Човешката злоба няма край

mvmrik

Well-Known Member
Забелязвам от известно време опити за саботаж на мои сайтове. Разбрах, че това са хора от форума. Знам кои са, но това не е толкова важно. Сега явно някой има проблем с личния ми блог, за това го махнах и от подписа си. Повече линк към мой сайт няма да се появи тук, това е ясно. Преди се чудех защо повечето от потребителите не си поставят сайтовете в подписите, сега разбирам колко е по-добре да не те знаят какво имаш и кое е твое.

Искам само да уточня, че каквото и да съм писал в този форум, никога не съм изпитвал злоба към някого и не съм бил злонамерен. Въпреки това, няма да стоя и да чакам да ме съсипват. Сигурно сте забелязали, че повечето добри потребители на форума вече не влизат в него или поне не пишат, за всичко си има причина. Аз няма да изпадам в крайности и да заявявам, че повече няма да влизам и да се заричам, но като цяло доста ще се огранича откъм коментари.

А на тези хора, те си знаят кои са, искам да им кажа, че за да вървят напред е много по-добре да насочат усилията си към собственото си развитие, отколкото да се опитват да вредят на другите. Докато някой се опитва да забави друг, той бави и себе си.

Пиша ви това, не за да се оплаквам, а за да имате едно наум и да знаете, че не всеки ви мисли доброто, за това е добре да сте по-предпазливи, както смятам да направя и аз.
 
От: Човешката злоба няма край

Що не кажеш кои са ? Особено ако са редовни потребители тук, ще е добре да си имаме едно на ум с тях.
 
От: Човешката злоба няма край

Защо не споделиш кои са тези хора? Трябва да се знаят такива неща.
 
От: Човешката злоба няма край

Аз такова дръвче хапнах в другото форум преди да се пренеса тук. Не, че много летя, пък знам ли и на мен някой може да ми има зъб за дето мразя Боко, ама кво да направим гледам да си движа напред, пък той като е толкова упорит да ме бута да ме бута. Рано или късно всичко се връща!
 
От: Човешката злоба няма край

Не искам нито да се оплаквам, нито да цитирам имена. Просто като цяло трябва да се внимава, защото не се знае кой какво може да направи.
 
От: Човешката злоба няма край

А ти сигурен ли си, че саботьорите са точно тези, които мислиш? Каква изгода имат те от това? Все някаква разумна причина трябва да имат. Не си представям някой сериозен човек да си губи цял ден в действия, от които няма никаква полза за него.
Мисля, че параноята ти идва вповече. Ако наистина си локализирал саботьори, просто вземи мерки - бан, защити и т.н.
 
От: Човешката злоба няма край

Ако не бях сигурен нямаше да го кажа, взел съм мерки, най вече да не си показвам сайтовете :)
 
От: Човешката злоба няма край

Ако не бях сигурен нямаше да го кажа, взел съм мерки, най вече да не си показвам сайтовете :)

E ти всъщност нищо не казваш, щом не споменаваш имена.
 
От: Човешката злоба няма край

E ти всъщност нищо не казваш, щом не споменаваш имена.

Ами целта ми не е била да злепоставям някого, просто исках да кажа какво всъщност се получава. Не искам да нападам никой лично и да обвинявам.
 
От: Човешката злоба няма край

То така е на улицата също. Кажи кои са и да се взима мерки. Не искам да те угорчавам, но и в истинския живот е така. Много рядко някой се радва на успехите на друг, да не говорим за подкрепа. Това е защото си говорим за едно комплексирано поколение, може би нация, която е и проста. По лесно е да направиш нещо срещу някой, отколкото да изградиш нещо сам и да вложиш собствени усилия.

Имаше преди време подобни случаи. Даже си спомняма, че някой беше цъкал на адсенса на друг и некви ей такива педалски изпълнения, присъщи на губещ в живота човек.

Ако шернеш инфото, в което дава е описано какво се е случило, приложи всичко, което имаш като инфо. Ще направиш и услуга на другите, които мислят, че в едно общество няма гнили ябълки. Има си, да успокоя аз.

Погледни го от другата страна - щом някой те копира или се възползва от теб или хейти срещу теб, значи си в правилната посока и си пример за някойм А той милия ще си е същия тъпак. Това е проблема на съврелените общества - мързела и слабия умствен капацитет.
 
От: Човешката злоба няма край

Това е проблема на съврелените общества - мързела и слабия умствен капацитет.

И най-вече завистта! ;)
 
От: Човешката злоба няма край

Докато някой се опитва да забави друг, той бави и себе си.

Нали знаеш, че в България сме на принципа: Не е важно аз да съм добре. Важно е комшията да е зле...
Това, че някой се опитва да ти прави сечено, не би трябвало да те изненадва.
 
От: Човешката злоба няма край

@mvmrik - кой пък успя да ядосаш ? Не съм видял 1 твое остро мнение, лична нападка или нещо от сорта за толкова време вече...
 
От: Човешката злоба няма край

И най-вече завистта! ;)

Това е породено точно от мързела и простотата. Като не си добър като другите поради горните причини или хейтиш или се стараеш да стигнеш тяхното ниво. Средно положение няма. И всички можем да преценим кое колко ресурс отнема. Определено хейта е по-лесен.

Ама и на вас ви се чудя. Все едно не живеете в БГ. Секви боклуци има. Един пич оди по клиенти края на месеца, за си събере задълженията. А говорим за нещо, което им продал още в началото на месеца. От тук нататък какво да си говорим. Тук започвам да мисля, че нормалните изчезват. Същото е в този случай.
 
От: Човешката злоба няма край

Те тези хора вредят повече на себе си, но това не означава, че трябва да им се оставяме да ни правят на маймуни :)
 
От: Човешката злоба няма край

Определено хейта е по-лесен.

Ами явно има два вида хейт, как то и при SEO, черен и бял. Този е определено черен.

Щото примерно едно е да нахейтиш някой в форума да му теглиш една. в изблиг на гняв, съвсем друго е вече да почнеш да му правиш мръсно и да го прецакваш да му сриваш проектите.

Иначе да винаги има мизерници и то навсякъде.
 
От: Човешката злоба няма край

Трябва да отбележим, че има и много точни хора. Аз съм работил с доста от форума за какви ли не проекти и никога не съм имал проблеми, нито някой ме е лъгал. Старал съм се и аз да съм максимално коректен с всички. Там е работата, че като се разгласява нещо публично го виждат всички, за това е по-добре да се избягва, ако не е наложително.
 
От: Човешката злоба няма край

@mvmrik, това да ти е за урок...предполагам че вече си се поучил де.

Нямам идея какво са ти направили, но явно ти е станало гадно, щом си направил тема...
Аз от 7-8 месеца съм махнал сайтове в подписа си, от които изкарвах по някоя стотинка (само за спорта) - бях направил 2-3, сложих ги в подписа, вдигнах ги до първо-второ място и след месец видях още по 3-4 сайта в един стил в конкурентните ниши, а на моите бяха набити едни такива гадни линкове... :)
Карай да върви, нека да им е весело и да си се задоволяват със стотинките, които ще изкарат от това, да са живи и здрави :beer:
 

Горе