Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Редрум не си прав и ще ти кажа защо държавата е длъжна на всички, дори и на споменатите от теб групи
И как ще е длъжна на някой, който нищо не дава?
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Ти пак не схвана - държавата е длъжна да се погрижи за тези групи, защото има хора които са си платили за тази работа (платили са данъци) за да не гледат грозни гледки които да им развалят кефа. Защото няма как да бъдеш хепи ако около тебе всичко е потънало в лайна. За това хората си плащат данъците а държавата е длъжна да си свърши работата за която събира пари не случайно част от тези пари се събират именно за социални политики здравеопазване и тн.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

И как ще е длъжна на някой, който нищо не дава?

Айде стига с това даване. Как ще дава като е болен и не може. Тук не говорим за роми или мързели или тем подобни, а за наистина болни хора, които се нуждаят от помощ. Предпочитам да си скъсвам гъза от работа и да давам от колкото да съм болен. Това вече за корупцията с болни хора - еми ей такива трябва да ги хванеш и застреляш публично, друг начин не виждам. Да печелиш от болни не мога да си го представя по никакъв начин
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Не ми извъртай думите. Имам предвид, че примерно социалните помощи на трайно безработни индивиди на година са около 1 млрд. лева, което смятам, че е предостатъчно, за да бъдат излекувани всички нуждаещи се дечица в България.

Ето ти един пример:
Социалното министерство е изхарчило 256.4 млн. лв. по различните си програми за първото тримесечие на 2011 г., докато година по-рано сумата е била 251 млн. лв., става ясно от отчета на ведомството на Тотю Младенов. Най-много пари в повече са дадени за детски надбавки, които от 114 млн. лв. през януари - март 2010 г. нарастват на над 129 млн. лв. Семействата, чийто доход е под 350 лв. на член, имат право на по 35 лв. детски надбавки за всяко дете. Увеличението на този разход може да се обясни най-вече с факта, че доходите на домакинствата са паднали и повече хора имат право на детски, които се получават от близо 900 000 деца.
Хайде сега ми кажи, колко българи познаваш, чиито доход е под 350 лв. на член от семейството и кой ощетява този закон.

Ти пак не схвана - държавата е длъжна да се погрижи за тези групи, защото има хора които са си платили за тази работа (платили са данъци) за да не гледат грозни гледки които да им развалят кефа.
Разби ме с това мнение. И аз не искам да гледам грозни гледки, да така е. Но да си плащам за спокойствието ми се струва смешно. Има държава, МВР, 60 хиляди полицаи - ако някой нарушава реда и смущава гражданите, да действат. Не да им даваме пари, за да стоят мирни. Тоя който не дава, не трябва и да получава, защото в противен случай става двоен стандарт и обратна дискриминация към нормалните хора.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Естествено, че човешкият живот струва много повече от 44 000 лева, но дали ако се дадат тези пари той ще бъде спасен. Естествено братята руснаци нищо не гарантират, само дават напразни надежди в повечето случаи. За конкретния - не знам, не съм гледал предаването и не мога да изкажа компетентно мнение, но естествено, че държавата няма да плаща за експерименти и шарлатански процедури. Защо мислите, че само в Москва може да се трансплантира "нещо си". Ние или запада по-тъпи ли сме, че не можем да го правим? Вероятно се касае за ДЦП, Уест или друго необратимо увреждане на централната нервна система.
Естествено, че има помощи, но за да не се злоупотребява, те трябва да се дават при утвърден ефект.
Не знам дали прозвуча грозно и безчовечно по-горното изказване спрямо частния случай, но напразните надежди удължават агонията.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Парите не се управляват правилно - това е проблема, но как ще се управляват, като заплатата "официалната" на един министър е 3000 лева или малко отгоре?
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Според мен трябва да се изгради специализирана клиника в БГ с обучени специалисти (да им се заплаща като в белите държави) и най-добрата апаратура. Хората да се лекуват тук по-евтино не да ходят на пичка си лелина(че и в държави от третия свят). Даже ще идват хора тук да се лекуват от други държави и да наливат пари в БГ. Толкова ли е трудно не мога да разбера?
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Напротив Ноке - Държавата е длъжна на всички - Ако не беше длъжна никому какъв е смисълът да съществува. Държавата за това събира данъци за да може да даде един по висок стандарт и сигурност на живеещите в нея. Точно по това се различават белите от черните държави колкото една държава е по бяла толкова повече и пука за гражданите. А това че БГ не е бяла държава е отделен въпрос, но с мислене като твоето скоро няма и да стане за съжаление то е доста преобладаващо не случайно един бивш премиер каза че трябва да ни се смени чипа щото явно сегашният ни дава дефекти
Дай пример за такава бяла държава? Даже в Канада с тяхната толкоз социална политика едва ли ще отделят дебела субсидия за операция на конкретно дете. Ама там даже само да напсуваш някой и влизаш у пандиза за доизясняване на случая. Това тук няма да стане и не виждам защо да се товаря с излишен оптимизъм.

В Америка ще си пукнеш като настъпана муха ако си беден и се разболееш тежко. Детето ти също.

Тук парите отиват за подпомагане на мангали и за държавни поръчки. Не виждам данъкоплатците да снасят такива колосални суми, че да има и за болни деца.

Да речем че държавата ни е длъжна за някои работи - което е вярно, вярно си е. Ама всеки има очи и уши, закрепени за глава с ужким мозък у нея. Не може да виждаш и чуваш какво става наоколо, да живееш ден за ден в мизерия и да ми раждаш деца. Такива трябва да им отнемат децата и да ги натикат в приюти за полуидиоти, където да ги натоварят с общественополезен труд.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Не съм съгласен със това, че обвиняваш държавата.. Защо ли? ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА СМЕ НИЕ! Не ти говоря аз и ти конкретно (Разбирам, че още не си пълнолетен, както и аз…) а за българина като цяло.
Проблема ни е във манталитета и мисленето.
Със няколко реторични въпроса, предполагам всеки от нас ще стигне до отговора, ако някой се затрудни да свирне, ще подсказвам.
Защо живеем лошо?
- Плаща ме ли данъци?
- Спазваме ли правилата?
- Имаме ли чувство за отговорност?
- Имаме ли воля?
- Имаме ли прогресивно мислене?
- Искаме ли повече?
- Искаме ли по-добър живот, и мислим ли как да го постигнем, легално или не?
- Обвиняваме ли се взаимно?
- Прехвърляме ли си вината?
- Позволяваме ли да ни манипулират?

Сега ще ви разкажа и една история, която може да ви се стори позната (от 1 книга е) над която трябва да се замисли всеки от нас.
Та историята се разказва за страната „На дългите лъжици”


Случайно един странстващ пътник попаднал пред една табела.
Тя сочела към страната на „Дългите лъжици”.
На пътника му станало интересно, пък и искал да си почине и тръгнал към нея.
Вървял по един хубав път, който завършвал със 1 къща. (Нещо пишеше на табела пред нея, но не помня)
Влиза вътре и вижда 2 коридора, и 2 та тъмни и мрачни.
След леко двоумение тръгва по десния, и стига до метална врата.
Зад нея се чуват ужасяващи викове и стонове, но пътника се решава и я отвяря.
Вътре той вижда на огромни маси, наредени много хора. По средата на всяка маса има страхотни блюда. Всеки от присъстващите, има завързан по 1 дълга лъжица за дясната си ръка, със която може да си вземе от всичко, но лъжиците били толкова дълги, че човек не можел да си сложи взетото във устата. Колкото и да се мъчели не можели.
Пътника погледал, погледал и излязъл. Стигнал до разклона и тръгнал по другия коридор. Пак тъмен, пак мрачен, пак метална врата, но зад нея се чували само весела глъчка и смях.
Отворил вратата пътника и видял същата подредба, но останал изумен.
Хората вземали от ястието и подавали на този до тях, и така всеки бил нахранен, всеки се чувствал добре.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

На някой от въпросите ако съм се объркал, свирвам за да помогнеш с обяснение към всеки ако е удобно:

- Плаща ме ли данъци? - малка част от нас, огромна част се прикрива и т.н.
- Спазваме ли правилата? - малка част от нас
- Имаме ли чувство за отговорност? - донякаде
- Имаме ли воля? - ммм, определено не
- Имаме ли прогресивно мислене? - да
- Искаме ли повече? - това мисля, че ни е генетично заложено
- Искаме ли по-добър живот, и мислим ли как да го постигнем, легално или не? - мислим ден и нощ
- Обвиняваме ли се взаимно? - разбира се
- Прехвърляме ли си вината? - често
- Позволяваме ли да ни манипулират? - 50/50

п.с. историята някак не се връзва с коментирания случай
 
Последно редактирано:
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Абе ако щете ми бийте червените домати ама ще ви сиктирдосам, не мога да се стърпя просто.

Правите се на интИлигенция, големи моралисти, разбирачи и не знам какви и да ми пишите такива работи, че държавата не била длъжна на никой щото майка му била сган и не мислела с главата си за това да мре е супер грозно! Не може всички да са богати, умни и красиви бре, не всеки има равен старт с останалите.

Държавата не била длъжна, значи всички са длъжни да плащат данъци, тя не е била длъжна на никой. Да ви пикая и на държавата аз! Какво я защитавате тази държава?

Значи Доганчо може да вземе 2 млн. комисиона ама как щели да дадат 20 000 евро на детето!
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Не съм гледал въпросното предаване, приемам доводите и си оттеглям си мнението.
Писах по принцип щото бях напушен за нещо друго.

Спрях да разчитам на държавата че ще стане читава за живеене преди 6-7 години някъде.
Горе-долу тогаз ми умря и патриотизма и националната гордост.
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Това че е шибана не е проблем, проблема е че няма държава или ако има тя не е Българска

Целта на тази така наречена "държава" е Геноцид над Българския род, за това ние Българите трябва да отговорим със същото

Ако не ви стиска да се вдигнете на революция направете го по мирен начин а именно:

Само кешови разплащания, данаци и осигуровки в краен случай и само върху минимална заплата, гласуване с невалидна бюлетина или отказ от гласуване
 
От: Шибана Държава! (Дано го прочете някой ПОЛИТИК!!!)

Така се получава обикновено когато се генерализират нещата- нищо не е вярно а шансът да се сиктирдосате става огромен.


Нямах намерение да се включвам в темата, ама ще цитирам една дефиниция.
Според bgwikipedia Вебер / социолог/
дефинира понятието държава като „човешка общност, която на определена територия претендира успешно да притежава монопола върху легитимното физическо насилие.“
 
Последно редактирано:

Горе