Явор Колев ще бори престъпността в А1

$INeed$

Well-Known Member
Май всички вече сте чели за кибер-бореца на републиката и новия му работодател:


Има един коментар, който ми направи силно впечатление:

Помните ли как по-рано тази година ГДБОП прибра апаратурата на редица провинциални и квартални кабелни оператори заради нарушения на закона за авторското право. Операциите, доколкото помня, бяха съпроводени с ударна рекламна кампания на А1 и други едри доставчици, които да привлекат клиентите им, оставени без телевизия и интернет.

Сега, изненадващо, Я. К. започва работа именно в отдела за авторско право на А1.

И като се замисля колко бивши министри и хора, на високи позиции от властта някак след славното си приключване на кариерата си в държавния апарат и всичко прилежащо, някак успяват да ги "привлекат" в определени компании, имащи май нещо общо с тях още при предишната им месторабота. :) Няма случайни неща, от мен да знаете. :)

И все пак, да му е честита новата работа и да черпи на първа заплата. ;)
 
Това с насилственото затваряне на малките бизнеси е повсеместно, не е само във фалшивия свят на интернет. Трябва само техните компании да работят, останалите на каишка при тях пазаруваме. Дъвчи народе лидълските банани и мълчи.
 
  • Like
Реакции: Ril
Това с насилственото затваряне на малките бизнеси е повсеместно, не е само във фалшивия свят на интернет. Трябва само техните компании да работят, останалите на каишка при тях пазаруваме. Дъвчи народе лидълските банани и мълчи.
Всеки има глава на раменете да си избере оператор. Като не ми харесва А1 има и други.... същото и с лидълските банани - ако са ти по сладки от ebag си взимаш от там.
 
Пожелаваме му попътен вятър, там има много за кибер-пазителя. :D Само не знам защо го изритаха от А1. Малко се съмнявам в Лев Инс да му дават повече, или може би в А1 не вижда кариерно развитие. Когато си слушал при Боко, имаш много отворени врати в кръга фирми. ;)
 
Въпроса е къде има най-много хардове да изследва :)
Доколкото следя рекламите и всички такива свързани с дигиталния пазар, Лев Инс имат един продукт, който е нов и представлява кибер застраховка. Като силно започнаха да я налагат малко след локдалуните, поради бума на хоум офис практиката. Мисля, че има нещо общо с това, но само гадая. Още им оглавява кибесигурността в компанията, но ще е доста "закачен" за тази им вид услуга. ;)
 
Цитат от новинарски сайт:
Хакери атакуват масово всички държавни агенции, научи lupa.bg от криминалисти. Нападенията са се засилили откакто Явор Колев напусна ГДБОП.
 
Хахаха, lupa.bg, брааааат. :) Тия са много яки, нещо между сигнално жълто и биволъ. :) Интересно как така са се засилили. То който не е искал не е успявал като гледам какви хакнати сайтове им правят на агенциите и институциите, да не говорим, че лъснахме с личните си данните по едно време. :) Но май той не беше на чело на звеното тогава.
 
Не трябва да си много добър хакер, за да пробиеш някой сайт на държавна институция. Там така са им ги правили по проекти и от вс еот фирми на "наши хора", като всеки си е взел по веригата, че се чудя още как не са ги нахендрили световните звезди. :) Колкото до Явор Колев, сигурен съм, че е цар на Kali Linux и всеки ден на работа си прави пенетрейшъни на всяка една мрежа в държавния сектор. :)
 

Горе