Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

Забележете как, ако сте коментирали/шернали нещо през г+ профила си и потърсите keyword включен в тоя шер линка от г+ профила ви е на 2-3то място в резултата. Но разбира се само, ако сте се логнали.

Какво, засилват още повече социалния сигнал през г+ ли?
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

Какво, засилват още повече социалния сигнал през г+ ли?

Да, това отдавна го има, но го виждаш само ти и хората, които те имат в кръгове.

Идеята е готина като цяло: примерно - търсиш за хотели в софия и ти излиза в serp-a пост от г+ от някой (с когото си в кръгове), който е бил там и е писал колко готино или скапано е било.
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

Да, винаги ги показва отгоре като си логнат. Не виждам смисъл в тая гимнастика, защото като търсиш нещо в търсачката , едва ли ще го намериш в собствените резултати.

ПС Не знам penguin 2.99 или 3.0 е ама този месец тотално се оляха с алгоритъма:

http://algoroo.com/
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

В момента имам 3 aff сайта в UK в различни нисши, всичките са в топ 8 и са на по 1 година. Комбинацията е уникално съдържание, structured data (schema.org), семантичен html и на всичките имам не повече от 10 въшни линка но са с голямо authority. Та така, няма панди, няма колибрита, бачкат си и растат. А за локал бизнеса не говорим, там тая комбинация + добър профил в локаб бизнеса и си не в топ 8, а в топ 3 и то не само за главната категория.
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

А за локал бизнеса не говорим, там тая комбинация + добър профил в локаб бизнеса и си не в топ 8, а в топ 3 и то не само за главната категория.

Би ли пояснил какво имаш предвид под добър профил в локал бизнес?
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

За добър профил в локал бизнеса на първо място трябва да си си оправил оптимизацията(като задължително включваш в статиите и името на населеното място), както казах по-горе, това е само като бонус. Но дявола е в детайлите. По важните неща за локал бизнеса:
- клеймваш си бизнеса и го верифайваш
- задължително отбелязваш къде правиш бизнес, дали обслужваш клиенти в офиса или ходиш по адреси или и двете и в какъв радиус от адреса, който е на бизнеса.
- слагаш си яко ковер фото (колкото по-голям размер, по добре) и го кръщаваш с ключовите думи и му задавъш и такъв тайтъл, примерно водопроводчик пловдив. После си го постваш в г+ профила същото ковер фото и му слагаш и хаштагове
- добавяш снимки в албум с името на бизнеса и ключовите думи и и тях ги кращаваш, все едно слагаш алт текстове
- ако няма видео, отиваш във fiverr и купуваш едно две видеа за бизнеса, упваш ги в тубата и ги постваш в сайта и в г+ профила.
- връзваш си сайта с Г+ профила
- оправяш си категориите и добавяш нови, примерно ако по дефаулт си стоматологична клиника, главната категория я променяш на зъболекар, защото има повече търсене. Или на ключовите думи, за които се бориш.
- виртуален тур ако има също помага, ако не поне снимки как изглежда вътре
- намираш хора, най-добре доволни клиенти и ги молиш да оставят по едно ревю на страницата на бизнеса. Не всички на веднъж, по малко но плавно и да е във времето. Колкото повече и колкото по-позитивни, по добре
- постваш си статиите от сайта в Г+ профила (под г+ профил навсякъде имам предвид страницата на бизнеса, не личната ти :))
- гугле взима инфо за бг от голдън пейджис и гетлокал, правиш профили и там и ревюта ако има помага. Ако не е за бг, гледаш в дадената държава с кой си партнира гуглето.

Общо взето това е, ако съм пропунал нещо, добавяйте :) И като излезеш на първа позиция да почерпиш.
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

нещо важно пропуснах, в Г+ таба за нас задължително линк към сайта, дава ви dofollow линк от гугъл.
 
От: Ще ни разплаче ли Penguin 3.0?

Няма как да ме разплаче мене, понеже нямам сайтове вече :D
 

Горе