въпрос за crocmint

От: въпрос за crocmint

Направих първата продажба те всъщност са две само че едната е declined но на другата пише pending мисля че ще получа комисионна от нея.Благодара на всички които ми помогнаха.
Честито от мен и си знаех, че ще я направиш. В момента помагам на лични съобщения на още един потребител, който съм сигурен, че ще направи и той сефтето. Много бързо ще започнеш да правиш по 1-2 на ден, а после надявам се и повече на дневна база. Малко е трудно в началото, но имайки търпение и умения, всичко се получава. Успехи и ако искаш да развиваш още, кажи ни, да помагаме с каквото можем тук.
 
От: въпрос за crocmint

Форума много ми помогна, дано успея да го развия така както казваш и мисля да започна още нещо.
 
От: въпрос за crocmint

Форума много ми помогна, дано успея да го развия така както казваш и мисля да започна още нещо.
Когато се налага, трябва си помощ. Сега е време да се съсредоточиш и върху увеличаването на продажбите. Примерно постави си цели (малки но сигурни):

1. По една продажба на седмица.
2. По една продажба на ден.
3. По две продажби на ден.

............ и така катери, докато не вземеш максимума. Не е нужно да е с един сайт. Може да разработиш и още. ;)

Поздрави и много успехи в бъдеще. ;)
 
От: въпрос за crocmint

Дайте съвет.
Един сайт с няколко продукта или отделен сайт със свързани статии за всеки продукт?
Хмммм. Много са различни като идея и двете. Но не е лоша стратегия и едното и другото, да ти кажа. За второто не ми стана ясно какво имаш в предвид. Информационен сайт с няколко статии и определено продукти по темата ли? Или нещо друго. Иначе мога да ти кажа как ще стане мега добре. И то с WP. :)

Значи, правиш си един общ сайт, който реално ти е информационен на тема, всякаква за хелт. Като инсталираш един плъгин, който ти прави Multiple Blogs. Не е изключено да е повече от плъгин, който реално да иска поддомейни. След настройките правиш една малка мрежа на един домейн, като силно се надявам логическото мислене да не ти е проблем, че става голяма мешавица започнеш ли веднъж и стигнеш ли до над 3 блога в един. Брандираш всеки един поддомейн, примерно, като му даваш и име на продукта, все едно правиш инфо сайт и имаш sport.yahoo.com. И вече си ти. :) Това мисля, че е най най нещото, за кеото се сещам на момента. Мисля, че резултатите ще са на лице бързо след малка популяризация. Но пак се иска търпение. Няма как.

Дано това си имал в предвид, а ако не - помисли и върху тази опция. ;)
 
От: въпрос за crocmint

Да, нещо такова имах предвид. За поддомейни не се бях сетил.

Мерси за насоката
Дано съм ти помогнал. Искам да видя такова изпълнение как ще е. Определено много ми допада. Даже, ако някой сайт започне да има доволно трафик, то това може да е една от схемите, които ще го набере. А и винаги ще може да добавяш нови къстам решения. Така де отделни сайтове, като продукти - със всичкото си - FAQs, Client Stories, Why this product....и т.н.
 
От: въпрос за crocmint

Прочетох цялата тема и изкрено се радвам, че нещата са потръгнали за regen, както и за помоща от форума към начинанието му. Успех на всички, които имат търпението, желанието и умението да печелят от афилиейт, започвайки от 0-та.
 
От: въпрос за crocmint

Прочетох цялата тема и изкрено се радвам, че нещата са потръгнали за regen, както и за помоща от форума към начинанието му. Успех на всички, които имат търпението, желанието и умението да печелят от афилиейт, започвайки от 0-та.
Аз не само се надявам, но и вярвам, че ще се получи. Аз с каквото мога ще помагам. Много е важно да имаш добра визия, последно време, да не кажа почти винаги на такъв тип сайтове се гледа баунс рейта да е нисък, това определя качеството - съответно и доброто му позициониране в търсачките. Ще видиш, че след 50тия потребител на ден ще започнеш да имаш резултати и хубавото при този бизнес е, че инвестицията се отплаща бързо, при наличието на таргетиран трафик.

Не пропускай социалния елемент, който вече се взима под внимание и вина, когато изграждаш подобен тип сайт, мисли и за бранда. Все пак знаем, че Google харесва това, респективно ще те показва в даден SERP на челни места, защото си експерт в областта. Ето някои неща, които трябва да са добре направени в началото, другото ще израждаш:

1. Съдържанието. Важно е когато даден потребител дойде на сайта ти, той да получи информацията по най-смилаемия начин. Използването на термини е допустимо за всяка нищо, но е редно и да се даде кратка дефиниция. Защо? Защото хората, които не го разбират винаги ще се разровят в сайта ти на открият какво точно означава, което е трик и да ги задържиш при теб, а не да дадеш трафик на Wikipedia. Не е изключено да водиш и към нея - давайки на Google да си мисли, че имаш добри линк нейбърс, но защо? Може и ти да го направиш. Поне аз така мисля, че е редно.

2. Визията. навигация. Не пренебрегвайте визията, навигацията и добре подредените елементи. Колкото по-лесно успява да се оправи потребителя с браузването на сайта ти, толкова повече той ще го прави. Неща от рода на скрити страници и достъпа до тях, чрез няколко клика (а реално искаш да акцентираш върху тях), не е добра опция. Да, не можеш да сложиш всичко на 1-2 клика от мястото, на което е попаднал. Но може да направиш добра-логична връзка. Ако е дошъл за hair loss, не виждам смисъл да има в сайтбара линкове към sexual health категория. По-скоро към някой друг съвет свързано с това. Нещо от рода на "5 tips to keep your hair shiny and strong". А от там пак може да го препратиш към продуктовата страница или ревю на някой продукт. Акцент - винаги гледай на всяка страница, пост, категория да акцентираш върху основното, което би заинтересувал потребителя, разглеждайки/четейки информацията там. Разпиляването не е добро както за теб, така и за решението, което се предполага да вземе потребителя - колкото по в целта го удряш, толкова по-голям успех ще имаш / конверсия.

3. Цел. Изграждайки горното винаги си задавай въпроса - каква е целта ми. Какво целя с този сайт / страница. В случая - да го насочиш към взимане на решението "купувам", но преди това се минава през "имам проблем", "какво може да ми помогне за решаването му?" и "да, харесва ми, ще пробвам". След това идва "купувам го" или "ще му дам шанс". За жалост всеки успял сайт / уебмастър минава през това, като част от детайлното мислене на потребителя. Потребителско поведение, от което се отваря повече работа или "тунинговане" на процеса по продажбите.

Дано това помогне в началото. :)
 
  • Like
Реакции: Rock
От: въпрос за crocmint

Какво мислите за купуването на Wiki и High PR линкове, защото ми е трудно да ги направя сам.
 
От: въпрос за crocmint

Какво мислите за купуването на Wiki и High PR линкове, защото ми е трудно да ги направя сам.

ми много зависи как ще ти ги направят

уикитата са абсолютно безполезни ако ти ги изакат в някакви изоставени платформи някъде на гъза на най-забутаните дейтацентрове. уикито в общи линии е едно - уикипедия. там понеже яко бият модерация за това е ценен линка - щото имаш ли го явно значи си струва

тез хай ПР линкове обикновено са пълна шит ако говорим за оная пача анджела и гея пол. Там хващат един сайт в който могат да с еправят профили и хай пр линка е профила ти в сайта. е да ама не - тоя линк има пр нула и доста по-ниска стойност от нула. Щото ако не еразвит - полза от него никаква. Има софтуер бол за такива линкове катопочнеш от сенюка и свършиш до знайни и незнайни пакистански творци.

Огледай се за тематичен линк в нишата си и се постарай да получиш читав линк. блог коментар е най-лесния и достъпния вариант, да не говорим че може да коментираш само в стаитии които се отнасят за твоята ниша. гост блогинга също е добра опция но трябва малко повече зор
 
От: въпрос за crocmint

И аз си мислех нещо подобно но не бях сигурен, така е трябва сам да си свърша работата.
 
От: въпрос за crocmint

И аз си мислех нещо подобно но не бях сигурен, така е трябва сам да си свърша работата.
Да,няма да е зле да наблегнеш в началото сам на SEO-то. Не за друго, но хубавото SEO се прави от опитни и квалифицирани хора с опит, които сигурно биха ти взели не малко пари. Даже и да те изконсултират. :) Мога да ти дам един съвет, прави сайта, така че да отговоря на точките, които съм застъпил по-горе, като това няма как да не повлияе и на SEO-то ти по един или друг начин.

Но винаги може да получиш съвети тук и за това. :) Дръж ни в течение на нещата. ;)
 
От: въпрос за crocmint

Здравейте,от известно време чета темите в сайта.След като прочетох тази реших и аз да се захвана с онлайн бизнесът и по специално с affiliate marketing-а.Нямам почти никакви познания в никоя област,но мисля,че не е толкова трудно и с много четене и малко помощ,и насоки от вас ще се справя.Регистрирах се в crocmint и си направих сайт в blogger.Сайтът е makethingsbigger .blogspot .com ако може да кажете вашето мнение дали съм го нагласил долу-горе :D .
Искам да попитам :
1.Има ли почва за успех(продажби) blogger ?
Идеята ми е да си купя домейн(и) и да ползвам безплатният хостнг на crocmint.Ще използвам техните темплейти . В сайта им има интересни статии в които е обяснено по най-простия начин как да се направи първия сайт.(„How to create your first website“, „How to design a money-making web page“ и т.н.)
2.Как да измисля името на домейна ?
Имам още много въпроси,просто в момента неми хрумват. Когато се сетя ще пиша.Очаквам вашите отговори :)
 
Последно редактирано:
От: въпрос за crocmint

Здравей. Добро начинание си подхванал. Всички, които започват, избират blogger платформата и после, като им се разрасне блогчето, минават на собствен домейн. Хостингът на Crocmint не съм го пробвал, но определено ще е добър за нуждите на сайта ти. Ето какво мога да те посъветвам аз:

1. Има разбира се. Доста хора започнаха по този начин, даже ние преди време купихме подобен блог - уникален тамплейт, който да отговаря на нуждите на сайта, домейн и контент. То това е нужно на всеки почващ, поне като начало. Винаги може да донадгражда с времето. ;)

2. Името на домейна, според мен, трябва да бъде някаква интересна и лесно запомняща се комбинация от думи - да кажем една кл. дума и нещо друго, като mensguide.com, healthymale.com. Има примери много. Но зависи какво има свободно, какъв бранд искаш да изградиш в областта и прочие. Но е важно да става и ясно за какво е името. Освен ако не си бранд, който ще доказваш и в бъдещето налагаш, за да правят асоциации с него и продукта / услугата потребителя.

Като се сетиш за нещо друго пиши. Но определено е добра нишата, в която си се насочил. ;)

Доста трябва да го пооправиш сайта, докато започне да дава резултати. ;)
 
От: въпрос за crocmint

Имам вече 100 долара в акаунта и се опитах да ги изтегля но нещо не стана.Казаха ми че като се опитат да ги пратят получават ето това съобщение:

(This recipient accepts PayPal payments only through their website. To complete this payment, please go to their website and follow their instructions, or email the recipient for instructions.

Някой знае ли защо не става, до сега не съм имал такъв проблем с PayPal.
 
От: Re: От: въпрос за crocmint

Да писах им преди малко и сигурно утре ще имам отговор, но реших да питам и тук.:)
 
Re: От: Re: От: въпрос за crocmint

Да писах им преди малко и сигурно утре ще имам отговор, но реших да питам и тук.:)
Лично ние не сме имали такова нещо. Ако не стане, не се притеснявай. Доколкото знам, имат доста алтернативи за плащане. ;) Изчакай отговора им. Мисля, че ще имат адекватен отговор на въпроса ти. Не си прав нищо различно по акаунта си в PayPal? Интересно е, защото съобщението е за потвърждение. Поне така го разбирам аз. ;)
 
От: въпрос за crocmint

Получих ги имаше някаква грешка. Преди две седмици пуснах кампания в adwords и за сега нищо не мога да направя, нямам нито една продажба и не знам дали да продължавам да се занимавам с тоя adwords.
 

Горе