Търся: колеги, екип, заинтересовани за zapazi.bg - booking платформа и не само..

v.vasilev

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте, преди години писах за един мой проект - https://zapazi.bg .
Реших да пиша отново.
Създаден е през 2011 с цел организиране на времето, но това беше началната цел.
Желанието ми е да се развие , да има възможност да се свърже с различни държавни и други приложения като НАП, НОЙ, за да може лесно да се експортират, изпращат, получават документи.
Преди няколко месеца промених дизайна тъй кат не бях го променял от 8 години.
За момента има възможност да се запазят часове както за лекари така и за други сфери като частни учители, салони за красота, адвокатски услуги.
Когато го създадох , направих възможност да се запазват и билети в автобус, ЖП, хотели, кина.
Идеята беше да се помни лесно и да е на едно място.
Тъй като съм сам в разработката , не се популяризира много. Две години след мен се появиха и други платформи за лекари.
Затова и пиша отново.
Смятам че има на къде да се развива.
Нямам бизнес план, нямам и бюджет, няма заплащане, имам желание и го разработвам през свободното си време.
Който има желание и време, идеи - добре дошъл :)
 
Последно редактирано:
Уебсайта е супер. Но за без пари да сехване някой... много се съмнявам. За да се хванат трябва да има ясен маркетингов план и храта вероятно ще се хванат ако има потенциал да печелят пари. Аз за съжаление няма да мога да съм от голяма полза. Мога да ти предложа банер реклама в мои сайтове, но се съмнявам да са от кой знае каква полза.

Първо трябва да се привлекат доктори и бизнеси. А по принцип докторите са малко.... какво да кажа за тях, ще искат да им е максимално лесно и просто и като цяло с вече съществуващите платформи, ще е трудно да ги накараш да позлват и трета, особено когато няма възможност да има синхрон между всичките. Ако им предложиш такава опция, така хората ползващи коя да е от другите платформи автоматучно като се синхронизира с твоята, ще имат едно централно място в което ще получават данни, така графика няма да се бърка... Защо го казват това... В момента шанса за дублирани часове и някой да забрави да погледне някоя от платформите е голям, претрупване с хора по кабинети или салони и т.н. Ако направиш възможнист за синхронизация с другите две платформи хората ще иам за какво да позлват И твоята. Нямам време да обяснявам надълго но дано си схванал идеята ми. Тя е повече насочена към лекарите. Ако ще се ползва и за салони, театри и т.н. там пък другия ти конкурент са евент платформите. Изобщо за да не стават дублирания трябва да помислиш за възможните сингронизации. След като това стане с времето ще можеш да привлечеш още бизнеси исамите хора да централизират всичко в едно.. Така си го представям, може и да не съм прав разбира се.

Поздрави и успех!
 
https://zapazi.bg/search/?spec=pediatur

Това трябва да се оптимизира, на първо четене, да идват хора към тези страници, мета заглавия/ описания, отделни страници с категориите, ако трябва по градове, райони и т.н.. Разгледай подобни сайтове има много в САЩ, като концепция как са, по-скоро са тип каталог + възможност за claim listing + запазване, като запазването е отделен бизнес модел.
 
благодаря. да, разбрах идеята, може да се направи ако другите платформи предлагат експорт . но няма проблем да се регна и да тествам. с google calendar работи.
това е един от проблемите - всеки пита за заплащане .. аз бях първия ако не се лъжа но ето - някой наля пари другаде и дръпнаха. всеки иска да развива бизнес и никой не иска да съдейства. затова не стават повечето неща :)
друг проблем - правя го като хоби, имам идеи и ги развивам, не стават бързо нещата но поне не се отказвам.
 
някой наля пари другаде и дръпнаха
Не, просто някой с пари наля пари за да се направи и за да се развие.
всеки иска да развива бизнес и никой не иска да съдейства. затова не стават повечето неща
Не е въпроса за това, просто в България всеки гледа себе си, броят се на пръсти хора които ИМАТ желания да инвестират в нечий проект / идея. Фейсбук се е развил ЗАЩОТО е имало хора с пари, които след презантациите на Марк"ото" "Зубърбъг" са видяли птоенциал, дали са му пари.. БЕЗ финансовата част, той не може да има нищо. А преди да се включат бизнесмени е бил най-добрият му приятел богаташ. Казвам ти грозната истина. Аз търсех финансиране на проект, който има потенциал ( и все още ), но дърво... Докато АЗ лично не си събера пари да го развия ( защото никой не иска да дава ), няма да стане НИКОГА... защото сме в България... Опитах комбина с един, той открадна идеята и ми тегли една майна, само че понеже не разбра ( аз не му казах най-важната част от идеята ) идеята напълно, той се провали и т.н. Та никой програмист, пвотарям НИКОЙ или поне 99,9 % от българскитеп програмисти без да вземат пари НЕ бачкат, освен ако не направят проекта за себе си.....същото е и със СЕО, копирайтъри и т.н. Дали ще намериш този оставащ 1 %? ДАНО, но трудно, бавно... Аз си казах, нямам физическтоо време за да махна клиент и да работя по проект, който със сигурност ще се развие бавно, просто няма ка кда стане бързо ( освен с много пари за гугъл реклама или да се наеме голям екип, защото без пари голям екип никога няма да събереш и за това ще стане бавно ). Много мисли ми се блъскат в главата, трудно ми е всичко да го приведа в текст. В общи линии БГ = Мисия невъзможна!

Иначе както казах прекрасна идея, страхотен сайт.... В Бг така станаха нещата, че всичко опира до пари. Аз съм на свободна практика не ми се ще да ти обяснявам положението си, с две думи ИСКАМ, пртосто няма как да стане. ДОРИ своите проекти не мога да работя по тях, защото просто няма как ( пак казвам причина има, няма как да се обяснявам сега, това са лични неща ). Дори и сайтак ойто е свързан с дейността ми не съм оптимизирал..... Според мен положението е такова и при повечето .. Изключвам от тая графа ГОУЕМИТЕ наядените с дебелия джоб. Те могат, но няма да го направят без пари както казах или без лична изгода..., няма и да се включат да помагат ако в екипа са такива като теб и мен.... Защото ако имаше и ти възможност, щеше да платиш и да ти го направят... Дано след тоя роман си ме разбрал...


Искренно се надявам ДА НЕ СЪМ ПРАВ!!! Или поне за в бъдеще да не съм прав и да се намерят хора които биха искали да лвожат рамо както с труд, така и във финансова гледна точка, за да види бъдеще проекта ти.. На мен лично ми харесва много :) А аз принципно много рядко се възхищавам на нечия работа, защото огромна част от нещата са претупани и направени колкото да не е без хич, а други са в друга графа за която нямам време да обяснявам, а и няма смисъл.
 
прав си :)
и аз съм на свободна практика но не в БГ.. докато бях там създадох този проект и .. още не съм се отказал.
пък и със всеки един ред който напиша, се радвам че съм постигнал и научил повече :)
 

Горе