хостинг в къщи

pro15

Member
услуга по инсталациа на всичкиа необходим софтуер за хостинг използваща free software freebsd и нужниа и софтуер, некои предлага л такава услуга и колко ориентировъчно може д струва?

отговори от сорта много скъпо излаза не ми треба
100 - 200 лева на месец, че и повече искат за наемане на цела машина взависимост от параметрите. Имам си споделен хостинг които е достатъчен и задоволителен но си мисла д си пусна машина у къщи за това питам, такава като у професионалните хостинг фирми.
 
От: хостинг в къщи

има няколко теми за "домашен" хостинг. порови из форума

реално е напълно възможно, е, има си и някои недостатъци и един вид критична маса под която практически няма смисъл да поддържаш хостинг в къщи. С прости думи - ако ще хостваш два уордпреса си вземи някакъв хостинг - примерно хостбългария 3 лв месечно за десет сайта. 3 лв месечно ще ги гориш само за ток на компютъра

ако ще го правиш лаишката - качвай един хампп и действай
 
От: хостинг в къщи

:D изказа сцепи мрака. За 2к лв без ДДС ще ти го донеса готов сървъра с инсталиран linux и cPanel с платен лиценз за 1 година.
 
От: хостинг в къщи

Македонец.
 
Re: От: хостинг в къщи

Македонец.

Сандански/Разлог, нищо общо с макетата ;) Ама си кънти де.
По темата - чети темата на фена.
 
От: хостинг в къщи

Ако наистина цели да си направи домашен хост, да вземе като за начало да почете - Linux (нужно много време), PHP, MySQL. Последните две могат да се заменят с друго или допълнят с още неща в зависимост от нуждите.
 
От: хостинг в къщи

за freebsd нема л free software за тези нужди
този контрол панел нема л некав заместител
всичкиа софтуер за сървъра д е free
ако има некои желаещ д пусне списък с с програми нужни за сървъра ос freebsd.
колкото д lynux какво толкова сложно има иска повече четене и писане и желание

и нещо малко извън темата нема л некакви учебници по PHP написани по разбераемо и по подробно , защото само на мен л ми се струва ил книгите които съм прочел за php са неразбераеми за lynux съм прочел и схващам за какво става въпрос поне към 2000г се занимавах с тази ос само с учебна мисъл доста четене и писане поне в настроиките некои си мислат че като сложат x-servera това дето некои си мислат че изглежд като windows д елеснава и д не отдръпва ползвател.
и това е цел lynux
та немога д разбера за какво не мога д схвана този php не чета правилна книга ил та ако некои може д препоръча подходиащото четиво


и благодърности на тези които се опитват д помогнат
 
Последно редактирано:
От: хостинг в къщи

За учебниците по PHP имам едни те са 2 тома води се PHP, Apache & MySQL. Аз лично не съм ги ползвал тъй като са ми подарък, но се занимавам с дизайн обаче от познати съм чул че са много доволни и като съм се зачитал е обяснено разбираемо. Издателството е Алекс Софт, техен учебник за HTML съм ползвал също беше добре написан така че от тях съм доволен. И двата тома са като чисто нови освен това гледам че си от Пловдив така че ако имаш желание драсни едно ЛС може да уредим някаква покупко-продажба.

За алтернатива на cPanel мога да предложа Ajenti и Kloxo като и двете не съм ги ползвал, но ако някой друг го е правил може да сподели мнение.
 
От: хостинг в къщи

точно тези съм прочел има и lynux php apache mysql не ми влезнаха в употреба д разбера същноста на езика.
показани са само некви примери как д се направи некав уеб сайт за филмир нещо по подробно и лесно обеснено освен д си хвана частен учител по php това шега поне за момента не ммога д отделам толкова средства пък и съм си самоук некога не сам и требвал некои д ми преподава з д науча нещо при положение че учебника е написан разбераемо
 
От: хостинг в къщи

Ами виж 2 учебника за HTML имах и четох правих ама така и не се получи, накрая опря ножа до кокала и го научих за 4 дена през които трябваше и да кодирам 5 страници от един дизайн :) Гледах основно видео уроци и сайта на W3C така че според мен и без учебници може да го научиш :)
 
От: хостинг в къщи

Ако ще правиш хост, не ти трябва в детайли да си запознат с PHP и MySQL, а само как да ги настроиш да работят добре. Наблегни основно на Linux и всичко свързано с него. Като за начало научи правилно как се изписва, тъй като може да ти се наложи да ползваш търсачки при търсене на инфо.
 
От: хостинг в къщи

Требват, л, д, ле, некакви :D :D "ю ар куул йо" ..нема начин кпле ...Имаше една програмка не помня ка ксе казваше директно ти прави Сървър на Компютъра без зачение каква тие операционната система, имаше и такава която инсталира и MySQL база данни, ама трябва да се проазровя да ти кажа ...А относно езиците, карай си на HTML, че php ще ти е трудничък, а най добре ползвай ако не знаеш и не ти се чете (че то не е малко) ето тази програмка: WYSIWYG Web Builder
 

Горе