гугъл и индексация на дуплициран контент

mftw

Member
Здравейте, чудя се към днешна дата - 28 ноември 2020г. имате ли представа как гледа г. на дуб. контента? Примерно на wordpress сайтче с да речем 50-тина уникални поста и към 200 копнати... с добавяни разни неща, но все пак както са взети текстовете им така са плеснати?
Как го тълкува тва машината? :) Индексира ли? Кво прави? Ако някой има наблюдения може да сподели. Търсих нещо да видя по-прясно, ама нямаше.
 
Зависи на какъв език е. Най-голяма е цедката на EN съдържание.
Естествено, Гугъл няма достатъчен ресурс да провери дали съдържавието ти е копирано от целия интернет, но могат ръчно да блокират сайта. Никой не знае какви са им инструментите за проверка, но вероятно сравняват съдържанието на сайтовете в топ 100 (например) на serp-а със сайта ти, преди да го допуснат в топ резултатите..

Има много сайтове с крадено съдържание, които се класират. Идеята е откъде и как крадеш.
 
  • Like
Реакции: mftw
Мерси за отговорите.
За сега изглежда, че индексира, макар и малко странно.
Между другото в духа на темата, кво стана с бутона в search console за индексиране... нещо да знаете? Чета, че доста хора се оплакват, че не бачка, при мене не работи от близо 1 година.
 
Може би защото си неграмотен крадец на съдържание. Според новите метрики на гугъл, ботовете му могат да индексират индивиди, като теб и да им орязват функции. Това се прави с цел, ограничаване на плагиадството и стимулиране на полезно съдържание в мрежата. Ако, все пак мислиш да продължаваш да крадеш съдържание от чужди сайтове, съветът ми е да започнеш с разтегливи движения за задни части и да се запасиш с индустриални количесва лубрикант.
Упех колега.
 
Само да добавя. От гледна точка на нас, хората хоито се стараят да добавят полезно съдържание в мрежата, не е много ОК да се сримулира крадене на съдържание в форума. Лека и доходна.
 
Може да стана дума за взимане на статии с позволението на авторите им и публикуването им с линк към оригиналното съдържание. Доста честа практика. Но и аз не съм голям фен да се взима така. Това е не само кражба, но и грубо нарушаване на каквито и да е правила и морали. В практиката ми съм виждал как откраднато съдържание, сложен на по-тръстед ресурс, избутва оригинала. И това е доста грозно. Тук, в случая, едва ли е така.
 
@Kortes имам позволение на автора и го цитирам с линк. Минал съм през процес на одобрение преди да вкарам автомацизациите.
 
@Kortes имам позволение на автора и го цитирам с линк. Минал съм през процес на одобрение преди да вкарам автомацизациите.
Имам познати, който направи такъв агрегатор на новини от известни сайтове. За всеки дори си има и писмено разрешение. Получава се добре, но не знам как се класира в Google. Но той разчита изцяло на социалните мрежи и директно влизане на сайта си. ;)
 

Горе