовника Непокор. Мандрейк ще се нуждае от много хитрост и кураж, за да предотврати "Падението на Мрак"!
И така, читателю, въоръжи се с цялата си смелост и се приготви да бъдеш ГЕРОЙ
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

23.01.2013

Станете част от "Призвание Герой"

След успешния старт на "Призвание герой", екипът ни е повече от амбициран да продължи с тази хубава инициатива и през новата година да излязе още един, а защо не и два броя от нашия сборник. В тази връзка обявяваме четиримесечен срок за набиране на книги-игри от български автори, които виждат този сборник като една хубава възможност да достигнат до читателите.

Какво осигуряваме ? Какво търсим в авторите ? Изисквания ? Какво още повлиява на подбора ?

http://www.legacyofkreya.com/bg/news/nabirane-materiali-2013

03.03.2013

Една година по-късно - Официално изявление на Майкъл Майндкрайм

Какво свърших през изминалата година по книгата-игра ? Защо книгата още не е издадена ? Какво предвиждам за следващите няколко месеца. Условия за оттегляне от Инициативата.

http://mindcrimeprojectinfo.com/edna-godina-po-kusno

10.03.2013

Скъпи приятели на книгите игри, представяме ви второто участие на сайта в голяма телевизия - в предаването "България днес" на БНТ2. За съжаление не получихме информация навреме преди да бъде излъчено предаването, но интересната за нас част е налична на запис. В репортажа взеха участие Колин Уолъмбъри - Любомир Николов, Джордж М. Джордж - Георги Миндизов и Ал Торо - Александър Торофиев.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-S7naS1q7SU

13.03.2013

На днешния ден - преди цели две години - започна една нова инициатива с цел запазване и продължаване на книгите-игри в България. В рамките на този период сайтът www.knigi-igri.NET приобщи над хиляда души и оформи истинска общност. Успя да завърне в лоното на жанра множество стари читатели и спомогна за изграждането на нови автори. Дори дигитализира стотици заглавия, издаде редица нови на хартия и проведе няколко медийни и фестивални участия.

Честит рожден ден, knigi-igri.NET!
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Аз чета книги, но от друго естество - Достоевски, Хемингуей, Смирненски... Но като цяло не харесвам книгите-игри :)
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

26.03.2013

Книга-игра: Мутирала Плът

Привет, читателю! Питал ли си се какво би станало, ако мистериозна зараза превърне почти всички хора около теб в мутанти? Докато писах настоящата книга-игра се опитвах да си представя центъра на родния ми град Русе след евентуален такъв апокалипсис. Това е и причината почти всички имена на герои да са типични за страната. Изключение е само това на приятелката на главния герой, но то е по-скоро за потвърждение на правилото. Искам да благодаря на цялата общност от фенове на неумиращия жанр книги-игри за реализирането на настоящия продукт. Надявам се да прекараш приятно време с него. Ако искаш да прочетеш книги-игри в дигитална форма или да получиш информация за други печатни

издания, заповядай на www.knigi-igri.net или на www.legacyofkreya.com .

http://magazine.knigi-igri.net/2013/03/mutirala-plyt/



23.04.2013

Готово за игра е продължението на "Карибски вълни" - "Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата"

Здравей читателю и добре дошъл отново в карибския басейн. В следващите няколко страници пак ще поемеш контрола над сър Джеймс Елиът — младеж, чийто живот е поел по странен курс – първо офицер от английския флот, след това изгнаник, капер и в крайна сметка – капитан на малкия слуп „Либерти”. Ако се интересуваш от пълната му история, съветвам те да прочетеш първа част от поредицата.

http://magazine.knigi-igri.net/2013/04/karibski-vylni-2-sykrovishteto-na-vylchicata/



28.04.2013

Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче

Кое обичат децата повече – играта или приказките? В тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и отиват заедно на едно голямо приключение! Развийте фантазията на своето дете с близо 100-те начина да прочетете тази приказка-игра! Помогнете му, с 20 възможни края, да разбере как неговите избори променят неговата реалност! А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на Никола Райков, издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий. Това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за 3-годишния му син.

Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението. Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, лесно ще се влюбите в тази книжка!

http://prikazka-igra.com/index.html
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Обновление Коледа 2013

Излязоха двата коледни пакета свързани с жанра - "Фен на призвание герой" и "Фен на Крея". В тях освен двата броя на сборника са включени и много други изненади.

За най-малките почитатели на жанра също има изненада преди празниците. Коледния пакет на Таласъмчо може да се намери в Мрежата. В него са включени интересни "Таласъмски игри", в които могат да се включат деца на всички възрасти.

С пълна сила текат дебатите по наскоро излязлата книга-игра на историческа тема - "Калоян и златният печат" във форума. Авторът обещава във втората й част много стратегия, дипломация и битки. За повече информация от кухнята на "Проект Калоян" можете да посетите форума или едноименния сайт на проекта.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Е, как чели сме книги игри, та даже навремето бях написал няколко... " Златният оракул " на Майкъл Майндкрайм май беше най-любимата ми. И още някоя и друга на същия графоман майки.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

На 30 Ноември между 7 и 10 часа в приятната обстановка на Хамбара се състоя представяне на жанра в бар *Хамбара* в София.Присъстваха едни от най-големите автори на книги-игри - Любомир Николов (Колин), Симеон Николов, Елена Павлова (Върджил), Ейдриън Уейн. Там беше и един от създателите на сайта knigi-igri.net (Велиан Панделиев), хора от екипа му и, разбира се, прилично количество фенове.

Събитието (по идея на Уейн) до голяма степен бе организирано и от Ники Николов, който също е един от авторите, на чиито нови разкази се радваме и сега, а има издадена и книжка в разцвета на жанра. Та той откри и закри събитието с кратки речи, а на своеобразната сцена бяха поканени Колин, Уейн и Торо да кажат по няколко думи за жанра, какво се случва с него и какво да се очаква. Бяха представени новата книга на Хамелеона - *Карибски вълни*, която излезе от печат в седмицата преди събитието, както и бъдещият сборник *Призвание герой*, който очакваме да излезе седмица преди Коледа и да зарадва феновете из цялата страна.

Вечерта продължи в разговори, като всички постоянно обикаляха насам натам в непосилни опити да се видят и да си побъбрят с всички готини и интересни хора наоколо и така след някой друг час, лека полека хората започнаха да се оттеглят към останалите си занимания в петъчната вечер.

Върджил или Елена Павлова има ли си фейсбук примерно, щото имам някои въпроси към нея?
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Тази тема съм я пропуснал :) Едно време имах десетки книги игри. Най-добрите бяха за Нинджи (с Н) Властелин, Завоевател, Пъкъл ... Любимата ми беше "Шоу на смъртта" в един затвор се развиваха събитията направо не е истина. Забравил съм имената на авторите вече. Ако искаш да набиеш тупаник на еди кой си иди на страница 30, ако разрешиш въпроса без насилие обърни на стр. еди коя си. Страхотни истории нямам думи направо.
Друга много яка беше "Боговете на футбола" също доста интересна. Гореспоменатата "Златният оракул" пък беше сред фаворитите на феновете на книги игри. Въобще това бяха страхотни години харчех луди пари, да ги купувам тези книжки. Помня, че си имах едно място на Попа при една баба и постоянно я питах, дали има нещо ново (визирайки книги игри).

Паралелно с това се интересувах от бойни изкуства имаше един вестник Самурай :) някой може да сети не знам... Освен статиите за разни школи по Айкидо, У-Шу, Карате и т.н. продаваха разни тонфи, катани, нунчако и прочие. Магазинът се намираше в ЦУМ и понеже бях непълнолетен, та карах баща ми да ми ги купува. По едно време напълно сериозно се мислех за нинджа :) и всичко това идваше от пустите книги игри :) Абе яката работа ех как ме върнахте значи...
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Здравейте,

да отговоря на някои въпроси:

1. Във форума на книги-игри има тема за въпроси към Върджил ( Елена ). Последнот от нея очаквахме "Червено", но нещо спряха работите по написването на книгата.
2. Относно "Властелин", "Завоевател" и поредицата "Пътят на тигъра" искам да кажа, че на времето бяха издадени 4 от 6-те книги в поредицата:

"Узурпатор", "Властелин", "Завоватател", "Пъкъл"

Трябва да уточня, че има още 2 книги, които на времето не бяха издадени, а именно първата и втората книга. Реално "Узурпатор" е книга трета от поредицата.
Тази година излезе книга първа от поредицата "Отмъстител" благодарение на Е. Уейн. Тя е част от "Новата вълна" и можеш да си я купиш онлайн или да я потърсиш из книжарниците. Във форума също има тема за нея. Очакваме през 2014 книга втора "Нинджа", с което цялата поредица да види бял свят на български език след толкова години.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Facebook група за Книги-Игри, Настолни, Бордови, Ролеви Игри и Фентъзи!

Тук при нас ти ще си припомниш и ще научиш повече за Книгите-Игри, които съществуват в България от началото на 90те години и се издават у нас дори и днес! Ние ще те държим в течение за всякакви гейм новини, свързани с този жанр, вкл. ще научиш за сродните жанрове като различни Настолни, Бордови и Ролеви игри, които се играят от феновете навсякъде по света! Чети, играй и се забавлявай заедно с нас! :)

Заповядайте и в обновенията ни сайт за книги-игри

Научете всичко ново покрай книгите-игри и изтеглете и изиграйте старите от каталога!

Разгледайте и статиите за книгите-игри в Уикипедия:

Призвание герой, брой 1 и брой 2
Котаракът и Черният Нарцис
Асасините на Персия 1 - Спящият убиец

Всички те са свързани в категорията книги-игри откъдето лесно можете да прочете всичко за автори от жанра и други поредици.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Знаете ли какво е хуаранг?

Не, това не са зеленикавите, сополиви, дребни плешивци, със склонност към самоубийство от книгата-игра „Да намериш Дракон“ на Спасимир Игнатов. Хуаранг, това е един от най-древните рицарски ордени, зародил се в кралство Шилла (eдно от трите древни корейски кралства), със свой уникален кодекс. Дори се смята че са първоизточника на самураите.

Стана ли ви интересно?

А знаете ли че лисицата е най-яркото олицетворение на злото в корейския фолклор? Там тя е демонично създание, с девет опашки, което убива мъже, жени и пеленачета. Може да приема човешка форма. Съблазнява жертвите си и ги убива, като изтръгва черния им дроб докато са още живи. На корейски тази лисица се нарича кумихо. Зловеща работа.

Ще попитате защо ви разказвам тези неща?

Защото искам да ви представя един разказ-игра, в който това са основните действащи лица. В него ТИ, читателю, си призван да бъдеш в ролята на героя хуаранг Ким Ги Су, който ще трябва да спаси едно прокълнато село. Ще ти е нужна находчивост, сила и търпение. Смелост и самоконтрол, а и не малка доза късмет. Но на първо място чувство за справедливост и чест. Тук ще можеш да се потопиш в атмосферата на Древна Корея, така както само аз мога да я пресъздам. Ще научиш повече за тази екзотична според европейските представи страна, с нейния специфичен фолклор, нрави и мироглед. И всичко това докато се забавляваш в едно истинско приключение, с духовит и смел герой.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Преди бях страшен фен, но нещо вече не попадам на интересни, които да грабват вниманието ми. Предпочитам ролеви игри.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Какво се случи през 2013 г. в жанра? Ами, много неща, притеснително е да не стане твърде дълга за четене тази новина, затова ще се опитаме да ви разкажем съвсем накратко.

По книжарниците излязоха три нови книги-игри и вече започнаха да си оформят рафтче, а книжарите - да не гледат толкова учудено, когато се спомене жанра.

"Калоян и златния печат" е на практика първата книга-игра на тематика българска история и достойнствата й въобще не се изчерпват с това - атмосферата и детайлът ще ви погълнат отвсякъде.

Втори брой на сборника "Призвание герой" сложи край на негативната тенденция нищо "второ" от новата вълна да не вижда бял свят (с огромно закъснение). В този брой на сборника направи завръщането си и един от най-обичаните автори на старата вълна - Майкъл Майндкрайм с книгата-игра "Отново заедно". Сборникът постави и рекорд по обем в жанра у нас, а освен това е и първата книга-игра в България (за възрастни) с луксозен вариант с твърда корица и цял куп допълнителни екстри покрай него - плакати, значки, картички...

"Пътят на тигъра - Отмъстител" пък е първата преводна книга-игра от новата вълна и предложи на читателите завръщане към култовата поредица, от която у нас преди 20 години излязоха от трета до шеста книга. Е, сега вече можете да видите как започва всичко в света на Орб.

Каквото и да се каже за първата ни приказка-игра, ще бъде малко. "Голямото приключение на Малкото таласъмче" се оказа изключителен хит и за нула време изчерпа тиража си. Впечатлява и уникалния модел на разпространение на автора, Никола Райков - продажби единствено онлайн и то с предоставена книга в дигитален формат за безплатно сваляне!

През изминалата година кратки книги-игри, дигитален печат (популярни като "тетрадки"), доказаха своето място като специфичен вид книги-игри със своята динамика и изключителна достъпност - цената им е по джоба на всеки, а обемът им позволява и на по-несигурните читатели да се престрашат и да пробват що е то книга-игра. Излязоха цели три "тетрадки" - втора част на "Карибски вълни", "Мутирала плът" и "Невероятните приключения на дядо Коледа".

''Популяризацията продължи да играе своята роля. Клип на "Призвание герой" се появи в Замунда, а Никола Райков даде десетки интервюта по медиите в цялата страна. Отново бяхме в центъра на всички по-значими младежки и литературни събития, сред които "София диша", панаирите на книгата в НДК и "On! Fest". На гости ни беше и Иън Ливингстън, един от авторите с изключителен принос за жанра. В резултат на тази среща в началото на пролетта ще излезе у нас най-новата му книга-игра - "Кръвта на зомбитата".

Ако си мислите, че обмяната на книги-игри е в посока само към България - бъркате. Първата наша електронна книга-игра на англоезичния пазар е вече факт - "Пътят на светлината" на Рони Мейдей. Всички стискаме палци и следим с интерес тази инициатива.

Благодарение най-вече на нашия приятел Ringlas, сайтът на книгите-игри вече има напълно нов, функционален и модерен облик. Екипът по дигитализация също свърши огромна работа и колекцията от качествено дигитализирани книги-игри е наистина огромна - шансовете да не намерите там книга-игра, която търсите, са много малки.

Тук ли сте още? Вече имаме и официално лице - Сдружение "Книги-игри"! Предвижданията ни са същите като и миналата година - и 2014-а посоките за жанра у нас ще са напред и нагоре!
 

Горе