3 лева за литър дизел до седмици

От: 3 лева за литър дизел до седмици

Момчета, стига само сте се разправяли за глупости, кой гербераст, кой бесепараст и не знам още какви....
Ами то ние не се разправяме за такива неща. Само един се мъчи да води разговора в тая тъпа посока, ама по-умните не му обръщат никакво внимание.

А с горивата положението няма да се подобрява. Това трябва да е ясно. Вдигат ги с много, после ги свалят с малко и така... В щатите горивата се облагат с няколко пъти по-ниски данъци, но хората са преценили, че по-добре е да се лишат от огромно количество данъчни постъпления, но бизнесът да може да работи спокойно.
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Блеки четеш много сложни неща а ти се губят елементарни - като например това че дребният бизнес генерира по голямата част от заетостта и по малката част от БВП за разлика от едрият бизнес който генерира голямата част от БВП и малка част от заетостта. От което следва че когато преебеш дребният бизнес няма да загубиш толкова от БВП но пък ще удариш яко безработицата. Точно това нещо се наблюдава в момента и ако кажеш че не е така спираме да говорим.

1. Въвеждане на минимален необлагаем доход - например до 12 000лв (УК прага е около 15000лв)
2. Рязко намаляване на осигуровките за собствениците на фирми - (в УК задължителните вноски са около 250лв за ЕДНА ГОДИНА)
3. Намаляване на осигуровките за работниците и реформа на осигурителната система.
4. Премахване на хилядите бюрократични спънки за развитие на бизнес в БГ ако нямаш един човек дето непрекъснато да обикаля по разни институции да дава разни справки и документи фирмата ще потъне в глоби.
5. Намаляване на таксите и улесняване на регистрацията на фирми - (в УК ако си средно грамотен можеш да си отвориш сам фирма през интернет и ще ти струва под 100лв - ако използваш услугите на счетоводна къща ще ти излезе около 200лв и става почти на момента)
6. За новите касови апарати няма да говоря - ефекта от тях ще го усетите догодина по формата на 10% увеличени цени и безработица над 12%

И пак те питам това че правителството за 3 ГОДИНИ по време на КРИЗА няма нито една мярка в подкрепа на дребният бизнес - не се ли нарича ПРЕСТЪПНА БЕЗОТГОВОРНОСТ - и това че го заявявам на глас ли ме прави Комунист???????????????



Браво Манта, браво и аз преди съм казвал точно това мисля като мерки, е без справа УК + стимулиране на заетостта посредством преклалификация и отпускане на префенциални кредити или субсидии в капиталови разходи.

За едрия дребния бизнес не съм го изпуснал, знам го идеята с която ти говорих фактор е просто БВП за разтежа, не толкова заетостта - че малкия бизнес е гръбнка на икономиката факт.

Така като изключим касовите апарати, по времето на 3ните тези препоръки за подобряване на средата са си в сила както сега така и тогава, ако тогава бяха ги реформирали когато имахме огормните излишъци( а знаеш в кофти време се режат всички разходи колкото може и се облага всичко за да се закурпят дупките, ако имахме една действаща централна банка друго щеше да е) .... - за мен 2те показни неща бяха корп. данък и плоския данък и като цяло статуктовото не се е променило от тогава до сега, само факта че при БСП беше добре сега това им е основния коз, яко да пропагандират черния песемизим. Сега че няма воля правителството да ги направи е друга манджа, щото дори и да искат няма стане докато кукловодите им не решат, че може

Не разбра се че не си комунист ако е това, щото съм на 100% съгласен с теб, но си мисля БСП дойде ли на власт всичко ще се вдигне, щото те процедират винаги с дефицити, е верно намазаха един бум и управялваха в подем. Че герб ги няма никви това не го коментирам, но както герб обслужват нечии интерсии така и БСП, с тънката разлика че по времето на БСП имаше яко пари, а герб ръфат кокали.

Виж не съм твърдо убеден, че някой ще дойде и ще направи точно това което е най-добре за БГ както ти го опемена - можеби ел. правитлествово в частност ще намали бюркацията, но ..... Ей днес чета за плана на Волен и как събира електроат като ще национализира всичко и ще регулира всичко :D и ще вдигне заплатите средните на 1к пенсии 500 красота, само дето после ще бъдем на положението в св. корея

Има нечии големи интерсии, които са в наш ущърб който и да е на власт, нещата в идните години няма са розови както за нас така и за всички друг из ЕУ и света и у нас.


А проблема с цената на бензина няма се реши никога от правитеслтовто, така че протеста е безмислен, единствното срещу което трябва се протестира да има действаща съдебна система, управли се за мен всичко ще потръгне - защото в момента пазара ние е силно картелизира и монополизиран, айде да не моно но олигоползиран, колкото и мерки да има от страна на правителство при недействщи комисии за монопол или комисии за защита на конкунерите и другите правни комисии които се грижат за пазара, ако не се самосезират всичко ще е така както си е сега.


Тестче в УСА, цената е изкуствено ниска - щото иначе идеята зависоко арогнаниия им дух че са велика нация и всичко им се полга по задължение, ако има скъпа цена на бензина или поне пазарна като в ЕС, ще обезсмили идеята и ше види кви дебила са в действителност
 
Последно редактирано:
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Блеки има един стар лаф - С голяма патка лесно се пикае
Или с други думи когато икономиката върви лесно се управлява - Обаче се вижда кой колко струва като дойде нанагорното - Много е вероятно ако сега управляваха БСП да не е по добре - Но това няма смисъл да го коментираме защото не управляват те.
Тоест не може да оправдаваш собствената си некадърност с кризата - Аз разбирам да бяха предприели поне няколко мерки и да кажат това е положението, но те не правят НИЩО а точно в криза е важно какво ще направиш.
Ако днес на власт бяха БСП и пак нищо неправеха щях да ги соля по същият начин и сигурно някой щеше да ми вика гербер - факт е че просто съм реалист и виждам че държавата бездейства и това се отразява на икономиката
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Бе аз немога да проумея.... как може изобщо да разсъждаваш върху това БСП вариант ли е... да правиш сравнение между БСП и ГЕРБ ?
БСП, дето изпокрадоха десетки милиарди само за последния си мандат. Ами предните? Само последния път успяха да унищожат половината гори, да заробят енергетиката за следващите 30 години със секретни (СЕКРЕТНИ БЕ СЕКРЕТНИ) договори с Русия... Да не говорим за чисто криминалните им престъпления като случая Белнейски или когато потулиха случая със София-Кардам влака....

Стабилност на икономиката имаше не благодарение на тяхното управление, а въпреки него. Просто навреме му спряха на Орешарски еврофондовете, затова неможаха да окрадат всичко.
Единствената причина в момента да има държава е това, че тъпия им електорат се сдуха и на изборите си остана вкъщи. А сега пак кряка да ги връща. Това да правиш сравнение между БСП и която и да е друга партия, камо ли пък ГЕРБ... трябва да си напълно неадекватен и да не си пускал новините последните 20 години.
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Що не излезете вие двамата на следващия протест да поспорите ,може малко да дигнете адреналина, а даже може да ви викнат на дебат от БТВ
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Агейнст ти си уникален идиот - Както написах по нагоре - правя сравнение с БСП защото БСП са били на власт предният мандат - Това е исторически факт и ако не ти харесва това не значи че не се е случило.
А за разликата си прав БСП са краднали няколко мандата докато ГЕРБ тепърва почват - но вярвай ми правят го с добри темпове и скоро ще ги задминат
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Ти можеш ли да посочиш един единствен пример за кражба на сегашното правителство? Щото казваш, че крадяли с добри темпове? Един аргумент извади бе, недей като тъп бесепар само глупости да плещиш. Ясно е, че си работил (крал) в тая партия, ама тука все пак не сме малоумни.

Е както аз ти давам пример с АЕЦ Белене и договорите с Русия (до тука станаха 10ина млрд само за 1 мандат). Има още няколко пъти по толкова, но да речем, че са само тези двете.
Викаш ГЕРБ щели да ги задминат - чудесно, дай пример.

Ти наистина ли мислиш, че човек като Дянков е дошъл тука с идеята да краде?
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Първо Дянков още не е разбрал точно за какво е дошъл щото работата дето я върши не е свършена
А предполагам не си чувал за имотите на Цветанов
Не си чувал за банката на Цветелина
Не си чувал за кандидат зета на ББ
Не си чувал за столична община
Мога да изреждам до утре сутрин и това са само нещата за които се е разчуло - за сметка на това не виждам някой да е вкаран в затвора от предишното правителство - от което следват две неща или нещата които се разказват не са верни или вашето правителство прикрива кражбите на предишното - избери си което ти е по удобно
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Имотите на Цветанов? Ти малоумен ли си? Какви имоти бе? 6 апартамента в цялата му рода на обща стойност.... колко - милион? Дори да ги е откраднал тия пари, това е ставало по ваше време.
Аз те питам за кражби по време на управлението им. И то от ранга на десетките милиарди на БСП, а ти ми приказваш глупости - че чичото на лелята на Цветанов имал 60к неплатени данъци..... И това е всичко, което изнамериха, преравяйки цялата му рода до 9 коляно. Това е смешно бе!

Банката на Цветелина - какво за нея? Продаде я наскоро. Там кражбите са били преди 15ина години, пак по времето когато и ти си бил в тая партия.

Аз те питам сега откакто ГЕРБ са на власт да ми кажеш с кои кражби щели да задминат вашето "управление"?

Не бил виждал някой да е вкаран в затвора.... значи нямало кражби... ти верно си пълен дебил. Как ще вкараш някой в затвора докато е на власт и си замете всички доказателства, би ли обяснил? По тая логика и на Доган хонорара не е кражба?
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Момента ясно е ,че ББ и компания крадят толкова много ,че страната следващите 20 години пак ще е в криза... Много ясно ,че няма да си ги купят на собствено име или на родата,но кой знай колко пари имат вече.. а да не говорим сигурно апартаменти в лондон , парис ,америка т.н. Колко са откраднали ще стане ясно след като загубят следващите избори,но те вече ще са избягали далече..
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

До едно време е забавно да се спори, ама после става досадно :) Нека се приключи темата. Дори и с протести - бензина няма да падне. Освен, ако пак не се вдигне протест в цяла Европа. Обаче с тия кредити дето ги дават на гърците, в най-скоро време може да очакваме по 100% скок на всякакви стоки. Нали тия кредити трябва да се гарантират и да се избият от някъде? Гърция няма да успеят сами. Дупе да ни е яко.
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

ЗАЩО ПАК СА ВДИГНАЛИ НАФАТАТ БРЕ?

ДА НЕ СЛАГАТ ЯЙЦА В НЕЯ?
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Пак ще им сменят касовите апарати :twisted:
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Една дума, МОНОПОЛ - нефта не е вдигнал от пика си от преди близо две седмици
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Е ама наще са решили да го вдигат, този път оправданието ще е друго :twisted:
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Явно калкулират идейното сваляне на ДДС или това че ни удари силно слънчево изргиване - едно от двете ще да е причината
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

КЗК: Лукойл, Ромпетрол, Петрол и ОМВ България в картел - Ни думай?:lol:

Опря ножа до кокала на КЗК май.

Коментари под статията:

Добро утро КЗК!?!?!? Наредиха ли ви, да прогледнете
Та, тя Цялата Българска Икономика работи на Принципа на Картелните Уговорки
Затова и дребният и среден бизнес Умира!!! Тоест 99% от Българската Икономика!!!!

Това го знаем, нещо друго? Санкции, отнемане на лицензи или не - просто правим достояние в медиите една обществена тайна и дотам?
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Бреей най-накрая някви наченки на държавност
 
От: 3 лева за литър дизел до седмици

Аз съм за вдигането на цените на 3 лева. Но премахването на всички данъци. Има други държави където бензина е по скъп , да кажем 3 лева, но в него е вклиучена ( Гражданска отговорност , данък , каско , винетка. Имаш кола сипваш бензин караш , плащаш само бензина. Имаш кола нямаш пари за бензин не плащаш нищо.
А не като сега , има доста хора които си платят да кажем данък 200 лева ( ако колата е над 100 коня , обикновено млади тарикатчета с БМВТА. ) Каско 200 лева, Гражданска 180 лева. 580 лева, и после нямат пари за бензин.
 
От: От: 3 лева за литър дизел до седмици

Аз съм за вдигането на цените на 3 лева. Но премахването на всички данъци. Има други държави където бензина е по скъп , да кажем 3 лева, но в него е вклиучена ( Гражданска отговорност , данък , каско , винетка. Имаш кола сипваш бензин караш , плащаш само бензина. Имаш кола нямаш пари за бензин не плащаш нищо.
А не като сега , има доста хора които си платят да кажем данък 200 лева ( ако колата е над 100 коня , обикновено млади тарикатчета с БМВТА. ) Каско 200 лева, Гражданска 180 лева. 580 лева, и после нямат пари за бензин.

Верно ли има такива държави ?
кои са те?
това е много хитро измислено!
Караш много плащаш много - караш малко - плащаш малко!
 
Последно редактирано:

Горе