biaaro
Well-Known Member
Тук ако си женен/омъжена един от членовете на семейството има правото да си върне 20лв данък за годината.
При положение, че не се полагат надбавки за деца, никакъв вид помощ и поощрение, освен еднократна при раждане на дете (която половината или цялата отива за екипа на доктора) да искат да скубят отгоре.
На месец с жена ми общо даваме 140лв за здравни осигуровки, като ни се наложи по спешност да ползваме медицински услуги за детето ни, не ангажираме линейка, отиваме и ни се карат защо притесняваме дежурните от педиатрията. Докато в това време пристига циганче с линейка, на което му станало лошо от стоене пред компютъра и се обслужва с приоритет, а моето дете гори с 41 градуса температура и риск да ослепее - трябва да чака.
И стотинка повече данък не искам да платя от това, което плащам в момента (средно от семейството ми държавата лапа 5 цифрена сума годишно). Насреща получаваме по-малко от тези, които не се осигуряват или осигуряват на минимална заплата, а другото им е в плика (същите дето плачат сега защо държавата не им помага 90/10, а 60/40). Поне инфраструктурата и чистотата да бе на ниво, пък то и там е мизерия и крадене на плашещи нива.
Та седнал ми Копейкин да обещава как ще товари осигуряващите се честно и в пълен размер работещи, за да дава на тарикатите с едничката цел да привлече повече гласоподаватели. Същото, което правят и от БСП.
БСП и Възраждане почти нямат отношение към състоянието на нещата в момента. Аз също го ядох големия с тая спешна помощ. Детето ми със счупен крак, аз вися 6 часа посред нощ да чакам мангалите. После разбирам, че те ползвали спешната помощ като личен лекар, защото не били осигурени, а от спешното нямали право да им отказват помощ. Че и си викат безплатен транспорт.... с линейка... Отвратителна история. Какви неща видях в спешното за тая нощ не е истина.... Предполагам същите си ги видял и ти....