ключови думи - няколко въпроса

HCAMEIRPDERP

New Member
Здравейте,

Интересуват ме няколко въпроса около meta keywords...
Как е по добре да има повече или по малко думи?
Може ли да добавям думи на кирилица?

Извинявам се вече ако има такава тема, но поне аз неможах да намеря..

Поздрави.
 
за мета ключовите думи запомни сами следното :)

* Използвай ключови думи, които ти се намират в текстовото съдържание на страницата
* За мета кл. думи не използвай повече от 700-800 символа, че иначе става флуд
* Подреди кл. думи по важност. Първите са с най-голяма тежест
* Не повтаряй повече от 7-8 пъти една ключова дума
* Ако искаш и на китайски можеш да пишеш, стига да можеш :D
 
не повече от 20 думи
Личното ми мнение е че meta keywords нямат значение за позицията в SERP и писането им е чиста загуба на време
 
Здрасти и добре дошъл.

Първо, и аз искам да дам мнение. Значи препоръчителното според мен е 10-20 думи, не поввече. Ако искаш да имат пълна ефективност обаче трябва да ти се застъпват със същите в текста на страницата. Иначе, наистина тежестта им никаква.

Еми по-добре е да си концентриран върху по-малко - така ще е по-сигурен че ще захапиш за тях. Просто с максимума (20) не вихдам да се получи кой знае колко добър текст, имайки предвид че всяка трабва да присъства повече от веднъж в текста.

Да, можеш. Даже ако си за бг трафик е препоръчително. :wink:

Успехи и късмет тук. :) :wink:
 
Аз имам сайтове с киурди и без киурди разлика не виждам :) По принцип защото съм мързелив не слагам но това не означава че не си подбир киурди просто се нябляга на тях в контента :) Понякога слагам по някидруг да има ...
 
Е, така е, ама едва ли са се избили да тайпват този keyword - хамали. Не е като да ти излязат 1 000 000 сайта оптимизирани с тази думичка. Има се предвид ако се оптимизира за нещо - се взима маквимума от он-пейдж оптимизацията - а от оф-пейджа - винаги може и още. :)

А и средно конкуренцията гравитира (на първа страница) около 500-600 резултата за името на сайта си. Което погледнато реално означава че пазара е доста приятен за навлизане - говоря за Organic SE Traffic.

Иначе съм съгласен че и за малкото ще се хване търсачката. Е в случаят не е малко - тайтъла. Ако си сложат и в текста ще са по-силни от сега.

:wink:
 
От: ключови думи - няколко въпроса

HCAMEIRPDERP,

Няма никакво правило за това колко думи да слагаш в meta tags, сложи толкова колкото мислиш че описват статията или съдържанието ти - естествено гледай да не са прекалено много.
Ако си нов - отдели повече време на съдържанието на сайта ти, това SEO от преди 10 години няма да ти помогне да станеш Номер 1
 

Горе