Това е много добре, господине, защото информацията в него е най-проверена и без деминформация. Ще видя, дали този план ще ми е полезен.Гледам, че chatgpt са пуснали (олекотен)орязан платен план за 6,50 за масовия ползвател.
Поредният статичен АИ темплейт
аз го тествах и работи, но това с "безплатното" не е баш така , накрая си иска париПоредният статичен АИ темплейт
За спорта загледах и си изгубих 5 минути:
Не се връзва към никакво АИ - това там са готови продукти, готови темплейти за магазини и т.н. Нищо не ти генерира на момента. Просто те лъзга по пързалката за да ти прибере мейла и да ти продава пробития курс.
Дори пари за домейн на апп-а нямат, нито за хостинг. За автентикация ползват и безплатен Supabase акаунт с рандъм небрандиран адрес.
"От 7 години се занимавам с онлайн търговия!"
(преди 7 години вероятно е бил на 14)
Кое работи? Каквото и да избереш, все едни и същи неща ще ти покаже.аз го тествах и работи, но това с "безплатното" не е баш така , накрая си иска пари
![]()
така е... всички които се рекламират , че дават нещо безплатно, накрая под една или друга форма ти искат париКое работи? Каквото и да избереш, все едни и същи неща ще ти покаже.
Само анимациите работят. Даже не съм го тествал докрая - ако и пари иска, значи тотално наглоама то само от тъмбнейла на видеото си личи - нема какво да цъкаш.
ПП: по-добре ползвайте сайта Идейка на Пепо.
Има нещо такова, преди дни клиент ни каза, че е платил 3к на AI да генерира някакви текстове, където за същите текстове ще даде не повече от 1000 евро, направо излиза като експерт на заплата, но предоставя качество на аматьор.AI особено готовите провайдъри са скъпички, за телефония поне - засега . Общо взето колкото струва един жив човек на заплата, толкова излиза и АИ за входящи / изходящи , ако не и повече, зависи от tools / model, и други неща в детайли
е мисля , че е така както го описваш. Натоварването и недостига на памет на Ai е повече от ясна.... на ден средно с ИИ работя по 12 часа минимум и съм му свикнал на прищевките. Всеки четвъртък срещу петък тотално изкуква и блокира. Независимо дали отваряш нова нишка в проекта защото в старата имаш вече обменени около 2000 съобщения той блокира . Истината е , че все повече и повече хора започнаха да занимават Ai с невъобразими глупости вместо да го ползват по предназначение за създаване на нещо полезно. Изключително много са самотниците в света които ползват чат GPT да си говорят с него на интимни теми . Аз му намерих цаката де... вместо да си раменяме тежки кодове , правим всичко с малки пачове през ssh и тогава можа да обменям и до 4000 съобщения с него без да почне да лагва и да прави грешки.А как мислите Има ли нарочно "орязване" на качеството в AI моделите с времето?
Имам чувството, че доста модели нарочно влошават някои параметри с времето, за да ни принудят да плащаме повече за премиум абонаменти. Не знам дали е параноя или реален феномен, но опитът ми многократно го потвърждава.
Класически пример: ползвам определен модел за дадена задача и резултатът излиза перфектен. Месец по-късно пускам същия промпт за подобна задача — и резултатът е трагичен, все едно модела изобщо не разбира какво искам. Друг път е обратното — преди ми е трябвала сложна, добре изпипана подкана, за да получа прилично качество, а сега същата задача се решава с напълно елементарен промпт. Сякаш моделите се "клатят" нагоре-надолу без видима причина, а не просто стабилно се подобряват с времето, както би трябвало да очакваме.
Любопитно ми е дали и други хора са забелязали подобна непостоянност, или просто аз имам лош късмет с промптите.
Другото, което прави силно впечатление, е колко бързо китайските модели наваксват и дори изпреварват в определени области — видеата им стават все по-впечатляващи и реалистични. От страна на Google нещата вървят сериозно напред с Veo 3, а и новият Gemini, който се справя отлично с генерирането на видео съдържание.
Google буквално е залял пазара с инструменти — толкова много различни продукти за толкова много различни типове работа, че имаш чувството, че трябва докторантура само за да се ориентираш кое за какво служи. Vertex AI, Google Labs — там са събрани повечето от тях, но съм сигурен, че огромна част от хората дори не подозират колко много отделни инструменти е пуснал Google. Лесно се обърква човек.
Между другото, ползвам Google Antigravity и реално сме се превърнали в партньори — казвам му какво искам да се направи, а той сам рови, програмира, проверява и създава автоматизации.
Един ден ще стана и той ще е свършил цялата работа преди съм си изпил кафето, не знам дали е хубаво или лошо това, но знам, че идва скоро, абе направо си е дошло.