специалносттелекомуника

alfaromeo156gta

New Member
Записах се в меи Варна специалност Комуникационна техника и технологии често казано исках специалност компютърни системи и технологии , но явно късмета ми е бил за комуникацията . Въпроса ми е какво вие мнението за тази специалност , има ли бъдеще какво се работи с нея после ?
 
От: специалносттелекомуника

Как да няма? Ти сериозно ли? Мисля, че специалността ти е супер добра и реално ти трябва повече хъс, за да наблегнеш над учебниците и за започнеш да учиш в детайли това, което ти се преподава. Естествен, компютърната щеше да е супер, но и тази не е никак лоша. А и винаги може да прехвърлиш след някоя година. Мисля, че доста от предметите ви се засичат - Математиките, Физиката, Механиката, Приложното чертане, Химията, Съпромата (ако не са го наблъскали в Механиката някъде), Материалознанието и прочие.

И аз преди време исках да запиша Компютърсни системи и технологии в ТУ в София, но уви. По мое време хора със 5ци на изпита и 6ци диплома не влизаха, сега баце си майката. :) Некви ги слушам влязъл с 3 на изпита. Направо не знам. За това, ако не ти харесва, макар че мисля, че е доста добра специалност, направо отивай частно. По-скъпо е ама содомията я няма. Това е гарантирано. ;)
 
От: специалносттелекомуника

Как си стигнал до университет, пич? Проличава си крахът на българската образователна система.
 
От: специалносттелекомуника

Съжалявам за лошия правопис , но сега по темата влязох в специалност телекомуникации с добри оценки математика 5.50 физика 5.00 и изпит по математика 4.50 можеше и по-добри , но за няколко месеца подготовка по математика 4.50 е прилична оценка .
 
От: специалносттелекомуника

Нещата с КСТ и ТК като предмети и практика се припокриват на 80-90% и двете специалности съм ги завършил, така че не съжалявай толкова.
 
От: специалносттелекомуника

Да, изпита е добра оценка. И другите не са лоши. Колко не ти стигна за класиране в желание №1, както ти е било сигурно в листа на специалностите. Аз за ТУ София имах 5.75 - Физика, 6.00 - Математика и 4.50 на изпита и йок. И влязох 4то желание, някаква гадория Транспортна техника и технологии. Смех. На им сега тройкаджийте, които слушам. Защото ако не вземат тройкаджии, съкращава бройката, което и и резване в бюджета и от там се отразява на заплатите. :) Всичко се връща.

Искам да ти пожела успехи и само напред. Моя съвет е - карай го ученолюбив и като имаш някакъв (мисля, че беше 4.50 или 5.00) успех, говори за преместване. в най-лошия случай, че държиш 1-2 преравнителни изпита, което пак ме съмнява, при положение, че първите 1-2 години се учат само общи специалности, а когато са близки - то съвпадението е голямо. ;)
 
От: специалносттелекомуника

Мисля, че си сбъркал града. Това мога да ти кажа, всичко се случва тук в София. По мое време в страната учиха бедните студенти. Веднага след 5 години си проличаваше. Тези, които завършваха в София бяха започнали със заплата 500 лв. (2003), а ние въшльофците още не бяхме чували, че в България има сериозни фирми. Ако съм на майка ти и баща ти бих те натирил веднага в София. Във Варна ще си губиш времето, 5 години ше те брули вятъра и най-накрая, докато си се усетил, ще те е хванала някоя нагла варненка и до там. Вашите не знаят ли къде, та там са те пратили да записваш. Кажи им, че ше си хвърлят парите на вятъра.

И ако не вярваш, запиши си сега някое приятелче в телефона и след 3 години му се обади и сравнете нещата. Щото той ще почне семестриално в БТК, щото имат такива програми, а ти ще си още на квартира в Прасковена градина до летището на издръжка на вашите.

ПС. Пък тея в Пловдив, Русе, Стара Загора не ми се мислят такива. А и Бургас също.
 

Горе