D
Deleted member 1942
Guest
-
Последно редактирано от модератор:
Да, така е.Най-сигурното е да не държиш много пари в банка, а само колкото за зор-заман
Варианта е с ел.подпис, според мен. В моята банка:
имаш парола, ясно
електронен подпис за активно банкиране е само за една сметка
електронния подпис е с ПИН,
потвърждаване с SMS код за изпълнение на операцията след подписване.
И имам две сметки, като само в тази която ползвам да плащам има примерно 500-1000 лв според датата от месеца.
Тия мобилни приложения, ясно е че уж са писани и тествани, но....
Електронен подпис се краде (не говорим за dongle-а физически да се открадне, а подписа намиращ се на него) от заразен компютър (докато е вкаран dongle-a) тествано и видяно на живо от мен. Еднократна парола (код,смс или каквото и да е) не може да се открадне.
смс ите се пренасочват като стой та гледайЕднократна парола (код,смс или каквото и да е) не може да се открадне.
пълни глупости, като откраднеш подписа, а пина не го знаеш, ще се хванеш за палците!
смс и другите кодове минават през системата на банката, администратори имат достъп до съдържанието, смс-те също минават през оператор(може даже да са два, един на банката, един твой), кодовете някой ги печата, може да си направят копие!
Чел си прекалено много книги. В чужбина може и да се прави (сменят сим картата и докато се усетиш твоя номер е с нова сим карта). В БГ тоя филм го няма. Трябва да си с заразен телефон (Android) който да прихваща смс-ите и тогава вече става други филми.смс ите се пренасочват като стой та гледай
Кажи го на тия хора (и на мен защото ми се случи и добре, че навреме предипредих фирмата която обслужвах).пълни глупости, като откраднеш подписа, а пина не го знаеш, ще се хванеш за палците!
смс и другите кодове минават през системата на банката, администратори имат достъп до съдържанието, смс-те също минават през оператор(може даже да са два, един на банката, един твой), кодовете някой ги печата, може да си направят копие!
Той кода важи 15 минути само , не е вечен . Кой та знае какво правиш та да ти звънне , та не знам какво си . По новините един път даваха как като не си извадиш "електронния подпис" могат да те хакнат . Даваха един пострадал . Казаха ползваш и вадиш .