Шибаан онлайн бизнес!

biaaro

Well-Known Member
За 2-3 месеца няколко сериозни удара понесох. Януари кешбърнарс спряха продукт от който печелих по около 1000 долара месечно, а вчера адсенс ми блокнаха сайт, който ми носеше 800-1000 евро на месец и това от 3-4 години! Малко преди това CPALEAD и те ме натириха... За генбъкс преди 2-3 години не искам да си спомням изобщо. А за онлайн магазина в който налях 10 бона и го затворих след година .... и още и още....

Вече и аз не знам как да диверсифицирам и какво да правя, че да няма такива изненади... При положение, че от това живея и храня деца и жена такива тъпни ме стресират яко:) Това са почти 3000 лв по-малко.

Та, ако някой знае как да не зависим от никой, който може да ни резне всеки момент и да работим онлай да ме светне.

Накрая ще си купя една бакалия и ще си бачкам офлайн...
 
Аз през годините гонех диверсификация да имам доход от поне 7-8 разлчини места така и не съм го постигнал още стигал съм до пет... (беше ми добре) две паднаха останах три правеих нови пак падаха... още не съм стигнал дотам и затова сега като проект искам да изнеса бизнес на запад със сем фирмата... не сме по лоши в този бранш от които и да е там и искам да се пробвам а и е добра добавка към портфолиото :) та на бързо няколко думи

няма да е все така - много добра поговорка важи и за добро и за лошо :)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

В опит да те утеша ще ти кажа една стара китайска поговорка - Тунджа донесла - Марица отнесла
Наскоро един мой приятел ми разказа неговата история с бизнеса от преди дванайсетина години - имал кръчма която до кризата вървяла добре но после потънала и той решил че ще става фермер и ипотекирал двата си апартамента в София и купил земя направил постройки купил крави и накрая изкупната цена на млякото станала по ниска от тая на минералната вода и банките му взели двата апартамента. Сега живее под наем бачка за хиляда лева и въпреки това е щастлив от живота.
Изводът е че докато сме живи и здрави винаги може да бъдеме щастливи и да изкарваме пари, защото уменията никой не може да ти вземе.
А колкото до бакалията да не съм те чул щото едва ли има по неподходящ момент за тази работа да не казвам благодарение на кой :)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Бате, няма място за отчеяние. Аз лично съм от адски много време в интенрет маркетинга и смея да кажа, че какви ли не глупсоти съм преживял. То не бяха ли, спиране на продукти, рязане на продукти от PPC-та, спиране на програми, пържилка от програми, деиндексация и какви ли не глупости. И само едно запомних и се затвърди - няма вечни неща, както и не бива да се спира и никога нещо или някой те връща в началото или поне по-близо до стартовата позиция. А че нещата последно време са се таковали отзад, не е нужно да си гении, за да се сетиш.

Но едно ще ти кажа - не се отказвай от това, което прави пари, колкото и трудно га ти изглежда. Реално не знам защо е така, но е факт, че трудностите идват малко в повече от необходимото. В интерес на истината вчера седях с едно приятелче и стиганхме до извода, че момента е малко гаден за правене на каквото и да е, като изключим големите бизнеси, които се градят и поддържат с милиони. Сега е как да се изразя....малко хаотично....всеки гледа да се ориентира, но след като се поправят нещата. Малко е тегаво сега, но спокойно, не може винаги да е така.

Важното е да сме щастливи да имаме пари за нормален живот. А с това, с което се занимаваме е реално да се постигне, а нагоре повече усилия. Важното да сме здрави и да имаме сили и мотивация да се борим с живота и препятствията. ;)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Няма да се отказваш. Диверсификацията най-важното при нея сферите да са съвсем различни една от друга, както и приходите от всяка сфера да са различни, сещаш се. Почвай на ново и направи добро проучване преди да се хванеш с нещо, като онлайн магазин. 99% съм сигурен, че си пробвал с бг пазара а онлайн пазаруването е тегаво тук.

С две думи

Много добро проучване преди старт на нещо

Диверсификация - ако имаш 1-2-3 работещи проекта с постоянен приход на всеки 3-6 месеца стартирай нещо ново с малко заделени пари от другите.

едит: И никакви сериозни проекти с адсенс по форуми + забрана за показване на твоите реклами на др сайтове освен оказани само от теб сайтове.
 
Последно редактирано:
От: Шибаан онлайн бизнес!

За мен най-добрата стратегия е да се направи добро проучване за нишата и на няколко месеца да стъпваш в нова ниша и така. Но да не се мяташ с някакви хиляди да инвестираш. Аз например за нов проект колкото да усетя водата заделям примерно 100лв на месец. Отделно имам офлайн бизнес ама да ти кажа хич не е за предпочитане... По принцип ако имам средства за инвестиция бих направил следното - вместо да давам пари за жилище ала бала - строя си една голяма къща - тип семейно хотелче - хем аз да живея там хем 20на стаи да има. И двамате живеем на морето - със нашите знания за онлайн бизнеса смятай каква синергия може да се получи - Интренет - семейно хотелче. След това правя едно в Австрия щото тука ако се сбозят нещата да бягам там , и след това правя едно в Нова Зеландия и това е :). Това последното пак като застраховка ако потъне Европа. Така че е добре, който му идват малко повече доходите от онлайн бизнеса да ги влага и в нещо офлайн - ама да не е бакалия или ресторант :)...хотелче си е друга работа
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Мерси на всички за подкрепата и съветите! Вчера малко се бях психирал плюс порядъчно количество алкохол за утешаване на мъката:), днес вече всичко е ОК. За щастие тея проблеми не ме върщат много назад във времето.
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Важното е да не се спичаш.Щом един път си го правил ще го направиш пак по друг начин.
Дали е офлайн или онлайн бизнеса винаги си има проблеми.
И за бакалията забрави, те са на изчезване.
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

така като те гледам и чета, може да си с 3 хиляди назад ама ще излезеш с 5 напред после
може да прочетеш на доналд тръмп някоя от книгите, той все се хвали как фалирал един път и загубил еди си колко милиарда ама после пък спечелил 2 пъти повече :D
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Няма да се отчайваш. Борба и това е. Аз от една година се бора с Paypal и все уж да стане работата и не става ....
Както се казва - ако няма трудности, няма да има нищо интересно за разказване след време ;)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Тъкмо бях изписал едни глупости и гадовете ми спряха тока за 1мин. :twisted:

Та онлайн бизнеса е доста не сигурен според мен, като съдя и по моите прецакани сайтове. Ако не мога да ги спася правя нови - луд не омалявал. Някой ден ако ми писне може и да спра да се занимавам, но ще видим. Иначе е хубаво да имаш различни източници на доход щото не се знае какви времена ще дойдат след като Герберите усилено се опитват да съсипят държавата и малкия бизнес.

CPALead-а са заменими:

adscendmedia
instantdollarz
leadbolt - стават и за copyright, май и за adult сайтове
dollarade
blamads
pinballnetwork
LoudMo

За спреният продук мисля, че може ако се разтърсиш из програмите да намериш заместител и с малко преправяне на контента да оправиш нещата. Друг вариант е да намериш подобен продукт и да изплескаш едно съобщение, че продукта го няма в наличност или е сменен с по-добър - новия.

Не знам дали ще има някакъв ефект цялата работа ама така или иначе е отишъл "коня у ряката" -няма какво да се оплеска по-вече.

С адсенс не се занимавам почти и за там няма да давам акъл да не се изложим пред чужденците. :wink:

Като ти мине яда и се замислиш трезво все ще намериш решение. :)
 
Последно редактирано:
От: От: Шибаан онлайн бизнес!

Като ти мине яда и се замислиш трезво все ще намериш решение. :)
Това е най-добре казано, според мен. Остави емоциите да отминат и после помисли как да изкараш повече кинтки. Имаше една фраза от един яко филм за брокери - You can't keep the good man down!
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Да, най важното е сайта да има трафик, а конверсията как ще я оправяме тава е друг въпрос:) Начини има. Проблема е, че винаги имам по 2-3 проекта в разработка, а това ми разбърка схемата и ме притесни финансово, което ме вади от ритам, почвам да се притеснявам и не ми тече гладко мисълта. Уж работя повече, а свършената работа по-малко:)

Най ме заболя от адсенса всщност, сайт на 4 години с адсен от 2007 г. изкарал хиляди... бастуните ми го банват за по агресивно разположени банери. И то се сетили неясно след колко години...

А място за отстъпление нямам, защото на 33 години да си търся ново поле за изява... мисля, че ми е малко късно. :)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

А тука: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=23277&p=212212#post212212 ми се смееш..и чак "да удариме един червен квадрат" ("много си зле" - ти щото си добре) :)
Ама че се сетиш рано или късно кои точно и защо "те папка"...

Преди всичко, първо се научете да бъде хора, после се правете на бизнесмени. Щото не съм единсвеният виждал милионер да става хилярдер, както и обратното. Общо взето "кривата на кондратиев" си знае работата

Надявам се тоя път да захапете, че не пиша с лоши чувства :)
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Няма страшно и мен са ме банвали от какви ли не места, при положение, че съм подхождал изключително коректно. Стискам зъби и продължавам.. след време виждам, че вместо да ме смачкат, ставам по-силен, тъй като това ме кара да търся нови начини и нови бизнес партньори. Просто човек трябва да има хладнокръвие и здрава психика и тези неща да не го карат да допуска грешки. Едно се обърква, друго се появява. Динамични са нещата.
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

При такива месечни доходи от интернет е трябвало да се замислиш за офлайн бизнесче (може някои да ти го е казал, но не изчетах всички мнения).
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

И аз преди два месеца фалирах, заради авторски права и в момента нямам активни проекти нещо много се отчаях напоследък. Мисля, че в онлайн бизнеса всичко е преходно, трябва да имаш сериозна подкрепа за да се задържиш на върха, а в нашата мила родина е невъзможно.
 
От: От: Шибаан онлайн бизнес!

Най ме заболя от адсенса всщност, сайт на 4 години с адсен от 2007 г. изкарал хиляди... бастуните ми го банват за по агресивно разположени банери. И то се сетили неясно след колко години...
Спазвал си напълно правилата и са те баннали под тоя предлог?!
 
От: Шибаан онлайн бизнес!

Да, банват ме за подлъгващо поставени банери. Два банера 250x250 поставени един до друг над съдържанието. Най-вероятно защото нямаше разстояние между банерите и или защото бяха близко до навигацията в сайта.
 

Горе