Abv поща с нови правила

Kortes

Active Member
Или поне за мен са нови, най-общо казано, ако нямате възможност да влезете в пощата си за период от 180 дни или с други думи 6 месеца, всичките ви данни биват изтривани и пощата ви деактивирана.
Вече им писах гневно писмо, отговорът по тъп от очакваният.
Не ми е проблем, че са си променили условията за ползване, тяхно право си е. Яд ме е, че не ме осведомиха, а имаше как. Не знам друг мейл провайдър, който ще ти изтрие мейла, ако не влизаш 6 месеца. Не ме боли, че са ми изтрили мейлите за 20 години, боли че не ме светнаха по рано да си ги сваля и да се махна от тях и нимога повече да не ползвам.
 
Само да добавя, защото съм страшно афектиран, още утре ще проверя какво притежават тия НЕТ ИНФО и напълно спирам да посещавам техните сайтове или да използвам някоя от техните услуги.
Изгубиха ми доверието безвъзвратно!
 
  • Haha
Реакции: Sky
Не мисля, че е невъзможно човек да няма достъп до интернет за 6 месеца, може да си изпаднал в кома, или да си предприел пътуване в Тибет, но важното е когато се върнеш или събудиш да откриеш имейлите си.
Толкова евтино ли е доверието на хората?
 
Колко пък да е ново. Аз големи ядове бера с тая тъпа поща ... нямам търпение да я закрият.
Имаме страшно много потребители с @abv пощи и точно след тия 6 месеца на много от тях пощите им не са активни и хората изобщо не знаят това и се регистрират свободно. А ми е много важно да им изпращам известия и съответно нищо не достига до тях.
 
Ами да , афектиран си. Изтриват се мейлите, но пощата не се деактивира 5 години. Промяната в правилата е от повече от година. И не е техен патент, други има които направо заличават акаунта след половин-една година неактивност.
 
Когато си регистрирам имейл искам да знам, че ако го проверя след две години, ще намеря нужната ми информация. Не вярвам, че някой би искал да се регистрира в такъе несигурен провайдър.
 
Дано да я закрият, то е едно и също да я изтрие, поне пращащият ще знае че няма такъв мейл. Това какво е?
 
Добре, бе човек. То ясно че е гадно, ама я се замисли малко. Да започнем от това, колко пари плащаш за тая поща. Щото и пощата да съществува - и това пари гълта.
Не я трият, защото адреса се помни и на други места. Със заличаванео и - загиват и свързани с нея регистрации.
 
Последно редактирано:
Като нямат ресурс да го потдържат нека я премахнат тази поща да си знаеме.
Аз и за фейса не плащам, че го ползвам и за туитър не плащам и за още един милион сайта не плащам, да ги изредя ли?
Въпросът е по-скоро сантиментален, защото всеки се запознава с интернет откривайки ди поща, защото тя е необходима за да продължиш да го ползваш. Какво става обаче, когато загубиш доверие на пощата си, където са всичките ти пароли, снимки и важни кореспонденции.
Ти можеш ли да си гарантираш, че 6 месеца напред ще имаш достъп до нет и ще се логваш в пощата.
Просто всичко е безумно глупаво което правят, дъщо и не можах да ги напсувам в имейла който им писах, де*ба и услугата която предлагат.
 
Като нямат ресурс да го потдържат нека я премахнат тази поща да си знаеме.
Аз и за фейса не плащам, че го ползвам и за туитър не плащам и за още един милион сайта не плащам, да ги изредя ли?
И същите тези могат да ти спрат акаунта, когато пожелаят! Макар че разполагат с финансиране, немислимо за българска поща. И не е съвсем безплатно, ти лично си валутата, с която им плащаш.
Въпросът е по-скоро сантиментален, защото всеки се запознава с интернет откривайки ди поща, защото тя е необходима за да продължиш да го ползваш. Какво става обаче, когато загубиш доверие на пощата си, където са всичките ти пароли, снимки и важни кореспонденции.
Замислял ли си се, че ако нещо дигитално е толкова важно, може би е добре да му правиш копия. Хайде, да не са копия, ами копие. Загуба на данни може да се случи по най-различни причини и за целта е добре да се правят бекъпи. Ако ще ти стане по-леко - почти всички научават, че трябва да си правят бекъпи по трудният начин.
Ти можеш ли да си гарантираш, че 6 месеца напред ще имаш достъп до нет и ще се логваш в пощата.
Не мога. За това всичко в нея е или дублирано по друг начин или прежалено. Но пък и не ми се е случвало 6 месеца да остана без браузър. Очевидно, че ако се случи, вероятно ще имам по-важни проблеми.
 
Това е от 10 годин....
Да, това е от много отдавна. Аз имах една поща там и при неактивност от имаше нямаше 7 месеца, и вече нямам такава поща. Друг е въпросът тук, ако не си треторазрядна малка фирмичка или обикновен юзър, който знае какво е само Youtube и Замунда, защо точно АБВ? :) И не се научи народа да ползва нормални хостинг услуги, ами тия на майл.бг и дир.бг. :) Те какво да кажат. :)
 
Добре, бе човек. То ясно че е гадно, ама я се замисли малко. Да започнем от това, колко пари плащаш за тая поща. Щото и пощата да съществува - и това пари гълта.
Не я трият, защото адреса се помни и на други места. Със заличаванео и - загиват и свързани с нея регистрации.
Те не загиват ама стават особено оязвими. Ама хайде да не го коментираме това по форумите.

Като не искаш да ти трият пощата - 20 кинта домейн, 6-7 лева хостинг и получаваш неограничен обем от пощенски имена, стои по-престижно, няма кой да ти а изтрие, освен ако не забравиш да си платиш хостинга.

Ако ти е толкова важна тая поща, защо не си я посещавал 6 месеца? (Реторичен въпрос, предполагам не е от хубаво, не е нужно да споделяш)

Дори и на почивка винаги човек може да отдели 5 минути да се логне.
 
Да. Така е. И се чудя как може да избереш АБВ пред Gmail, yahoo, MS Ourlook, Yandex, и има още много други.


За жалост по нашите ширини хората са свикнали от едно време с АБВ и Майл.бг, който са доста изостанали от гореспоменатите услуги. Но явно са си такива, не обичат промените, независимо колко по-добри са от сегашното им нещо, наречено поща. :)
 
Добро попадение
Това е само за загрявка. След като два пъти репортвам този профил и форумния мениджмънт отказват да го изтрият, мисля да си изпрося ban. Само не разбрах сега жизненоважен ли е бил мейла или не? Не можеш да ме убедиш, че шест месеца си нямал достъп до мрежата и изведнъж този мейл се оказва важен. Абе мамка му даже и на товарните танкери и и шибаната международна космическа станция има интернет, ти в Северна Корея на почивка ли беше?!? Само за сведение друг подобен доставчик на същата услуга в България трие мейлите на 60 дни, третия пък ги трие на 3 месеца или ако не си се логнал 2 седмици и получиш 100 входящи мейла. Българина има два основни проблема: все търси без пари и все друг му е виновен. Ти за facebook и tweeter не плащаш, ама там телефона в джоба ти е закачен 24/7 и едва ли влизаш веднъж на година. Пръднал си им на уя на Нова броадкастин груп, че няма да ползваш мейл от abv.bg, спри си направо и НоваТВ.
 
Момента, в който осъзнаваш, че си част от вица:
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Ганьо пак пише, пише, без да казва нищо. Човека може да е имал важно инфо седяло там от 90-те.
Деактивират пощата, с въжмозност да я активираш, ама с изтрито съдържание.
Най-смешното е, че аз е активирах с друг мейл към яху, в който със сигурност не съм влизал повече от 10г. Ма тва са смешниците от Яху, а не Нова курамиянко груп.

от Декември 2018 е тая простотия.
Чл. 30.1. (нов, в сила от 12.12.2018г.) Съхранение на информация на неактивни потребители
  1. Регистрираният потребител следва да посещава своята пощенска кутия в АБВ поща, като се вписва чрез потребителско име и парола не по-рядко от веднъж на всеки шест месеца до окончателната деактивация/изтриване на профила в случаите, предвидени в настоящите Общи условия.
  2. Когато Регистрираният потребител не изпълни задължението си по ал. 1, Нет Инфо изтрива, без да търси допълнително съгласие на потребителя, следната информация от неговата/нейната АБВ поща: (i) целия архив от получени писма в съответната пощенска кутия; и (ii) целия архив на изпратени писма от съответния потребител, доколкото чрез настройките на профила е било зададено да се пази такъв архив.
  3. Нет Инфо не носи отговорност за каквато и да е загуба на информация от страна на Регистрирания потребител, която може да настъпи вследствие на изтриване на информацията, описана в настоящата разпоредба 30.1.
  4. Когато Регистриран потребител не се е вписвал в АБВ профила си в срок от 3 (три) години, Нет Инфо уведомява съответния регистриран потребител за това обстоятелство и му дава 14-дневен срок да извърши някое от следните действия: (i) да възобнови използването на АБВ профила си;,(ii) да се въздържи от възобновяване използването на АБВ профила си, което ще доведе до запазване на профилните данни за срок от допълнителни 2 (две) години, както е посочено в ал. 6 по-долу; или (iii) да възрази изрично срещу запазване на профилните му данни, т.е. да потвърди желанието си съответният потребителски профил да бъде окончателно заличен, като последното ще доведе до окончателна деактивация/изтриване на профила на Регистрирания потребител от страна на Нет Инфо, след което съответното потребителско име ще бъде свободно за регистрация от друг потребител.
  5. Уведомлението по ал. 4 се изпраща от Нет Инфо до пощенската кутия на съответния Регистриран потребител в АБВ поща и до предоставения от Регистрирания потребител адрес на алтернативна електронна поща (алтернативен email) или предоставен телефонен номер, доколкото такъв адрес или телефонен номер е бил предоставен. С уведомлението се дава 14-дневен срок на Регистрирания потребител да се впише в своята АБВ поща, като на Регистрирания потребител се обръща внимание на последиците при неактивност след този период, съгласно настоящата разпоредба, както и на възможността да упражни своето право да възрази изрично срещу запазване на профилните му данни, т.е. да потвърди желанието си съответният потребителски профил да бъде окончателно заличен.
  6. Когато Нет Инфо констатира, че Регистриран потребител не се е вписвал в своята АБВ поща за период от 5 (пет) години, Нет Инфо има право едностранно и без предизвестие да изтрие и деактивира цялата пощенска кутия на Регистрирания потребител, след което потребителското име ще бъде свободно за регистрация от друг Нерегистриран потребител.
  7. Когато Нет Инфо изтрие и деактивира профила на Регистрирания потребител вследствие на неактивност, продължила 5 (пет) години, както и при изричен избор на Регистрирания потребител за деактивация на неговия профил след изтичане на 3 (три) години от последното влизане в пощенската кутия съгласно ал. 4 по-горе, се счита, че Регистрираният потребител не проявява интерес към използване на пощенската кутия АБВ през съответния профил, поради което се счита, че такъв неактивен потребител е уведомил всички трети лица, включително доставчици на услуги, че той вече не е титуляр на тази пощенска кутия и всякаква комуникация, насочена към съответния Регистриран потребител, изпратена до пощенската кутия, която е била изтрита/деактивирана, следва да бъде преустановена.
  8. Ако трето лице изпрати съобщение до Регистрирания потребител чрез пощенската кутия, която е била изтрита/деактивирана, то тези съобщения могат да бъдат получени от друг Регистриран потребител, когато потребителското име се използва от друг потребител след изтриването/деактивацията на пощенската кутия. Нет Инфо не носи отговорност за комуникация/данни/информация, изпратена до Регистрирания потребител, чиято пощенска кутия е била изтрита/деактивирана и когато съобщението е получено от друг потребител, който е регистрирал пощенска кутия в АБВ поща с потребителско име, идентично с това на вече изтрита/деактивирана пощенска кутия.
  9. Когато Регистриран потребител получи съобщение, за което има съмнение, че е насочено към потребител, чиято поща е била изтрита/деактивирана, то същият следва незабавно да уведоми подателя на съобщението, както и екипа на Нет Инфо.
 
По принцип абв само за спам или еднократни регистрации по разни сайтове се ползва и аз имам деактивирани пощи:)
 

Горе