Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Има много хубави неща, които Костов е направил, но е правил и много грешки поради некомпетентност и дори наивност. За пример ще дам някои ТЕЦ-ове, на които в момента сърбаме попарата като трудно можем да се отървем от тях. Тези "дребни" грешки носят сериозни последствия за следващите.
По Костово време беше разпродадена голяма част от държавата. Това някои го сметнаха за правилно, тъй като реално се разпродаваше фалирал бизнес, който все някак трябваше да продължи (т.е. да не се генерира още безработица). Други пък го разгледаха като разграбване/подаряване на държавата. Аз лично не съм сигурен коя от двете теории е по-вярна.
Това държавата да е в супер отношение със Световната банка и МВФ в условия на криза е сериозно притеснително, тъй като тези две институции се занимават основно със задълбочаване на кризите.
Един от основните недостатъци на Костов е това, че не изглежда да е отборен играч, а на път се задава някаква версия на коалиционно управление.

Аз подкрепям всякакви програми подкрепящи дребния бизнес, но не всичко е бизнес. Има хора временно неориентирани на трудовия пазар, но квалифицирани, които не бива да бъдат съвсем загробвани. Понякога човек има нужда от помощ от държавата, но не помощ правеща го зависим от нея, а помощ даваща му възможност в скоро време да не се нуждае повече от такава помощ. Нека не забравяме, че все пак сме хора и трябва да проявяваме човещина, а не да разчитаме на дивия западен безчувствен капитализъм.
По политически убеждения аз съм ляв, но не ляво в смисъл богатите да хранят бедните, а държавата чрез различни механизми да пази малките от големите и да им (на малките) помага чрез опростявания на бюрокрация и данъчни облекчения честно и почтенно да си изкарват хляба.
Не подкрепям политики търсещи "чужденстранни инвестиции" в стил "търсим милостиня". Ако чуждестранните фирми не се регистрират в България и не плащат данъци в България, те не са ни нужни. Ние имаме ресурси/капитали и не е редно някой да ни ги изнася зад граница под формата на печалба. Ако искаме чуждестранни инвестици, трябва да помислим за данъчни облекчения и всякакви мерки да ги докараме да работят изцяло на територията на България с минимално или никакво изтичане на капитали навън. Не би трябвало новите чуждестранни гиганти чрез толериране от държавата на основание "чуждестранни инвестици" да изяждат/съсипват родния дребен бизнес.

Конкретно за Костов:
Мнението ми е умерено към положително, но считам, че този човек прекалено дълго време е бил в политиката и трябва да бъде пенсиониран. Прекалено дългото киснене в политиката нарушава идеята за периодична сменяемост на властта чрез демократични избори.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата". По този начин то опозори България пред света и предаде българската кауза (чийто смисъл явно му се губи). В самата формулировка за защита правата на т.нар. "малцинства", за "разширяване" на правата на малцинствата, е заложена коварната презумпция , че техните неотнемаеми права като български граждани са били накърнявани (тенденциозно) преди това.Това меко казано не е вярно и не отговаря на истината.Подписването на подобна конвенция показва България в много отрицателна (и лъжлива) светлина пред Европа и света, като страна, където хората се дискриминират по етнически признак. Това, всички знаем, не е вярно! Противоречи на демократичните ценности на уважението и толерантността, които винаги е изповядвал и защитавал българският народ.

Някой се опитва да ни вмени чувство за вина за нещо, което не сме извършили. Подписът под такъв документ, според мен, е равносилно на национално предателство, защото той отваря "кутията на Пандора" и всички злини ще се стоварят върху нас (това вече е факт).

Да не говорим за потъпкването (за кой ли път? ) на конституцията, където пише:

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.".

Щом като всички сме равни пред закона с тези, защитаващи отделни етнически групи, закони те се превръщат (по пътя на елементарната логика) в привилегировани!

С това унизително самопризнание за неизвършени престъпления и официално признаване за съществуване на етнически малцинства, ние си вкарахме най-големия автогол. Т.е. ни вкараха безгръбначните от правителството на Костов и ОДС. Защо? Ето защо:

4.1. "Рамковата конвенция" дава изключително много козове в мръсните, неверни ръчички на Доган и Лютви. Тя просто вкарва вълка в кошарата и е началото на ново настъпление на ДПС (довело до най-големия им успех - влизане в самото правителство и пряка власт). Така етническата партия неимоверно много повиши и без това "високата" си "цена", която с търпението си всички ние плащаме.
4.2. Исканията, претенциите, изказванията от ДПС и другите чисто етнически, (т.е. абсолютно неконституционни) политически партии ще стават все по-нагли и по-нагли. Не трябва да се чудим защо става така, защото отговорът е очевиден - "признаването" на самата българска държава, че накърнява правата и свободите им (!?), с подписването на прослувутата рамкова конвенция за малцинствата. Те се позовават именно на нея и тя стана тяхното най-голямо оръжие, защото е международна и по тази причина има много по-голяма стойност.
4.3. Да не говорим за абсурдните и неконституционни новини на ЧУЖД ЕЗИК в едно от най-гледаните времена по "НАЦИОНАЛНАТА" телевизия. И за всички останали "дребни подробности", с които НЕ трябва да свикваме и да се примиряваме. Защото не става дума за "етноси", "малцинства" или "мнозинства", а за съвсем елементарни и очевидно НЕРЕДНИ неща. Не става дума, че има такива новини (на чужд език), а че са по "НАЦИОНАЛНАТА" телевизия. По принцип може да има новини на всякакъв език -английски, френски, патагонски и т.н., но мястото им не е по една НАЦИОНАЛНА телевизия, не за друго, а защото според Чл. 3. от "сега действащата" конституция "Официалният език в републиката е българският."
4.4. Т.нар. "лидери" на ДПС (които до един са бивши агенти на ДС, т.е. част от партията, която извърши срамния Възродителен процес, и за което всички плащаме) ще се възползват от това вече "международно узаконено" разделение на българския народ на "мнозинство" и "малцинства", за да внасят нестабилност, когато трябва "да поискат" нещо от останалите партии. Те вече го правят със старите добре известни формули от рода на "заплаха за българския етнически модел", "нарушаване на етническия мир", "...би нагнетило етническия баланс", еди-какво си е "опасно за етническия модел (мир) в страната", и т.н. "Рамковата конвенция" дава изключително много козове в мръсните, неверни ръчички на Доган и Лютви. Тя просто вкарва вълка в кошарата и е началото на ново настъпление на ДПС (довело до най-големия им успех -влизане в самото правителство и пряка власт). Така етническата партия неимоверно много повиши и без това "високата" си "цена", която с търпението си всички ние плащаме.

Мнението не е мое, но добре анализира това, за което говоря.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Конкретно за тази конвенция за малцинствата би било хубаво да метнеш линк към текста ѝ, за да си спестим говоренето на празни приказки, а да разгледаме конкретни текстове.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

През последните 12 години точно това се случи - големите и ТОЛЕРИРАНИ западни фирми
изядоха родните малки. Хубаво за потребителите, но зле за БГ производителите и търговците,
които за да работят са взели куп кредити и за съжаление без подкрепа стигат до фалит.
Ама за това не е виновно управлението на Костов.

Unwise, както винаги си със задълбочено мнение.:D

redrum, бля-бля, пишем за изход от кризата, а не за националистически пропаганди
и новини на нам си къв език, които почти никого няма да дразнят, ако му е пълен джоба.
Не харесвам нито ДПС, нито Атака - много са ми крайни и двете партийки и изобщо не им вярвам.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Волен Сидеров поиска възмездие за Иван Костов

[video=youtube;TMZy4dExfcI]http://www.youtube.com/watch?v=TMZy4dExfcI[/video]
 
Re: От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от криза

Тъмносиният Иван Костов е казвал в прав текст - Ние погребахме българския национализъм, това при приемането на конвенцията за правата на малцинствата (коя година, ще те излъжа). Същия инициира приемането на позорната декларация, че голямата екскурзия била етническо прочистване. Изразява подкрепа за гей браковете и говори за сектанта Дънов, като за новия Христос. Това стига ли ти?

И за разлика от теб, аз съм се запознавал с автора на това, което си цитирал (лично). Не е лош човек, но заблуден за много неща. Точно като теб :)

Виж сега значи не мога да представя ДСБ като по-националистическа партия от АТАКА, нито те се борят за този статус... ДСБ е про европейска дясна партия, фокус върху бизнес и икономиката, но е доказано достатъчно национално отговорна когато става дума за важни за страната въпроси... Смятам че нашия пълноправен коалиционен партньор Български Демократически Форум, който са основани от последните живи членове на Съюза Българските Национални Легиони може да имате допирни точки на програмно ниво който да бъдат подкрепени и не виждам нищо лошо в това. Както бих подкрепил и кауза на Зелените която смятам за правилна...

Обаче аз вярвам в европейското бъдеще на България и по някой въпроси АТАКА е доста крайна и не смятам че такава крайна позиция е най-правилната...
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Ха, че готина тема сте си спретнали тъдява :)

НЯМА да гласувам за Костов. Въпреки добрата програма. Въпреки че съм дясно ориентиран. Костов не е месия и не може да повтори "изваждането" от 97ма. Нямам време да направя пространен анализ, само ще кажа - първо няма какво да се приватизира повече, второ кредити се раздадоха вече де що имаше на кого. Иначе казано - няма от къде да дойде ресурса, който помогна на Костов да изгради образа на "велик" икономист.

Да не се забравя и склонността му да прави политика "отлюспвайки" съратниците си. До прогнозните 1,8% го докара сам.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Точно тук идват сериозните различия във вижданията ни (твоите, coolice, и моите). Мен Европата сериозно не ме вълнува и е редно ние да помислим първо за себе си и нашите интереси. Националните интереси винаги трябва на стоят над европейските или на други "партньори".
Проблеми са ЕС с техните неравнопоставености като се започне от подривните различни субсидии за селското стопанство и се стигне до разните там норми за некриви краставици. Да, макар да не се занимавам със селско стопанство, това е основен български поминък и е редно да не подкрепяме политики, които ни прецакват в тази или друга насока. Това не е никаква свободна равнопоставена пазарна икономика базирана на конкуренцията, а "повече за нашите" и "нашите нека изядат и иместят вашите". Политиката на ЕС спрямо нас в почти всички случаи е "Отворете си границите, за да влязат нашите и да заемат мястото на вашите".
Точно съдържанието "за европейско развитие на България" беше от основните причини навремето да не подкрепя ГЕРБ когато сваляха звезди в началото.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

пИДАЛИТЕ АДМИНИТЕ МЕ БАНИРАХА
ПОДКУПЕНИ СА ОТ ЧЕРНИЯ КОСТОВ ДА АГИТИРАТ
А СА ИЗБЕГАЛИ В КАНАДА.
НЯМАТ ПРАВО ХОРАТА ,КОИТО ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА КОЙ ЩЕ МЕ УПРАЖЛЯВА
АЙ СИКТИР И ФОРУМА
ПОДПУПНОСТ НАЖСЯКАДЪДЕ ЗАТЖА Е ЗАПАДНАЛ ФОРУМА ОТДАВНА
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Преди години бях гласувал за партията на Иван Костов. Обаче бях разочарован. Оказа се, че този политик предлага антипазарни закони. Едва последно време започна да говори за предимството да няма субсидии. Обаче въпреки това, в предизборните програми на неговата партия щедро предлага субсидии. Иван Костов не въведе плосък данък когато можеше. Даже имаше изказвания за това как прогресивния данък бил по-справедлив. Сега предлага "мек" вариант на прогресивен данък - данъчно облекчение за работещите бедни - щели да забогатеят като им спестят мизерните 7% данък (10% от каквото остане след облагане с осигуровки).

Защо няма да гласувам за ДСБ.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Е как МВФ и Световната банка се занимават със задълбочаване на кризи? Колега, почети малко по въпроса и сам ще се убедиш, че не си прав в изказването си.

Впрочем и аз ще гласувам за ДСБ.

Относно приватизацията - по време на криза какво се прави според вас? Костов идва във време, в което няма избор - той няма късмета на БСП и тройната коалиция да дойде в стабилно време - при неговото управление са натрупани всички кризи една върху друга - социална, икономическа и политическа. Всяка една от тези криза е достатъчно силна, за да събори всяко правителство - вземете за пример падането на ГЕРБ от власт, породено то социалната криза.

Моля ви като говорите за партии използвайте реални аргументи, а не фиктивни или разни клишета.

И искам да ви се поскарам за нещо - престанете да гласувате за "ТОЯ" само и единствено, за да не дойде на власт "ОНЯ". Гласувайте за партия, не напук на друга партия.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Редрум, с последните си постове просто затвърди позицията, че имаш ултра крайно мнение, лошо няма но проблема произлиза от факта, че е базирано на грешни заключения. Ти не си за 21 в. ти си за 20 век и то за арийски Германия, ще ти е най-добре. А факта за либерализиранията, пазарите и икономиката си още по далеко - не искам те питам в какъв строй в момента живеем, щото ще кажеш пазарен либерализъм :D
Ти просто търсиш решението в концентрирането на власт и затова не можеш приемеш как ще има нещо друго без абсолютното християнство, което честно казано си е живо плагиатство на езическите и египетските вярвания. Пишеш се за националист, защо не изповядваш вярванията на Българите от преди покръстването или са сектантски щото така казва библията :D И да ти кажа тогавашните вярвания са били едно с природата и са вярвали във висши сили - е и християнството е така ама за нас трябва си църква иначе не струваш никъв. Е ако бе чел какво пише Дънов друго щеше да говориш защото е много близко до това което е било в БГ преди.

Ако просто искаш БГ да е добре - трябва мислиш за БГ икономически интереси а те не минават през това което мислиш - огромна държава и контрол на всичко от нея, да пази от лошите частници :D
В момента трябва си зададеш въпроса, кой ще ограничи държавата да става по-голяма?! Е аз не виждам, коя ще е тази партия!
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Американски АГЕНТ
http://petel.bg/Ivan-KOSTOV-SKOCHI-V-ZASHHITA-NA-SHISTOVIYA-GAZ--Iskat-OTMYANA-NA-MORATORIUMA__11884
Педераст.

Тоя педераст няма да махне и визите за руснаците, дето идват тук да харчат пари и да инвестират, надявайте се вие американците да инвестират и да купуват имоти и да строят по черноморието. Амеркански педераст.


Блеки - ей ти един много важен фактор - махането на визите. Те руснаците те инвестират тук здраво, трябва да махнат визите. Тоя американски агент никога няма да ги махне, че ще и отъжни положението още повече с визите на братята.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов заяви, че е получил становище от БАН, според което било неразумно България да изпусне шанса за добив на шистов газ.
Американски агент - нищо повече!
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Ами ок бе Алане нека ги махнат, нямам никакъв проблем с това дори ще доведе до вливането на нов капитал. Това само за протокола не трябва да е в кирливите имоти, а в нещо продуктивно.

П.С. Колко са ни братя това да не го коментираме ..... Едно мерси за азбуката дето им дадохме не казаха :D

П.С.2 Ако технологията за разработване на шистите е ефективна и природосъобразна, то веднага трябва да се започне добива им!
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

ReminD, становището е на БАН, не на Костов. Той просто го е съобщи на обществеността, което се вижда от цитата ти ;)
 
Re: От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от криза

Точно тук идват сериозните различия във вижданията ни (твоите, coolice, и моите). Мен Европата сериозно не ме вълнува и е редно ние да помислим първо за себе си и нашите интереси. Националните интереси винаги трябва на стоят над европейските или на други "партньори".
Проблеми са ЕС с техните неравнопоставености като се започне от подривните различни субсидии за селското стопанство и се стигне до разните там норми за некриви краставици. Да, макар да не се занимавам със селско стопанство, това е основен български поминък и е редно да не подкрепяме политики, които ни прецакват в тази или друга насока. Това не е никаква свободна равнопоставена пазарна икономика базирана на конкуренцията, а "повече за нашите" и "нашите нека изядат и иместят вашите". Политиката на ЕС спрямо нас в почти всички случаи е "Отворете си границите, за да влязат нашите и да заемат мястото на вашите".
Точно съдържанието "за европейско развитие на България" беше от основните причини навремето да не подкрепя ГЕРБ когато сваляха звезди в началото.

Аз не мисля че има такова разминаване спрямо националните интереси и европейските. България и българите за да живеят добре след като внасяме енергоносителите (петрол и газ) който са основни за всяка държава и от това изтичат пари навън трябва да произвеждат и да изнасят.... ЕС е един огромен пазар и бг продуктите ако се позиционират добре ще печелим доста... Благодарение на членсвото него в България се изляха близо 30 милярда чуждестранни инвестииции който се заъртяха в икономиката и въпреки че голямата част отиде в строителството на втори план се завътяха и в другите сектори и това вдигна като цяло стандарта на живот...

Относно субсидиите ами те са неравнопоставени само за преходните периоди от присъединяването след това се върви към изравняване... Едва от 6 години сме членове и тези периоди скоро започват да изтичат... Освен това има две направления по който идват европари това са първо субсидиите и второ кохезиония фонд към който само по бедните държави имат достъп всички пари за благоустоиство, конкуретноспособност са от такива пари ... европейците ги дават защото смятат (доказано с цифри за Полша на последната среща на приятелите на кохезията (предимно скандинавски страни) че тези пари вдигат стандарта на живот в дадена страна но от това икономиката се движи по добре в цялото ЕС...

Относно Евробюрокрацията и аз не съм съгласен с кривите краставици и това че моркова е плод но смятам че тя е по добра от това да сме сами защото слага някакви рамки на наши политици да не правят каквото си искат и ни държат независими от основния ни доствачик на енергоносители който уж ни се пишат братушки ама на нас продават на най високите цени в целия ЕС доказано с цифри за да могат наши и техни бивиши комунисти държащи фирмите вносителки да папкат .... а примерите са като се почне от Договорите за Газ който само в България от цялото ЕС са секретни (Европейската Комисия е единствената която води антимонополно дело срещу Газпром за цените в БГ и още 8 бивши соц страни) Смятам че без европейския съюз щяхме да сме много по зле и да сме например като Беларус който нито са цъфнали нито са вързали...
 
Re: От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от криза

пИДАЛИТЕ АДМИНИТЕ МЕ БАНИРАХА
ПОДКУПЕНИ СА ОТ ЧЕРНИЯ КОСТОВ ДА АГИТИРАТ
А СА ИЗБЕГАЛИ В КАНАДА.
НЯМАТ ПРАВО ХОРАТА ,КОИТО ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА КОЙ ЩЕ МЕ УПРАЖЛЯВА
АЙ СИКТИР И ФОРУМА
ПОДПУПНОСТ НАЖСЯКАДЪДЕ ЗАТЖА Е ЗАПАДНАЛ ФОРУМА ОТДАВНА

Лъжеш като комунист Даласе до ника ти пише Senior Member ако си баннат ще пише Banned като на доста хора пускали теми в кофата не стига че теръпим ами се чудиш за какво да плюеш по нас... иначе не съм те баннал точно заради това въпреки че ме молеха хора на лично - щото ще каже лошите админи ме баннаха за теб е важно да има някакъв скандал и смут във форума не да си пишем градивно за накзание си прочети пак какво си писал с другия ник и кажи какво си запомние :D

Screenshot from 2013-05-10 16:30:30.png
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Като стана дума за Костов и приватизацията се сетих нещо интересно и много показателно. - http://paper.standartnews.com/archive/2003/05/25/folio/s3731_3.htm

Става дума за колоса на българската икономика - Кремиковци - 40 години на загуба. Статията е от 2003. Тоест преди ликвидацията му стават 50 поредни години само загуби.


Сами си правете изводите.
 
От: Ще гласувам за ДСБ №27 - единствената партия с ясна прогама за изход от кризата!

Като стана дума за Костов и приватизацията се сетих нещо интересно и много показателно. - http://paper.standartnews.com/archive/2003/05/25/folio/s3731_3.htm

Става дума за колоса на българската икономика - Кремиковци - 40 години на загуба. Статията е от 2003. Тоест преди ликвидацията му стават 50 поредни години само загуби.


Сами си правете изводите.

Аз няма какво да кажа за политиците, за тях ми едно и също мнението. Ако го кажа, ще загубя детската аудитория. Но не вярвайте и на издания, в който всеки може да си купи статия. :) От "кухнята" знам, че Кремикорци са били на загуба само на хартия, там счетоводството не се впряга много (по заръка на изпълнителните директори), ако липсите са около милион. Над 5-6 се впряга някой да прави одит. ;) За това там е била явно "хранилка" за много повече хора. Да и наш Костов сигурно си е взел неговото. :)

Трябва да се знае, че зад всяка далавера седи не правителството, а някой в сянка. А това, че са използвали лицето Х, за да постигнат целите си, на мен ми говори само едно - няма гаранция, че всеки няма да се възползва. Честен политик е като девствена к*рва. ;)
 

Горе