който знае да помага

nestle

New Member
здравейте искам да си направя сайт който на края на завършва на .bg или .com а незнам къде да видя как става това айде ако някой знае да каже ще съм много благодарен :)
 
nestle каза:
здравейте искам да си направя сайт който на края на завършва на .bg или .com а незнам къде да видя как става това айде ако някой знае да каже ще съм много благодарен :)

Приятелю на теб ти трябва домейн :)

Колегата Crazy_Mast е направил едно блогче, което ще е от помощ за теб и другите, които търсят да закупят домейн и/или хостинг ;)

Погледни го http://365hosting.blogspot.com/

Иначе ако искаш изчакай някой от експертите да те насочи ;) Че аз съм бос в тая област :) Все пак хвърли 1 поглед на блогчето на Мастъра ;)
 
потърси в гугъл "регистриране на домейн" и ще ти излязат много фирми... избери си някоя и си регистрирай .ком един домейн... на .бг не се надявай, освен ако не ти се дават излишни пари :wink:
 
Бате, добре дошъл и весело изкарване тук. Само да те попитам кое предпочиташ повече -.com или .bg? Има разлика както в цената така и в това за какъв пазар си се насочил, като националност. Макар че с първото разширение вървиш навсякъде и е по-добро според мен.

Може да ти препоръчам и godaddy.com - както и опцийте които тук са дадени. Но премисли за какъв проект ще ти трябва. :wink:

Успехи и всичко най най....:) :wink:
 
за ком блинки ти каза за .бг

bgregister.org редиректва към www.registrator.bg

Предлагат улеснена процедура срещу 200 лв има отзиви за тях (демек хора са ги пробвали) ако сам си вършиш работат щяло да се върже 130 лв така чух ама си било разправия ....

http://forums.bgdev.org/index.php?showtopic=19224

иначе още няколко фирми щяха да предлагат улеснена процедура ама не съм чул повече..... чакам ги да си кажат
 
аз ти препоръчвам да си направиш сайт от типа
sait-bg.com или bg-site.com или sitebg.com.. а не site.bg
защото ще спестиш около 100-200 лв само от домейна по добре ги дай за хостинг
или за реклама в адуордс
 

Горе