D
Deleted member 1942
Guest
-
Последно редактирано от модератор:
5-те години изтекоха със задна дата.Истината е че след 5 година в тъ
рсачката на гугал ще се показват само монополните фирми. Политиката на компанията е да подържа монопола и да изкарва големите фирми напред.
Така е. За това в момента трудно може да се говори само за SEO без обща маркетинг стратегия - сошъл, брандинг и всичко, което да направи марката ти известна не само в мрежата, но и сред потребителската маса, която таргетираш. Технически винаги може да направиш SEO-то на едно много добро ниво, но това, че се бориш с големи брандове ще те обезсърчи, ако не предприемеш нещо в тази насока. А в повечето случаи говорим за не малки бюджети. Ето защо се учудвам когато някой собственик на сайт реши, че 1000-2000 лева за сайт са много, при положение, че ако иска този сайт да има стабилен трафик и да е популярен в резултатите е нужно в пъти повече бюджет, за да го осъществи.5-те години изтекоха със задна дата.
Поне според мен, и това си мое мнение, тя едната причина за това положение е очевидна - Google иска всичко, така пушва новите да рекламират, а другата причина само я предполагам - деградация на потребителя. Превръщаме се в кликбайтващи роботи, които търсят по 1-2 ключови думи.Така е. За това в момента трудно може да се говори само за SEO без обща маркетинг стратегия - сошъл, брандинг и всичко, което да направи марката ти известна не само в мрежата, но и сред потребителската маса, която таргетираш. Технически винаги може да направиш SEO-то на едно много добро ниво, но това, че се бориш с големи брандове ще те обезсърчи, ако не предприемеш нещо в тази насока. А в повечето случаи говорим за не малки бюджети. Ето защо се учудвам когато някой собственик на сайт реши, че 1000-2000 лева за сайт са много, при положение, че ако иска този сайт да има стабилен трафик и да е популярен в резултатите е нужно в пъти повече бюджет, за да го осъществи.
Изключително странно се държи Гугъл напоследък. Имам сайт на 2 години... и днес като написах moiasait.org в търсачката и миизлиза Може би имахте предвид: drugsait.orgИ така, тъй като ключовата дума е несъществуваща дума, която обаче наподобява една истинска дума, изведнъж Гугъл е решил да започне да показва съобщение "Showing results for [истинска дума]" на някои потребители и съответно да показва резултатите за истинската дума, в следствие на което сайтът ми "изчезва" от SERP-а, освен ако потребителят не кликне "Search instead for [несъществуваща дума]".
Преди никога не е показвано това съобшение. Явно ще трябва да се поработи върху налагане на бранда в интернет, за да може Гугъл да спре да показва съобщението.
Зависи какво имаш предвид, вероятно под моят и твоят нямаш предвид точно тези думиИзключително странно се държи Гугъл напоследък. Имам сайт на 2 години... и днес като написах moiasait.org в търсачката и миизлиза Може би имахте предвид: drugsait.org
Все едно сайтът ми е на 1 месец...
На мен ми е по-интересно след като сайта ти да кажем е пропаднал от позиция на която е бил, дали не се усложнява процеса супер много на връщането му пак напред. Разсъждавам на принципа на противоположностите, защото мога да се обзаложа, че ако един сайт е успял да се закове на първа страница, това му гарантира по-голяма вероятност да си остане там. Колкото и на някои да им прозвуча нелогично, когато го казах.И така, тъй като ключовата дума е несъществуваща дума, която обаче наподобява една истинска дума, изведнъж Гугъл е решил да започне да показва съобщение "Showing results for [истинска дума]" на някои потребители и съответно да показва резултатите за истинската дума, в следствие на което сайтът ми "изчезва" от SERP-а, освен ако потребителят не кликне "Search instead for [несъществуваща дума]".
Преди никога не е показвано това съобшение. Явно ще трябва да се поработи върху налагане на бранда в интернет, за да може Гугъл да спре да показва съобщението.