Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

http://dnes.dir.bg/news/gerb-merki-srestu-pusheneto-12554132?nt=4

Хвърлете око на лозунга. Показателен е за зависимостта и преценката на голяма част от пушачите.....
 
Да, едно на ръка е, че българите имат кофти навик и им е густо да отидат някъде и всичко да им е ОК, другото е, че с тази псевдо-икономика само това му е нужно на бизнеса - забрани, ограничения и глоби. Ако искат догодина данъците да станат в пъти по-малко, да продължават все така. Толкова често около мен чувам все едно и също - "Къде ще ходим.....Еми еди къде си....Ееее, ама там няма къде да се пуши...Да, няма....Тогава майната му и в нас". Не знам при вас как е, но около мен това е доста често. Със сигурност е паднала посещаемостта, но това не е нужно да го констатирам, то се вижда.

Пиенето на кафе сутрин и на бира след работа е нещо като традиция, ако не при всички, то при голяма част от хората. И в един момент (за пушачите) им отнемат кефа, защото цигара и кафе или алкохол си е доста по-сладко. Това е за пушачите. В момента те са на преден план. Лошото за непушачите е, че трябва да го търпят. Но компромиси се правят и от двете страни. Едните не мрънкат, а другите пушат по-малко, даже излизат от време на време. Като бях на едно парти преди време, имаше само 3ма пушачи от 20 души, те излизаха, но съм бил и в компании, в които имаше 3ма непушачи и те се съобразяваха. Тук, както написах, е въпрос на толеранс и добро разбиране.

Иначе какво? Трима (непушачи) седят вътре в заведението, а 17 навън и си гугукат. И обратното - трима (пушачи) седят и тровят 17 човека. Не върви и това. Виж ако са на равно, пак се измисля нещо, най-малкото се правят рокади, пък и само един човек познавам, който е брутал хейтър към пушенето. За него това е слабост на човек. Не знам, всеки може да го гледа от 100 гледни точни и да измисли какви ли не глупости, но факт е, че е част от персонажа му и искаш-неискаш или свикваш или му теглиш една.

Като имаше отделни помещения за пушачи и непушачи, си беше добре, като се има предвид, че почти нямаше места в пушачите. Аз съм за тази система. Да има за всеки място - не едните да тровят другите, а пък другите да се изнизват през 5 мин. навън за по цигара. Ако е така, то за какво си отишъл на заведение, като 1/3 от времето си изкибичил навън да пушиш и да лафиш, защото взимаш си чашата и си заседнеш навън с другите "зависими". Виждал съм го и това. Единият даже се изцепи, че е един вход вътрешно с това кибичене навън. :)
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Само така никакво отстъпление! Винету като е казал, че няма да я закача забраната, няма да я закача!

Ако сега клекнат представяте ли си заведенията да се напълнят ще трябва да се върнат на работа тези 10 000 уволнени служители, безобразие! Ако си спомняте Дянков каза, че ще гоним Гърция, Испания и Португалия ако така вземат всякакви безработни да се връщат на работа никога няма да ги стигнем. Какво имам предвид да не го пиша пак:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=38039&p=377332#post377332
 
Ама аз мисля, че и хората си гонят интересите. Кой пушач ще ти отиде на заведение, да даде некви егати кинтите и да го карат да излиза навън да пуши? Това ще е голям мазохизъм. Както писах, много хора ще изберат това да си останат по домовете си, отколкото да отидат някъде и да ги карат за зъзнат навън. И най-лошото е, че не подсигуряват и никакви условия за това. Само едно заведение видях с тези отоплителни гъби, до които като застанат 5 души и това е. Това е решение, ако си решил да правиш наистина добро впечатление.
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Хайде да погледнем на нещата и от друга гледна точка. :)
Това с пушенето по заведенията е европейска директива, която рано или късно с "възелин" или без ще я вкарат и в България. Както вкараха редици други европейски правила като например пререгистрацията на автомобилните номера, смяната на личните карти, шофьорските книжки и много още други, за които голяма част от населението даже не е и чувало, но които по един или друг начин са ни коствали пари и нерви. Но за нито едно от горните неща, народа не се бунтува толкова.
Редихме се няколко пъти на безкрайните опашки в КАТ или пред РПУ -тата да си сменяме документите или номерата на колите, псувахме на ум, но същевремено си казвахме - щом е така в Европата, дайте и ние да заприличаме на тях... плащахме, късахме си нервите, ама си мълчахме и не организирахме никакви бунтове и протести. :shock:

Живея в страна, в която е позволено да се пуши само на открито и това е така вече от почти седем години. Преди това се пушеше на всякъде, даже по суперите (нещо, което винаги ме е учудвало много). Когато въведоха забраната имаше някакви дебати и недоволства около месец - два, преди и след окончателното и въвеждане и с това въпросът поприключи. Хората приеха истината, че пушенето е вредно и че всяка една стъпка за ограничаването му е в полза на цялото общество. Естествено, винаги има недоволни, но здравето е най-важното нещо, което имаме, нали?

За сметка на това, няма сила която да принуди някой европеец да си смени в едикакъв си срок личната карта, паспорта или номера на колата, щото не отговарял на някакъв си европейски стандарт. Тези принуди са кражби от джоба и от времето на всеки един от нас. За тези неща хората са прави да се бунтуват и да се оплакват. За такъв род неща в Европа стачкуват и протестират и се борят за правата си!

Ние протестираме, защото не ни дават да си варим колкото си искаме ракия и защото не ни дават да си пушим навсякъде. :-o Да ни имат в Европа проблемите.
Разбира се - всеки има право на лично мнение и свобода.
Всичко е въпрос на ценности и приоритети.
:(
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Наистина ли има някой, който е вярвал, че тая измислица за облекчаване на ограниченията може да мине? Няма да стане нито в този, нито в следващия парламент. Този закон не беше гласуван на партиен принцип. Имаше депутати от ГЕРБ и БСП, които гласуваха и против, и за. Непушачите сред тях почти напълно подкрепиха забраната, а сред пушачите също имаше доста, които гласуваха за. Непушачите като цяло са повече както в България, така и сред депутатите в частност. Имат подкрепата и на част от пушачите, тъй че за облекчаване или отмяна на забраната не може да става и дума. Чисто технически няма как да мине. Едно време са се правили всякакви простотии, но това не значи, че са били правилни. Една от тях е била пушенето в самолетите, което сега ни се вижда абсурдно, но рано или късно нещата винаги си идват на мястото.
 
От: Re: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Ама аз мисля, че и хората си гонят интересите. Кой пушач ще ти отиде на заведение, да даде некви егати кинтите и да го карат да излиза навън да пуши? Това ще е голям мазохизъм. Както писах, много хора ще изберат това да си останат по домовете си, отколкото да отидат някъде и да ги карат за зъзнат навън. И най-лошото е, че не подсигуряват и никакви условия за това. Само едно заведение видях с тези отоплителни гъби, до които като застанат 5 души и това е. Това е решение, ако си решил да правиш наистина добро впечатление.

Когато съм излизал в Лондон и пред заведенията имаше тъпла от хора никой не се оплакваше. :( Хората много добре знаят, че е вредно, но поради една или друга причина не спират цигарите. Избора си е техен. Искат да пушат - марш навън, не сме длъжни да им дишаме дима.

А това, че забраната не била изгодно икономически са глупости. Живота си кипи по заведенията и без да се пуши вътре. Това, че българските собственици предпочитат да инвестират в скъпи коли, да се правят на "гъзари" вместо в инфраструктура и подобряване на услугите си е изцяло техен проблем. Една идея по-малко лакомия, разсъждения с перспектива (не ден за ден или месец за месец) и всеки бизнес, какъвто и да е той ще оцелее дори в най-голямата криза.
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

За това няма да просперира тази държава никога, защото все дърпа чергата според кефа си. Където се прави бизнес няма място за пристрастия. Но все пак това си е мое мнение, което надали някой друг споделя.:)
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Какво толкова му мислим? Не виждам защо да няма места както за пушачи, така и за непушачи? Драмта не е голяма. Аз не пуша често, но лично аз като ми се прииска искам да не избивявам апокалипсис. В смисъл, не ми е приятно (както стана миналия път като излизах на нощен живот) да минавам през 200 човека, докато се добера до входа (защото сапарето ни беше в края на заведението, а хората бяха един върху друг, тук се гони максимума), че да изляза ка студа и великия бизнесмен да е сложил на 200 души само една грееща гъба. Това не ми допада. И какво като е вредно, то нещо, което да не ни вреди останали въобще. Мисля, че стреса и некачествените храни първи ще ни довършат, но това е друга тема.

И за цяла вечер успях да излязанзанточно 2 цигари. А на някои от компанията пък грам не им видях очите - докато се доберат до сапарето, стане време за другия фас. И тяхното не е човешко, но в комбинация просто се чудиш какъв го дървиш там.
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

В доклад на френската Сметна палата, посветен на бюджетните средства, изразходвани за кампанията против тютюнопушенето, се изтъква, че в страната всяка година умират по 73 хиляди души от болести, свързани с пушенето. Председателят на палатата Дидие Миго обяви, че кампанията е претърпяла пълен провал, предаде АФП.

Той подчерта, че забраната за пушене в обществени помещения, която е в сила от 2007 г., не е довела до намаляване на броя на пушачите. Днес пушачите във Франция са 34 на сто от населението, срещу 35 на сто през 2000 г.

Според Миго единственият действащ метод за борба с пушенето е по-нататъшното повишаване на цената на цигарите и оказването на помощ на онези, които искат да се откажат от този вреден навик.

Миго изтъква, че през 2004 г. Франция е отпуснала 300 милиона евро финансова помощ на магазините, продаващи тютюневи изделия, заради рязкото намаление на печалбата им след увеличаването на цената на цигарите. Тази сума е три пъти по-голяма от бюджетните средства за борба с тютюнопушенето.



http://europe.actualno.com/Proval-n...o-vyv-Francija-news_410193.html#ixzz2FI1UkpmS
 
От: Ще се пуши в заведенията, но след 22:00 часа....:D

Абе те франсетата с едни роми не могат да се справят, ти с цигарите искаш :-o
 

Горе