използвате ли VR очила

nortrant

Well-Known Member
Тази технология прилича малко на 3Д принтерите - уж нещо революционно и накрая нищо. Какво ново създадоха тези две технологии?
Принтерите уж щели да ги ползват в медицината. VR очилата също, въпреки че трябваше да имат много по-голямо развитие в гейм индустрията (дори тя да създаде нови игри които да смесят онлайн и офлайн, реалността с виртуалното
 
Забавно но все още неизгладена технология. Наблюденията ми са само върху vr и vr2 на Samsung.
 
VR ще промени света момчета, оставете това с телефоните това е само да гледаш видео тествайте HTC или Окулуса просто ще видите бъдешето!
 
Поне дизайна на електронните магазини ще се промени много. Ако се разработи и доставката с дронове на самообслужване ще стане екомерсе на автопилот от всякъде.
 
Доставка с дронове, ще отвори и пазар за търгуване на часови въздушни трасета. А по нашите ширини ще се "харесват" и дроновете от някои, нещо ктоъбонус към поръчката. :)

Колкото до очилата, смятам че има още време докато наистина стане тояа, за което го гласят. Шернете някой модел очила, който сте тествали и ви е направил добро впечатление. Направо линк за поръчка. ;)
 
Доставка с дронове, ще отвори и пазар за търгуване на часови въздушни трасета. А по нашите ширини ще се "харесват" и дроновете от някои, нещо ктоъбонус към поръчката. :)

Колкото до очилата, смятам че има още време докато наистина стане тояа, за което го гласят. Шернете някой модел очила, който сте тествали и ви е направил добро впечатление. Направо линк за поръчка. ;)

Мини през офиса да ти дам едни на Samsung, но са съвместими мяй само с Galaxy и Note серията.
 
За какво ги използвате? Игри, филми?

Колко още може да се развиват тези очила (т.е. какви са недостатъците на най-добрите модели)?
 
Все още цената на VR e доста недостъпна за масата хора, и не знам дали това с идеята за евтини очила могат да се намерят от 15лв. до 300 прави лоша реклама на самата индустрия, въпреки че за филмчета става, то е просто бегла представа за това което наистина представлява VR

Малко информация VR за телефони представлява възможността да се наблюдава видео заснето 360 градуса т.е самия потребител избира гледната точна, чувството е все едно си се пренесъл на друго място и гледаш в която посока поискаш, в зависимост от камерата с която е заснето видеото по-скъпите дават доста по-добро качество чувството е доста реално, основният минус е че потребителя е статичен!

Вече истинския VR e с продуктите на HTC VIVE /Купени са от Гоогле/ и Окулус рифт /Купени са от фейсбек/ тука положението става фантастика, освен очелата се поставят базови станции коита засичат очилата създава се игрално поле аз съм си го направил в хола 3-2м. /колкото по голямо толкова по яко/ имаш и специални джойстици който се явяват ръцете ви, това позволя на потребителя да се движи във VR да взаимодейства с предмети да седи да кляка абе да прави всичко все едно си в реалността, в момента тече адски бум на създаване на съдържание, към HTC VIVE вървеше и безплатна игра да изкачиш еверест, играта е микс между анимация и реално заснети видеа чувството е невероятно и бая изморително :D

ПС само за пример има един симулатор качваш се в асансъор и те качва на върха на висока сграда и има една дъска която стърчи и трябва да минеш по нея пуснах до сега на 10 човека само 4-ма минахме, жена абсурт стоят на ръба на асансъора и не мърдат от страх! Чувството е 100% реално, знаеш че не е реално но не мърдаш и крачка напред от страх!
 
  • Like
Реакции: bioz
Аз имам от почти година VR за PlayStration и вече над 3-4 игри. Преживяването е невероятно. Разбира се все още има какво да се желае от дисплея, но хубавото е, че няма забавяне.
Може би тази технология за сега ще остане изцяло за забавления, но с все по-прецизните си показатели може да стане едни симулатор за обучение във всякакви свери.
Така се лъже мозъка, че съм виждал хора как се дърпат, викат и свалят очилата от страх. :)
 
Определено. :) Използваш ли ги и за какво най често?
Тези съм ги ползвал само няколко пъти. За тест - видео, порно, няколко игри. Подаръци от партньори и изложители са... иначе не бих вложил пари в нях в момента. Образа не е hd.
 
Как се вижда порното и задължително ли е нужно да заключиш стаята, в която си, за да не стане неприятна изненада? :) Хахаха, базикам се. И аз не бих вложил. Сори, че го казвам, но преди време щото беше модерно си взех таблет и не ми беше най-умната инвестиция в техника. :)За очилата съм на същото мнение, поне в този им период на развитие.
 
в момента тече адски бум на създаване на съдържание
Аз точно за това пуснах темата. Какво се очаква на пазара свързано с очилата в следващите няколко години.
Аз бих имал интерес към нещо което комбинира онлайн и офлайн като ловенето на покемон, но разбира се нещо по-интелигентно - стратегическа игра, развитие на виртуален град и т.н.

П.п. ако в действителност реалността е толкова добре пресъздадена, дали (ще) има някакви ограничения за съдържанието :D
 
имам PSVR който ползвам сравнително рядко .. тестовите игрички и демота са лудница .. но все още няма достатъчно много и достатъчно добри игри :(
 

Горе