Ще вземе ли хляба от ръцете ни изкуствения интелект?

Зависи. Последната версия на кодекса изглежда да са вече много близко като резултати. Fable доста добре се справя но е около 3 пъти по-скъп от Sol.

Аз основно работя през ssh и с VSCode и не ползвам Claude code, така че не мога да кажа с точност.
Със сигурност обаче VSCode extension-а на Claude code е доста добре.

Тази седмица пробвах codex през ssh и честно да ти кажа съм доста приятно изненадан.

Много са близки като резултати, но както споменаха колегите смяната на модела е кофти за проект защото моделите имат различен стил. Определено Fable създава по-подреден код за сега според мен.

Примерно - правих едни приложение на Laravel и исках да отида да си направя промяната ръчно защото ще ми е по-лесно вместо да му обяснявам какво да направи и се ориентирах по-бързо в кода на Fable отколкото в кода на 5.5, тези дни ще вдигна на Sol един Laravel и ще пробвам.
много лесно и бързо се работи с Codex през ssh , ако някой преди 4 месеца ми беше казал, че така ще работя , щях да му се изсмея в очите... сега направо не мога да възприема друг метод на работа освен директно през ssh . От няколко месеца дори забравих какво е да виждам ftp, контрол панел, файлове и т.н. Днес например добавям нови 10 чек блока на DAX.BG архитектурно разработени и взети като модел от Trackian – Marketing intelligence that works while you grow.
Това е мястото, където DAX може да е уникален.

Да проверява:

• GDPR
  • Terms
  • Privacy
  • Company
  • VAT
  • Contact
  • Abuse
  • Security
  • Responsible Disclosure
  • Refund policy
Междудругото дневните посещения и чекове на сайтове надхвърлиха 20 000 което за домейн/сайт на 10 дни просто няма сравнение. Все повече разработчици , уеб изграждащи агенции и девелоперски общество ползват DAX за проверка на разработките си. Ако покаже грешки , поправят и отново тестват.

Според мен AI няма да вземе хляба на всички, а по-скоро ще промени начина, по който работим. Който се адаптира, по-скоро ще спечели.

Някой да има опит с Flux AI?

Ако за опен-сорса става дума - ок е ако си го рънваш сам; не си заслужава ако ще го плащаш през АПИ - има по-хубави на същата цена.
Проблема е, че за да го позлваш качествено трябват познания за хардуер, токове, съпротивления, вериги и разните там бла бла за да направиш работеща добре PCB. Освен това не просто каква да е платка ами и със специфична форма.

Проблема е, че за да го позлваш качествено трябват познания за хардуер, токове, съпротивления, вериги и разните там бла бла за да направиш работеща добре PCB. Освен това не просто каква да е платка ами и със специфична форма.
Флуксовете са цензурирани.
Ако искаш да хостнеш сам такъв модел и да правиш пари директно от генерация на картинки, трябва да е НЕцензурирано - търсят се много (по впечатления).

Аз бих се ориентирал към нещо бързо/супероптимизирано и да е добро примерно в аниме жанра, понеже там са най-големите извратеняци.

ПП. На Pruna моделите са супер ама май не са опенсорс.

И малко по основната тема:

Зa пъpви път в иcтopиятa cи интepнeт ce пpeвъpнa в пpocтpaнcтвo, ĸъдeтo aвтoмaтизиpaният тpaфиĸ нaдвишaвa aĸтивнocттa нa peaлнитe пoтpeбитeли. Изĸycтвeният интeлeĸт, aвтoнoмнитe aгeнти и дpyги пpoгpaми вce пo-чecтo paзглeждaт caйтoвeтe, извъpшвaт дeйcтвия и взaимoдeйcтвaт c ycлyги, вмecтo c xopa.

Cпopeд Сlоudflаrе, ĸoмпaниятa, ĸoятo зaщитaвa и ycĸopявa милиoни yeбcaйтoвe пo цeлия cвят, aвтoмaтизиpaният тpaфиĸ e нaдxвъpлил 50% пpeз юни и ceгa пpeдcтaвлявa oĸoлo 58% oт вcичĸи зaявĸи ĸъм yeб-cтpaницитe. Toвa oзнaчaвa, чe пo-гoлямaтa чacт oт тpaфиĸa ĸъм yeбcaйтoвeтe в мoмeнтa идвa oт пpoгpaми, a нe oт xopa.

Oтдeлнo пpoyчвaнe нa НUМАN Ѕесurіtу пoĸaзa oщe пo-бъpзa тeндeнция: aĸтивнocттa нa АІ-aгeнтитe, ĸoитo мoгaт caмocтoятeлнo дa cлeдвaт вpъзĸи, дa пoпълвaт фopмyляpи и дa изпълнявaт зaдaчи в интepнeт, пpeз пocлeднaтa гoдинa ce e yвeличилa c пoчти 8000%.

Та сайтаджийте, адсенс - мадсенс и останалите циркаджии сео оптимизатори играта свърши ;) Даже скоро релано няма да има нужда от убесйатове такива каквито ги знаем ами ще са само директории с данни.

Флуксовете са цензурирани.
Ако искаш да хостнеш сам такъв модел и да правиш пари директно от генерация на картинки, трябва да е НЕцензурирано - търсят се много (по впечатления).

Аз бих се ориентирал към нещо бързо/супероптимизирано и да е добро примерно в аниме жанра, понеже там са най-големите извратеняци.

ПП. На Pruna моделите са супер ама май не са опенсорс.
Aз не говоря за картинки. Става дума за електронни компоненти , платки с набити по тях елементи.

Design PCBs with AI​

steerable-agent-hero.15398cd7.jpg

Горе